כאן גרים בכיף

 

 תכנון אדריכלי: אדריכלית דנה אוברזון | עיצוב פנים: אדריכל איל בר | סטיילינג: דינה דור

מה שהתחיל כשיפוץ קטן של בית ישן, התפתח לפרויקט רחב שכלל גם תוספת בנייה. מיכל ינאי רצתה בית זורם וחם שיענה על הצרכים ויכיל את משפחתה בנוחות ובכיף, וקיבלה כזה


 

מאת: מיה אור | צילום: עודד סמדר | - 04/05/2014
הכניסה לבית מזמינה להיכנס פנימה, החצר הקדמית מרוצפת דק ומבעד לחיפוי מבצבצת צמחייה


"התכנית המקורית הייתה לבצע בבית "שיפוצון" קטן, אך בפועל הוא הפך לתהליך מתגלגל שכלל גם תוספת בנייה, ולמעשה, התנהל כמו בנייה חדשה לכל דבר" מספרת מיכל ינאי על המטמורפוזה שעבר הבית שרכשו היא ובן, בעלה, ברמת השרון. הבית הישן שניצב על מגרש ששטחו 350 מ"ר, היה אמנם דו קומתי, אך קטן מידי לצרכיהם כמשפחה עם שני ילדים קטנים.

"מכיוון שהבנייה הותיקה באזור מאופיינת באיכות טובה, החלטנו "ללכת" עליו, מתוך ידיעה שנוכל לעשות שימוש בנתוניו הקיימים כבסיס לשיפוץ" מספרת מיכל, אשר צללה לתוך התהליך בכל רמ"ח אבריה ותפקדה בו על תקן קבלן ותיק ומיומן.

את תכנון המעטפת החדשה וחלוקת מרחב הפנים ביצעה האדריכלית דנה אוברזון, והמשך התהליך הופקד בידיו של האדריכל איל בר, כאשר הפרוגראמה שהגדירה מיכל הייתה פשוטה: "רצינו בית זורם, חם ואישי, שיענה על הצרכים ויוכל להכיל אותנו בנוחות ובכיף. לא יומרני בשום צורה, ולא מנקר עיניים". 

בפינת אוכל גוף תאורה ענק דמוי עכביש מרובה זרועות | גוף תאורה: "קמחי תאורה" | פינת אוכל: "קסטיאל as is"


הבית שלאחר השיפוץ נחשף כמבנה בקנה מידה ידידותי, מחופה טיח אקרילי בהיר, וחצר קטנה המשלבת משטח דק וחיפוי כפיסי עץ ממוקמת בחזיתו הקדמית מזמינה להיכנס פנימה. הכניסה לחלל הפנים חושפת מרחב מואר ופתוח, המאפשר להישיר מבט לעומקו ואף מעבר לכך, לנוף השדות המשתרע בהמשך. 

קומת הכניסה מכילה את החללים הציבוריים, ואופן חלוקתה מייצר מארג מושכל של פתיחות והגדרה כאחד: האזורים השונים מוגדרים בבירור, ובה בעת מקיימים ביניהם קשרי עין ישירים ומשמרים ממד זורם ונעים.

מימין לדלת כניסה רחבה עשויה במבוק ממוקם חדר משפחה, משמאלה המטבח הפתוח, והיישר מולה נמשך ציר אורכי המוביל אל הסלון ואל גרם המדרגות המוליך אל קומת המגורים העליונה. "בדרכו" לסלון חולף הציר על פני ממ"ד ושירותי אורחים מעברו האחד, ועל פני פינת האוכל, הממוקמת בהמשך המטבח תוך יצירת רצף נוח עמו. 

חלל שנוסף לשטח הבית במסגרת השיפוץ תוכנן כחלל גבוה ומרשים, ונתחם בויטרינות יציאה לרחבת יציאה חיצונית המייצרות חזית שקופה דרכה נגלית גם הגינה האחורית. 

גרם מדרגות, שמיקומו הועתק מקדמת החלל פנימה לעומקו, מוביל אל קומת המגורים הזורמת כציר מעבר אורכי, רחב ונוח. קיר נמוך התוחם את צדו האחד מאפשר להשקיף מטה אל פינת האוכל, ומשני קצותיו ממוקמים החדרים: יחידת הורים מרווחת עם מרפסת הצופה אל נוף השדות בקצהו האחד, שני חדרי ילדים בקצהו השני, וחדר רחצה נדיב ממדים שמשמש אותם במרכזו. 

מבט לסלון עיצוב חמים עם זיקה לסגנון אתני ולרוח רומנטית | קמין: "אורטל"


מסגרתו החומרית של הבית נקייה בעיקרה, אך רחוקה מלהיות מינימליסטית. ריצוף באריחי טרצו אפורים וקירות לבנים מהווים כאן רקע נוח להכלת אלמנטים, פריטים וחפצים המגלמים אהבות והעדפות של דייריו ורוקמים חלל חמים בעל גון אישי.

התאורה משלבת גופים מסוגים שונים, דוגמת גופים שקועים המדגישים קווי מתאר וצירי מעבר, פסי צבירה עם ספוטים וגופים דקורטיביים במיקומים ממוקדים, דוגמת גוף תאורה ענק המשתלשל מעל שולחן פינת האוכל- גוף שחור דמוי עכביש מרובה זרועות, שממדיו הגדולים משתלבים היטב בחלל הגבוה תוך יצירת עניין ונוכחות מרשימה במיוחד. 

המטבח הפתוח הוא חלל מרווח ונוח, שפתיחותו כלפי מרחב הקומה מותירה את הנמצאים בו "בעניינים".

המטבח בצורת ר' שבמרכזו יחידת אי גדולה המשמשת לאחסון | נגרות "אלפנט" | תאורה: אברהם אסברג


יחידת כיור ויחידת קיר גדולה הניצבות זו לזו ב-90 מעלות מנסחות את עיצובו בתצורת האות ר' שבמרכזה ניצבת יחידת אי גדולה המשמשת לאחסון, כמשטח עבודה וכדלפק אכילה. את תצורת ה-ר' מדגישים ממעל פסי תאורה במבנה זהה, וצבעוניות החלל משלבת חזיתות בגימור צבע בתנור בגון לבן שבור, משטחי אבן קיסר אפורים, ומשטח עשוי במבוק ביחידת האי, שמופעו החמים מתכתב עם גונה של דלת הכניסה הסמוכה. את פינת האוכל שבהמשך המטבח, בחרה מיכל לעצב כך שתהיה "פרקטית לבית עם ילדים קטנים" כדבריה, וחזותה האוורירית אכן משלבת שולחן קליל למראה וכיסאות בצביעת ווש שאינם מועדים לפורענות הטף. 

הסלון, הנגלה מאזור המטבח-פינת אוכל במבט אלכסוני כלשהו, מתהדר בפתחים גדולים המחדירים את מראה הגינה והרחבה פנימה, ופרט מעניין בחללו הוא קורת ברזל חשופה במרכז התקרה.

הקורה המשמשת כתמיכה קונסטרוקטיבית חלופית לעמודים שהוסרו במסגרת השיפוץ, נותרה במופעה החשוף במתכוון, כשעליה הותקן פס צבירה עם ספוטים המספקים תאורת אווירה כללית לחלל האקלקטי שחזותו מוקפדת ונינוחה כאחד. קמין אינטגראלי הנטמע בקיר גומחות המאכלסות ספרים וחפצי נוי; עבודות אמנות; ופריטי ריהוט בסגנונות שונים, משתלבים לכדי מרחב המגלם זיקה כלשהי לסגנון אתני ולרוח רומנטית- מסוגנן ובה בעת חמים ונכון להכיל חיים משפחתיים בגובה העיניים. 

יחידת הורים: נוחות מרווחת ומרפת קטנה הצופה אל הנוף. ריצוף בפרקט אלון מעושן | וילונות: "נוסבאום" | מיטה: "עמינח"
 


כמו פינת האוכל, כך גם חלל הסלון חובר ישירות לרחבת הישיבה החיצונית, המשמשת, למעשה, כסלון נוסף, רק חיצוני. שטחה תחום ביציקת בטון עליונה (הנתמכת ע"י עמוד פלדה בודד) ה"ממסגרת" אותו וכמו משלימה את מתאר הקומה, ואף מהווה תמיכה לפרגולה חכמה המספקת הצללה נדרשת- מערכת המשלבת מסגרת אלומיניום ושלבים הניתנים לסבסוב בהנעה חשמלית. לריצוף הרחבה נבחרו אריחים מצוירים, ופינת ישיבה מעוצבת הניצבת בשטחה ומזמינה להתרווח בתוכה מדגישה קשרי חוץ- פנים הדוקים וטשטוש גבולות בין שני המרחבים.  

הקומה העליונה מרוצפת בפלנקים של עץ אלון בגון מעושן, והקשר הנשמר עם קומת הכניסה נוסך בה תחושת פתיחות ואווריריות.

חדר רחצה ביחידת ההורים חלל מפנק בו משתלבת יחידת כיור גדולה ונוחה ומקלחון מרווח. | מקלחון ומראה "א.א.מראות" | ריצוף : "חלמיש" | כיור: "אבן קיסר"


תכנונה, המשמר מידה ראויה של סמיכות והפרדה בין יחידת ההורים וחדרי הילדים, אמנם הועיד חדר לכל ילד, אך כרגע בשל גילם הרך הם חולקים חדר אחד והשני משמש אותם כחדר משחקים. חדרם, המשותף נכון לעכשיו, הוא חלל ספוג חן ילדות, שעוצב בהתאמה ייעודית לגילם ולמינם- בן ובת- על בסיס עץ צבוע לבן עם שילובי טקסטילים ואביזרים משלימים בגווני פסטליים רכים, כורוד, תכלת, סגול וירקרק. יחידת ההורים השוכנת בקדמת הקומה מעוצבת כחלל מפנק ומוקפד בו משתלבים אזור רחצה מרווח וכן מרפסת קטנה המאפשרת ליהנות מנוף הסביבה ומתחושת חוץ גם כשנמצאים "בגובה".

חדר הילדים: פרטי ריהוט מעץ לבן, וילונות קלילים, וגווני פסטל רכים המשתלבים באביזרים משלימים.



הבית ככלל, מגלם יחס מאוזן בין גודל המגרש לבין השטח הבנוי, ולמרות שהגינה הסובבת אותו אינה גדולה אופן תכנונה מייצר תחושה שמדובר במרחב גדול מזה שקיים בפועל.

עצי פרי, רצועת צמחייה משתרעת, חלקת דשא ואף ערוגת ירק וחלקת צמחי תבלין שבני הבית מטפחים בקפידה, עוטפים את הבית בנוכחות ירוקה, ומשלימים את האיזון הנעים המאפיין אותו - מעוצב ומסוגנן, אך לא על חשבון תחושת חמימות נינוחה, ובעיקר מספק את הנוחות והכיף שהוגדרו מלכתחילה. 

בגינה פינת ישיבה מזמינה כסלון חיצוני, ריצוף באריחים מצוירים | תכנון ועיצוב גינה: "פרח משוגע" | דשא מלאכותי: "כרמל - פרקטים ושטיחים" | אריחים מצויירים: "דור וצורי" | פינת ישיבה: "לה-גן"
 

קרדיטים: תכנון ועיצוב גינה: "פרח משוגע" | פרקטים ודשא מלאכותי: "כרמל פרקטים ושטיחים" | אריחים מצויירים: "דור וצורי" | פינת ישיבה חוץ: "לה-גן" | מקלחון ומראה "א.א.מראות" | ריצוף מקלחות ואביזרים סניטריים: "חלמיש" | משטחים: "אבן קיסר" | וילונות: "נוסבאום" | מיטה: "עמינח" | נגרות ומטבח: "אלפנט" | תאורה: ״אברהם אסברג״ | קמין: "אורטל" | גוף תאורה פינת אוכל: "קמחי תאורה" | פינת אוכל וסלון: "קסטיאל as is" |מפתחים: ״קליל״, ״אלום רענן״ | דלתות פנים: לנדאו |חדר ילדים : ״עצמל׳ה״ | רפרפות חיצוניות: ״סוברה״ | ורגולה חשמלית: ״פרומט״ | ריצוף טרצו: ״אלוני״ | משטח דק: ״הום סנטר״ | דלת כניסה ״רשפים״ | צבע וטיח ״נירלט״ |

אולי תאהבו גם:

 

 


 

יצירת קשר - כאן גרים בכיף