בית אירופאי חם!

הם בנו את הבית בשנות ה-20, וכעת בגיל 70 החליטו לחזור ולבנות מחדש. התוצאה - בית אירופאי חם.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: שי אדם | עיצוב ותכנון: שירלי דן | 23/08/2020

 

עיצוב ותכנון: שירלי דן | צילום: שי אדם
 

הבית ממוקם בהרצליה פיתוח על פני מגרש פינתי בשטח של כחצי דונם. בעלי הבית, זוג בשנות ה-70 לחייהם, רכשו את המגרש בשנות ה-20 ובנו בו, במו ידיהם, את ביתם הראשון. כעבור מספר שנים העתיקו את מגוריהם ועסקיהם לארה"ב ובמהלך כל השנים השכירו את הבית. עם חזרתם ארצה בחנו יחד האם נכון יותר לשפץ את הבית הקיים או לבנות בית חדש שיענה על צרכיהם העכשוויים. הוחלט להרוס את המבנה ובמקומו נבנה בית בשטח של כ-450 מ"ר המתפרש על פני 4 קומות- מרתף, קומת קרקע, קומת סוויטות שינה ועליית גג המיועדת לאירוח. 

עיצוב ותכנון: שירלי דן | צילום: שי אדם
 

הסגנון של הבית הוא אירופאי חם המעטפת צבועה בלבן.  מכיוון שמדובר במגרש פינתי, אזור הגינה פונה לכיוון פינת המגרש על מנת לייצר פרטיות. הבית תוכנן כך שמכל אחד מהאגפים בקומת הקרקע תהיה יציאה החוצה לגינה: יציאה מהסלון לאזור הבריכה, יציאה מהמטבח לפינת אוכל אינטימית לארוחות בוקר משותפות ולאזור האירוח החיצוני הכולל פינת אוכל ומטבח חוץ מאובזר. כל אלה מצויים תחת פרגולה בנויה שמעגנת את הפונקציות השונות, כך גם אבן הבורגון מפירוקים ששימשה לריצוף הרחבה.  הבריכה בגינה היא אקולוגית שמקיימת מערכת ביולוגית טבעית וכך שומרת על ניקיון המים לאורך זמן וללא חומרים כימים או צריכת אנרגיה מיותרת.

עיצוב ותכנון: שירלי דן | צילום: שי אדם
 
הכניסה לבית רוצפה אבני בזלת בלוסטון בדוגמת פישבון. גובהה של דלת הכניסה הוא כשלושה מטרים. היא עשויה עץ גושני ונצבעה בגוון שחור דרמטי ואלגנטי. מעליה חלון ענק שמגדיר את החלל הכפול שתוכנן בחלל המבואה הפנימית. 

החיבור בין הפנים לחוץ נוכח- הפתחים הגדולים ממלאים את הבית בשפע של אוויר ואור טבעיים והחיבור לחוץ מקנה אווירה טבעית ומרגיעה. קומת הקרקע תוכננה אומנם כ- Open Space אך כל אחת מהפונקציות בה מוגדרת היטב הודות לפתחים ולבחירה מושכלת של פרטי ריהוט פרופורציונליים ונוכחים בחלל. כל הקומות בבית רוצפו פרקט עץ אלון עתיק. 

עיצוב ותכנון: שירלי דן | צילום: שי אדם
 

ממש מול דלת הכניסה ממוקמת פינת האוכל המשפחתית. מבעדה פתח יציאה החוצה לאזור הגינה. השולחן עשוי פלטת עץ גושני מדוקקת שמקנה לפריט מראה קליל, תלוי ומרחף ורגלי מתכת שחורות פיסוליות. הכיסאות שנבחרו לפינה מזכירים במראה ובתחושה כורסאות. הישיבה בהם נוחה, מזמינה ומפנקת ועדיין, מבחינת הפרופורציות, הם מתאימים למרחב ואינם חוסמים אותו. 

עיצוב ותכנון: שירלי דן | צילום: שי אדם
 
חזיתות המטבח הפרללי מעוצבות בסגנון אירופאי כפרי- מודרני. הן עשויות עץ וצבועות בתנור. החזית הגבוהה סימטרית ומבעד לחזיתותיה נטמעים מוצרי החשמל האינטגרליים, מזווה ושפע של מקומות אחסון. במרכזה הכיור ומעליו Bay Window שכמו המשטח מחופה גם הוא בפלטת דקטון, פרט שמקנה לאזור תחושת גודל ומראה מגובש ומוקפד. במרכז המטבח אי גדול ממדים, נוח ופונקציונלי, המשמש להכנות, בישול ולישיבה. כמו החזית הגבוהה גם הוא צבוע בתנור אך הפעם בגוון כהה. המשטח שמעליו עשוי אלון גושני. מעליו קולט אדים גיאומטרי שמשמש כ- pieceעיצובי לכל דבר. משולבת בתוכו תאורה ובנוסף, הוא משמש כמדף דקורטיבי. כיסאות הבר עשויים עץ. המושב והמשענת מרופדים עור. 

עיצוב ותכנון: שירלי דן | צילום: שי אדם
 

בצידה השני של הקומה ממוקם הסלון שניכרת בו ההקפדה על הדיטיילים.  במרכז פינת ישיבה עמוקה ומפנקת מרופדת קטיפה הכוללת מדף דקורטיבי מחופה עור בו ניתן לשלב ספרים ואמנות. תחתיה שטיח בעבודה יד שמעגן ומגדיר אותה. מולה איזור קמין  מחופה בריקים במרכזו יצירת אמנות מאחוריה הכנה לטלוויזיה במידה ויחשקו בכך בעתיד. שולחן הסלון מעוטר חריטות טיפוגרפיות שמשתלבות היטב עם הדקורציה האקלקטית. על גבי הקירות שולבו יצירות אמנות של יוצרים מקומיים.  

עיצוב ותכנון: שירלי דן | צילום: שי אדם
 
לצד דלת הכניסה, בסמוך לאזור המטבח ממוקמים גרם המדרגות ומעלון זכוכית שקוף שיושב בחלל המדרגות ועשוי קונסטרוקציית זכוכית וברזל שחור. שרותי האורחים מוצנעים באזור הירידה למרתף שם נמצאים חדרי שירות וכביסה, ממ"ד המשמש כיחידת אורחים, פינת עבודה וחדר קולנוע ביניהם תוכנן קיר אקווריום גדול ומרשים. 

החלל הכפול שבקומת המגורים, מצוי מעל דלת הכניסה ומוביל לסוויטת בני הזוג. במרכזו מנורה מיוחדת ומונומנטלית המשתלשלת מטה.  סוויטת השינה של בני הזוג מפנקת וגדולה במיוחד, שטחה כ-50 מ"ר. במרכזה חדר שינה רחב ידים, חדר ארונות עם אי במרכזו וחדר רחצה מפנק ומואר שמעניק תחושת ספא.  מיטתם של בני הזוג ממוקמת בסימטריה מושלמת בין שני הפתחים ולה גב מיטה גבוה ומרשים. הקיר חופה טפט בסגנון אירופאי מודרני בצבעוניות תואמת. שטיח הווינטג' גדול במיוחד (3/4 מ'). מול המיטה קיר בריקים במרכזו מסך טלוויזיה שקוע מתחתיו מזנון עץ עם שפע מקומות אחסון צבוע בגוון שחור. 

עיצוב ותכנון: שירלי דן | צילום: שי אדם
 
חדר הרחצה של השניים רוצף עץ טיק המשמש לרוב לבניית יאכטות ועל כן עמיד במים. באיזור המקלחון משטח העץ פריק לטובת תחזוקה. קירות החדר מחופים פלטות מדוקקות  Floor to Ceiling במראה אוניקס. המקלחון ואזור השירותים סגורים מבעד לקיר זכוכית. הנמכת התקרה משמשת כמסתור למערכת המזגן בקומה וכן לשיקוע תאורה וראש טוש תקרתי.  ארון האמבט עשוי עץ אלון. כל אחד מבני הזוג זכה לכיור ולאזור משלו. בשטח חדר הרחצה דלת יציאה למרפסת פרטית שמאפשרת לאור ולאוויר הטבעי לחדור באופן חופשי לחלל.  
 

עיצוב ותכנון: שירלי דן | צילום: שי אדם
 

עוד בקומת המגורים, סוויטת שינה המיועדת לאורחים שתוכננה בסכמת בית מלון עם מבואת ארונות בסמוך לחדר הרחצה ואחריהם חדר רחצה מרווח ומפנק. 

קומת הגג תוכננה כממלכה עבור הנכדים. ארכיטקטורת המבנה כוללת גג עגול שמעניק תחושת גובה. החלל גדול ומפנק. לצד סוויטת אירוח נוספת מצוי סלון גדול ממדים שתוכנן בסגנון צעיר וקליל וכולל שידת משחקים, מערכות מולטימדיה וכיוב'. 

עיצוב ותכנון: שירלי דן | צילום: שי אדם
 


 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי