תכנון יצירתי בבית פרטי ופסטורלי ביישוב מתן

בעזרת חלוקה לא שגרתית של המבנה וחלליו התגברה האדריכלית על נתוני שטח קיימים, ובאמצעות נגרות מקורית, דלתות נסתרות ופונקציונליות בלתי מתפשרת יצרה לזוג צעיר את בית חלומותיו

מאת: לימור קלר | צילום: אמיר ארליך | אדריכלות ועיצוב פנים: שרון וולמן | 24/07/2021

אדריכלות ועיצוב פנים: שרון וולמן | צילום: אמיר ארליך

אחרי מגורים בבית פרטי שלא היו מרוצים מהתכנון שלו, החליטו בני זוג צעירים לבנות את ביתם החדש עם ידיעה ברורה מה צרכיהם. הם רכשו מגרש בן חצי דונם ביישוב הקהילתי מתן שבשרון, ועל אף נתונים מאתגרים ראו יחד עם האדריכלית שרון וולמן את היופי והפוטנציאל שגלום בו. "המגרש היה מאתגר בשל צורת טרפז וזווית חדה ובשל  הפרשי גובה משמעותיים בין הרחוב לבית ובין הבית למגרשים השכנים", מספרת וולמן, "אבל מצד שני חזית שלמה של הבית פונה לחורשה יפה וניצלנו זאת לטובתנו". 

אדריכלות ועיצוב פנים: שרון וולמן | צילום: אמיר ארליך

אדריכלות ועיצוב פנים: שרון וולמן | צילום: אמיר ארליך

לבית, שגודלו כמעט 250 מ"ר, פתחים גדולים שמכניסים הרבה אור ומעצימים את הקשר בין חוץ הבית לפנים. הגינה הראשית, הסלון והמטבח נמצאים באותו מפלס שמאפשר אירוח קל ונוח. הכניסה לבית עוברת בגינה הקדמית, וכדי לרכך את הפרשי הגובה נבנו טרסות עם צמחייה.

זרימה בין חללים

בשל נתוני הגובה של המגרש חילקה האדריכלית את הבית לחצאי קומות ובכך אפשרה זרימה נעימה בין החללים. חדר המשפחה, שהוא מרכז הבית, הוא למעשה מעין גלריה הממוקמת בחצי המפלס העליון. הוא מחבר בין האזור הציבורי לאגף חדרי השינה באופן שמקרב ומקל על התנהלות יומיומית עם ילדים, מכיוון שנוצר קשר עין בין המטבח לחדר המשפחה ומכיוון שנוצר חיבור מלא בין חדר המשפחה לחדרי השינה. מחיצה מחוררת שתכננה וולמן (ביצוע של "טוקסה") משמשת כאחסון וכמעקה, ובמידת הצורך תעניק לילדים, כשיתבגרו, את הפרטיות הדרושה להם בשהות בחדר המשפחה. "כשבונים למשפחה צעירה, מביאים בחשבון שבמהלך 15-10 השנים הבאות הצרכים ישתנו כי הילדים כבר לא ירצו לשחק ליד אמא ואבא, אבל במקרה הזה לא יידרשו שינויים", מסבירה האדריכלית.

אדריכלות ועיצוב פנים: שרון וולמן | צילום: אמיר ארליך

אדריכלות ועיצוב פנים: שרון וולמן | צילום: אמיר ארליך

שפע של אחסון מקורי

הזוג ביקש בית פונקציונלי ונוח שילבש סגנון מודרני חם, עם פתרונות אחסון רבים ומיוחדים כדי להקל על שמירת הסדר וכדי שיתאים לגידול שני ילדים לשנים רבות. בקומת הכניסה, לצד סלון, פינת אוכל ושירותי אורחים, מוקם מטבח ("מטבחי סמל") עם מזווה נסתר שאליו נכנסים דרך אחת מדלתות הארון. פתרון דומה יושם גם בחדר השינה של ההורים בקומה העליונה, שביקשו להסתיר את מיקום חדר הרחצה, וולמן תכננה שדלת הארון תוביל אליו. בחצי המפלס העליון שלושה חדרי ילדים, חדר משפחה וחדר הרחצה של הילדים. "מעבר לאסתטיקה בני הזוג ראו חשיבות בצד הפרקטי ולכן השתמשנו בחומרים שמעניקים אווירה חמימה ומשפחתית ויחד עם זאת יהיו איכותיים, עמידים וקלים לתחזוקה". 

אדריכלות ועיצוב פנים: שרון וולמן | צילום: אמיר ארליך

אדריכלות ועיצוב פנים: שרון וולמן | צילום: אמיר ארליך

אדריכלות ועיצוב פנים: שרון וולמן | צילום: אמיר ארליך

אדריכלות ועיצוב פנים: שרון וולמן | צילום: אמיר ארליך

חדרי הרחצה תוכננו גב אל גב עם פתח מאזור הרחצה של ההורים ישירות לארון הכביסה שנמצא בצד של הילדים. גם בחדר השינה של ההורים תוכנן פתרון יצירתי לניצול החלל. קיר שמפריד בין אזור השינה לחדר הארונות קיבל משמעות כפולה. מצד המיטה תלויה על הקיר טלוויזיה ומתחתיה שידה עם ציוד תקשורת. השידה חודרת דרך נפח הקיר אל צד הארון והיא למעשה דו כיוונית - מצד הארון היא משמשת כמגירת איפור. "מצאנו פתרונות לכל נקודה שאפשר היה לנצל לאחסון ולקרבה של פונקציות", מסכמת אדריכלית.

אדריכלות ועיצוב פנים: שרון וולמן | צילום: אמיר ארליך

אדריכלות ועיצוב פנים: שרון וולמן | צילום: אמיר ארליך

אדריכלות ועיצוב פנים: שרון וולמן | צילום: אמיר ארליך

אדריכלות ועיצוב פנים: שרון וולמן | צילום: אמיר ארליך

ליצירת קשר - שרון וולמן אדריכלות

טלפון: 0526386328

מייל:   sharon@sdesign.co.il

אתר: www.sdesign.co.il



רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי