סיקור תערוכת Maison & Objet - 2011
אדריכלות

סיקור תערוכת Maison & Objet - 2011

חזאי הטרנדים דיברו על עיצוב פרוע כעל הדבר הבא, אך בינתיים התמונה שעלתה מתערוכת MAISON & OBJET הייתה של "עסקים כרגיל". קווים נקיים בעיקרם, עם הרבה גווני כחול וטורקיז ושימוש נרחב בטקסטיל 

כשמהארץ דיווחו על קור מקפיא, מזג האוויר בפריז היה יותר מסביר בהתחשב בעובדה שמדובר בחודש ינואר וביבשת אירופה, ובהחלט האיר פנים להמון הסוער שגדש את העיר לרגל תערוכות העיצוב והאופנה שהתקיימו בו כמידי שנה במועד זה. זו של העיצוב הייתה מהדורת החורף של תערוכת " MAISON OBJET", תערוכה בעלת גון מסחרי המושכת אליה קניינים רבים מכל רחבי העולם וכתמיד, בחלוקה לקטגוריות נושאיות, פרשה יריעה מקיפה, עשירה ומגוונת, של כל הקשור לבית וסביבתו.  

בשל אופייה הרבגוני משתלבים בה בכפיפה אחת מציגים בסדרי גודל שונים, וכך, ניתן להתרשם מתצוגות ממוסדות של חברות גדולות המתמקמות בביתנים מושקעים על שטחי תצוגה מכובדים, לצד חברות מתחילות ומעצבים צעירים, הנותנים דרור ליצירתיות ומציגים לעיתים רק פריט יחיד. לתחום העיצוב "פר סה" מוקצות שתי קטגוריות-  NOW-DESIGN A VIVRE האמורה להציג עיצוב עכשווי ו- SCENES D'INTERIEUR האמורה להציג עיצובי פנים, אך, למעשה, התצוגות הנכללות בהן משיקות זו לזו במידה רבה, ורציונל הסיווג והחלוקה ביניהן לא תמיד ברור. כך או אחרת, לענייננו כאן בתחום העיצוב-  אמנם ביתני ההשראות וחיזוי הטרנדים שמוצגים בתערוכה דרך קבע נשאו השנה את הכותרת CRAZY, אך בינתיים קשה לדבר על איזו "התפרעות" שנראתה בשטח, והתחושה הכללית שעלתה מתצוגות החברות הגדולות הייתה דווקא של איזו שפיות מאוזנת, או, אם תרצו, של עיצובים המייצגים אסתטיקה טובה, אך לא ממש מחדשת או חדשנית.

 כיסאות Serpentine: קונסטרוקציית מתכת קלילה וריפוד עשיר דמוי "פוך" שמנמן . עיצוב של Elenor Nalet לחברת "Ligne Roset"  

נראה כי כלל המוטיבים ומרכיבי העיצוב של השנים האחרונות- שימושי חומרים, הסתייעות בטכנולוגיה, תפיסה ירוקה, ניקיון מינימליסטי לצד התכתבות עם העבר וזיקה לקראפט, ממשיכים לעמוד בבסיס הקולקציות שהציגו החברות- מהן חדשות, מהן שהיו בבחינת הרחבת קולקציות קיימות, ומהן שהסתפקו ברענון קל של תצוגות שכבר נראו, דוגמת הוספת גון ריפוד חדש, או הציגו מוצרים שנכנסו לליין אחרי שהוצגו כפרוטוטייפים בתערוכות קודמות. למרות ההיקפים המשתנים והמאפיינים האסתטיים שהיו שונים מחברה לחברה, בשדה החומר והצבע כן אפשר לדבר על מספר מוטיבים משותפים שחזרו והופיעו. כך, לדוגמה, תצוגות ינואר 2012 חשפו שימוש נרחב בטקסטיל, ובמקרים רבים בוריאציות של דיגום "פוך" עם ריבועים/קטעים בעלי נפח הנושאים עמם רכות נעימה ומזמינה. שחקן משמעותי בגזרה זו הוא הלבד, שנצפה אצל חברות רבות כחומר ריפוד ועטיפה, כמו, למשל, חברת LIGNE ROSET שהלבישה בו כיסאות איקוניים ובתוך כך העניקה לאובייקטים המוכרים ערך אסתטי חדש וחמים; חברת KRISTALIA שבחרה בו לעיצוביה החדשים; או קולקציה מרהיבה על טהרת הלבד שהציגה החברה הספרדית GANDIA BALASCa.  – קולקציה הכוללת שטיחים, פופים, כריות ומושבים שעיצבה שרלוט לנסלוט, מעצבת בלגית צעירה, תוך שילוב רקמת צלבים בדומה לעבודת גובלן. בגזרת הצבע הוכיחו התצוגות חדירה רבתי של גווני כחול-טורקיז-ירקרק שמשתלבים היטב עם גווני אפור לסוגיהם, ובמקביל נראו לא מעט הבלחות של גווני צהוב וכתום עזים. 

מי חידש ומי חדש – טעימות 

בין החברות שהציגו קולקציות חדשות, הפתיעה חברת ROCHE BOBOIS שהלכה על כל הקופה בנושא הצבעוניות, ובניגוד לתדמיתה הקלאסית חשפה קולקציה ססגונית במיוחד, אשר את הרציונל ליצירתה הסבירו אנשיה כרצון לקרוא תיגר על תחושות משבריות ולשדר שמחה ואופטימיות. הקולקציה החדשה של חברת  BAXTER, שבתערוכה הקודמת הסתפקה ברענון אייקונים מקולקציות קודמות, נשאה כתמיד את חתימת ידה של המעצבת פאולה נבונה, והוכיחה יותר מכל את מיומנויותיה הגבוהות בתחום עיסוקה בעור, ובכלל זה באמצעות גימורים מתקדמים שהצליחו לתעתע באשר לטיב החומר מהם עשויים הפריטים. במגעה המובחן של נבונה הבלתי נלאית ניתן היה להבחין גם בקולקציה של שחקנית חדשה בזירת העיצוב - חברת LETTI CO, "בתה" של חברת GERVASONI, שמתמקדת בחוויית השינה והציגה מבחר מיטות ומרבצים שעיצובם נשען על שימושים עשירים בטקסטילים שונים.

ספה בקווים מעוגלים- אובליים, משלבת משענת גב וכריות בצבעוניות עליזה של גווני תכלת וכתום. עיצוב של Marco Fumagalli ל- "Roche bobois" פשטות קווים ארכיטקטונית וריפוד המבטיח נוחות ישיבה בספת Hybride שעיצב Noe Duchaufour-Lawrence לחברת " Ligne Roset"  

השפה האסתטית של חברת LIGNE ROSET לשנת 2012 מאחדת השפעות יפניות וסקנדינביות, ובאה לידי ביטוי בפשטות טובה ועיצוב "קריא" לעין העושה שימוש בקווים נקיים ובעץ בהיר, ואותה רוח  של ניקיון אסתטי אפיינה גם את הקולקציה של חברת הבת CINNA, בה בלטו גווני לבן לצד כתומים למיניהם. אל מול הנציגות הותיקות  שהופיעו חמושות בהיצע רחב גם אם לא תמיד חדש, מרענן היה למצוא חברות צעירות העושות את צעדיהן הראשונים בתערוכה,  ובתוך כך, בד"כ עם היצע צנוע יחסית אך בעל אמירה של חידוש וייחוד. כך, לדוגמה, חברת  RILUC מפורטוגל, שהציגה "רהיטים מהונדסים" (בתרגום חופשי)- פריטי ריהוט בעלי נוכחות פיסולית עשויים מפלדת חלד בייצור מורכב, או, לראשונה בתולדות התערוכה, חברה מהודו בשם  BOUNCE. ההתרגשות מהופעת הביכורים שאפפה את אנשיה חיפתה על העובדה שתצוגתה כללה, למעשה, אובייקט בודד עליו חתומה מעצבת צעירה בת 24, פני גנסטה - כורסה המשלבת מעין רשת סיליקון ובסיס פולי קרבונט שקוף או בצבעים שונים והיא טובה לשימושי פנים וחוץ כאחד. 

 את זירת המעצבים העצמאיים של קטגוריית העיצוב העכשווי אפיין כתמיד רצון להעניק פרשנויות קצה חדשות לאובייקטים מוכרים. כיוצרים צעירים בד"כ, המופיעים באורח עצמאי (ולעתים מתאגדים לתצוגה משותפת) העיצובים השונים אינם תלויי אג'נדה מובחנת של חברה, ומייצגים בעיקר, מי יותר מי פחות, רצון לפרוץ גבולות וחשיבה רעננה ויצירתיות. מטבע הדברים, בזירה זו ניתן לראות בעיקר אובייקטים ולא קולקציות שלמות, ובתוך כך נטייה ברורה לעיצובי כיסאות ומושבים מסוגים שונים, לגופי תאורה ולמוצרי אחסון כשידות ומערכות מידוף. שימושי חומרים מגוונים ומגע של הומור הם מהמאפיינים הבולטים באזור זה של האולם, ויש לשער שגם תקווה שהעיצובים יצודו את עין הקניינים והחברות הגדולות וייצרו עבור יוצריהם מציאות חדשה, כך שבתערוכה הבאה כבר ניתן יהיה למצוא אותם בקדמת האולם, כחלק מקולקציה של חברה מובילה. 

 שידת Corallo, שילוב של קווים נקיים ופשוטים עם צבעוניות עזה וחומריות עשירה- עץ, אם הפנינה וכפתורים. עיצוב: Pancotopanco ל- OOH LALAA & CO . צילום: OOH LALAA

CRAZY – קול קורא להתפרע  

 כשבאולמות התצוגה העמוסים והרוחשים חיים מוצגות קולקציות עכשוויות וחדשות, או לפחות שאמורות להיות כאלה, בביתני ההשראות הנכללים בתערוכה מדברים חזאי הטרנדים כבר על הדבר הבא. לא פעם שאלתי את עצמי מה בעצם יכול להתחדש בארבעת החודשים המפרידים בין ספטמבר לינואר, מועדי קיום התערוכה, שכן בקצב "הנפקה" כזה צפויים הטרנדים המוכרזים למות עוד בטרם הגיחו לעולם! אך התמה  CRAZY, שהובילה את השראות ינואר 2012 , הייתה בהחלט המשכית לזו שקדמה לה בספטמבר 2011, ולקחה אותה צעד אחד קדימה.  – SINGULARITE (ייחודיות) של ספטמבר האחרון, הפכה עכשיו ל-CRAZY. כבר לא רק קריאה לייחודיות בעולם גלובלי שהאחדה היא אחד מסממניו, אלא הכרזה על הפרוע, השגעוני, המוגזם וההזוי כעל הדבר הבא. די לעגמומיות ולקדרות, נטען במצע הרעיוני, די לקחת את עצמנו ברצינות רבה מידי ויש לתת לדמיון להוביל. לפנות מקום לשמחה, לרוח שטות, לטירוף ולתזזית, שיזרימו אוויר צח לנשימה, "יטאטאו" את כל המוכר והקיים שכבר ראינו וחווינו וישברו את הקונפורמיות לטובת משהו אחר- משהו משוגע ש"מרגיש" נפלא.  

DREAM BOX

הביתן של סוכנות אליזבט לריש נקרא קופסת חלומות, ולפי ההסבר הרעיוני נועד ללכוד שאלה מאד ממשית של זמננו. קופסת החלומות, נאמר בו, מכוונת בעיקר לחקר אינסוף האפשרויות של צורות, לחיפוש אחר ייחוד וא-סטנדריזציה בין עולם חלומות משוגע וחופש אמנותי. קסם והאנרגיה היצירתית שהוא מעורר מייצרים מציאות שעונה רק לחוקים משלה, ומשנה את הפשוט, הרגיל והמוכר למשהו ייחודי ומיוחד. על פניו נראה הביתן כחלל ביתי מסודר ומוכר, אפילו סכריני משהו, עם מסדרון מחופה שטיח פסים בשחור לבן ואור ורוד שהאיר אותו, אך החללים שנחבאו מאחורי מקצב מאורגן של דלתות לבנות והמראות של רון גלעד שחיפו את הקירות, ניפצו את התמונה והמחישו את הטירוף- עיצובים הזויים וכאוטיים, התכתבות עם סיפורה של עליסה בארץ הפלאות וממד של עולם הפוך, אשליות אופטיות שעיוותו את הנראה באמצעות משחקי מראות והשתקפויות,  ועוד מיני עיוותים ומקסמים שגילמו את הרעיון. 

 צילום: Francis Amiand

ART'KETING

הסוכנות של פרנסואה ברנרד, בחנה את מערכת הקשרים המתקיימת בין עיצוב הבית, אמנות ומה שמכונה "ארט דיזיין". ליקוט פריטים מיוחדים כדרך להשגת ייחוד הינה חסרת טעם ותכלית ואין בה דבר מלבד שעמום של המוכר, גרס טקסט ההסבר. "היפר-פרסונליזציה", הליכה עד הסוף עם הגחמות הפרטיות-אישיות, היא זו שמעצבת את הדקור שלנו, והגיעה העת לתת לה דרור- להפוך את הבית ליצירה מפתיעה ולא צפויה ולשמש כיוצריה. התזה הודגמה באמצעות קריצות ועיצובי קצה של אובייקטים שיצאו מהקשרם הראשוני או שאלו מוטיבים צורניים מאובייקטים/תכנים שונים מהם בתכלית, דוגמת חיות מגובלן, קטנוע מעוטר בציורי קומיקס,  עוגות רקומות, 

צילום: Francis Amiand 

SWEET FREAKS 

החריג והמוזר מעוררים וממריצים את הדמיון. אקסצנטריות ומשובה מטלטלים עולם שלכוד בין סדר לתלישות, ועיצוב שופע בוחן בסקרנות את החפיפה והשילוב של השונה והאחר עם המלוטש וההדור. הסמיכות ביניהם, אגירה וחתרנות מייצרים סגנון פסיכו-טרופי, והבית שעובר מוטציה הופך למערת פלאים. גרסת השיגעון של סוכנות נלי רודי, גחמות/מפלצות מתוקות, תורגמה לחלל חשוך ודרמטי משהו, שעוצב ע"י פרנסואה גרגואר, עשיר וגדוש צבע וצורות- חפצים מוגזמים, מוקצנים ומשוגעים, וחיבורים לא צפויים שהעצימו את ממדי השפע וההגזמה, דוגמת ראשי חיות כמתלים לשרשראות ענק, בובה תלויה על חוט שאינה אלא מנורה, הדום מעוצב כקאפ קייק, וחיבורים הזויים נוספים. 

הנבחרים 

מידי ינואר בוחרת התערוכה את מעצבי השנה שלה. שנת 2012 הכתירה את האחים קמפנה כמעצבים הנבחרים של התערוכה כולה, את טוקוז'ין יושיאוקה כמעצב הנבחר בקטגוריית העיצוב העכשווי, ואת הוברט לה-גל כמעצב הנבחר בקטגוריית עצוב הפנים. 

  

טוקוז'ין יושיאוקה

 מתוך "האם עיצוב פרוע הוא הדר הבא?". גליון 123, מרץ - אפריל 2012

כתבות נוספות

החללים המעוצבים של כנס INNO 2014
אדריכלות
החללים המעוצבים של כנס INNO 2014
כשפרסום ועיצוב נפגשים
עיצוב משרדים
כשפרסום ועיצוב נפגשים
הנה הם באים: הטרנדים והמגמות לשנת תשפ"ה כבר כאן
עיצוב דירות
הנה הם באים: הטרנדים והמגמות לשנת תשפ"ה כבר כאן
מלאכת מחשבת
אדריכלות
מלאכת מחשבת
לשבור את החוקים
עיצוב משרדים
לשבור את החוקים
לינזי קסלס- מרצה בכנס inno 2017
עיצוב פנים
לינזי קסלס- מרצה בכנס inno 2017
תכנון בית פרטי - פחות זה יותר
עיצוב בתים פרטיים
תכנון בית פרטי - פחות זה יותר
נגיעה קטנה של עיצוב, שינוי עצמתי בחלל
חומרים וטכנולוגיות
נגיעה קטנה של עיצוב, שינוי עצמתי בחלל
הספא הביתי עולה רמה: 3 טרנדים בעיצוב חדרי אמבטיה
חומרים וטכנולוגיות
הספא הביתי עולה רמה: 3 טרנדים בעיצוב חדרי אמבטיה
מה בין תיירות לתחנות אוטובוס, אצטדיון כפתרון למצוקת דיור, ומה אפשר לעשות עם תחנות מטרו נטושות?
עיצוב פנים
מה בין תיירות לתחנות אוטובוס, אצטדיון כפתרון למצוקת דיור, ומה אפשר לעשות עם תחנות מטרו נטושות?
אורבונד: הדרך הבטוחה לבנייה ירוקה
חומרים וטכנולוגיות
אורבונד: הדרך הבטוחה לבנייה ירוקה
"רציתי לשמר את תחושת החיים שהיא הכירה"
עיצוב פנים
"רציתי לשמר את תחושת החיים שהיא הכירה"
ריג'נט תאורה: האור שבקצה שולחן העבודה
חומרים וטכנולוגיות
ריג'נט תאורה: האור שבקצה שולחן העבודה
הקשר בין עולם הרכב לבית הזה?
עיצוב בתים פרטיים
הקשר בין עולם הרכב לבית הזה?
דירה חדשה – להשקיע בעיצוב פנים או לא?
אדריכלות
דירה חדשה – להשקיע בעיצוב פנים או לא?
"צעצוע" - תערוכה בנושא צעצועים
אדריכלות
"צעצוע" - תערוכה בנושא צעצועים
ההנאה שבאיטיות - slow design
אדריכלות
ההנאה שבאיטיות - slow design
עיצוב בית בחומרים טבעיים וצבעוניות רגועה
עיצוב בתים פרטיים
עיצוב בית בחומרים טבעיים וצבעוניות רגועה
הבית שחושף את קסמו בהדרגה
עיצוב בתים פרטיים
הבית שחושף את קסמו בהדרגה
"...שלוש ארבע ולעבודה..."
עיצוב משרדים
"...שלוש ארבע ולעבודה..."
נוחות רכה – מילאנו-ישראל
אדריכלות
נוחות רכה – מילאנו-ישראל
ארץ ישראל שלי !
עיצוב דירות
ארץ ישראל שלי !
פחם משודרג
עיצוב משרדים
פחם משודרג
WELCOME TO THE MODERN FARM HOUSE
אדריכלות
WELCOME TO THE MODERN FARM HOUSE
תנורים, כיריים, עיצוב, טכנולוגיה מגמות וחידושים
אדריכלות
תנורים, כיריים, עיצוב, טכנולוגיה מגמות וחידושים
Median Space
אדריכלות
Median Space
אוהד כפיר: להתאים את החלל למידות האדם
עיצוב משרדים
אוהד כפיר: להתאים את החלל למידות האדם
חורף וקררררר..
אדריכלות
חורף וקררררר..
עיצוב ותכנון מלונות בעולם
עיצוב משרדים
עיצוב ותכנון מלונות בעולם
כנס בנייה ירוקה 2013
אדריכלות
כנס בנייה ירוקה 2013
בחירות מתגלגלות
אדריכלות
בחירות מתגלגלות
בית מדברי בלב העיר
עיצוב פנים
בית מדברי בלב העיר
דיאלוג בין שקוף לאטום בבית קרקע
עיצוב בתים פרטיים
דיאלוג בין שקוף לאטום בבית קרקע
אלון חסון - עיצוב משרד בבית
עיצוב דירות
אלון חסון - עיצוב משרד בבית
