המעצב רפאל נבות
מעצבי פנים

המעצב רפאל נבות

גם עם רזומה של שיתופי פעולה עם חברות מובילות בעולם, וסדר יום עמוס הכולל, בין היתר, פרוייקט משותף עם הבימאי ההוליבודי דיויד לינץ', המעצב רפאל נבות מחפש תדיר את הסיפורים שמאחורי הדברים ונמנע מאמירות גורפות, למעט אחת - שעיצוב צריך להיות מנומק. ריאיון

רוצים להיות הראשונים לדעת מה חדש בעולם העיצוב? הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של בית ונוי.

"בין אם מדובר על חלל, על תכשיט, או על שולחן, הסיפור הוא מה שמעניין אותי" אומר המעצב רפאל נבות "אין לי העדפות כאלה או אחרות. כל תחום הוא בעל ערך משל עצמו, ונושא עמו קונטקסט מסוים שהוא תמיד פרטי וייחודי לו"

המעצב רפאל נבות, בוגר האקדמיה לעיצוב באיינדהובן, הולנד, במגמת Man and well deing, העוסקת ביושרה מוסרית של מהות העיצוב ומגמת - Man and Activity העוסקת בחדשנות וטכנולוגיה, רצה, בעצם, ללמוד ארכיטקטורה, ועם שחרורו מהצבא יצא לטייל בעולם כשהוא מכוון מטרה - לחפש מקום לימודים שישא חן בעיניו. "מישהו הציע לי לבדוק גם את האקדמיה לעיצוב באיינדהובן, וכשהגעתי לשם התרשמתי מהגישה הפתוחה, אפילו נועזת, שהייתה שונה כל מהנוקשות שפגשתי במקומות אחרים, ומכיוון שתחום העיצוב הכיל את העניין שהיה לי בארכיטקטורה החלטתי שזה המקום שאני רוצה ללמוד בו".

על סגל מוריו נמנו דמויות מוכרות מעולם העיצוב, כמרסל וונדרס, הלגה יונגרייס, אילזה קרופורד ואחרים, והעבודה הראשונה שהגיש, חודשיים אחרי שהחל את לימודיו, "הקפיצה" אותו היישר לשנת הלימודים השנייה. "זו הייתה עבודה מתמטית - משוואה מחוללת צורה מבוססת על חיתוכים אקראיים (Random Architecture), שערערה על מקומה של ההתערבות אנושית בתהליך התכנון ועל יצירה עצמית", מסביר המעצב רפאל נבות. התלבטות שהייתה לו בין שתי מגמות הלימוד שהוזכרו לעיל, נפתרה בכך שסיים את שתיהן, וכאן טמון סיפור מעורר מחשבה על עד כמה חמקמקה, נזילה, ורב משמעית היא ההתייחסות לערכי נכון/לא נכון בתחומי העיצוב והאסתטיקה: פרויקט הגמר שלו עורר מחלוקת בין שתי המחלקות, ובעוד באחת הוא זיכה אותו בהצטיינות יתירה, במחלקה השנייה התקשו לקבלו וב"בקושי העבירו אותי" לדבריו.

הפרויקט השנוי במחלוקת, שגבה ממנו 250 שעות עבודה ידנית, היה אגרטל לבן ששזר מחרוזי זכוכית על חוטי ניילון, ואשר צורתו אמנם ענתה על קונפיגורציה של אגרטל, אך פונקציונאלית לא תפקדה ככזה. המקטרגים, הוא מספר, טענו שהוא מחטיא את הרעיון העיצובי, אך כך או אחרת, לא עבר זמן וה"אגרטל/לא אגרטל" כיכב על שער המגזין ההולנדי הנחשב FRAME, והפך לפריט אספנות.

השנים באקדמיה, לדברי המעצב רפאל נבות, "טיהרו" אותו מכל תפיסות העיצוב והאסתטיקה שהכיר, וביססו אצלו תפיסה פילוסופית-הוליסטית שאפילו אינה "סגורה" עד הסוף עם התואר מעצב. "למעשה, למרות שחלק נכבד מעיסוקי עונה על ההגדרה של עיצוב, איני רואה את עצמי כמעצב בסמנטיקה המקובלת והרווחת של המילה, ובוודאי לא כמעצב תעשייתי. באקדמיה לא מלמדים חומר עיוני או מה ואיך לעצב, אלא בעיקר איך לחשוב ולשאול שאלות, כמו, למשל, מאיזה מקום אדם מעצב. שם, כנראה, דבקה בי הגישה שמחקר ולימוד הם המפתח לכול, וכך אני גם תופס את העיצוב כמהות המבוססת עליהם ועל שאיפה להבין את האיזון בין צורה ופונקציה, על רבדיה השונים, אשר בהחלט יכולים להיות גם היבטים רגשיים. הבנת האיזון הזה היא לטעמי הכרחית לתהליך אשר סופו אמור "לתפור" את שני המרכיבים לכדי ישות אחת, אם חלל, ואם אובייקט", מסביר נבות.

הסטאז' הראשון שלו עם סיום לימודיו היה כמעצב בסטודיו העיצוב של חברת "פיליפס", במחלקה לחקר ההתנהגות האנושית שם נמנה על קבוצת מחקר שעסקה ב"בית העתיד", והשני אצל הכוהנת הגדולה של תחום חיזוי המגמות לי אדלקורט Li Edelkoort), מי שעמדה שנים בראש האקדמיה לעיצוב באיינדהובן וערכה את המגזין View on Color"". במסגרת זו רקם נבות קשרי חברות אמיצים עם מי ששימשה כארט דירקטורית של המגזין, קטרינה ואן-איטוולדה (Catherina Van Eetvelde), ובעקבותיה גם הגיע לפריז בה הוא מתגורר מאז. התקופה הראשונה בעיר זימנה לו התנסויות מגונות, ולצד שיתוף פעולה עם המגזין, עסק ביצירת וידאו ארט בתחומי הציור והאנימציה יחד עם קטרינה, שלח ידו בפיסול, ועיצב גופי תאורה.

שנדלייר בהשראת טיפות גשםחנות המוזיאון בחולון - קווים נקיים ואווריריים, סקאלה של גווני לבן בחומרים ובמרקמים שונים, ותאורה המייצרת אפקטים של החזרת אור. צילום: עמית גרון 

בתחום עיצוב גופי תאורה שעיצב מסביר המעצב רפאל נבות כי "גופי התאורה היו נברשות מודרניות שעיצבתי בהזמנה אישית (Custom made). שזרתי אותן ממיתרי פסנתר וקריסטלים מסוגים שונים, והייתי עושה זאת בבתי האנשים שהזמינו אותן. ביליתי בבתים מספר ימים ושזרתי את הנברשות בהתאמה לחללים הספציפיים, כך שכל נברשת הייתה ייחודית, והעבודה עליה חוויה אנושית בפני עצמה".

בחיים כמו בחיים, כישרונות, מסתבר, מזוהים, ואחד הלקוחות עבורם שזר נברשת היה בעליה של רשת האופנה אפוסטרוף וג'ורג' רש (Apostrophe and George Rech), שהתרשם מעבודתו והזמין אותו לעצב את החנות בפריז. משם, הדרך לעיצוב כל 25 חנויות הרשת הפרושות ברחבי העולם כבר הייתה קצרה, וכללה גם מה שכל אחד אחר היה מכנה מיתוג, אך נבות מסתייג מההגדרה. הוא מסביר שהוא "לא ממש מחבב את המושג מיתוג, ומעדיף לכנות זאת "מהפך רעיוני". תהליך שהוא יותר פסיכולוגי לדעתי, ומבוסס על התבוננות אשר מביאה להבנת כלל ההיבטים (הבעיות או הצרכים), ומשם לזיקוק הרעיון והזהות שמייצרים עבורי את הסיפור".

נבות הוא סוג של סוליסט, רחוק בעליל מכל ממד פופוליסטי, נמנע מהדיון הנדוש על הקשר בין עיצוב ואמנות ומאמירות גורפות ככלל, זורם ומרתק בנקודת המבט העמוקה והפלורליסטית שלו. למרות גילו הצעיר (32), הרזומה שלו עשיר, מקיף טווח רחב של עשייה הכוללת עיצוב אובייקטים מסוגים שונים, כרהיטים, גופי תאורה או תכשיטים, חללים מסחריים וביתיים, ואף בניינים. בשיתוף עם חברת סוורובסקי, למשל, הוא עיצב כתרים כפריטי אספנות במהדורות מוגבלות, ולמוזיאון האמנות המודרנית של לוקסמבורג, יצר סדרות תכשיטים מזהב - סדרה מרשימה במיוחד המבוססת על מחקר סמלים מעולמות הטבע והמכאניקה, וסדרה נוספת, מרשימה לא פחות, המבוססת על אותיות. 

קולקציית כתרים שעוצבה בשיתוף עם חברת סוורובסקי כפריט אספנות במהדורה מוגבלת.

בהתבוננות בעיצוביו השונים אפשר לזהות קווים גיאומטריים המזכירים נוף אורבאני לצד קווים אורגאניים, ולעתים גם ממד כלשהו של פנטזיה, אשר לא פעם מקשה על המימוש ו/או דורש יתר מורכבות לצורך זה, אך נבות לא מוותר, נהפוך הוא - כמי שמחקר ולימוד הם עבורו משנה סדורה, אחד האתגרים המרתקים אותו הוא חיפוש אחר חומרים או טכנולוגיות שכן יאפשרו לממש קונספטים מורכבים. אתגר כזה הוא, למשל, הקונספט שגיבש עבור חנות הדגל של חברת "טולמנ'ס שאמורה להיפתח בקרוב במתחם צמרת ולכלול בתוכה בוטיק של חברת "אלסי", כחנות בתוך חנות. הוא מסביר כי "פרזנטציה היא ממד משמעותי ביותר שמעסיק אותי תדיר, והרעיון היה ליצור מבנה גמיש שישמש לתצוגת מוצרי החברה תוך השגת נראות מיטבית. לצורך זה ניצלתי עמוד בטון ענק שניצב במרכז החלל כך שיהווה "עין סערה" - מוקד שסביבו ימוקמו המוצרים, ועיצבתי מערכת מדפים ייחודית מסוגה עשויה מפלקסיגלס, שכמו מסתובבת סביב עצמה ומוארת באורח מושלם כמו תאורת סטודיו. למעשה, החלל כולו נע כסוג של סערה סביב אותו מוקד, ודרך מראות שהותקנו בתקרה נוצרת תחושה שהוא כמו בוקע מתוכו. לצד "עין הסערה" ישנם בחלל אלמנטים ייחודיים נוספים שדרשו מציאת פתרונות ייעודיים, ועכשיו, כשכל אלה נמצאו והדברים כבר בשלב הביצוע, אני יכול לומר שזה אכן היה מורכב אבל לרגע לא חששתי שיהיה בלתי אפשרי. אתגר הוא אתגר" כמי שמגדיר עצמו כמכור להשראות המגיעות "מהכול", נקודת המוצא שלו, לכל עיצוב באשר הוא, היא לעולם תחושה או אינטואיציה, שעוברת אחר כך לפסים של מחקר המהווה את ה"אני מאמין" שלו: "על המעצב מוטלת אחריות. העיצוב צריך להיות אחראי ומנומק, והיושרה היא הדבר חשוב ביותר. בכל עבודה אני בודק את עצמי שוב ושוב, ומשתף את הלקוח בתהליך על מנת לייצר דיאלוג שיבטיח את קיום הערכים האלה. למשל, בחלל של מתחם צמרת שילבתי מסכי ענק שיקרינו "סיפורים" שמאחורי הקלעים של העיצובים. זה דבר שמרתק אותי באופן אישי, וגם אותו אני תופס כחלק מהאחריות של יצירת חלל שתכניו הם תכני עיצוב".

בעיצוב חללים מסחריים, לדידו של נבות, אשר מטבע הדברים קשורים בהיבטים כלכליים, מקבלת האחריות עליה הוא מדבר משנה תוקף, והתהליך בו ההשראה מתורגמת לישות בעלת נוכחות וגוף חייבת להיות מנומקת עד אחרון פרטיה. חללים מסוג זה מאתגרים אותו במיוחד בשל הצורך להתחקות אחר הרבדים העמוקים ביותר, ואת חתימת ידו בחלל כזה אפשר למצוא גם בחנות המוזיאון בחולון שנפתחה בימים אלה, ואשר אותה מפעילה חברת טולמנ'ס בשיתוף עם בית הקפה אידלסון 10. במסגרת זו הוא ניהל דיאלוג מקצועי עם משרדו של רון ארד, מתכנן המוזיאון, שקיבל ואישר את הקונספט שיצר ללא כל סייגים, ובהיבטים הארכיטקטוניים שיתף פעולה עם האדריכל דיויד לבנטל. לשיטתו "מעצם הווייתה, חנות מוזיאון היא מרחב שחייב לשמר את הרוח של מיקומו ולדבר בשפה התואמת אותו. המטרה הייתה ליצור מסגרת חלל שתכבד את המוצרים המוצגים בה בצורה הטובה ביותר אך לא תתחרה בהם, ותייצר חוויה תרבותית המותאמת למיקומה". עכשיו כשהחנות כבר פועלת, מצוי נבות, כאמור, בשלבי הסיום של החנות במתחם צמרת, וחתימת יד אחרת שלו בעיר קורמת עור וגידים בבניין מגורים, פרויקט שהוא מבצע בשיתוף פעולה עם האדריכל אלישע רובין. כשהוא לא מגיח ארצה לעמוד מקרוב על התקדמות הפרויקטים המקומיים, עסוק נבות בפרויקט עיצובי רב עניין, עם לא אחר מאשר הבימאי ההוליוודי דיויד לינץ': "זהו קונספט חדשני מסוגו של מועדון חברים בפריז, שנועד להוות פלטפורמה תרבותית "פר סה" - מקום שיכנס בתוכו ערוצי תרבות שונים לכדי חוויה אחת כוללת. בעבודה עם לינץ' אני מתרגם את החזון הסנוגראפי שלו לשפה של העולם "האמיתי" והדיאלוג עמו מרתק". לצד העבודה עם לינץ' הוא מקיים מגעים ליצירת קולקציה לחברת "וניני", עבורה כבר עיצב בעבר נברשת ייחודית לטירה בבורדו, בגיבוש קונספט למלון בן 250 חדרים בלונדון, בעיצוב בתים ודירות, ועוד, ועוד. אז איך מתיישבת הרשימה המרשימה הזאת עם מי שבורח מהגדרות ו"מתקשה" עם התואר מעצב? "עיצוב אינו מושג מדויק, אלא שדה חיים רחב ביותר שמכיל אינסוף תכנים, רבדים וכיוונים. כל מה שנתפס בעין הוא, למעשה, סוג של עיצוב, ואני אדם רואה", מסכם המעצב רפאל נבות.

גוף תאורה המשלב קריסטלים שזורים על מיתרי פסנתר

מתוך "בית ונוי" 113: "הסיפור מאחורי הדברים"

כתבות נוספות

נילי פורטוגלי: תפיסה הוליסטית באדריכלות
אדריכלות
נילי פורטוגלי: תפיסה הוליסטית באדריכלות
שקוף שזה זכוכית - מטבחים וארונות
עיצוב מטבחים
שקוף שזה זכוכית - מטבחים וארונות
הגן של רפאלה
עיצוב גינות
הגן של רפאלה
מרחב מעוצב INNO 2018 - כנס בנ"ל לעיצוב ותכנון משרד ומרחב העבודה
עיצוב משרדים
מרחב מעוצב INNO 2018 - כנס בנ"ל לעיצוב ותכנון משרד ומרחב העבודה
שיפוץ דירה משקיפה אל הטבע
שיפוץ בית פרטי
שיפוץ דירה משקיפה אל הטבע
עיצוב משרד באווירה ביתית
עיצוב משרדים
עיצוב משרד באווירה ביתית
במלון על עגורן כבר ישנתם?
אדריכלות
במלון על עגורן כבר ישנתם?
כי חצר זה לא רק דשא...
עיצוב גינות
כי חצר זה לא רק דשא...
עיצוב גינה לקראת הקיץ
עיצוב גינות
עיצוב גינה לקראת הקיץ
גינה ידידותית לסביבה
עיצוב גינות
גינה ידידותית לסביבה
האם יש צבע שיכול למשוך שפע לגינה שלכם?
עיצוב גינות
האם יש צבע שיכול למשוך שפע לגינה שלכם?
קטנה, קטנה אבל מעוצבת
עיצוב פנים
קטנה, קטנה אבל מעוצבת
תמי יערי: אמנות עיצוב הפנים
עיצוב פנים
תמי יערי: אמנות עיצוב הפנים
תיאודור - קפה ביסטרו
אדריכלות
תיאודור - קפה ביסטרו
רואה את הנולד: מעצבת הפנים שמשלבת ישן וחדש
עיצוב פנים
רואה את הנולד: מעצבת הפנים שמשלבת ישן וחדש
תתחדשו על המטבח
עיצוב מטבחים
תתחדשו על המטבח
5 טיפים לריהוט חכם של חדר השינה שלכם
עיצוב חדרי שינה
5 טיפים לריהוט חכם של חדר השינה שלכם
עיצוב בר קיימא בהשראת התעשייה
חומרים וטכנולוגיות
עיצוב בר קיימא בהשראת התעשייה
Simply wood- ביד ברזל
עיצוב פנים
Simply wood- ביד ברזל
רוח חדשה מנשבת: פתרונות עיצוב בהתאמה אישית
עיצוב פנים
רוח חדשה מנשבת: פתרונות עיצוב בהתאמה אישית
עיצוב ברזים
עיצוב חדרי אמבטיה
עיצוב ברזים
לילה צ'ולפא: מעצבת מתוך תחושת שליחות
מעצבי פנים
לילה צ'ולפא: מעצבת מתוך תחושת שליחות
לעבור את הקיץ בשלום
חומרים וטכנולוגיות
לעבור את הקיץ בשלום
תערוכת Heimtextil 2025 מציגה את ה-New Sensitivity
עיצוב פנים
תערוכת Heimtextil 2025 מציגה את ה-New Sensitivity
שימור שני בניינים בשכונת אחוזת בית - תל אביב
אדריכלות
שימור שני בניינים בשכונת אחוזת בית - תל אביב
עיצוב מחודש של מרפאה פסיכיאטרית לילד
עיצוב מבנים ציבוריים
עיצוב מחודש של מרפאה פסיכיאטרית לילד
רעיונות חדשניים בשירות הבנייה הירוקה: סיקור הכנס הבינלאומי ה-4 לתכנון ועיצוב מעטפת המבנה.
חומרים וטכנולוגיות
רעיונות חדשניים בשירות הבנייה הירוקה: סיקור הכנס הבינלאומי ה-4 לתכנון ועיצוב מעטפת המבנה.
תנו לנשום בשקט
חומרים וטכנולוגיות
תנו לנשום בשקט
מהסלון ועד המטבח: הסודות לעיצוב חללים שאי אפשר להתעלם מהם
עיצוב פנים
מהסלון ועד המטבח: הסודות לעיצוב חללים שאי אפשר להתעלם מהם
ליצור מקור הצללה מעוצב בחצר הבית או המרפסת
עיצוב גינות
ליצור מקור הצללה מעוצב בחצר הבית או המרפסת
ארוחת בוקר עם מונדריאן
עיצוב פנים
ארוחת בוקר עם מונדריאן
"תכנון תאורה נכון יכול להפוך גינה רגילה למרחב קסום ומזמין"
עיצוב גינות
"תכנון תאורה נכון יכול להפוך גינה רגילה למרחב קסום ומזמין"
מעטפת עירונית כשפה תרבותית
אדריכלות
מעטפת עירונית כשפה תרבותית
החיפויים האלה בונים חזית עיצובית
עיצוב משרדים
החיפויים האלה בונים חזית עיצובית
שיפוץ בית פרטי בשכונה בצפון תל אביב
שיפוץ בית פרטי
שיפוץ בית פרטי בשכונה בצפון תל אביב
נוחות רכה – מילאנו-ישראל
עיצוב פנים
נוחות רכה – מילאנו-ישראל
דירה יוקרתית ומודרנית בירושלים למשפחה חרדית
עיצוב פנים
דירה יוקרתית ומודרנית בירושלים למשפחה חרדית
להשיג  את המראה הבינלאומי, בקלילות
חומרים וטכנולוגיות
להשיג את המראה הבינלאומי, בקלילות
מוזיאון העיצוב בחולון
אדריכלות
מוזיאון העיצוב בחולון
מגמות עתידיות באדריכלות ועיצוב פנים
אדריכלות
מגמות עתידיות באדריכלות ועיצוב פנים
חומרים חדשים - 121
חומרים וטכנולוגיות
חומרים חדשים - 121
משפחה צבעונית
עיצוב פנים
משפחה צבעונית
בית הספר הדו-לשוני ע"ש מקס ריין - ירושלים
אדריכלות
בית הספר הדו-לשוני ע"ש מקס ריין - ירושלים
מלול תרנגולות לחנות מעוצבת
אדריכלות
מלול תרנגולות לחנות מעוצבת
סגנון ופרקטיקה
חדרים ומרחבים
סגנון ופרקטיקה
קפה עם נורמן פוסטר וטדאו אנדו
עיצוב פנים
קפה עם נורמן פוסטר וטדאו אנדו
עיצוב סובב עולם - 122
אדריכלות
עיצוב סובב עולם - 122
תחרות פרוייקטים אקולוגים בכל קנה מידה
אדריכלות
תחרות פרוייקטים אקולוגים בכל קנה מידה
כשירושלים פוגשת את תל-אביב
אדריכלות
כשירושלים פוגשת את תל-אביב
איך לבחור נכון בעיצוב הבית
חומרים וטכנולוגיות
איך לבחור נכון בעיצוב הבית
משרד שהוא בית, לבתים
עיצוב משרדים
משרד שהוא בית, לבתים
כבשו את מילאנו: מי זכה בפרס SaloneSatellite 2026
חומרים וטכנולוגיות
כבשו את מילאנו: מי זכה בפרס SaloneSatellite 2026
מה זה עיצוב פנים טוטאלי?
עיצוב פנים
מה זה עיצוב פנים טוטאלי?
קמחי אדריכלות ועיצוב: הופכים חלום לבית
אדריכלות
קמחי אדריכלות ועיצוב: הופכים חלום לבית
הפתעה בכל פינה ,"ניצחון היצירתיות" על דלות התקציב
עיצוב פנים
הפתעה בכל פינה ,"ניצחון היצירתיות" על דלות התקציב
טרנדים מובילים בעיצוב חדרים בבית
עיצוב פנים
טרנדים מובילים בעיצוב חדרים בבית
לחם, וגם קצת שעשועים
עיצוב משרדים
לחם, וגם קצת שעשועים
טוסקנה זה כאן
עיצוב פנים
טוסקנה זה כאן
תחת שמי ים התיכון
אדריכלות
תחת שמי ים התיכון
טיקוזין יושיאוקה - זה בטבע שלו
חומרים וטכנולוגיות
טיקוזין יושיאוקה - זה בטבע שלו
חשיפה והסתרה בבית פרטי בקיבוץ
אדריכלות
חשיפה והסתרה בבית פרטי בקיבוץ
השיפוץ ששינה את חייה של משפחה שלמה
עיצוב מודרני
השיפוץ ששינה את חייה של משפחה שלמה
חידושים במטבח 2026: המהפכה השקטה שבין עיצוב לטכנולוגיה
חדרים ומרחבים
חידושים במטבח 2026: המהפכה השקטה שבין עיצוב לטכנולוגיה
עיצוב בית באוריינטציה ירוקה
אדריכלות
עיצוב בית באוריינטציה ירוקה
כך נראית התערוכה של הזוג שעיצב את שילוט הרכבת התחתית בניו יורק
מה חדש
כך נראית התערוכה של הזוג שעיצב את שילוט הרכבת התחתית בניו יורק
"שקט עוצמתי" - מה לומדים מ-3 Days of Design בקופנהגן?
עיצוב פנים
"שקט עוצמתי" - מה לומדים מ-3 Days of Design בקופנהגן?
רונית רחבי
אדריכלות
רונית רחבי
עיצוב חדרי תינוקות בטפט
עיצוב חדרי ילדים
עיצוב חדרי תינוקות בטפט
המענה לדילמת העיצוב בדירות קטנות
עיצוב פנים
המענה לדילמת העיצוב בדירות קטנות
תערוכת הטקסטיל לבית HEIMTEXTIL חוזרת בגדול
עיצוב פנים
תערוכת הטקסטיל לבית HEIMTEXTIL חוזרת בגדול
מגמות התאורה החמות לשנת 2024
עיצוב פנים
מגמות התאורה החמות לשנת 2024
YoGood יוגורטייה
עיצוב מסעדות ובתי קפה
YoGood יוגורטייה
האם הבית שלכם יעמוד במבחן החג?
טיפים לעיצוב
האם הבית שלכם יעמוד במבחן החג?
בניין ירוק - ביה"ס ללימודי הסביבה, אונ' ת"א
אדריכלות
בניין ירוק - ביה"ס ללימודי הסביבה, אונ' ת"א
מהונג קונג – עיצוב בר-קיימא שהוא גם מחווה לטכנולוגיה מודרנית
אדריכלות
מהונג קונג – עיצוב בר-קיימא שהוא גם מחווה לטכנולוגיה מודרנית
מעל לפני השטח
חומרים וטכנולוגיות
מעל לפני השטח
כל המידע על שיפוץ בניין משותף
שיפוץ בית פרטי
כל המידע על שיפוץ בניין משותף
בתוך ים של חיפויים - כתבת המשך
עיצוב מטבחים
בתוך ים של חיפויים - כתבת המשך
הבית הלבן
שיפוץ בית פרטי
הבית הלבן
בית מרגש
עיצוב פנים
בית מרגש
הבטון, העץ והאור: מודרניזם אמנותי בשרון
אדריכלות
הבטון, העץ והאור: מודרניזם אמנותי בשרון
מעבר רך
אדריכלות
מעבר רך
עץ, בטון ואור
אדריכלות
עץ, בטון ואור
שיפוץ דירה- שדרוג קטן, הבדל גדול
שיפוץ בית פרטי
שיפוץ דירה- שדרוג קטן, הבדל גדול
ליעד יוסף: המעצב שמכניס אהבה, הומור ולב גדול אל תוך כל בית
עיצוב פנים
ליעד יוסף: המעצב שמכניס אהבה, הומור ולב גדול אל תוך כל בית
קשת של צבעים
עיצוב פנים
קשת של צבעים
כך צמד אדריכלים גורם למסעדה לטייל
מסעדות
כך צמד אדריכלים גורם למסעדה לטייל
הבית הזה הוא אנחנו
אדריכלות
הבית הזה הוא אנחנו
התפרקות - "קראפט" ב'ענן הדיגיטלי'
חומרים וטכנולוגיות
התפרקות - "קראפט" ב'ענן הדיגיטלי'
"רציתי שמכל מקום בדירה יראו את הים ואת הגגות של ת"א"
חדרים ומרחבים
"רציתי שמכל מקום בדירה יראו את הים ואת הגגות של ת"א"
THE COLOR WAY
עיצוב פנים
THE COLOR WAY
חומרים חדשים 103
חומרים וטכנולוגיות
חומרים חדשים 103
חסכון מתועש
חומרים וטכנולוגיות
חסכון מתועש
טיפים לסידור ובחירת ארון
סטיילינג לבית
טיפים לסידור ובחירת ארון
העיצובים החדשניים של וול-סמארט לבתים חכמים ויפים יותר
חומרים וטכנולוגיות
העיצובים החדשניים של וול-סמארט לבתים חכמים ויפים יותר
מרחב אחד, המון חיבורים
אדריכלות
מרחב אחד, המון חיבורים
הירוק עולה שלב: כך הפכה הצמחייה לכלי אדריכלי במשרד
חומרים וטכנולוגיות
הירוק עולה שלב: כך הפכה הצמחייה לכלי אדריכלי במשרד
שיפוץ קטן שינוי גדול
שיפוץ בית פרטי
שיפוץ קטן שינוי גדול
אנחנו זמן עבר
אדריכלות
אנחנו זמן עבר
אלוטון: מהר יותר, גבוה יותר, איכותי יותר
אדריכלות
אלוטון: מהר יותר, גבוה יותר, איכותי יותר