אדריכלות
מאחורי הקלעים של עבודת האדריכלים
התערוכה Building the Existing City ב-Aedes, גלריה לאדריכלות בברלין, היא סטודיו חי שבו צוות CHYBÍK + KRIŠTOF מתכנן ארבעה פרויקטים שהציעו תושבי העיר. הקהל מוזמן לראות איך אדריכלים עובדים, משלב המחקר ועד אירוע הסיום שיתקיים בדצמבר
עד 11 באוקטובר יכלו ברלינאים, ארגונים, בעלי נכסים, בתי ספר ויוזמות אזרחיות להציע למשרד האדריכלים CHYBÍK + KRIŠTOF בניין, אתר או מצב עירוני בברלין שזקוק לעתיד חדש. ארבעה פרויקטים שנבחרו בקול קורא יתוכננו בתוך הגלריה במהלך שישה שבועות לעיני כל.
שכונת מבשלת נוסלה בפראג, פרויקט של CH+K | צילום: Alex Shoots Buildingsהצוות יעבוד בגלריה עצמה והמבקרים יוכלו לראות איך כל הצעה מתפתחת משבוע לשבוע, דרך מחקר, שיחות ועבודת תכנון. העבודה נעשית בהתנדבות ובשיתוף הארגונים והקהילות הקשורים לכל מקום, והצוות יציג מחקרים ראשוניים באדריכלות ובתכנון עירוני באירוע הסיום שיתקיים בתחילת חודש דצמבר.
האולם העירוני של יהלבה, פרויקט של CH+K | צילום: Laurian Ghinitoiuאת הרעיון מסבירים מייסדי המשרד, אונדז'יי היביק ומיכאל קרישטוף. "אנחנו מאמינים שאדריכלים צריכים למלא היום תפקיד פעיל בדיון הציבורי הרחב על הערים שלנו, לזהות פוטנציאל שלא זכה לתשומת לב, לחבר בין האנשים הנכונים ולהשתמש בידע שלהם כדי להפוך רעיונות לפרויקטים אמיתיים", כתבו.
תחנת האוטובוסים צבונרקה, פרויקט של CH+K | צילום: Alex Shoots Buildingsהמשרד נוסד בשנת 2010 בברנו שבצ'כיה, ויש לו היום סטודיוז בפראג, בברנו, בברטיסלבה ובלונדון. בין עבודותיו נמצאים האולם העירוני של יהלבה, עיר בצ'כיה, שמכיל 5,650 צופים, שכונת מבשלת נוסלה בפראג ויקב Lahofer. כיום הוא עובד על פרויקטים בלונדון, בווינה, בברלין, בפראג ובטירנה, ועבודותיו הוצגו בפסטיבל האדריכלות של לונדון, בביאנלה לאדריכלות בוונציה בשנת 2025 ובפסטיבל אדריכלות באלבניה.
חממת מנדל, פרויקט של CH+K | צילום: Laurian Ghinitoiuארבעה נושאים, 20 פרויקטים
לצד הסטודיו החי תציג התערוכה את עבודת המשרד סביב ארבעה נושאים, PLAY, LIVE, ACTIVATE ו-ADAPT, כלומר לשחק, לחיות, להפעיל ולהתאים. כל נושא נשען על פרויקט בנוי אחד, ולצדו שרטוטים, מודלים, סרטונים, בדיקות חומרים ומחקר מתמשך מתוך עשרים פרויקטים נבחרים של המשרד. הנושאים בוחנים איך אדריכלות יכולה להעשיר את החיים הציבוריים, לחזק שכונות ולהאריך את חייה ואת הרלוונטיות של הסביבה הבנויה הקיימת.
תחנת האוטובוסים צבונרקה, פרויקט של CH+K | צילום: Alex Shoots Buildingsבמקביל תתקיים תוכנית של הרצאות פתוחות והקרנות סרטים, וכן סדנאות לקבוצות מבתי ספר והרצאות ומפגשי ביקורת לסטודנטים לאדריכלות.
האולם העירוני של יהלבה, פרויקט של CH+K | צילום: Laurian Ghinitoiuהנס יורגן קומרל, מנהל Aedes, אומר: "התערוכה בנויה כתהליך מתפתח ולא כהצגה מוגמרת. לכן אירוע הפתיחה הוא פחות טקס חנוכה ויותר מסיבת חנוכת בית." לדבריו, "אני סקרן לראות איך CHYBÍK + KRIŠTOF ישלבו בעלי עניין, מבקרים ומומחים מוזמנים בפורמטים פעילים חדשים, ומה יצוץ עד סוף תקופת התערוכה, כשהתוצאות יוצגו".
שכונת מבשלת נוסלה בפראג, פרויקט של CH+K | צילום: Alex Shoots Buildingsחלודה? זה כל הקטע
לא תמיד צריך למחוק את הקיים כדי ליצור משהו חדש
בית שמעודד להירגע: המהפך של הפנטהאוז הישן בכפר סבא
איך נולד עיצוב טוב? ברצלונה מראה את זה מבפנים
האצטדיונים שיעשו לכם חשק לצפות במשחקים
ארבעה גוונים של כחול: המבנה הלוגיסטי שמתבהר ככל שהוא עולה

