מטבח עכשיו - חידושים בתחום המטבחים
עיצוב חדרי אמבטיה

מטבח עכשיו - חידושים בתחום המטבחים

לא נגיד ג'ק, וחג הפסח יתייצב בדלת. זה הזמן לבדוק מה קורה בתחום ואילו חידושים הוא מציע, הן מבחינה פונקציונאלית והן מבחינה עיצובית

לא מעט כבר נאמר על התפתחותו והתבססותו של חלל המטבח במרחב הבית – הן מבחינת מיקומו הפיסי-מרכזי, והן מבחינת ההשקעה בעיצוב, בטכנולוגיה, בארגונומיה ובחומרים. בחינה עכשווית של חללו מראה כי לא רק שמגמה זו לא השתנתה, אלא שהיא אף הולכת ומתפתחת. המטבח, הלב הפועם של הבית, ממשיך להתחדש ולהתעדכן כל העת.

אם לרגע נדמה היה שהמשבר הכלכלי של 2008-2009 יוצר אווירת חסכנות וצמצום הרי שהיציאה ההדרגתית ממשבר זה שוב מובילה בשנים 2010 ו-2011 לכיוונים המדגישים את עוצמתו של מרחב המטבח, גם אם הם ברוח התקופה. צבעים שמרניים וסולידיים יותר, התרפקות על העבר, שימוש נרחב בטכנולוגיות חדשניות, אלמנטים של בית חכם, דגש על נצילות השטח ועל נוחות הפעילות, וגישה 'ירוקה' בכל הקשור לצריכת אנרגיה ושימוש בחומרים ממוחזרים וטבעיים הם רק חלק מהמאפיינים של המטבח הנוכחי. 

חלל המטבח הוא המקום בו מתרחשת פעילות מסורתית, טבעית ובסיסית במרחב הביתי – בישול ואכילה. ככזה הוא חייב להתחשב בצרכים בסיסיים ופונקציונאליים, לתת מענה לדרישות הקשורות להתנהלות היומיום, לספק את הכמיהה לחיבור המחודש עם עבודת היד המסורתית, החברותא והמשפחתיות. במקביל, התעדכנות מתמדת בנעשה בעולם המודרני והטכנולוגי היא חלק ממציאות החיים היום, כך שהמטבח העכשווי פועל במתח שבין ניגודים, הבאים לידי ביטוי כמעט בכל תחום. 

מטבח בעיצוב גלי, הכולל משטח, בייצור עצמי, מחומר אקרילי. 'אופוס פלוס סחר בינלאומי בע"מ'.
מטבח בעיצוב ייחודי המשלב מודרניות עם קלאסיות. יחידת הארונות העומדת עשויה עץ טיק, עם ידית אינטגראלית. 'אניס מטבחים'.

חומרים וצבעוניות

השימוש בחומרים המסורתיים דוגמת עצי אלון, אגוז בשילוב עם עצים אקזוטיים, נירוסטה, אבן קיסר, אבן טבעית ואלומיניום ממשיך, אך משתלב עם שימוש בחומרים נוספים דוגמת: קוריאן, במבוק, זכוכית, זכוכית מודפסת, אבן טבעית וציפויי לקה מסוגים שונים. 

הקוריאן השלים את מהפך הכניסה שלו לתחום המטבח הביתי והפך, בזכות יתרונותיו הפונקציונאליים ומראהו הנקי, לחומר שמרבים להשתמש בו. הקוריאן מאפשר יצירת משטח אחיד הכולל את משטח עבודה והכיור, ללא סימני חיבור, הוא עמיד למים, קל לניקיון וניתן לחידוש, ולעומת הגון הלבן שאפיין אותו בעבר כיום הוא מוצע בקשת רחבה של גוונים ודיגומים. 

הזכוכית ביססה גם היא את מעמדה והפכה מקובלת, הן כחומר לדלתות וקלאפות והן כחומר למשטחי עבודה וחיפויי קיר. בין אם שקופה, חלבית, צבעונית, מודפסת, או צרובה, הזכוכית     רווחת במטבח הביתי, ובדרך כלל כאשר היא משתלבת עם חומרים נוספים 'חמים' יותר, המעדנים את נוכחותה.

הצבעוניות העכשווית היא בדרך כלל רכה, מאופקת וסולידית – גווני העץ לסוגיו משתלבים עם גווני השמנת, הלבן והאפור. יחד עם זאת במקום בו נוכחת צבעוניות היא כוללת גוונים כמו סגול חציל, ירוק זית, חרדל וגוונים מעושנים שונים. 

מבנה

מאז בשורת שילוב ה'אי' במרחב המטבח, השינוי המשמעותי ביותר שהובילה נוכחותו הוא המעבר לארונות גבוהים, פעמים רבות עד גובה התקרה, ללא משטח עבודה מפריד. מגמה זו נמשכת, כשהיא מחדדת את חלוקת החלל בין פונקציות אחסון לאזורי העבודה. 

בהקשר זה מעניין לציין שבמטבחי יוקרה מתקבעת גם הגישה של הסתרת חלקים כאלה ואחרים במרחב המטבח באמצעות דלתות הזזה (חשמליות או מכאניות), משטחי עבודה נעים ושאר שכלולים, המאפשרים להצניע את ייעודו כאזור פעילות ועבודה ולהפכו בעת הצורך למרחב ייצוגי בלבד.

מטבח עם חזיתות לבנות, עשויות GS וכוללות ידיות אינטגראליות. יחידת הארון מורכבת מחזיתות עץ מסיבי. המשטח עשוי נירוסטה. 'מטבחי סמל'.

תאורה

אחת המגמות החשובות בתחום המטבח, אשר הולכת ומתקבעת כסטנדרט היא התאורה. אם בעבר היה מקובל שחלל המטבח מואר בגוף תאורה מרכזי, היוצר תאורה מבוזרת בחלל, בעת האחרונה הולכת ומתפתחת הגישה שגם במרחב זה נדרשת תאורה מסוגים שונים, ממוקדת ומבוזרת, על מנת לתת מענה פונקציונאלי ולא רק אסתטי לפעילות השוטפת. כיוון שכך, אל גוף התאורה המרכזי משתלבים אלמנטים שונים בתחום התאורה כמו:

תאורת התמצאות לארונות ומגירות במטבח, אשר יכולה להידלק אוטומטית עם פתיחתם.

פסי תאורה המותקנים מתחת ליחידת ארונות עליונים, על מנת להאיר את משטח העבודה.

שילוב משטחים מעבירי אור בתוכם משולבת תאורה.

שילוב תאורה באריחי רצפה.

שילוב תאורה ביחידת ה'אי', הן לצורך תאורת עבודה והן לצרכים דקורטיביים.

שילובים אלה מבוססים בעיקרם על גופים מסוג LED שהינם חסכוניים, 'ירוקים', ואף מאפשרים שילובי צבעוניות המוסיפים עניין ויזואלי. 

LOW TEC לצד HIGH TEC

מגמת הניגודים באה לידי ביטוי במספר אופנים. אחד מהם הוא שילוב של פריטים בסגנון LOW TEC מובהק, דוגמת תנורי ברזל יצוק, Stand Alone, מסורתיים, אביזרים ופריטים תעשייתיים למחצה, חומרים כפליז ועץ מלא ופרזולים גסים וגלויים, המשתלבים לא פעם עם עיצוב מינימליסטי ונקי ועם אבזור מתוחכם, ואינם עומדים בסתירה לכך שמדובר על מטבחים שהם המילה האחרונה מבחינה טכנולוגית ועונים על הצרכים והדרישות של עולמות בישול הגורמה והאירוח העכשוויים –חיים אלה לצד לצד אלה ואף משלימים האחד את השני.

