אדריכלות
לאדריכלים במלון הזה היה כלל אחד - האם הצליחו לעמוד בו?
מדור בית ונופש מבקר במלון Banyan Tree Mount Emei שנפתח למרגלות הר אומיי הקדוש במחוז סצ'ואן שבסין, שם כל עץ שקוטרו עולה על עשרה סנטימטרים נשאר בדיוק במקום שבו צמח
כשהחלו לתכנן את Banyan Tree Mount Emei קבעו האדריכלים כלל אחד שממנו לא סטו: כל עץ בשטח שקוטר גזעו עולה על עשרה סנטימטרים יישאר במקומו המקורי, ושבעת עצי הקמפור בני המאה שנה שגדלים באתר ילוו את האורחים כבר מרגע ההגעה. המלון החדש, שנפתח בתחילת אוגוסט על ידי קבוצת Banyan Group, יושב למרגלות הר אומיי (Emeishan), אחד מארבעת ההרים הבודהיסטיים הקדושים בסין ואתר מוכר ברשימת המורשת העולמית של אונסק"ו הן בזכות ערכו התרבותי והן בזכות המגוון הביולוגי העשיר שלו.
האדריכלים שאבו השראה מבתי החצר המסורתיים של מערב סצ'ואן ותרגמו אותם לשפה עכשווית שעוקבת אחרי הטופוגרפיה הטבעית של העמק המיוער. עיקרון תכנוני מרכזי בעיצוב הוא si shui gui tang, "ארבעת המים החוזרים לאולם", שיטה אדריכלית סינית עתיקה שבה גגות משופעים מנתבים את מי הגשמים אל חצר מרכזית פתוחה. השבילים בתוך יער הבמבוק תוכננו כך שהם עוקבים אחרי פני השטח הקיימים, ובחלקים מהם הבמבוק ממשיך לצמוח דרך המדרכות ולצידן, כדי לשמר את אופי המקום כפי שהיה לפני הבנייה.
חצר הווילה לשפת האגם. באדיבות Banyan Tree Mount Emeiחדרים עם מעיינות פרטיים
במלון 130 חדרים ווילות בשש קטגוריות שונות, וכל אחד מהם כולל בריכת מעיין חם פרטית. חדרי Mountain View פונים אל הנוף המשתנה עם העונות, ווילות הגן נפתחות אל גינות פרטיות, ווילות שפת האגם בנות חדר או שני חדרי שינה כוללות חצרות מטופחות לצד המים. הווילה הנשיאותית, בשטח של 320 מ"ר, מוקפת בגינה פרטית בגודל דומה ובמרפסת הפונה אל היער והנחל.
מבנה נפרד ומרוחק מהמלון עצמו, המכונה Study Room, תוכנן על ידי האדריכל הסיני בן זמננו ג'ואנג דזה-יו (Zhuang Ziyu) ועוקב גם הוא אחרי קווי המתאר הטבעיים של ההר. שמו נלקח מ-Huizong Hall, השם המקורי של מקדש באוגואו (Baoguo Temple) הסמוך, והוא כולל שישה חדרים רב-תכליתיים המיועדים לכינוסים תרבותיים, ארוחות פרטיות, טקסי תה וקליגרפיה. לצד המבנה הזה יש למלון שטח אירועים גמיש של יותר מ-1,200 מ"ר, ובמרכזו אולם Xiangzhang בשטח 500 מ"ר הבנוי ללא עמודים כלל, כך שאפשר לעצב אותו מחדש בהתאם לאירוע. פואיה בשטח כ-220 מ"ר ומרפסת גן מאפשרות לאירועים לזרום בין הפנים לחוץ.
ווילה מרווחת במלון. באדיבות Banyan Tree Mount Emeiבטקס הפתיחה תיאר פיליפ דינג, סגן נשיא בכיר וראש תפעול המלונות באסיה הצפון מזרחית ופיתוח עסקי בסין ב-Banyan Group, את המשמעות של הבחירה במיקום. "הר אומיי תופס מקום ייחודי במורשת התרבותית והטבעית של סין. בהיותו אחד מארבעת ההרים הבודהיסטיים הקדושים של סין, הוא מחבר בין מאות שנות מסורת לבין ערך אקולוגי יוצא דופן. אנחנו מצפים לקבל את פני האורחים במקדש ההררי שלנו כשהם חוקרים את היעד החשוב הזה בקצב לא ממהר, מעבר לתיירות המסורתית ולעבר מגע עמוק יותר עם הנוף, המסורות החיות והקצב הטבעי של המקום", אמר.
באדיבות Banyan Tree Mount Emeiהספא של המלון, שזכה בעבר בפרסים, כולל חמישה חדרי טיפולים פרטיים לזוגות וחוויה הידרו-תרמית בהשראת יערות גשם. בין הפעילויות המוצעות לאורחים גם אומנויות לחימה מסורתיות מהר אמיי, צביעה מסורתית וקליעת במבוק, לצד גלריה המציגה מלאכת יד מקומית ותומכת באומנים מהקהילה הסובבת.
העיצוב מושפע מאדריכלות סינית עתיקה. באדיבות Banyan Tree Mount EmeiBanyan Group היא חברת אירוח גלובלית עצמאית הנסחרת בבורסת סינגפור. הקבוצה כוללת כיום 100 בתי מלון ומקומות נופש, יותר מ-140 ספא וגלריות, ומעל 20 מתחמי מגורים ממותגים בלמעלה מ-20 מדינות, תחת 13 מותגים גלובליים שהבולט בהם הוא המותג הראשי Banyan Tree. כל המותגים מאוחדים תחת תוכנית חברות חווייתית משותפת בשם withBanyan. הקבוצה פועלת לפי אתוס מייסד שמכונה "חיבוק הסביבה, העצמת אנשים", המתבטא בפעילות הקרן Banyan Global Foundation ומוסד ההכשרה Banyan Academy, ומגדירה את עצמה כמובילה בתחום התיירות הבת קיימא, עם דגש על תיירות רגנרטיבית ותוכניות שמטרתן לשפר את חוויית האורח.
קשר בין הפנים לחוץ. באדיבות Banyan Tree Mount Emeiמהנדס העיר ת"א: "בנייה לגובה זו אומנות, כי צריך לחבר בין כל האינטרסים"
5 מלונות עם מפתחות מישלן: מה הסוד של קבוצת זאניר?
"הטלוויזיה קיבלה מקום משלה, אבל היא לא מנהלת את הבית"
החזון הגיע מספרד, הביצוע מישראל: מה מסתתר מאחורי העיצוב של מלון דה ג'ורג'?
זה לא תנין. זה המשרדים של גוגל בעמק הסיליקון
תערוכה חדשה בת"א: "עיר על מים סוערים"
כתבות נוספות
כאן גרים בכיף
עיצוב ושיפוץ בית בטוסקנה
12 אלף מ"ר מעל ת"א: כך נראים המשרדים של פירמת עוה"ד המובילה
מקומיות. מקום. בית.
ספארי אחר לגמרי: יוקרה בלב הטבע הפראי
15 מ"ר של סטודיו מודולרי מעורר השראה
עיצוב בתים פרטיים עם חדרי ארונות
עיצוב דירת גג
מחשבה מייצרת מציאות
הבית של ריי וצ'רלס אימס
נתיב האקספרס לתכנון משרד
דירה בניחוח ים, חול ותפוזים
ספריית גן לוינסקי - תל אביב
החשמל חכם, החשמלאי עוד יותר
קניון Kragujevac, סרביה
מרתף ישן שהפך לדירה מסוגננת
כשפרסום ועיצוב נפגשים
WELCOME TO THE MODERN FARM HOUSE
כחול הוא הצבע שלי
עיצוב גינות וניצול מושכל של שטחים
הכנות לעיצוב בית למכירה
הריזורט בשרון
הבית לחובבי הגאדג'טים
מהפכה של ממש
סגנון חופשי
אנשים כבר לא מסתפקים בפינת ברביקיו
שיפוץ דירה- מחלל מיושן למרחב מסוגנן
"כשעיצבנו את הבית הזה, לא יכולתי לתלות את האמנות שלו על הקיר. אז הנחתי אותה על הרצפה"
כשאירופה פוגשת כפר ישראלי
גדר חיה בגן
שכונה ירוקה - זכות ציבורית
הממלכה הקסומה
חמישה ימים ויש חנות...
כמה זה 6X8?
יצירתיות: 20 הנחיות מעשיות לאדריכלים
משרד אדריכלים Sanaa - ראיון
בפריז כמו בפריז, בריהוט כמו באופנה
רשת אורגניק מרקט
בית כפרי ומואר בעמק המעיינות
לגור בצימר: מעצב הפנים שהפך את החלל לבית מעוצב וחמים
דירת סטודיו באיטליה
בראש אחר
עיצוב דירה במגדל בפתח תקווה
תכנית החלוקה
תחרות לאדריכלים: האתגר הבלתי יאמן – מרכז לוגיסטי עבור סנטה קלאוס
הצבע חזר ללחיי מילאנו - חלק שני
איך מעצבים מונדיאל?
מי יזכה באות האדריכלות הישראלית?
כך הפכה דירת חמישה חדרים בשפלה לבית רגוע ומדויק
עיצוב דירה ביבנה הירוקה
18 טרנדים לשנת 2014, שכדאי מאוד לשים לב אליהם!
בית מרגש
מעצב פנים ידידותי לסביבה
דירה בפתח תקווה: ממקום - לבית
מלונדון ועד ניו-יורק התערוכות הכי נחשקות לתקופת החגים הבאה עלינו לטובה
למון פריים - גלרייה אחרת לאומנות עכשוית
משחק ה"ארכפאזל של בית ונוי"
תכנון ועיצוב פנטהאוז בתל אביב
"במלון אורבני בן אדם נמצא שש שעות. העיר נותנת את כל השאר"
רב הנסתר על הגלוי
סיבוב פרסה: חוזרים אל המדבר.
'קיר אמיר'
ניגודים יוצרים הרמוניה
עיצוב סביבת למידה חינוכית "בגובה העיניים"
טעויות בתכנון המטבח שכדאי להימנע מהן
"הטלוויזיה קיבלה מקום משלה, אבל היא לא מנהלת את הבית"
נכנס יין יצא יקב
כיצד נבחר את הכיור הנכון?
שקוף שזה זכוכית - השתקפות פנימית
בגליל, מול הנוף
מפלט ביער
"מאחורי כל פרויקט יש סיפור – החלל הוא הדרך לספר אותו"
תפסיקו לספור כבשים כדי להירדם. תתחילו לעצב נכון את חדר השינה
מי באמת רוצה לעבוד מול ארבעה מסכים? המחקר שמשנה את כללי המשחק בעיצוב משרדים
חוצה באדום - שיפוץ בית
בהשראת הים
מעל לפני השטח
לראות מעבר לקיים
דואט של מינימליזם וצבע
Herzog & de Meuron זכו: הארמון של טירנה מתחדש
הגן של רפאלה
עיצוב סובב עולם - 120
"תכננתי משרדים בתוך מפעל פעיל והתוצאה הייתה מפתיעה"
גן במלון על שפת כנרת
שילובי טקסטיל משלימים לעיצוב הפנים
גינות קטנות, הנאות גדולות
אדריכלית: ויקטוריה קרייס
מי בפה ומי ברגל
קטנה וקומפקטית
TOOY - מותג תאורה חדש ב-GLOW Light Gallery
ברצלונה: מעיר קיימת לעיר מקיימת
True colors
חדשות וחידושים - 126
100 פרויקטים, עשרה תחומים - AIA הכריזה על זוכי פרסי האדריכלות 2026
עיצוב בהזזה
דרך היין - יקבים מעוצבים בפיימונטה
"הפוטנציאל שרוב הלקוחות לא מצליחים לראות, זה מה שהכי מניע אותי"
רוצים לדעת מה חדש?
התחלה חדשה בקומה ה־30
על תוכנת הפוטושופ וצילום אדריכלי

