משקיפים על העמק

קומפלקס מגורים ייחודי נבנה בפאתי נצרת, כשהוא צופה על עמק יזרעאל המרהיב ומספק חוויית מגורים מודרנית למגזר הערבי, שמוותר על צמודי הקרקע ועולה לקומה העשירית בבניין

מאת: | צילום: | - 16/11/2015

נצרת אמנם משקיפה על אחד העמקים היפים ביותר שהצליחה לייצר הארץ שלנו, אך חייבים לומר שיש מי שיצליח לייצר חשיבה יצירתית, פורצת גבולות ומוסכמות ולנו נותר רק לברך על כך.
 
קומפקלס בניינים חדש, Valley View של היזמים ב.א דורם בע"מ וס.ע.ע השקעות בע"מ, מציע חלופה, לבתים צמודי הקרקע, המאפיינים את צורת המגורים של המגזר הערבי, כשמציע קונספט חדשני, של בניינים גבוהים הממוקמים במורדות נצרת לכיוון עפולה. קומפלקס הבניינים ממוקם בפאתי נצרת, נהנה מהעיר אך אינו משתייך למרקם ההיסטורי שלה.
 
האתגר שעמד בפני המתכננים לא הסתכם באתגר ארכיטקטוני בלבד, כי אם דרש טיפול עומק בסוגיות חברתיות וסוציולוגיות. המאפיין העיקרי של צורת המגורים במגזר הערבי היא הבניה צמודת הקרקע. כדי לגרום למישהו שנולד וגדל כל חייו צמוד לקרקע, לעלות לגור בקומה 10, חייבים לספק לו את התנאים האופטימאליים לכך, מסביר אורי מזור אדריכל הפרויקט. הרעיון היה לאפשר לדייר ליהנות משני העולמות. מצד אחד ליהנות מיתרונות הבניין המשותף, המאפשר שימוש בשירותי חברת ניהול, שטחים ציבוריים מטופחים, חניון רחב ידיים ומצד שני לאפשר לכל אחד מהם לחוש כאילו הוא דייר יחיד בבניין, על אף שאת הקומפלקס בכללותו, חולקות 120 משפחות. רמת הפרטיות הגבוהה, נשמרה על ידי תכנון חכם, במסגרתו חולקה כל קומת מגורים לשני חלקים עצמאיים אשר חולקים חדר מדרגות בלבד. בכל קומה שתי מבואות קומתיות המאפשרות קבלת שירות באמצעות שתי מעליות. כל שתי דירות חולקות מבואה קומתית ובפועל חש כל דייר כאילו יש לו רק שכן אחד.


הקומפלקס כולל שלושה בניינים, הבנויים על גבי חניון תת קרקעי. בכל בניין 40 יחידות דיור המציעות דירות 4 ו- 5 חדרים, דופלקסי גן ודופלקסי גג. 

השטחים הציבוריים קיבלו תשומת לב ניכרת בפרויקט הזה. המתקנים בבניין המשותף מתקדמים מאוד ומאפשרים ניהול בסטנדרט גבוה ביותר. פרט לכך, לכל בניין, גן הצמוד אליו. שאר השטחים הציבוריים מאופיינים בעבודות גינון ופיתוח סביבה, המשלבות צמחיה רבה, מזרקות ג'טים, גינת שעשועים ציבורית הנושקת לפרויקט ועוד. בעניין הצמחיה, היה קושי לייצר פתרון בשתילה על גגו של חניון. נעשה מאמץ משמעותי לייצר בתי גידול איכותיים לעצים, תוך סינכרון עם הקונסטרוקציה של החניון. החניון עצמו הוא חניון של מפלס וחצי שמעניק את כל פתרונות החניה וכולל בנוסף מחסנים, חדרי אשפה וחדרים טכניים שונים לשירות הקומפלקס. 


מאפייני הסגנון העיצובי נוטים לקו המודרני, המשתמש בחומרים מתקדמים. הדירות עצמן משופעות בפתחים רחבים מאוד, כשהנוף הופך אלמנט מרכזי ודומיננטי, בתוך המראה הכללי של הבית. הנוף באזור הזה עוצר נשימה וביננו, יכול להוות חלופה מקסימה לכל יצירת אמנות שתתלה על הקיר. היה ניסיון בפרויקט, לבדל ולהכניס חדשנות ומודרניות מחד ולשמור על קשר עם הסביבה מאידך, כך שהבניינים לא ייראו כנטע זר. 


הפרויקט, כרגע בשלב מתקדם של היתרים ועבודות עפר להכשרת המגרש. 

 
אורי מזור הוא דור שני לפעילות אדריכלית ענפה, שהחל אביו. המשרד המשפחתי, 'מזור פירשט' מתמחה בקשת רחבה של תחומים, מתכנון ערים, תכניות מתאר כוללניות לערים רבות בארץ, בינהן עובדים ממש בימים אלו על תוכניות מתאר לערים דומות בינהן כרמיאל, כפר סבא, אור יהודה, רעננה ובוקעתה, דרך תכנון של מתחמים אורבניים שונים ברחבי הארץ במסגרת תוכניות בנין עיר בקני מידה משתנים ועד תכנון של מספר רב של פרויקטים אדריכליים, מרבי קומות במסגרת תוכניות פינוי בינוי למגורים, דרך מבני משרדים ומסחר ועד מבני ציבור.

א מזור – א. פירשט אדריכלים ומתכנני ערים | טלפון: 03.5628022
arch@mazor-first.com | www.mazor-first.com | valleyview6919@gmail.com