המטבח החכם

המטבח, כמוקד ההתרחשות הביתית, חווה כניסה של פריטים ששייכים באופן מסורתי לחללים אחרים בבית דוגמת: מסכים דקים מתכווננים ושקועים, מכשירי עגינה לטעינת מכשירים אלקטרוניים ולהשמעת מוסיקה, מכשירי מולטימדיה מתקדמים, מחשבים נישאים, חיבורים לאינטרנט ועוד. המטבח החכם הוא אלקטרוני יותר ומחובר לעולמות תוכן מגוונים – חיבורים ל- I POD, DVD, רדיו, טלוויזיה וכד'. במטבחים מסוימים מערכות אלה מגיעות כחלק אינטגראלי מהמטבח, כאשר הן מציעות יחידות המספקות מראש התקנים אלה וגם מקום מיוחד לדיסקים, לשלט, לעכבר ולמקלדת.

בהמשך למגמה זו ניתן לראות גם את מסכי ה- LCD המתקדמים, המותקנים בתוך משטחי זכוכית, או מראה, וגורמים למסך להיטמע בתוך המשטח ולהתגלות מחדש בעת הפעלתו.

המטבח החכם עתיר המכשירים האלקטרוניים המתוחכמים, ממחיש גם מהפיכה בתחום האביזרים המסורתיים שהיום הינם מתוחכמים יותר ויותר: ברזים אלקטרונים הפועלים באמצעות חיישנים ומשולבים בתאורת LED ובבקרים השולטים בטמפרטורה ובלחץ המים, כיורים חשמליים הכוללים משטחי חימום לייבוש הכלים, קולטי אדים מתקדמים, תנורי אפיה המנקים את עצמם ועוד. 

המגמה החכמה והמפנקת איננה נגמרת כאן. פרזול חשמלי מתקדם מאפשר כיום להפוך את המטבח כולו למערכת היודעת להיפתח, כמו גם להתכנס בתוך עצמה. מגירות 'טאץ' שנסגרות בנגיעה קלה, דלתות הזזה חשמליות, משטחים חשמליים עולים ויורדים ומכסים את הכיור, ברזים שנכנסים אל תוך המשטח, 'אי' ההופך לאזור ישיבה ועוד. 

כיור אלקטרוני הכולל משטחי חימום בצידיו לייבוש מהיר של כלים ולוח בקרה המאפשר לווסת את זרם המים והטמפרטורה, כולל שלט. "Teka"
מטבח מדגם 'Cinqueterre', בעיצוב ויקו מג'יסטרטי, העשוי כולו מאלומיניום, הכולל פרזולים איכותיים וייחודיים, מגיעה גם בגרסאות כסף טבעי ושחור ומשולב בחומרים שונים כגון טיק, רוזווד, אגוז שחור, וונגה, במבוק ואלון למשטחי עבודה, מדפים וארונות. 'מטבחי Schiffini'.

המגמה ה'ירוקה'

המודעות לגישה המקיימת וה'ירוקה' איננה פוסחת גם על עולם המטבחים. היצרנים והלקוחות החולקים גישה זו מובילים קו אשר יוצר שינויים של ממש. חברות המטבחים, כמו חברות בתחומים אחרים, מתגאות ביכולות לייצר תוך כדי צמצום ניצול משאבי טבע מתכלים, שימוש מופחת באנרגיה וכד', עד כדי ייצור המבוסס כולו על אנרגיה סולארית. במקביל, ניתן לראות כיצד שימוש בחומרים טבעיים ובחומרים ממוחזרים מוצא גם הוא את מקומו במטבח.

המודעות לנושא מעלה את הביקוש למוצרים שנושאים תווי תקן 'ירוקים' מסוגים שונים, דוגמת מדדי צריכת אנרגיה של מכשירים חשמליים, וכן למערכות מחזור וחסכון שונות דוגמת מחזור מים ומחזור אשפה. 

ידיות

כמו בתחומים אחרים, כך גם בתחום זה ניתן לראות שתי מגמות הפוכות. מצד אחד חזות נקייה המתקבלת משימוש בידיות אינטגראליות סמויות לחלוטין, ומאידך שילוב ידיות מקושטות ודומיננטיות במיוחד, דוגמת ידיות משולבות באבני קריסטל. לא נדיר, אגב, למצוא שילוב של שתי המגמות בחלל מטבח אחד.

פרזול

לא ניתן לדבר על מרחב המטבח העכשווי מבלי להזכיר את תחום הפרזול. מה שהיה בזמנים אחרים חבוי, נסתר ולא מעניין את הלקוח הממוצע, הפך במרוצת הזמן לאחד האלמנטים החשובים בתחום ארונות המטבח. הפרזול האיכותי מאפשר נוחות, נגישות וארגונומיה – דברים שהם חשובים ביותר כאשר מדובר, בסופו של דבר, על מרחב המשמש כחלל אחסון ועבודה.

הפרזול העכשווימציע מגוון כמעט אינסופי של מגירות בעלות כושר נשיאה משופר, איכות שליפה, בלימת טריקה, תחתיות שקופות ועוד. למגירות אלה ניתן להתאים מבחר עצום של אביזרים ייחודיים כגון, מגשי סכו"ם, מתקני בקבוקים, יחידות הידוק למניעת תזוזה של כלים, יחידות מחולקות לאחסון קופסאות, יחידות ייחודיות לאחסון חומרי ניקוי ופחי אשפה, יחידות לאחסון תבלינים ועוד. ארונות הקלאפה (הנפתחים כלפי מעלה) הופכים גם הם נפוצים יותר ויותר במטבח ומאפשרים השארת הדלת פתוחה לרווחה בזמן העבודה. 

מפנק, ארגונומי, אלקטרוני, נגיש, 'ירוק' ומעוצב לעילא – זהו המטבח העכשווי, מרכז הבית הישראלי.

המטבח האלטרנטיבי

לצד המטבחים נדיבי הממדים והקבועים במקומם מתפתחות גישות ונולדים רעיונות אשר מבקשים לייצר מרחב מטבח העונה על צרכים חסכוניים יותר, שיכולים לבוא לידי ביטוי בחללים קטנים המאפיינים את המציאות האורבאנית הצפופה של רובנו. ברוח זו פיתח המעצב התעשייתי אלון רזגור יחידה המכונה 'המטבח הנייד'- יחידה הניתנת לניוד, תזוזה והתאמה של חלקיה באופן מודולארי לצרכים מגוונים ומשתנים במטבח. בהמשך לכך את כל המדפים והיחידות במטבח הנייד ניתן לשנע על מסילות מצד לצד ומלמעלה למטה, ובכך להתאים את מבנה המטבח לפעילות נקודתית בכל פעם מחדש.

בין החלקים הניידים ניתן למצוא מתקני עציצים לגידול תבלינים, מתקני תצוגה לספר בישול, מתקן לכלי 'ששת', מתקן לגליל נייר סופג ומקום מיוחד לתמונה. במטבח זה אין ארונות וכל הפריטים גלויים ונגישים. חומר למחשבה.

מתוך מגזין בית ונוי 117: "מטבח עכשיו"

כתבות נוספות

אדריכלית: יעל מן מורג
אדריכלות
אדריכלית: יעל מן מורג
תחרות red dot - זוכים ישראליים
חומרים וטכנולוגיות
תחרות red dot - זוכים ישראליים
חברת PoloStone פורצת לשוק עם מהפכה בתחום משטחי הפורצלן למטבחים
עיצוב חדרי אמבטיה
חברת PoloStone פורצת לשוק עם מהפכה בתחום משטחי הפורצלן למטבחים
כן על הספה
אדריכלות
כן על הספה
יושבים נמוך - רואים רחוק
אדריכלות
יושבים נמוך - רואים רחוק
עיצוב דירות בשיטת "מעריסה לעריסה"
אדריכלות
עיצוב דירות בשיטת "מעריסה לעריסה"
תערוכת אמביינטה 2020 - יריד האקססוריז שבו העתיד הופך להווה
אדריכלות
תערוכת אמביינטה 2020 - יריד האקססוריז שבו העתיד הופך להווה
טיח, שליכט ומה שביניהם
סטיילינג לבית
טיח, שליכט ומה שביניהם
ספות נפתחות למיטה – הרהיט הפונקציונאלי ביותר
חומרים וטכנולוגיות
ספות נפתחות למיטה – הרהיט הפונקציונאלי ביותר
חזית מקומית
עיצוב פנים
חזית מקומית
תכנון מא' עד ת'
עיצוב בתים פרטיים
תכנון מא' עד ת'
מפלט אירופאי בתל אביב: כך עוצבה דירתה של מעצבת הפנים ומשפחתה
עיצוב בתים פרטיים
מפלט אירופאי בתל אביב: כך עוצבה דירתה של מעצבת הפנים ומשפחתה
מסגננים חדרי רחצה
אדריכלות
מסגננים חדרי רחצה
מה לעשות עם החפצים כשמעצבים את הבית?
סטיילינג לבית
מה לעשות עם החפצים כשמעצבים את הבית?
רוק אנד רול פוגש קלאסיקה: דירה אורבנית של רווק
עיצוב חללי הבית
רוק אנד רול פוגש קלאסיקה: דירה אורבנית של רווק
עונת הרחצה החלה
אדריכלות
עונת הרחצה החלה
מילאנו אהובתי
עיצוב חדרי אמבטיה
מילאנו אהובתי
זום אין – כל הפרטים שצריך לאבזור הבית ב"לוז דיזיין"
סטיילינג לבית
זום אין – כל הפרטים שצריך לאבזור הבית ב"לוז דיזיין"
סדר פתוח
אדריכלות
סדר פתוח
עיצוב מטבחים ידידותיים לסביבה
עיצוב חדרי אמבטיה
עיצוב מטבחים ידידותיים לסביבה
שיטוט פנימי לעבר הצוק המרחף
עיצוב פנים
שיטוט פנימי לעבר הצוק המרחף
מדבר מודרני: בית בהשראת סהרה
עיצוב בתים פרטיים
מדבר מודרני: בית בהשראת סהרה
Blip, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: יצהר גלמידי
עיצוב פנים
Blip, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: יצהר גלמידי
הטעויות בתכנון הבית שתצטערו עליהן בכל יום
טיפים לעיצוב
הטעויות בתכנון הבית שתצטערו עליהן בכל יום
כשכל תהליך הבנייה מנוהל תחת קורת גג אחת
עיצוב חדרי אמבטיה
כשכל תהליך הבנייה מנוהל תחת קורת גג אחת
במשרד כמו בבית
עיצוב משרדים
במשרד כמו בבית
משרדי חברת "UBS"
עיצוב משרדים
משרדי חברת "UBS"
תכנון ירוק בפרויקט עיצוב הבית
אדריכלות
תכנון ירוק בפרויקט עיצוב הבית
חומרים חדשים - 113
עיצוב דירות
חומרים חדשים - 113
מרתף ישן שהפך לדירה מסוגננת
עיצוב דירות
מרתף ישן שהפך לדירה מסוגננת
פתרונות חדשניים מובילים לדלתות במעטפת המבנה
עיצוב פנים
פתרונות חדשניים מובילים לדלתות במעטפת המבנה
הסלון לאנין הטעם הישראלי
אדריכלות
הסלון לאנין הטעם הישראלי
אתגרים ופתרונות בעיצוב משרדי העתיד – סיכום כנס INNO 2024
עיצוב משרדים
אתגרים ופתרונות בעיצוב משרדי העתיד – סיכום כנס INNO 2024
חומרים חדשים - 110
אדריכלות
חומרים חדשים - 110
גינה נאה (גם בחורף)
עיצוב בתים פרטיים
גינה נאה (גם בחורף)
תחרות פרוייקטים אקולוגים בכל קנה מידה
חומרים וטכנולוגיות
תחרות פרוייקטים אקולוגים בכל קנה מידה
עיצוב ידוע מראש
עיצוב דירות
עיצוב ידוע מראש
קליפורניה החולמת: גג מתעקל, עץ טבעי ואווירת חופש
עיצוב בתים פרטיים
קליפורניה החולמת: גג מתעקל, עץ טבעי ואווירת חופש
מחסן בנייה קלה
אדריכלות
מחסן בנייה קלה
מה למדתי מתערוכת "Salone del mobile"?
אדריכלות
מה למדתי מתערוכת "Salone del mobile"?
רוצים שינוי מרענן בבית? עצבו מחדש את פינת האוכל שלכם
אדריכלות
רוצים שינוי מרענן בבית? עצבו מחדש את פינת האוכל שלכם
חיבורים, גיאומטריה, קומפוזיציה ונקודות מפגש-בין אמנות לעיצוב פנים
עיצוב בתים פרטיים
חיבורים, גיאומטריה, קומפוזיציה ונקודות מפגש-בין אמנות לעיצוב פנים
חיבור בין בית מסורתי ובנייה עכשווית
עיצוב בתים פרטיים
חיבור בין בית מסורתי ובנייה עכשווית
ממש לא בוטק'ה: משרדי המכירות בענף הנדל"ן
עיצוב משרדים
ממש לא בוטק'ה: משרדי המכירות בענף הנדל"ן
יחיד ומיוחד מאוד
אדריכלות
יחיד ומיוחד מאוד
הכן ביתך לסתיו
סטיילינג לבית
הכן ביתך לסתיו
הום סטיילינג - 'אימג'בנק'
סטיילינג לבית
הום סטיילינג - 'אימג'בנק'
העתיד בדיור חברתי
עיצוב דירות
העתיד בדיור חברתי
לראות מעבר לקיים
עיצוב דירות
לראות מעבר לקיים
השלם עולה על סך כל חלקיו
עיצוב בתים פרטיים
השלם עולה על סך כל חלקיו
דשא סינטטי - ירוק ואקולוגי
אדריכלות
דשא סינטטי - ירוק ואקולוגי
חידוש מראה הבית באמצעות צבע הקירות
חומרים וטכנולוגיות
חידוש מראה הבית באמצעות צבע הקירות
קוסטיקה: כל הפתרונות תחת מעטפת אחת
עיצוב פנים
קוסטיקה: כל הפתרונות תחת מעטפת אחת
אדריכלות הנגשה ונגישות
אדריכלות
אדריכלות הנגשה ונגישות
תערוכת אדריכלות המכולה בגרמניה
אדריכלות
תערוכת אדריכלות המכולה בגרמניה
הדרך הנכונה לבית מעוצב – תכנון העיצוב של חללי הבית השונים
עיצוב דירות
הדרך הנכונה לבית מעוצב – תכנון העיצוב של חללי הבית השונים
חדשות וחידושים - 126
עיצוב פנים
חדשות וחידושים - 126
ריהוט - הגרסה הציונית
עיצוב משרדים
ריהוט - הגרסה הציונית
ארון וארונות שידה ושידות
אדריכלות
ארון וארונות שידה ושידות
גישות חדשות לעיצוב השולחן
עיצוב חדרי אמבטיה
גישות חדשות לעיצוב השולחן
במבט ראשון,חלק א' מתוך מגזין 128
עיצוב פנים
במבט ראשון,חלק א' מתוך מגזין 128
3 ב 1
אדריכלות
3 ב 1
עובדים על משטחים
עיצוב חדרי אמבטיה
עובדים על משטחים
אוהבי צמחים זה בשבילכם: עגלת השקיה ביתית
עיצוב פנים
אוהבי צמחים זה בשבילכם: עגלת השקיה ביתית
עיצוב בר קיימא בהשראת התעשייה
אדריכלות
עיצוב בר קיימא בהשראת התעשייה
אדריכל: דני אייל
אדריכלות
אדריכל: דני אייל
מפלט ביער
אדריכלות
מפלט ביער
תכנון ועיצוב בית ותיק
עיצוב בתים פרטיים
תכנון ועיצוב בית ותיק
חומרים חדשים - 115
אדריכלות
חומרים חדשים - 115
הדשא (הסינתטי) של השכן ירוק יותר
אדריכלות
הדשא (הסינתטי) של השכן ירוק יותר
"הולנדיה" משיקה: המיטה החכמה ביותר בעולם
עיצוב חדרי שינה
"הולנדיה" משיקה: המיטה החכמה ביותר בעולם
הדירה הלבנה במוסקבה
עיצוב דירות
הדירה הלבנה במוסקבה
קטנה ומטריפה
עיצוב דירות
קטנה ומטריפה
פתרון עיצובי ואסתטי לארונות בחדר הרחצה
אדריכלות
פתרון עיצובי ואסתטי לארונות בחדר הרחצה
בית דו מפלסי ברמת אביב: פרנץ' שיק ותעשייתיות מול חורשה ירוקה
עיצוב חללי הבית
בית דו מפלסי ברמת אביב: פרנץ' שיק ותעשייתיות מול חורשה ירוקה
בפריז כמו בפריז, בריהוט כמו באופנה
אדריכלות
בפריז כמו בפריז, בריהוט כמו באופנה
מגמות וחידושים בתחום הפינוק, הספא והרחצה לשנת 2021
אדריכלות
מגמות וחידושים בתחום הפינוק, הספא והרחצה לשנת 2021
כך נולד “הבית הלבן”: בית משפחתי אלגנטי ומדויק בלב השרון
עיצוב חללי הבית
כך נולד “הבית הלבן”: בית משפחתי אלגנטי ומדויק בלב השרון
תיאודור - קפה ביסטרו
עיצוב משרדים
תיאודור - קפה ביסטרו
כתבת המשך... 18 טרנדים לשנת 2014, שכדאי מאוד לשים לב אליהם!
אדריכלות
כתבת המשך... 18 טרנדים לשנת 2014, שכדאי מאוד לשים לב אליהם!
שיפוץ קטן שינוי גדול
אדריכלות
שיפוץ קטן שינוי גדול
סיקור תערוכת מטבחים במילאנו 2008
עיצוב חדרי אמבטיה
סיקור תערוכת מטבחים במילאנו 2008
טוסקנה ופריז, דרך החיים עצמם
אדריכלות
טוסקנה ופריז, דרך החיים עצמם
כמו כפפה ליד
עיצוב בתים פרטיים
כמו כפפה ליד
לחיות בתוך גלריה
חומרים וטכנולוגיות
לחיות בתוך גלריה
בית הקשתות - אדריכלות ועיצוב
עיצוב בתים פרטיים
בית הקשתות - אדריכלות ועיצוב
"בבקשה, רק שנייה של שלווה": למה חדרי הרחצה החדשים נראים כמו ספא?
עיצוב פנים
"בבקשה, רק שנייה של שלווה": למה חדרי הרחצה החדשים נראים כמו ספא?
יצירתיות: 20 הנחיות מעשיות לאדריכלים
אדריכלות
יצירתיות: 20 הנחיות מעשיות לאדריכלים
הו מה יפים הלילות הקסומים
עיצוב חדרי ילדים
הו מה יפים הלילות הקסומים
אייטמים בסגנון חופשי
עיצוב פנים
אייטמים בסגנון חופשי
דיור בר קיימא - תחנה מרכזית חדשה בת"א
אדריכלות
דיור בר קיימא - תחנה מרכזית חדשה בת"א
שילובי טקסטיל משלימים לעיצוב הפנים
חומרים וטכנולוגיות
שילובי טקסטיל משלימים לעיצוב הפנים
אצל פלס-פיט הירוק נמצא גם בפרטים הקטנים
חומרים וטכנולוגיות
אצל פלס-פיט הירוק נמצא גם בפרטים הקטנים
אספרנסה
אדריכלות
אספרנסה
תרמוקיר: תעשיית כחול לבן הכי ירוקה שיש
אדריכלות
תרמוקיר: תעשיית כחול לבן הכי ירוקה שיש
משרדי חברת "ביג-בנד"
עיצוב משרדים
משרדי חברת "ביג-בנד"
ספריית גן לוינסקי - תל אביב
עיצוב משרדים
ספריית גן לוינסקי - תל אביב
עיצוב סובב עולם - 126
אדריכלות
עיצוב סובב עולם - 126
ברוכים הבאים: איך מעצבים תחושת הזמנה במבואת כניסה
אדריכלות
ברוכים הבאים: איך מעצבים תחושת הזמנה במבואת כניסה
צ'או מילאנו! מה מחכה לנו ביריד הריהוט הגדול בעולם?
עיצוב פנים
צ'או מילאנו! מה מחכה לנו ביריד הריהוט הגדול בעולם?