בית כפרי ומואר בעמק המעיינות

אור, אוויר ונוף להרי הגלבוע הובילו תכנון של בית כפרי-אקלקטי למשפחה בת שמונה נפשות בעמק. קומה נפרדת להורים העניקה לבני הזוג אואזיס משלהם, בלי לזנוח אופציה עתידית לחדר שינה בקומת הקרקע 

מאת: לימור קלר | צילום: שגיא מורן | אדריכלות: אילנה מאירפלד | 02/05/2021

מול נוף להרי הגלבוע, בשורת המגרשים האחרונה בקיבוץ בעמק המעיינות, בנה זוג צעיר, הורים לשישה, את ביתם. חלומם לבית שיכיל את משפחתם הגדולה ויעניק תחושה נעימה ורגועה להם ולאורחיהם, התממש בזכות אדריכלית אילנה מאירפלד, שיצרה לו סגנון כפרי-אקלקטי המשולב באמנות שבעלת הבית אהבה במיוחד. 

אדריכלות: אילנה מאירפלד. צילום: שגיא מורן
   

"בני הזוג ביקשו לבנות בשיטה מתקדמת ולא סטנדרטית", אומרת האדריכלית על הבית שגודלו 180 מ"ר, "כדי שהבנייה תהיה מהירה, חזקה לרעידות אדמה ותספק בידוד טוב ומשופר מהסטנדרט, כיאה לאקלים בעמק המעיינות, בו במשך כל הקיץ מדובר ב-40 מעלות". השיטה שנבחרה לבנייה היא שלד פלדה מעובי דופן עבה וחזקה מיוחד, החתוך במפעל לפי מידות שחושבו בתוכניות האדריכליות והקונסטרוקטיביות. עטיפת המבנה כוללת שתי שכבות של לוחות גבס מיוחדים המותאמים לפנים ולחוץ, שכבת בידוד בין הלוחות ושכבת בידוד נוספת המחוברת ללוח החיצוני, איטום פולימרי, רשת פיבר ומעל - שליכט צבעוני.

אדריכלות: אילנה מאירפלד. צילום: שגיא מורן
   

אדריכלות: אילנה מאירפלד. צילום: שגיא מורן
   

כדי להתחיל את תהליך העיצוב שלחו בני הזוג לאדריכלית תמונות של סגנונות מועדפים, והיא התאימה את התכנון לצורכי המשפחה. "כמתכננת חשוב לי כיצד המשפחה תשתמש בבית עכשיו ובעתיד. כעת הם זוג צעיר עם ילדים קטנים, אבל הבית ישמש אותם גם כשהבנות יתבגרו. שאלתי אותם ואת עצמי היכן יישבו כולם ללמוד? היכן יקבלו ההורים את השקט שלהם? כשבעלת הבית תיארה לי כיצד היא רוצה לנהל את חייה ומשפחתה ולטפל בה, זה סייע לי לתכנן בית שמותאם להם במדויק". היא רתמה לשם כך תוכנת תלת ממד, המאפשרת להראות ללקוחותיה איך ייראה הבית עוד לפני הבנייה, ועזרה להם להגיע להחלטות משמעותיות בנוגע לבית.
 
אדריכלות: אילנה מאירפלד. צילום: שגיא מורן
   

אדריכלות: אילנה מאירפלד. צילום: שגיא מורן
   

למאירפלד חשוב תמיד למצוא את הדרך להכניס כמה שיותר אור ואוויר לתוך הבית. "אלו המשאבים החינמיים שקיבלנו מהטבע ואין סיבה לא לנצל את זה", היא אומרת. "בחורף אנו נהנים מחום השמש בבית, ובקיץ רוצים להרחיק אותה ומחפשים את הצל ביום ואת הרוח הנעימה בערב. לפי נתונים אלה של כיווני האוויר והנוף, החלטתי על כיוון ההעמדה של הבית ויצרתי בסלון חלונות גדולים (של חברת אנדרסון) לזרימת אוויר בעונות המתאימות". בנוסף, תכננה שתי פרגולות – האחת בכניסה הדרומית, שגם מתאימה לסוכה בשעת הצורך, והשנייה במרפסת המערבית שפונה לנוף ואטומה לשמש.

אדריכלות: אילנה מאירפלד. צילום: שגיא מורן
   

אדריכלות: אילנה מאירפלד. צילום: שגיא מורן
   

אדריכלות: אילנה מאירפלד. צילום: שגיא מורן
   

בין האזור הפרטי של הבית לאזור הציבורי קיימת חלוקה ברורה. בכניסה אזור הסלון, מטבח עם דלפק ישיבה ופינת אוכל, שמספקים כולם יחד מקום לכל המשפחה ואף יותר. ליד המטבח מוקם חדר שירות וממנו יציאה לחצר שירות. עוד בקומת הקרקע שלושה חדרי שינה, אחד מהם ממ"ד, חדר רחצה משותף וחדר רחצה של אחד החדרים. במסדרון נוצרה נישה לשולחן מחשב ומקום ישיבה לשלושה ילדים שיוכלו להכין את שיעורי הבית.

אדריכלות: אילנה מאירפלד. צילום: שגיא מורן
   

ממרכז הבית מוביל גרם מדרגות לממלכה של ההורים. החדר תוכנן בקומה העליונה, כדי להעניק להורים אזור משלהם. ההורים הבינו שהתינוקות גדלים במהירות ואין צורך למקם את כל החדרים ליד היחידה שלהם. החדר צופה לנוף ויש לו חדר רחצה צמוד, כשפינת העבודה של בני הזוג ממוקמת ליד המדרגות. למרות הבידוד היחסי של חדר השינה, הנגישה מאירפלד גם את קומת הקרקע להורים: "החיים מלאי הפתעות, גם בגיל צעיר אפשר לשבור רגל, ואז הקומה העליונה לא תהיה נגישה עבורם. זו הסיבה שתכננתי את אחד מחדרי השינה למטה כיחידה עם מקלחת צמודה, וכך המשפחה תוכל להשתמש בבית לשנים רבות".

צילום: אדריכלית אילנה מאירפלד
   

הדמיה: אדריכלית אילנה מאירפלד
   

לפרטים ויצירת קשר -

אילנה מאירפלד אדריכלות

קיבוץ שלוחות, עמק המעיינות 
נייד: 054-6746379



רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי