תכנון מפתחים גדולים
אדריכלות

תכנון מפתחים גדולים

בין אם ביציאה למרפסת או לגינה, בין אם כדלת כניסה ענקית, ובין אם כוויטרינה נדיבת ממדים העוטפת את המבנה – הפתחים הולכים וגדלים ואיתם אתגרי תכנון ופתרונות אפשריים

תכנון פתחי הבית הוא אחת המשימות החשובות והמורכבות ביותר העומדות בפני האדריכל, בהיותם בעלי ערכים פונקציונאליים מהותיים: החדרת אור טבעי, יצירת אוורור, בידוד תרמי ואקוסטי, חשיפת נוף במרחב הפנים וקישור הפנים לחוץ, וכמובן ערך אסתטי משמעותי.  

בשנים האחרונות ניתן להבחין באורח ברור שפתחי הבית "תפחו" במידה ניכרת- תופעה זו, שהחלה במבני ציבור ובמגדלי משרדים בדמות פתחי ענק וקירות מסך, זלגה גם לתחום הבניה הפרטית, וכיום רבים מבתי מגורים פרטיים ודירות היוקרה מתהדרים בפתחים נדיבים במיוחד עד רמה של "העלמת" הקירות הקונסטרוקטיביים לטובת פתחי זכוכית המהווים 'קירות' שקופים.  מציאות אדריכלית זו, מתאפשרת במידה רבה הודות לפיתוחים טכנולוגיים שונים, הן ברמת הפרופילים, הן ברמת הזיגוג והן ברמת מערכות נלוות כמו הצללה ומנועי עזר. כיום מדובר  על מערכות מתוחכמות המתמודדות בהצלחה עם מגבלות גודל הזכוכית, סוג הזכוכית בהקשר של יכולת בידוד, וכוללות מנגנונים ואביזרים נלווים (דוגמת מסבים המאפשרים תנועה חלקה ופתיחה/סגירה נוחים) המסוגלים לשאת מאות קילוגרמים של זכוכית, יכולת שילוב של מערכות הצללה מתוחכמות ועוד. כך, למשל, בפתחים נעים גדולים במיוחד מנגנון הפתיחה עובד על עיקרון "הרם הזז" המעניק יתר כוח לנעילה ועמידות לדלת הנעה כולה.  

מפתח גדול במיווחד שאורכו 17.5 מ'. הדלתות נאספות לתוך כיס כך שפרופילי האלומיניום נעלמים ומותירים רק שקיפות. תכנון אדריכלי: 'פיצו קדם אדריכלים'. צוות תכנון: אדר' פיצו קדם. אדר' נועה גרומן. ביצוע: גבי שיר. צילום: עמית גירון   פרופיל של פתח 

לצורך יצירת פתחי המבנה משתמשים בסוגים שונים של פרופילים. במציאות הקיימת הפרופילים המקובלים לשימוש בפתחים גדולים בארץ הם אלה העשויים מאלומיניום, והסיבה העיקרית לכך היא עמידותם הגבוהה ומחירם הנוח יחסית, בפרט כאשר מדובר על פרופילים סטנדרטיים. השימוש בפרופילים עשויים מעץ, ששימשו בעבר כחומר עיקרי לצורך זה, הולכים ונעלמים, בעיקר בשל הצורך לתחזק את החלק החיצוני שלהם הנתון לפגעי מזג אוויר. סוג שלישי של פרופילים הוא כזה המשלב אלומיניום בצד החיצוני של המבנה (דבר הפותר את בעיית הבליה, התחזוקה והחוזק) עם פרופילים מעץ בחלקו הפנימי. לפרופילים  מסוג זה שני יתרונות מרכזיים. האחד הוא במראה החם שהם מעניקים לחלל הפנים והשני הוא בכך ששילוב של עץ מעניק איכות בידודית למפתח.

מבחינה טכנית אין כיום כמעט מגבלה של גודל הפתח. המערכות הנוכחיות יודעות להתאים את עצמן לנשיאת מאות קילוגרם של זכוכיות. בנוסף, סוגי הפרופילים השונים מאפשרים שילובים שונים של פתחים: פתחי ענק קבועים במקום חלק או כל הקיר הקונסטרוקטיבי, פתחי ענק נעים המאפשרים פתיחה וכמובן שילובים של פתחים קבועים עם פתחים נעים. 



אלום קוסטיקה - מערכת פרופילים 'EscoPack', בעלת מסילות סמויות, המאפשרות מראה נקי ומינימליסטי של זכוכית במפתחים גדולים במיוחדת. משווקים מורשים 'Winex', 'אלום טכניק' ו'אלום תריס'.  
ההחלטה על סוג הפרופיל תלויה במידה רבה בתכנון האדריכלי. הפרופיל יכול להיות עבה יחסית ולהוות חלק בלתי נפרד מחזותו האסתטית של המבנה- סוג שרווח בד"כ בסגנון אורבאני המבקש להדגיש את נוכחות החומר כאמירה בפני עצמה. אופציה אחרת היא שימוש בפרופיל דק ככל האפשר ואפילו כמעט נעלם, כאשר שקיפות הזיגוג היא השחקנית  הראשית בפתח. החברות השונות מציעות כיום פרופילים דקים במיוחד, מסילות תחתונות ועליונות נסתרות ואמצעים נוספים המאפשרים יצירת קיר זכוכית אחיד ומינימליסטי, וכן אפשרות לייצר 'פינות' שנקודת המפגש שלהם 'נקייה' מפרופילים. ליצירת מראה כפרי מוצעים פרופילים המדמים את הפרופיל הבלגי העשוי ברזל, אך עשויים אלומיניום (או עץ אלומיניום) על שלל היתרונות שמעניק החומר, ובכלל זה פתיחה בהזזה. פרופילים מסוג זה יפים גם חם וביתי בין אם על ידי שימוש בפרופיל מאלומיניום, או בפרופילים המשלבים אלומיניום ועץ, מראה זה מבקש להתרחק מצד אחד מהמראה המודרני והקר, אך גם לא לגלוש למראה כפרי או קישוטי מידי. כאן נוצרת חמימות ללא תווית של פרובאנס או טוסקנה.

קירות מסך

המעבר מיצירת פתח על ידי פרופילים, שהם המחזיקים את הקונסטרוקציה, לבין יצירת קיר מסך, תלוי, בסופו של דבר בגדול המפתח. אמנם מערכות הפרופילים החדשות מסוגלות לתת מענה לגדלים גדולים מבעבר, אבל מעל גודל מסוים (6X4 מ') למשל, כאשר מבקשים ליצור מפתח חיצוני לגובה שתי קומות המבנה, רצוי ליצור קיר מסך במקום מערכת פרופילים רגילה. בקיר המסך, בשונה ממערכת הפרופילים, הקונסטרוקציה מחוברת למבנה ועשויה מפלדה, אליה מחברים גריד אלומיניום, על פי חלוקה עיצובית נבחרת של האדריכל. באופן זה הזכוכית נשענת גם על חוזק המבנה ולא רק על חוזק האלומיניום. גם בקירות מסך, כמו במערכת פרופילים רגילה, ניתן ליצור חלוקות של פרטים קבועים ופרטים נעים, על פי תכנון.



דלת מיוחדת הנפתחת בהרמוניקה ("אקורדיון") תוצרת מרווין ארה"ב. מאפשר פתיחה מלאה של 100 אחוז. צילום: עוזי פורת.   
זיגוג ונוחות אקלימית 

אחד הדברים החשובים ביותר שיש לתת עליהם את הדעת בתכנון פתחים גדולים הוא הזיגוג בפרט כאשר מדובר באקלים הארץ ישראלי ובכל הקשור לכניסת אור טבעי, קרינה ישירה, נוחות אקלימית בתוך המבנה, חסכון באנרגיה וכמובן נזקי קרינה. לפריצת פתחים כה גדולים יש יתרונות אסתטיים, פתיחות לנוף ומעבר אור, אך בשימוש נרחב כל כך בזכוכית התייחסות ראויה לנושא זה היא ראשונה במעלה, למניעת 'אפקט חממה' שגורר בעקבותיו שימוש מוגבר באמצעי חימום וקירור מלאכותיים זוללי אנרגיה. (מעניין לזכור שהבניה המסורתית באזורים החמים הייתה בניה שעשתה שימוש באבן טבעית עבה (ומבודדת) ובפתחים קטנים ויצרה בתים בעלי קרירות טבעית בסיסית). בתוך כך, על מנת ליצור נוחות אקלימית בתוך המבנה, ולצמצם צריכה ועלויות של אנרגיה, מקבל נושא הזיגוג חשיבות מרבית. 

על מנת להבין מהם היתרונות של כל אחת מאופציות הזיגוג הקיימות כיום בשוק כדאי לשים לב שהחום עובר דרך הזכוכית במספר אופנים, ולא כל זכוכית נותנת מענה לכולם.  הסעה – למשל, הרוח המכה בחלון.

הולכה – דרך החומר עצמו.

קרינה ישירה- כוללת מעבר אור טבעי אך גם מעבר של קרניים אולטרה סגולות (היוצרות נזקי בריאות לאדם ודהייה לחפצים) ושל קרניים אינפרה אדומות אשר יוצרות את אגירת החום בתוך המבנה וקבלה של 'אפקט חממה'.



מפתח פינתי העושה שימוש בפרופיל ייעודי ומאפשר פתיחה מלאה של שתי כנפי הזיגוג. תכנון אדריכלי: 'אקר-מיכאל אדריכלים'. ביצוע: 'פרפקט' צילום: עוזי פורת.  
אופציות הזיגוג הקיימות כיום כוללות:

זכוכית חלון סטנדרטית הנפוצה ביותר לשימוש, זכוכית חלון רגילה, נקראת 'Soda Lime glass', או זכוכית מונוליטית ולעיתים 'Float'. זכוכית חלון רגילה מאפשרת מעבר מלא של קרני השמש אל פנים המבנה ובכך מחדירה אור טבעי, אך גם קרינה אולטרה סגולה (UV) ואינפרה אדומה (IR). זכוכית זו אינה מבודדת, ואף יוצרת 'אפקט חממה', כך שכל שימוש בה במפתחים גדולים מצריכה, כמעט באופן אוטומטי, טיפול בנושא הבידוד באופנים שונים של הצללה.

זכוכית טריפלקס

זכוכית מסוג 'טריפלקס' מורכבת משתי שכבות של זכוכית שביניהן פילם פנימי (אין מרווח בין שתי השכבות) הקיים במספר עוביים, ועשוי מחומר פולימרי (PVB), המגיע בגוונים שונים. את זכוכית הטריפלקס פתחו דווקא לצרכי בטיחות מאחר והיא אינה מתנפצת ומתפזרת לכל עבר- במקרה של שבר או סדק חלקי הזכוכית השבורה נשארים דבוקים אחד לשני באמצעות הפילם הפולימרי שבין השכבות. למרות שהפיתוח המקורי היה, כאמור, לצרכי בטיחות, זכוכית הטריפלקס נותנת מענה גם לצרכי בידוד אקוסטי (מאחר וקיימת הכפלה של עובי הזכוכית) ומענה חלקי לבידוד תרמי מאחר והיא אינה קולטת קרינת UV   מזיקה. מאידך, היא אינה חוסמת את קרינת ה- IR, ולפיכך, מבחינה תרמית היא אינה מספקת מענה מושלם כאשר מבקשים לייצר בידוד תרמי איכותי.


