חדרים ומרחבים
"רציתי שמכל מקום בדירה יראו את הים ואת הגגות של ת"א"
מעצבת הפנים צביה קזיוף עיצבה דירת יוקרה בקומה ה-30 במגדל תל אביבי, ויצרה מרחב שבו הנוף הפנורמי נשמר מכל נקודה בדירה. היא מספרת על החזון העיצובי, שיטת העבודה הקולגיאלית, ועל הסוד שמסתתר מאחורי חלל שמרגישים בו טוב
"בפעם הראשונה שהגעתי לדירה הבנתי שמה שהכי חשוב בעיצוב הוא שמכל זווית הנוף יהיה גלוי לעין", מספרת המעצבת צביה קזיוף על הרגע שבו עמדה לראשונה בדירת יוקרה בקומה ה-30 של מגדל תל אביבי ומבטה נפגש עם קו הים ועם גגות העיר הנמתחים עד האופק. "רציתי שכל מי שפותח את דלת הבית יוכל לראות את הנוף הזה, וכמובן שהלקוח יוכל ליהנות ממנו בכל חדר וחדר". את האתגר הזה, לעצב מרחב מחיה שלם מבלי לחסום את הנוף, היא פתרה באמצעות ספרייה נמוכה שמגדירה את החלל בלי להסתיר ולו סנטימטר של שמיים.
איתי בנית, עיצוב: צביה קזיוףקזיוף מנהלת את הסטודיו שלה מזה שנים רבות, ועם הזמן גדל לו למשרד של חמש נשים, שבו המומחיות והניסיון הם נקודת המוצא, ואילו הרעננות היצירתית מגיעה מתוך כוח נשי מלוכד. "עם השנים המשרד שלי גדל וכיום יש לי ארבע עובדות שבקיאות בכל מילימטר בתוך הפרויקט", היא מסבירה. "לצד העבודה המקצועית והחשיבה היצירתית, יש לנו הווי של חברות אמיצה, אחת בשביל כולן וכולן בשביל אחת".
התהליך העיצובי אצל קזיוף הוא דיאלוג מתמשך שמתחיל בסדרת מפגשים אישיים עם הלקוח והופך ליצירה משותפת בסטודיו. "לאחר שאני נפגשת עם הלקוחות ואנחנו מחליטים על הקו העיצובי של הבית, אני חוזרת למשרד וכולנו מתיישבות לסיעור מוחות. אני אוהבת את השקפות העולם ואת הרעיונות השונים שנזרקים לחלל האוויר, כך מתגבש משהו שהוא שלם יותר. בסוף הפרויקט כבר אי אפשר להפריד מי נתנה את הרעיון הזה ומי הציעה את האחר. ופעם אחר פעם התוצאה היא לשביעות הרצון של הלקוחות ושלנו".
איתי בנית, עיצוב: צביה קזיוףספרייה נמוכה ונוף שלא נגמר
קזיוף מלווה את הלקוח קרוב לשמונה עשרה שנה, ועל כן הכירה היטב את טעמו ואת האופן שבו הוא רואה את עצמו בחלל. "העבודה המשותפת התחילה דווקא במישור העסקי, מעיצוב החנויות שלו וגם מפעל של כעשרה דונם," היא נזכרת. "יש לנו היסטוריה ארוכה של שיתופי פעולה, ועם השנים הפכנו לחברים טובים." לפרק השני בחייו, החליט הלקוח לעבור ללב הפועם של העיר: שכר דירה בבניין על רחוב רוטשילד, ומן הסתם התאהב באזור. כעבור זמן לא רב רכש דירה בקומה ה-30 של מגדל יוקרה, עם נוף פנורמי עוצר נשימה לים ולגגות תל אביב.
העיצוב נשען על משחקי מסות וגבהים: "שרטוט גבולות החדרים נוצר על ידי הרהיטים. המסה המסיבית היא הנמוכה, והמסות שנותנות את הגובה הן המסות הדקיקות והפלואידיות".
איתי בנית, עיצוב: צביה קזיוףהבעיה היחידה במימוש חזון הנוף הפתוח הייתה, איך לא, הטלוויזיה הגדולה בסלון. "עדיין לא הצלחתי לשכנע את הלקוחות שלי, וביניהם הלקוח הספציפי הזה, לעבור למסך טלוויזיה קטן יותר", קזיוף מסבירה בחיוך. "לכן השתמשתי כאן באלמנט של הסתרה. ברגע שהטלוויזיה נפתחת היא עולה כלפי מעלה, כך שרק בזמן הצפייה היא מסתירה את הנוף."
דירה חסרת גיל
בתוך החלל המעוצב, קזיוף מקפידה על שילוב של חדש וישן המעניק לבית נשמה. "בספרייה הנמוכה שמנו את אוסף הקרנפים של הלקוח שלי... אני אוהבת מאוד לשלב ישן עם חדש," היא אומרת. "כשנכנסים הביתה, אני לא רוצה שירגישו את תחושת הניילונים כמו ברכב חדש. אני לא רוצה שידעו בן כמה הבית, אלא שהבית יסתיר את הגיל שלו, קצת כמו אישה מטופחת שהיא תמיד חסרת גיל".
איתי בנית, עיצוב: צביה קזיוףהחומריות בדירה היא שיר הלל לדרמה מאופקת: המטבח עשוי מאלומיניום בצבע שוקולדי שמשנה את גוונו במהלך היום לפי קרני השמש. "השפה של הבית היא גברית, דרמטית ולא מתחנפת, והיא משקפת את האופי של הלקוח. אני אוהבת שיש בעיצוב סיפור מסגרת, כי הוא מעניק תחושת המשכיות, כמו בספרות טובה שיש מוטיב חוזר. כאן מבחינתי המוטיב החוזר היה משחקי ההשתקפויות שהמשכתי גם בחדר השינה עם ארונות זכוכית רפלקטיביים שמסתירים את מה שנעשה מאחוריהם."
בירידה לפרטי הפרטים של הסיפור, קזיוף לא שוכחת את חדרי השירותים. "אני משקיעה מאוד בעיצוב חדרי השירותים. בסודי סודות אני אגלה שאני גם בוחנת עבודות של אדריכלים אחרים על פי עיצוב השירותים, זה בעיניי המדד גם ליצירתיות וגם ליכולת לשמור על ההמשכיות העיצובית".
איתי בנית, עיצוב: צביה קזיוףהסלון כהזמנה לשיחה
עבור קזיוף יופי ללא נוחות הוא טעות תכנונית. "הנושא של הנדסת אנוש הוא כל כך חשוב", היא קובעת, "אנשים נוטים להזניח זאת משום שהם חוששים שהאסתטיקה של הבית תיפגע, אבל מניסיון תמיד אפשר לקבל גם וגם. למשל, בסלון היה לי חשוב שהחוויה תהיה כמו בילוי מסביב למדורה," היא מסבירה. "בעידן שכולם כל הזמן בתוך המסכים, אני חושבת שזה כל כך חשוב לעודד את השיח, ומיקום מקומות הישיבה, הסידור והנוחות שלהם תורמים מאוד לכך." התפיסה הזו חלה גם על החוץ: "פעמים רבות אנשים לא מתכננים נכון את הגינה או המרפסת ועם הזמן האזורים האלו נזנחים. חשוב לתכנן נכון כדי שאנשים ירצו לבלות שם, במיוחד במדינה חמה כמו שלנו".
איתי בנית, עיצוב: צביה קזיוףעיצוב בעידן של אי-ודאות
לצד האסתטיקה והנוחות, קזיוף קשובה לשינויים הכלכליים והביטחוניים שמעסיקים את לקוחותיה. "אני מרגישה שהאי-ודאות גורמת ללקוחות להיות זהירים יותר מבחינת תכנון התקציב שלהם. יש תחושה שאי אפשר לדעת מה יהיה מחר וחשוב לשמור כסף לעת צרה, ואני מעודדת מאוד את הגישה הזו".
המציאות הביטחונית הובילה אותה לפתח כישרון חדש: "בתקופה האחרונה פיתחתי כישרון להסתרת דלתות ממ"ד. אין יותר להוריד דלת ממ"ד ולשים אותה במחסן, הפתרון העיצובי הוא להסתיר אותה. אנחנו לא מוותרים על האסתטיקה ואין את התזכורת היומיומית הזו למציאות הכאוטית, ועדיין הדלת מחוברת לממ"ד כמו שצריך ומעניקה תחושה של ביטחון".
איתי בנית, עיצוב: צביה קזיוףעבור צביה קזיוף אדריכלות היא מלאכת מחשבת של חיבורים: בין הדינמיקה הנשית המלוכדת במשרד, שיוצקת לכל פרויקט יצירתיות מרעננת, לבין הפילוסופיה שרואה בבית "מדורת שבט" של שיחה וקרבה ובין חומרים לפונקציות. בסופו של יום, קזיוף והצוות שלה מצליחות למצוא את האיזון הנכון בין חומרים, צרכים ורצונות. "כשמישהו מגיע, וזה לא משנה אם מדובר בדירה, בית או משרד, ומרגיש נינוח גם אם הוא לא יודע להסביר למה, אנחנו יודעות שזה קורה בזכות אותו איזון מדויק. זה הסוד שלנו: ליצור חלל שמרגישים בו נפלא בלי קשר לפונקציה שהוא ממלא".
יו"ר חדש לאיגוד המהנדסים לבניה ולתשתיות: ישראל דוד יחליף את יגאל גוברין
האדריכל היהודי זכה בפרס היפני היוקרתי
"ה-AI לא מחליף אדריכלים - הוא מפנה להם זמן לתכנון"
מה באמת צריך לדעת לפני שמתחילים לשפץ?
שולחן של חג: פינת האוכל חוזרת למרכז הבמה
איך מייצרים אואזיס פרטי בתוך הבית?
כתבות נוספות
"הקופסא" הנעלמת
איך משפצים בית ירושלמי בלי לוותר על מה שהוא באמת?
חדר פרטי
שיפוץ בית בהרצלייה פיתוח הפך לחוויה ויזואלית ספוגת צבע
תערוכת Batimat 2009
עיצוב דירה לקראת האביב
מבית ישן לממלכה שחורה ואלגנטית- המהפך של בית בהוד השרון
מה שהתחיל כבדיחה של אחד באפריל הפך לטרנד העיצובי החם של השנה
הבריכה של היום היא כבר לא מותרות
הצצה ראשונה להצעה של סטודיו Lunar’s לתכנון מחוז אורסטאד סיד בדנמרק
לגור במחסן
פיטר סחלין
חוברו להם יחדיו
יצירת מציאות אחרת – פזית חזיז
בית גמיש
במזל דגים
ברזים - עיצוב, טכנולוגיה, חומרים וטיפים
שינוי פני עיצוב הבית בעקבות מגפת הקורונה
להתחיל מבראשית
חומרים חדשים - 105
על תחרות תאי השירותים המעוצבים כבר שמעתם?
כאן לא גרים! כאן נופשים
לא רק בטוסקנה: בית העץ בשרון שמאתגר את האדריכלות המקומית
ניחוח של אירופה בגליל
אדריכל משה ספדיה
מגדלים באוויר: החנות האלגנטית של טיפאני בבייג'ינג
מי יזכה באות האדריכלות הישראלית?
מרכז הקיימות שמתוכנן ברוטרדם שונה מכל מה שהכרתם
מהי יצירת אמנות טובה - שאלה למחשבה
הפריטים הקטנים שעושים את ההבדל: איך לבחור מתנות חג שמשדרגות את עיצוב הבית?
תחרות עיצוב מטבחים
שינה טובה
Welcome 2020 Farewell 2019
חם בחוץ? תדליקו את האח
"CASA HERRERO" בית ים תיכוני מודרני, לבן, חכם... "מבריק"
האמן היפני מקוטו אזומה
חומרים חדשים - 104
הבית שחושף את קסמו בהדרגה
תכנון בית פרטי באזור השרון
סיימתם לימודי עיצוב? כך תשיגו עבודות ומוניטין
המעבדה של המעטפת האמורפית / מעטפת שיוצרת בקרת אקלים משתנה
החיים בצבעים
הבית שמכניס את הים פנימה
פותחים דלת!
25hours hotels - vienna
עיצוב דירת רווקים- לגור כמו בבית מלון.
מטפסים על קירות
תוכו כברו
להאיר את הבית
בועז שניר: אדריכלות כדרך חיים, אמנות כדרך ביטוי
מגמות וחידושים בתחום הפינוק, הספא והרחצה לשנת 2021
הצבע ירוק, העתיד ורוד
מהבית הזה לא צריך לצאת: בריכה, קולנוע וחדר כושר תחת קורת גג אחת
חללים אחרים
עיצוב בשעם
5 הבתים שאתם אהבתם בשנת 2016
הכן ביתך לסתיו
אנחנו זמן עבר
MACEF - International Home Show 2010
בניה ירוקה - ניצול ושימור אנרגיה
בחוץ כמו בפנים
המגמה שעושה פלאים בבית הישראלי
נכנס יין יצא יקב
פלסטיק בום
בית של אור: עיצוב שמח ומלכד למשפחה ישראלית
סטיילינג כחלק מעיצוב הבית
הכל התחיל משטיח
ספרים חדשים באדריכלות ועיצוב - 124
חזית וילה באפקה - אדריכל מיקלה סימאונה
כיכר ציון תל אביב
כשהנוף מכתיב את האדריכלות
איך מייצרים אואזיס פרטי בתוך הבית?
בית למשפחה
חורף חם ועסיסי: כל הסיבות להתחדש במטבח חוץ כבר העונה
דיור בר קיימא - גרינלוג
אנלוגיה 003- בין סקיצה לאובייקט, בין המופשט לממשי
מערכת בית ונוי
הו מה יפים הלילות הקסומים
עיצוב חדש לקוטף סברס
"אמריקנה" - תערוכת יחיד של אורן לוקץ' בגלריה רוזנפלד
לעצב חללים, לעצב חיבורים
מטבחי "מיילה" סוף סוף גם אצלנו
אין דבר כזה פונקציה באדריכלות
טריאנלה מילאנו חוגגת את אחד מאבות העיצוב הרדיקלי
טוסקנה בגרסה עכשווית
מה מתבשל במטבח
AOL עובדים בכיף - עיצוב משרד חברת
עיצוב בירוק - מנימליזם ארוג - מיצב
עיצוב ותכנון חאן ראש פינה
חופש, זרימה וצלילי יוקלילי בבית פרטי בנס ציונה
נקייה כחדשה
האדריכל של משרדי פיוניר: "הנוף פה נורא משעמם, הוא כזה... כחול"
ארץ ישראל שלי !
בלב היער
משרדי קבוצת מזרחי
לארח עם טום דיקסון, לחייך עם גו'נתן אדלר
טיח, שליכט ומה שביניהם
מה לעשות עם החפצים כשמעצבים את הבית?
השנה בחגים כבר לא "תצאו מהכלים"
קניית ריהוט משרדי משומש

