עיצוב פנים
"רציתי לשמר את תחושת החיים שהיא הכירה"
כשעוברים מבית פרטי גדול לדירה קומפקטית אחרי שינוי משמעותי בחיים, הצרכים משתנים אבל הרגלי החיים לא תמיד. שרי בר שיפצה דירה של 130 מ"ר לאישה שרצתה לשמור על שולחן שנפתח לארבעה מטרים, מטבח כשר כדי שתוכל לארח וחדר שממתין לנכד
בבוקר, כשהבית שקט, בעלת הדירה יושבת באי המטבח עם קפה ומביטה מהקומה הגבוהה. זה הרגע האהוב עליה ביותר בדירה החדשה. האי קטן, הנוף גדול, והבית מרגיש בדיוק כמו שצריך.
בעלת הדירה, שהתאלמנה לפני כמה שנים, התגוררה במשך שנים רבות בבית פרטי שכלל בריכה, מעלית ומרחבים שנועדו לחיי משפחה. עם הזמן החליטה לעבור לדירה קומפקטית יותר, שתתאים לצרכיה כיום ותאפשר לה ליהנות מבית נוח, נגיש וקל לתחזוקה. הצרכים השתנו. הרגלי החיים נשארו כמות שהם. היא עדיין רצתה לארח את ילדיה ונכדיה בחגים ובאירועים משפחתיים, לשמור כשרות, לבשל לרבים ולהרגיש שיש לה בית אמיתי ולא רק מקום נוח לגור בו.
עיצוב פנים: שרי בר, צילום: קרין רבנה, באדיבות שיש גטניו האתגר המרכזי שעמד בפני שרי בר היה ליצור עבור בעלת הבית סביבה אינטימית יותר, אך כזו שתמשיך לאפשר לה לארח את ילדיה ונכדיה באותה נדיבות וחמימות שאפיינו את הבית הקודם. "המטרה הייתה לשמר תחושת חיים מסוימת שבעלת הבית הכירה במשך שנים ולהתאים אותה למציאות חדשה," מסבירה בר. "היה חשוב לי שהיא תרגיש בבית מהרגע הראשון".
עיצוב פנים: שרי בר, צילום: קרין רבנה, באדיבות שיש גטניו המטבח שנועד לשמור על אורח חיים
עבור בעלת הדירה, שומרת כשרות ומרבה לארח, המטבח תמיד היה לב הבית. המעבר מבית פרטי גדול לדירה דרש תכנון מדויק שיאפשר לה להמשיך ליהנות מכל הפונקציות שהיו לה בעבר, גם בשטח מצומצם יותר. הפתרון כלל שני כיורים, שני ברזים, משטחי עבודה רחבים ושפע פתרונות אחסון שמאפשרים לה לבשל בנוחות ולהכין ארוחות לרבים.
עיצוב פנים: שרי בר, צילום: קרין רבנה, באדיבות שיש גטניו במרכז המטבח מוקם אי גדול המשמש הן כמשטח עבודה והן כאזור ישיבה ואירוח. האי חופה בפורצלן של שיש גטניו, מדגם TRAVERTINO STRUCTURED LEATHER מהמותג האיטלקי NUOVO CORSO, שמשטח דומה שלו ממשיך גם על משטחי העבודה ועל חיפוי הקיר. המרקם העדין בהשראת עולם הטרוורטין והגוון החם שלו יוצרים מראה עשיר ועל-זמני שמתאים לאופי הבית. "חיפשנו חומרים שיצליחו להיות גם יפים וגם פרקטיים", מסבירה בר. "משטחי הפורצלן של גטניו נתנו לנו פתרון שמחבר בין עמידות גבוהה לבין מראה אלגנטי שמתאים בדיוק לאופי הבית".
עיצוב פנים: שרי בר, צילום: קרין רבנה, באדיבות שיש גטניו למרות שולחן האוכל הגדול שנועד לאירוח משפחתי, בעלת הבית מספרת כי דווקא האי הפך למקום האהוב עליה ביותר. שם היא פותחת את הבוקר עם קפה מול הנוף הנשקף מהקומה הגבוהה, ברגעים הקטנים והשקטים של היום.
עיצוב פנים: שרי בר, צילום: קרין רבנה, באדיבות שיש גטניו סלון שמותאם לאירוח
החלל הציבורי עוצב בגישה מונוכרומטית שיוצרת מעטפת אחידה ומעניקה תחושת מרחב ואור. קיר הטלוויזיה תוכנן כיחידת נגרות בהתאמה אישית המשלבת אחסון, קמין וטלוויזיה במראה נקי ומוקפד, ויחידת אחסון נוספת מאחורי אזור הישיבה מאפשרת לשמור על סדר וארגון בלי להעמיס על החלל.
עיצוב פנים: שרי בר, צילום: קרין רבנה, באדיבות שיש גטניו פינת האוכל תוכננה סביב שולחן הנפתח לאורך של כארבעה מטרים, המאפשר לארח את המשפחה המורחבת בחגים ובאירועים. זוהי, במידה רבה, הנחת היסוד של הפרויקט כולו: בית שמחזיק את כל המשפחה גם אחרי שהתכווץ. לצד השולחן שולבה ויטרינה בהתאמה אישית המשמשת לאחסון כלי אירוח והגשה ומוסיפה עניין ועומק לחלל.
עיצוב פנים: שרי בר, צילום: קרין רבנה, באדיבות שיש גטניו בהשראת מלונות בוטיק
סוויטת ההורים תוכננה בהשראת חדרי אירוח במלונות בוטיק. החלל מרווח, מואר ונעים, עם דגש על נוחות ונגישות. חדר הרחצה הצמוד ממשיך את השפה האלגנטית של הבית וכולל משטחי פורצלן של שיש גטניו מדגם NUOVO CORSO MAT, כיורים אינטגרליים ופתרונות תכנון שמעניקים תחושה של רוגע ופינוק יומיומי.
עיצוב פנים: שרי בר, צילום: קרין רבנה, באדיבות שיש גטניו גם בחדר הרחצה הכללי ובשירותי האורחים שולבו משטחי הפורצלן של גטניו, כחלק מהרצון ליצור שפה חומרית אחידה והרמונית בכל רחבי הבית. השימוש בכיורים אינטגרליים ובמשטחים רציפים מייצר מראה נקי, אלגנטי וקל לתחזוקה.
חדרי האירוח תוכננו מתוך מחשבה על המשפחה שמגיעה לבקר לעיתים קרובות. אחד החדרים מוקדש לנכד התינוק וכולל ארון אחסון גדול ופתרונות אחסון פתוחים לצעצועים, ספרים ומשחקים, מתוך מחשבה שישרת את המשפחה גם בשנים הבאות. הממ"ד תוכנן כחדר רב תכליתי שמשמש ביום יום כחדר עבודה ומשחקים, ואפשר להסב אותו במהירות לחדר שינה נוסף בעת הצורך.
עיצוב פנים: שרי בר, צילום: קרין רבנה, באדיבות שיש גטניו שינוי אחד בפרויקט ראוי לציון בפני עצמו: בשירותי האורחים בוטל המקלחון שהיה קיים בחלל, ובמקומו נוצר חלל מרווח ומזמין יותר. את חיפוי הקרמיקה הרגיל החליף טפט דקורטיבי שמעניק לחלל חמימות ורכות שונה מיתר חדרי הרחצה בבית.
המעצבת שרי בר. עיצוב פנים: שרי בר, צילום: קרין רבנה, באדיבות שיש גטניו כך תהפכו את הגינה לספא
התערוכה החדשה ששולפת יצירות מהבוידעם
צבע טרי 2026 - מה שווה לראות ואיפה כדאי להתחיל?
צבע טרי מזכיר לנו בדיוק למה האמנות היא הנשמה של הבית I טור אורח
אלו נמלי התעופה היפים בעולם!
הבריכה שנעלמת מתחת לריצוף - וילה דינמית בכפר סבא נבנתה סביב עיקרון אחד
כתבות נוספות
דרושים אדריכלים? נאס"א מתכננת בסיס קבע על הירח
הוט קוטור ממוחזר
הנציגה שלנו במילאנו: מי המעצבת הישראלית שהשתתפה בתחרות העיצוב היוקרתית בעולם?
עיצוב הבית באמצעות טכנולוגיות מתקדמות
מפשיטים ומלבישים מחדש
חומרים חדשים - 110
זה לא אנחנו, זה הגבס
כל מה שחשוב לדעת על מהפכת המשרדים ועל תכנון חללי עבודה משותפים.
קניית ריהוט משרדי משומש
על הגבול הדק שבין בית כפרי לבית מודרני
עיצוב סביבתי מצמיגים ממוחזרים
האם יש צבע שיכול למשוך שפע לגינה שלכם?
מרפסת מול מרפסת
עיצוב ותכנון חאן ראש פינה
מהתערוכות של מילאנו ויפן - אל הוד השרון
תכנון חלל המטבח
ירון טל - לראות ולהרגיש
נוף אינסוף - עיצוב דירה במרומי הכרמל
עיצוב גינה אורבאנית
פרגולות אלומיניום תלויות: פתרון הצללה אלגנטי מבית צללית
מרחב במפלסים
הסוד הוא בתשוקה
התשוקה ליצירה, ראיון עם הילי לזרוב ורועי קדרנל
מתחמי דיור מוגן: השקעה, פינוק וחיבור לקהילה
בית ישראלי עם לב בינלאומי
אינובייט - Optimize Your Mind
Zygota - פיק אפ בר
הריזורט בשרון
עיצוב משרד באווירה ביתית
נהנים מכל העולמות
המעבדה של המעטפת האמורפית / מעטפת שיוצרת בקרת אקלים משתנה
גיבורת המחזה
קלאסיקה מודרנית - עיצוב ותכנון בית פרטי
מטבח בא לעולם
הבית שחושף את קסמו בהדרגה
בבית Sharifi-ha יש תיבות מהפכניות שמותאמות לשינויי האקלים בטהרן
אדם וטבע במרחק הליכה
יצירתיות: 20 הנחיות מעשיות לאדריכלים
למה כמה איך
נאמנות העובדים במודל ההיברידי
פרוייקט מודרני בצבעוניות מדברית
החלום ופשרו
הירוק הוא השחור החדש: כשרהיט הופך לגינה חיה
בתוך ים של חיפויים - כתבת המשך
יחסי גומלין בין חוץ לפנים
פרס פסטיבל שיקגו ATHENAEM
שומרים על הצביון הכפרי של קרית טבעון
טעויות בתכנון המטבח שכדאי להימנע מהן
הטעויות בתכנון הבית שתצטערו עליהן בכל יום
עיצוב תאורה, חללים, תכשיטים וריהוט- רפאל נבוט עושה הכל ומסביר מה מהות העיצוב
עיצוב חדר עם פריטי ריהוט חכמים
"הבית אולי צריך להיות כמו מוזיאון, אבל כזה שאפשר להסתובב בו בפיג'מה"
גד הלפרין - חללי הסעדה במתחם מלונאי
Welcome 2020 Farewell 2019
קולטי אדים מעוצבים
החזית של גנסלר
עיצוב ספריות - מפגשים מהסוג הספרותי
חותָם בקיים
מסדרים נכון - המדריך לחג הפסח
שכבות של אור
אדריכלות על בסיס עץ אלומיניום ובטון
לגור ביצירת אמנות
שיפוץ דירה - עדנה חדשה לדירה ישנה
מדידה ארגונית בתהליך עיצוב סביבת העבודה
SIT & STAND - הדרך הקלה להישאר פעיל בעבודה
מדורת השבט
מבטיח ומקיים
בונים או משפצים? 3 החלטות גורליות לתהליך הבנייה
תכנון בית המגורים מיראדור במדריד
נגיעה של טבע ומזרח בקו הרקיע: מהפך לדירת קבלן בקומה ה-26
גינה נאה: תתפלאו אנו מבלים בה כ-300 ימים בשנה
בית גמיש
אדריכלית: ויקטוריה קרייס
מבית ישן לממלכה שחורה ואלגנטית- המהפך של בית בהוד השרון
שיפוץ בית - חוץ ופנים, ישן וחדש
תערוכת Maison & Objet ינואר 2010
חוויה מתקנת
מעצב
מה ההבדל בין תכנון, עיצוב ואבזור?
תכנון ועיצוב בית באחד מישובי גדרות
בית בסימן אמנות
כשכל תהליך הבנייה מנוהל תחת קורת גג אחת
עיצוב ותכנון בית בקיבוץ
בין עבודה ידנית לתחכום טכנולוגי
דווקא עכשיו, ויותר מתמיד
נוסעת בעקבות האהבה
התאורה שהופכת את החלל לפוטוגני
זה מה שקורה כשההורים אוהבים לשחק פקמן וטטריס
בית ירוק בצבע ורוד
גבוה מעל הים
עיצוב חדרים עם מערכת סולרית פסיבית
קטנה וקומפקטית
HOME SWEET HOME
מזרח ומערב
כמה טוב להיות תאורת קיר
שיקום והרחבת אכסניית צליינים טבחה - חוף הכנרת
"כמו במשחק הכיסאות - החלפנו בין פינת האוכל לסלון ויצרנו הרמוניה"
עיצוב שנותן בחזרה
לחצני הדחה – התכשיט של חדר הרחצה
יוצאים מהארון