חלום אורבני

הדירה, אשר עוצבה על ידי המעצבת נגה ארנסון, נפרסת על שטח של כ- 115 מ"ר ונמצאת בקומה השישית של בנין יוקרתי בלב תל אביב, בשכונה הומת בתי קפה ומסעדות. 

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: שי אפשטיין | נגה ארנסון - 08/11/2018
נגה ארנסון

 

במקור, הדירה היתה מחולקת לסלון, מטבח נפרד וסגור, ״סוויטת הורים״, שני חדרי שינה נוספים, שרותי אורחים וחדר רחצה כללי. 

הלקוחות

הלקוחות, זוג מקסים בגיל הזהב, רכשו את הדירה במטרה להתאימה לצרכיהם העתידיים, ועל כן בתכנון החדש נדרשו חללים גדולים ומרווחים שיאפשרו נגישות ומעבר לכסא גלגלים במקרה הצורך, אגף למטפל הכולל חדר רחצה, שני חדרי עבודה ושרותי אורחים.

השינוי התכנוני

הפתרון האדריכלי לצרכיהם של הדיירים, הצריך חלוקה מחודשת של כל החלל. בהתאם לתכנון החדש, נהרס חדר השינה שהיה צמוד לסלון ובמקומו נבנה מטבח חדש. השינוי התכנוני יצר חלל ציבורי בעל מימדים ושינה באופן מוחלט את התחושה שמתקבלת כאשר נכנסים לדירה.

המטבח החדש אשר חובר בצורה הרמונית לסלון, מאפשר למי שנמצא בו ליהנות מהנוף העירוני המדהים ועדיין להישאר מחובר למתרחש בתוך הבית.

המטבח חולק לשני אזורים: האחד – כולל ארונות גבוהים ופינת קפה ואילו החלק השני - כולל משטח עבודה המופרד מהסלון באמצעות קיר נמוך. תכנון הקיר הנמוך במטבח, נועד לאפשר למי שעובד במטבח לראות את המתרחש בסלון וליהנות מהנוף הנשקף מהויטרינה הגדולה.

לחיפוי הקיר מעל משטח העבודה נבחרה על ידי בעל הבית זכוכית בצבע אדום עז. בחירה זו משקפת את הרוח הצעירה של בעלי הבית ומשתלבת בפלטת הצבעים המיוחדת של הבית - כחול, טורקיז ואדום. בקצה השיש תוכנן דלפק לשני אנשים ובו שני כסאות בר אדומים, המתכתבים עם הזכוכית האדומה.

פינת האוכל תוכננה צמוד למטבח והיא כוללת שני ארונות ״תאומים״ בעלי נפח אחסון גדול. לארונות משטחים עליונים המשמשים בזמן אירוח להנחת כלי ההגשה ואילו בשימוש היומיומי משמשים להנחת כלי נוי.

לסלון נוספה ספריה מעוצבת, א-סימטרית, בעלת גב צבעוני. הספריה מתפקדת כחלון הראווה לחייהם המלאים והעשירים של בני הזוג. מוצגים בה ספרים ויצירות אומנות שנאספו ע"י בני הזוג שחיו שנים רבות בחו"ל ונחשפו לתרבויות מגוונות.

ה״אגף״ המיועד למטפל, תוכנן באזור המטבח הישן ונוסף לו חדר רחצה צמוד. הכניסה לאגף המטפל עוברת דרך מבואה קטנה הצמודה לכניסה לבית, במטרה לייצר הפרדה ופרטיות לדיירי הבית.  

כדי ליצור חדר שינה גדול ומרווח בעל מעברים נוחים, נהרסו חדר הארונות והרחצה של הסוויטה המקורית. חדר הארונות הישן פינה את מקומו לארון גדול.

חדר העבודה המקורי נותר במקומו, אולם הדלת הוחלפה לדלת רחבה המאפשרת מעבר כסא גלגלים.

חדר העבודה השני נדרש לשימוש רב תכליתי - חלק מהסלון ביום-יום, חדר עבודה בשעת הצורך, ובעת שהנכדים מגיעים לביקור - כחדר אורחים המצריך פרטיות.

בתכנון החדש, חדר זה הוצמד לסלון עם דלת כיס נסתרת גדולה למדי, אשר לרוב נשארת פתוחה ומחברת אותו לסלון.

שרותי האורחים היו צפופים וסבלו מקירבה יתרה לסלון. בתכנון החדש הורחב חדר השרותים ונוספה לו כניסה נסתרת.


התוצאה

התכנון החדש שידרג את הדירה מסוויטה קטנטונת ושני חדרי שינה, לסוויטה מפנקת, שלושה חדרי שינה, חלל ציבורי גדול ומרשים ושפע שטחי אחסון.  


קרדיטים:

צילום - שי אפשטיין

אריחים וכלים סניטריים - בוטיק קרמיק

פרקט - קונספט פרקטים

 

 

פרטי התקשרות: 
נגה ארנסון
טלפון: 054-4466073
מייל: noga.arenson@gmail.com