הבית שהעז להיות מיוחד

אהבתה של המעצבת לבטון, נירוסטה ועץ הכתיבו סגנון תעשייתי לבית כבר מההתחלה, אבל כשיצקה לתוכו את האוספים והפריטים הישנים שהיא אוצרת, התקבל בית שונה מכל מה שהכרתם

מאת: לימור קלר | צילום: דניאל צאירי | עיצוב פנים: הדס שלף | 31/12/2020

 

מטבח תעשייתי בשילוב רצפת בטון, ארונות נירוסטה, שחור ועץ. צילום: דניאל צאירי
  

בבית הפרטי שתכננה לעצמה מעצבת הפנים הדס שלף נולדו האתגרים כבר בשלב הבחירה של חומרי הבנייה. כדי להשריש את האווירה הרצויה כבר אז - מהלך שונה ממסלול העיצוב הרגיל שבו בוחרים חומרים לאחר שהבית מוכן – נבחרו מראש החומרים בטון ונירוסטה והצבע השחור, ושילובם בחלל הֵקל על ההמשך. "שילוב חומרי הגלם בחלל מעצימים את חוויית המשתמש", היא מסבירה. "הרעיון המרכזי לקו העיצובי נבע מבחירת האווירה שתשרור בחלל ומהצורך לדייק אותה".

 

צילום: דניאל צאירי
  

הבית נבנה על מגרש בן 300 מ"ר בכפר סבא עבור זוג ההורים וארבעתם ילדיהם, והדס מספרת כי האתגר העיקרי שליווה אותם לאורך כל הבנייה היה בעיקר הצורך להתעלם מהערות הספקים, כמו "לא נהוג כך" או "לא מקובל". "גיליתי בעלי מקצוע וספקים שחושבים ופועלים בהתאם לתבניות, ולחלקם היה קשה לראות זוויות שונות. התעקשתי על השונות מתוך נאמנות לקונספט שבחרתי. בדיעבד רבים מהספקים מודים לי על החשיבה מחוץ לקופסה".

 

ריצוף החצר נרכש בחנות עודפים ושובץ בהתאם לפריסה. צילום דניאל צאירי
  

הבית משלב את הסגנון התעשייתי עם חומרי גלם כנירוסטה, תקרת עץ ורצפת בטון עם חיבתה של הדס לפריטים. "אני אוהבת לאגור ולא משחררת. קודם לכן גרנו בבית מאובזר קומפלט והבאתי את כל הפריטים איתי לבית הזה. היה לי חשוב לתת להם במה ולא להסתיר אותם במחסן. יש לי מזנון מבית סבתא שצבעתי בכחול כדי לייעד אותו לקיר הבטון ומאז הוא עושה לנו שמח בסלון, או מיקס אוספים שאספתי בעצמי או כאלה שעוברים במשפחה".

 

צילום: דניאל צאירי
  

 

צילום: דניאל צאירי
  

בני הזוג מרבים לארח, ולכן הושם דגש על חוויית האירוח מבחינה עיצובית ופרקטית. את הייחודיות והשונות מרגישים כבר בכניסה החיצונית, כשמבעד לקיר זכוכית מבחינים בוויטרינת תצוגה של המטבח הפונה החוצה ונראית כחלון ראווה של קונדיטוריה. המדפים עשויים עץ וכוללים אוספים של פריטים ישנים המשמשים להקמת עיצובי שולחן מרהיבים.

 

ויטרינה לתצוגת אוספים במטבח נחשפת כבר בכניסה לבית. צילום דניאל צאירי
  

 

צילום: דניאל צאירי
  

המטבח במראה תעשייתי, רחב ונגיש לכל בני הבית בו זמנית, עם ארונות תחתונים מנירוסטה באורך 8 מטרים וקיר ארון גבוה באורך 4 מטרים. במרכז מוצב שולחן אוכל שאורכו 3 מטרים וסביבו מקומות ישיבה רבים. "כל קומת האירוח נבנתה סביב השולחן, המשמש אותנו ביום יום, ובעזרת שימוש מודגש ומוקפד באוספים שונים של צלחות וכוסות אני יכולה לשנות לחלוטין את אופי האירוח", מגלה הדס.

 

מטבח תעשייתי בשילוב רצפת בטון, ארונות נירוסטה, שחור ועץ. צילום: דניאל צאירי
  

 

מטבח תעשייתי בשילוב רצפת בטון, ארונות נירוסטה, שחור ועץ. צילום: דניאל צאירי
  

בשירותי האורחים שבקומה שולב ריצוף בטון כהמשך של הבית יחד עם פסיפס, ואוסף שעונים שליקטה הדס מהעולם מקשט את המקום. ריצוף החוץ נקנה מספק שסגר את העסק ופריסתו תוכננה בדיוק רב על ידה. 
 
אוסף שעונים בשירותי האורחים. צילום: דניאל צאירי
  
בקומה העליונה שלושה חדרי שינה, ושניים מהם מחוברים ביניהם על ידי אמבטיה משותפת. באמבטיה, שעוצבה בשובבות והומוריסטיות עם משחק של אריחים צבעוניים, יש דלתות לחדרים בלבד, ללא דלת מרכזית למבואה. "הילדים הם היחידים שמשתמשים בה, וכך הרווחתי מבואה נקייה ואסתטית ללא דלת נוספת", היא מסבירה. החדר השלישי מוקדש להורים, ומוצמדים לו אמבטיה ומרפסת.

צילום: דניאל צאירי
  
בקומת המרתף שתי סוויטות לשני ילדים נוספים בוגרים, ולכל אחד מהם מוצמד חדר רחצה. בחלל הפתוח ממוקם המשרד של הדס, "שונות", והוא כולל מטבח מאובזר לבישול ולאחסון מסמכים וספריית החומרים שלה.

שובבות באמבטיית הילדים. צילום: דניאל צאירי
  

ליצירת קשר ופרטים נוספים:
הדס שלף, שונות - עיצוב פנים
054-6730043

 

חלל סטודיו שונות – תקרת הבטון המקורית מהבנייה נשמרה. צילום: דניאל צאירי
  


 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי