INSPIRE - The 2nd conference for planning and designing housing for the elderly 15.9.2024
אין אתגר גדול יותר מלתכנן ולעצב פתרונות דיור לגיל השלישי
משמעות הנתון היא כי בשנת 2040 יידרשו 1.2 מיליון יח' דיור לבני 65 ומעלה. מספר זה מהווה סף כניסה גבוה למגוון צורות דיור. עלייה זו בתוחלת ובאיכות החיים הפכו את תכנון ועיצוב הדיור המוגן למבוקש ביותר וקיימת השקעה רבה בתכנון ופיתוח של פתרונות שונים ומגוונים לדיור לגיל השלישי. את התשובה לאתגר הזה יכולים לספק האדריכלים והמעצבים.
הכנס הראשון מסוגו בישראל, שיעסוק בתחום עיצוב ותכנון דיור לגיל השלישי.
באמצעות מקרי בוחן מהארץ ומהעולם; מומחים, יזמים, אדריכלים ומעצבים ישפכו אור על השינויים שחלו בתחום ועל הפוטנציאל הכלכלי העצום הטמון בו.
בין המרצים מישראל יגיעו בין היתר האדריכלית הראשית של משרד השיכון ורד סלומון, האדריכלית דנית שנהב ועוד מרצים בכירים מחו"ל.
קהל היעד: אדריכלים, מעצבים, מנהלי מוסדות דיור מוגן, בתי אבות, ונציגי רשויות וממשל. בין נושאי התצוגה: ריהוט, תאורה, חומר גמר, מוצרים סניטרים, טקסטיל, בית חכם, אביזרי הנגשה ועוד.
זוהי הזדמנות נפלאה ללמוד את התחום לעומק, להיחשף למקבלי החלטות וגם להציג את הפתרונות או השירותים הקשורים לתחום זה.
אוהד לוי, מנכ"ל חברת נוטלי היבואנית הרשמית של הנס גרואה בישראל.
נושא ההרצאה: חידושים בחדרי רחצה ובמטבחים לגיל השלישי.
אדריכלית ליאת איזקוב בן שיטרית I עירוניות לאנשים I מתמחה בתכנון אסטרטגי של תהליכי ציפוף והתחדשות עירונית
יפעת הובר I מתמחה ומקדמת דיור שיתופי
לירון כדורי I מִנהלת מרכז המשכנתאות בבנק לאומי
נושא ההרצאה: משכנתאות לגיל השלישי
ליאת פרייז I אדריכלית בניין, מתכננת ערים ואדריכלית פנים, מציגה את גדעון באייר I מייסד בית החולים צדקה-בית אליעזר
דר' יפעת רום I גרונטולוגית סביבתית, אדריכלית ומתכננת ערים
נושא ההרצאה: YOUNG AT HEART
התוכנית כפופה לשינויים
ט.ל.ח
ד"ר ג'ודי סטרג' (Sturge Jodi) היא 'גיאוגרפית בריאות' וחוקרת עיצוב המתגוררת בהולנד. ג'ודי היא מרצה בכירה לעיצוב אינטראקציה (Interaction design) במחלקת העיצוב, הייצור והניהול בפקולטה להנדסת טכנולוגיה באוניברסיטת טוונטה. המחקר שלה, שמשלב שיטות מעורבות, מתמקד בניידות, אינטראקציה אנושית עם מבנים וברווחה - כדי לייעץ בתכנון מתקני בריאות, סביבות ביתיות ותשתיות חברתיות אחרות עבור בני הגיל השלישי. ג'ודי בעלת ניסיון ב'עיצוב שיתופי', עיצוב מבוסס ראיות ופרויקטים של מדע אזרחי לשיפור בריאות הציבור, שירותי הבריאות וחיזוק הקהילתיות בהולנד, קנדה ודרום אפריקה.
בנוסף, יש לה ניסיון נרחב בעבודה על פרויקטים מחקריים בין-תחומיים באוסטרליה, קנדה, גרמניה ושוודיה. בהרצאתה, ג'ודי תתאר את מחקריה ואת התרשמויותיה מרצף הדיור למבוגרים, תוך התמקדות בתכנון שימושי קרקע, אדריכלות ועיצוב של סביבות דיור ומגורים התומכות בתוצאות בריאותיות חיוביות של בני גיל הזהב.
נושא ההרצאה: Aging Right Care (באופן מלא): תמונת מצב של רצף הדיור למבוגרים. הזדקנות במקום המגורים.
אדריכלית ומתכננת ערים בוגרת שני התארים בטכניון – מכון טכנולוגי לישראל.
משמשת בחמש השנים האחרונות כמנהלת האגף הבכיר לתכנון במשרד הבנוי והשיכון ואמונה על מערך התכנון הסטטוטורי, הכנתן ואישורן של תוכניות בניין עיר, תוכניות מתאר ושלד ובינוי בכל הארץ. חמשת מתכנני המחוזות של המשרד כפופים לה מקצועית והיא אחראית על הניהול, הליווי והבקרה של צוותי התכנון המקדמים את התוכניות במוסדות התכנון המקומיים והמחוזיים.
בתפקידה היא נציגת המשרד במועצה הארצית לתכנון ובנייה, כבעלת הכשרה מקצועית בענייני שיכון ובנייה, וחברה בוועדות המשנה של המועצה: ות"ל, ולנת"ע, ולקחש"פ, ותמ"ל וכדומה. סולומון ממן מייצגת את המשרד בכנסים ובפורומים מקצועיים, הובילה את המשלחת הבין-משרדית ליפן וחברה בפורום 'תבונה' ביוזמת אשל- ג'וינט ישראל בתחום הזקנה.
ורד סולומון ממן היא זוכת פרס מפעל הפיס לשנת 2004 למחקר מוניציפאלי אקדמי על עבודת המאסטר בתחום שימור מבנים. נושא ההרצאה: תכנון לעת זקנה - האם פרצנו דרך?
ד"ר רינה דגני, יו"ר קבוצת גיאוקטוגרפיה, מביאה עמה כ– 30 שנות ניסיון בתחום תכנון ערים וכלכלה אורבנית. עם רקע אקדמי עשיר הכולל דוקטורט במדעים בתכנון ערים ואזורים עם התמחמות בכלכליות אורבנית מהטכניון, MA בלימודים אורבניים ו- BA במדעי החברה, דגני היא מובילה בתחום ההתחדשות העירונית והתכנון החברתי. הישגיה כוללים פיתוח מודל חדש לחישוב הסתברות עירונית להתחדשות עירונית וליווי כלכלי ותכנוני למאות פרויקטים ברחבי המדינה. כמו כן, מלווה דגני את התכנון והיישום של אסטרטגיות רחבות היקף, תוך שמירה על קשר הדוק עם הציבור והלקוחות.
נושא ההרצאה: פתרונות לאוכלוסייה מבוגרת - אינם קיימים בישראל - סניור ליווינג, ומה ניתן לעשות עבור האוכלוסייה בעשירוני הביניים?
חמה ישראלי שמייסר, משמשת כיום כמנהלת "אגף בכיר מערכי דיור" במינהל אזרחים ותיקים, משרד הרווחה והביטחון החברתי. במסגרת תפקידה היא אחראית על פיתוח מדיניות ושירותים בתחום הדיור לאזרחים ותיקים המתגוררים במערכי הדיור השונים, רישוי ופיקוח על בתי הדיור המוגן ובתי האבות לעצמאיים ותשושים.
בתפקידיה הקודמים ישראלי שמייסר ניהלה מעל לעשור פנימיות לילדים ונוער בסיכון. בין השאר ניהלה את השירות באגף חוץ ביתי לשירותים חברתיים, האחראי על מקלטים לנשים נפגעות אלימות ופנימיות לילד ונוער, והובילה במשרד הרווחה והביטחון החברתי את הרפורמה בעולם הפנימיות.
חמה ישראלי שמייסר היא בעלת תואר ראשון בקרימינולוגיה וחינוך, תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית.
נושא ההרצאה: מערכי הדיור העתידיים לאזרחים ותיקים.
אדריכל אוהד בן דיין, בעל משרד אדריכלים ומתכנני ערים הנושא את שמו, ערך עם המתכננת שולמית גרטל וד"ר רינת בן נון את התדריך לתכנון סביבות מגורים לעת זקנה של משרד הבינוי והשיכון. כיום דיין מקדם במסגרת זו תכנון מוטה זקנה ברשויות המקומיות יחד עם הג'וינט. אוהד מביא את ניסיונו העשיר בתכנון תוכניות מתאר ארציות, דרך תוכניות לשכונות חדשות ומתחמי מגורים ועד למבנה הציבורי השכונתי, ומשלבו בתפיסות תכנוניות כוללניות מותאמות זקנה.
הובר מחברת בין ידע וניסיון בתכנון אדריכלי לבין מומחיות והיכרות עם צורכי קהילות דיור שיתופי. בעלת MA בעיצוב, יזמות וחדשנות. מלווה יזמים חברתיים וקהילות דיור, ומסייעת בתכנון ואפיון הצרכים הפרוגרמתיים בהתאם לצרכי הקהילה והתפקוד וההתנהלות הייחודית שלהן.
בשנים האחרונות מקדמת - יחד עם אדריכלית ליאת איזקוב בן שיטרית ועבור מרכז מילקן ומשרד הבינוי והשיכון - פרוייקטי פיילוט של דיור קהילתי-שיתופי לזיקנה.
יוסי קפלן הוא גרונטולוג מנוסה עם תשוקה עזה לתחום. כבר למעלה מ-20 שנה שקפלן עוסק בקידום ופיתוח עולם הגרונטולוגיה בישראל. המסע של קפלן החל בלימודי מאסטר בגרונטולוגיה ומוסמך במנהל עסקים(MBA) מאוניברסיטת בן גוריון בנגב, שם רכש ידע תיאורטי נרחב. את ניסיונו העשיר בתחום רכש, הן בעבודתו בחברות סיעוד ביתי והן כמנכ"ל בית הדיור המוגן "בית לב גנים" בנתניה.
בין השאר קפלן משמש כגזבר האגודה הישראלית לגרונטולוגיה, חבר הנהלה ויו"ר ועדת הדיור המוגן באיגוד קידום קהילות דיור למבוגרים (קדם), וחבר מליאה במועצה האזורית מנשה. במסגרות אלו, הוא פועל רבות להשפיע על מדיניות ציבורית, לקדם מחקר ופיתוח, ולשפר את רמת ההכשרה של העוסקים בתחום.
בתקופת מגפת הקורונה קפלן שימש כ'ממונה הקורונה' מטעם איגוד קדם, והוביל בהצלחה את התמודדות המערכת עם אתגרי המגיפה.
קפלן שמח וגאה להיות חלק מקהילת הגרונטולוגיה בישראל, ומאמין שביחד נוכל להפוך את העולם למקום טוב יותר גם עבור האוכלוסייה המבוגרת.
לבן פורת ניסיון ניהולי רב בתחום הדיור המוגן, והוא מבכירי ומוותיקי המנהלים בתחום. בתפקידיו האחרונים שימש כמנהל תחום הדיור המוגן בקבוצת עזריאלי (פאלאס), והיה ממקימי רשת מגדלי הים התיכון - רשת דיור מוגן מבית כלל - ואף שימש כמנכ"ל הרשת. בן פורת בעל תואר ראשון במנהל עסקים, ניהול בתי אבות וניהול בתי מלון מטעם הטכניון בחיפה.
יצחקי למד בפקולטה לאדריכלות, PRATT INSTITUTE ניו יורק, AP LEED ויש לו ניסיון עשיר ומגוון של מעל 20 שנה במגוון רחב של תחומי תכנון הכולל: מסחר, קמעונאות, משרדים, דיור מוגן, מגורים, תעשייה ולוגיסטיקה.
במהלך העשור האחרון אלון מוביל תכנון של מספר פרויקטים עבור יזמי הדיור המוגן. ניסיונו הרב כולל תכנון פרויקטים מרובי שימושים המשלבים מסחר, קמעונאות ומשרדים בהיקפים גדולים.
אלון עומד בראש חטיבת הבנייה הירוקה ב"יסקי-מור-סיון אדריכלים" – חברה מייסדת במועצה הישראלית לבנייה ירוקה "ILGBC ". כמו כן, אלון חבר פעיל בוועד המנהל של ה-ILGBC במשך שלוש קדנציות ברציפות עם מעורבות ענפה בקידום תחום הבנייה הירוקה בישראל.
בעלת תואר שני מאוניברסיטת קיימברידג' לסביבה בנויה בת קיימה. בעלת העסק P-eser להתייעלות ואיפוס אנרגטי של מבנים קיימים. תהליך ההתייעלות כולל אסטרטגיות לחיסכון בחשבונות החשמל, המים והגז, וכן בהבראת המבנה לשיפור תפוקת השוהים בו וצמצום ימי מחלה תוך העלאת שביעות הרצון.
כעסק השואף לתת מענה בר קיימה, הדס פאר מציעה לארגונים וחברות לבצע תהליך התייעלות וחיסכון מטבי בשילוב עם העברת חלק מהחיסכון לטובת ביצוע התייעלות אנרגטית למבני עמותות ואוכלוסיות מוחלשות. נושא ההרצאה: מרחב מבריא מועיל ומקיים לגיל השלישי
שילוני היא בוגרת המחלקה לעיצוב ואדריכלות פנים במכללה למנהל. בוגרת תואר שני באימונולוגיה M.Sc. בפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל-אביב. עוסקת בעיצוב ואדריכלות פנים משנת 1995. משרדה מתמחה בעיצוב מתחמי דיור מוגן למבוגרים, כפרים ומגורים לאוטיסטים ומרכזים לבריאות הנפש.
דליה שילוני הגיעה לעיצוב מעולם המדע, וב-25 השנים האחרונות, היא נמצאת בדיאלוג מתמיד ובתהליך עיצוב קשוב, לחיבור המשאלות, הנתונים והאילוצים אל המעוף והיצירתיות, אגב תרגומם לחללים נעימים ומדויקים לצרכי האוכלוסיות השונות.
בחזית המענה העיצובי, בעבודה עם חללי דיור מוגן, נמצאת המחשבה על חללים עוטפים, חמימים ומכילים - בית מחוץ לבית, שהוא גם חלל ציבורי נעים ויוקרתי. בסיס התכנון נסמך על התמחות בנגישות והבנת הצרכים הייחודיים של הגיל השלישי.
בעשרים השנים האחרונות המשרד אחראי לעיצוב מתחמי הדיור המוגן של הרשתות הגדולות והמובילות בארץ: רשת בית בלב, רשת 'נוה עמית' מבית קופ"ח מאוחדת ורשת 'משען', כמו גם על עיצוב דיורים מוגנים עצמאיים ועוד.
נשוי לנלי ואב לחמישה ילדים, מתגורר ב"בית אליעזר" שבמעלות תרשיחא. באייר נולד בגרמניה למשפחה נוצרית אוונגליסטית, ועלה לארץ בגיל שנתיים עם הוריו שהתחילו לעבוד בעמותת "צדקה". משפחתו עלתה לישראל מגרמניה מתוך תחושת שליחות ציונית, והקימה בית אבות סיעודי לשורדי שואה כדי כדבריהם "לעזור לעם היהודי".
למעט מכמה בעלי תפקידים בשכר, כמו רופא ועובדת סוציאלית, כל העובדים האחרים בבית אליעזר הם מתנדבים. העיקרון הכלכלי המיושם הוא: כל אחד מהדיירים משלם כפי יכולתו, ואם אינו יכול לשלם, ארגון צדקה מממן את כל שהותו.
רוצים לקבל עדכונים על כנסים, סדנאות ומפגשי העשרה?
מלאו את הפרטים
כתובת: זאב בלפר 27, כפר-סבא נסיעה עם Waze אל זאב בלפר 27, כפר סבא: https://waze.com/ul/hsv8z57sn7