בין הספרים לחפצי הנוי: איך מוצאים את האיזון נכון בספרייה הביתית
עיצוב פנים
בין הספרים לחפצי הנוי: איך מוצאים את האיזון נכון בספרייה הביתית
החלפת מטבח – המדריך למשתדרג
עיצוב חדרי אמבטיה
החלפת מטבח – המדריך למשתדרג
המשקפיים של מירון לוי
עיצוב פנים
המשקפיים של מירון לוי
ווילרוי&בוך מותג בתחום עיצוב חדרי רחצה
אדריכלות
ווילרוי&בוך מותג בתחום עיצוב חדרי רחצה
קווים לדמותו של הבית הישראלי העכשווי
עיצוב בתים פרטיים
קווים לדמותו של הבית הישראלי העכשווי
לגור בעיר ולהרגיש בכפר
אדריכלות
לגור בעיר ולהרגיש בכפר
מינימליזם חם
אדריכלות
מינימליזם חם
מוצרים מפנקים ומעוצבים לחורף
אדריכלות
מוצרים מפנקים ומעוצבים לחורף
ראיון עם האדריכל יפתח הררי
אדריכלות
ראיון עם האדריכל יפתח הררי
תכנון ועיצוב פנטהאוז בתל אביב
עיצוב דירות
תכנון ועיצוב פנטהאוז בתל אביב
משחקי חומר ומרקם
עיצוב בתים פרטיים
משחקי חומר ומרקם
חכמת הספא
אדריכלות
חכמת הספא
עיצוב דירה כשהחוק הוא שאין חוקים
עיצוב דירות
עיצוב דירה כשהחוק הוא שאין חוקים
יצירתיות: 20 הנחיות מעשיות לאדריכלים
אדריכלות
יצירתיות: 20 הנחיות מעשיות לאדריכלים
בניין ירוק - ביה"ס ללימודי הסביבה, אונ' ת"א
אדריכלות
בניין ירוק - ביה"ס ללימודי הסביבה, אונ' ת"א
לעצב את חלל הבית בסטייל
עיצוב חדרי אמבטיה
לעצב את חלל הבית בסטייל
לכאן תרצו להזמין את החברים: גינה עוטפת עם האט־טאב מדליק
אדריכלות
לכאן תרצו להזמין את החברים: גינה עוטפת עם האט־טאב מדליק
עיצוב משרד בסגנון חדשני וצעיר
עיצוב משרדים
עיצוב משרד בסגנון חדשני וצעיר
הבית העתידי – הפרזול בשירות האדריכל
אדריכלות
הבית העתידי – הפרזול בשירות האדריכל
חדשות וחידושים - 123
עיצוב פנים
חדשות וחידושים - 123
המלחמה על השטיח: למה מה שנראה מיותר הוא חובה עבור המעצב?
עיצוב פנים
המלחמה על השטיח: למה מה שנראה מיותר הוא חובה עבור המעצב?
הכל התחיל משטיח
עיצוב דירות
הכל התחיל משטיח
ריקוד המכונה
עיצוב בתים פרטיים
ריקוד המכונה
iconic תכנית ידע ושיווק לאדריכלים ומעצבים
אדריכלות
iconic תכנית ידע ושיווק לאדריכלים ומעצבים
המטרה של המעצבות להכניס את הים במלוא עוצמתו
עיצוב פנים
המטרה של המעצבות להכניס את הים במלוא עוצמתו
עיצוב העתיד: כיצד בינה מלאכותית מובילה לרנסאנס בעיצוב פנים
אדריכלות
עיצוב העתיד: כיצד בינה מלאכותית מובילה לרנסאנס בעיצוב פנים
? הלו, זה ברז
אדריכלות
? הלו, זה ברז
מהי יצירת אמנות טובה - שאלה למחשבה
אדריכלות
מהי יצירת אמנות טובה - שאלה למחשבה
עיצוב ספריות - מפגשים מהסוג הספרותי
עיצוב משרדים
עיצוב ספריות - מפגשים מהסוג הספרותי
שיפוץ דירה - עדנה חדשה לדירה ישנה
עיצוב דירות
שיפוץ דירה - עדנה חדשה לדירה ישנה
ינון בן דוד : "אל תשכחו – הטבע הוא המשאב החשוב ביותר של הבית"
אדריכלות
ינון בן דוד : "אל תשכחו – הטבע הוא המשאב החשוב ביותר של הבית"
פויליון כניסה מהרחוב לתחנה תת-קרקעית הצעה לעיצוב הרכבת הקלה. ולדימיר מרקובסקי
אדריכלות
פויליון כניסה מהרחוב לתחנה תת-קרקעית הצעה לעיצוב הרכבת הקלה. ולדימיר מרקובסקי
כשהמוזיקה היא הנשמה של המשפחה
עיצוב בתים פרטיים
כשהמוזיקה היא הנשמה של המשפחה
הבית בקיוטו שלקוח מציורי ילדים
אדריכלות
הבית בקיוטו שלקוח מציורי ילדים
משרדי הכוח הרב לאומי
עיצוב משרדים
משרדי הכוח הרב לאומי
השכונות המובילות למשפחות צעירות בפרדס חנה-כרכור: איפה תמצאו את הבית המושלם?
עיצוב בתים פרטיים
השכונות המובילות למשפחות צעירות בפרדס חנה-כרכור: איפה תמצאו את הבית המושלם?
סטודיו "אורבך הלוי" החדש - כאשר השלם גדול מסך חלקיו
עיצוב משרדים
סטודיו "אורבך הלוי" החדש - כאשר השלם גדול מסך חלקיו
הקיר הכחול שנותן את הטון
אדריכלות
הקיר הכחול שנותן את הטון
מגדל ישראלי זכה בפרס הבינלאומי היוקרתי לצד מגדלים מניו יורק, לונדון ודובאי
אדריכלות
מגדל ישראלי זכה בפרס הבינלאומי היוקרתי לצד מגדלים מניו יורק, לונדון ודובאי
מקומיות. מקום.  בית.
עיצוב בתים פרטיים
מקומיות. מקום. בית.
לגור‭ ‬בכפר‭, ‬ גם‭ ‬בלב‭ ‬העיר
אדריכלות
לגור‭ ‬בכפר‭, ‬ גם‭ ‬בלב‭ ‬העיר
מטבחי Hacker - מטבחים ומקיימים
עיצוב חדרי אמבטיה
מטבחי Hacker - מטבחים ומקיימים
בטיחות בבית עם ילדים בצעדים פשוטים (בלי לוותר על העיצוב)
אדריכלות
בטיחות בבית עם ילדים בצעדים פשוטים (בלי לוותר על העיצוב)
אדריכלות הנגשה ונגישות
אדריכלות
אדריכלות הנגשה ונגישות
כשקשה להחליט מה יפה יותר - המנה או המסעדה
חומרים וטכנולוגיות
כשקשה להחליט מה יפה יותר - המנה או המסעדה
טרנדים וחדשנות בעולם הקרמיקה: מבט מקרוב
חומרים וטכנולוגיות
טרנדים וחדשנות בעולם הקרמיקה: מבט מקרוב
לא רק עיצוב: איך הופך תהליך אדריכלי לחלק ממסע העלייה לישראל
עיצוב בתים
לא רק עיצוב: איך הופך תהליך אדריכלי לחלק ממסע העלייה לישראל
שקיפות בעבודה
עיצוב משרדים
שקיפות בעבודה
מוצרי יוקרה לכל אחד
אדריכלות
מוצרי יוקרה לכל אחד
על קו החוף
עיצוב בתים פרטיים
על קו החוף
מפגשים מהסוג האותנטי
עיצוב משרדים
מפגשים מהסוג האותנטי
תכנון ועיצוב בית - משני עברי הגשר
עיצוב בתים פרטיים
תכנון ועיצוב בית - משני עברי הגשר
עבר מול עתיד- בית טוסקני בשרון
עיצוב בתים פרטיים
עבר מול עתיד- בית טוסקני בשרון
הדור הבא של עיצוב בתים פרטיים
אדריכלות
הדור הבא של עיצוב בתים פרטיים
הזרימה לעולם האישי
עיצוב דירות
הזרימה לעולם האישי
25hours hotels - vienna
עיצוב פנים
25hours hotels - vienna
עיצובים לכסאות נדנדה
אדריכלות
עיצובים לכסאות נדנדה
אבן - סוגים, תכונות ושימושים בעיצוב
אדריכלות
אבן - סוגים, תכונות ושימושים בעיצוב
על לוח לבנו: המדיניות האקולוגית של EGGER
עיצוב פנים
על לוח לבנו: המדיניות האקולוגית של EGGER
דירוג אנרגטי במעטפת המבנה
עיצוב פנים
דירוג אנרגטי במעטפת המבנה
Herzog & de Meuron זכו: הארמון של טירנה מתחדש
אדריכלות
Herzog & de Meuron זכו: הארמון של טירנה מתחדש
בית החלונות
אדריכלות
בית החלונות
הכנס הבינ"ל ה- 4 לבנייה ירוקה ותכנון בר-קיימא
אדריכלות
הכנס הבינ"ל ה- 4 לבנייה ירוקה ותכנון בר-קיימא
עיצוב בתים בסגנון סקנדינבי
אדריכלות
עיצוב בתים בסגנון סקנדינבי
"לייק" זה לא מספיק! כך המעצבים הפכו למשפיענים עם השפעה של מיליונים
עיצוב פנים
"לייק" זה לא מספיק! כך המעצבים הפכו למשפיענים עם השפעה של מיליונים
ככה עובדים היום
אדריכלות
ככה עובדים היום