מפתחים גדולים עשויים פרופיל דק במיוחד. ייצור וביצוע: 'ווינטק'. תכנון אדריכלי: אדר' יולי וולמן, צילום: עמית גירון.  

בידודית

זכוכית בידודית (double glazing), שמטרתה לבודד את חלל הפנים אקוסטית ותרמית, היא למעשה חלון המורכב משתי שכבות, או יותר, של זכוכית מונוליטית המחוברות באמצעות מסגרת. לעיתים המסגרת מכילה סופחי לחות למניעת היווצרות אדים על חלקן הפנימי של השמשות, ולעתים בין השמשות יש גז מסוג ארגון להעצמת הבידוד התרמי והאקוסטי. עובי הזכוכית (בדרך כלל 3, או 4 מ"מ) וגודל המרווח בין שתי שכבות הזכוכית הם שמשפיעים על רמת הבידוד התרמי והאקוסטי שחלון מסוג זה מספק למבנה- על מנת להגיע לבידוד טוב יש ליצור מרווח של 16 מ"מ בין שתי השכבות ולא פחות מ- 12 מ"מ. עם זאת, חשוב להדגיש שזכוכית בידודית, שנותנת מענה טוב לחום העובר בהולכה ובהסעה, אינה מספקת כל מענה לקרינה ישירה, ולכן השימוש בזכוכית זו בלבד יכול ליצור אפקט חממה שיוצרת קרינת IR.

זכוכית בידודית ניתן לשלב במסגרות אלומיניום או עץ, וכן ניתן להשיגה ביותר משתי שכבות. במדינות המערב (ארה"ב ואירופה) אגב, משתמשים כיום בזכוכית בידודית כתקן בסיסי במבנים.

 אלום קוסטיקה מערכת פרופילים EscoPack בעלת מסילות סמויות המאפשרות מראה נקי ומנימליסטי של זכוכית במפתחים גדולים במיוחד.
משווקים מורשים Winex, אלום טכניק, ואלום תריס.
 
זכוכית חכמה – Low-E

זכוכית 'חכמה' וחדשנית זו, המחליפה במידה רבה את הזכוכית הרפלקטיבית שמייצרת חזות של מראה, והיא מצופה בשכבת מתכת דקה שתפקידה לצמצם את החזר האור של חלק מהקרינה הישירה. כאשר קרני האור פוגעות בחומר זה הנקרא LE (Low Emissivity) הוא מחזיר לאוויר החיצוני את הקרינה הלא רצויה (UV ו- IR). ובכך מבטיח בידוד תרמי יעיל, מבלי לאבד את עבירות האור. ישנם סוגים שונים של ציפויים (רכים וקשים) ואפשרויות ציפוי שונות (פנימית או חיצונית) אותם ניתן ליישם על פי סוג המבנה והצרכים הנדרשים.

מכאן, שעל מנת לקבל את מלוא היעילות התרמית, רצוי להשתמש בחלון הכולל זכוכית בידודית, המורכבת מזכוכית רפלקטיבית בשתי השכבות. אופציה זו היא, כמובן, גם האופציה היקרה ביותר הקיימת. מעניין לציין כי למרות הגידול במודעות לתחום הבניה הירוקה ומשמעות הבידוד בכל הקשור לצמצום צריכת אנרגיה, בארץ לא  קיימת עדיין תקינה מסודרת המחייבת התקנת זכוכיות בעלות יכולת בידוד.  



תכנון אדריכלי: 'סמט אדריכלים', מורשה קליל, ביצוע: רם איכות מוצרי אלומיניום. צילום: אלי גרוס קרן אור.  

הצללה

 מאחר ואף אחת מהזכוכיות איננה נותנת מענה מושלם לתחום הבידוד התרמי והאופציה של שימוש בזכוכית שהיא בידודית ו- LE היא אופציה יקרה בצורה משמעותית ואינה מתאימה לכל כיס,  בפתחים גדולים יש לתכנן מראש גם מערכת הצללה שתספק מענה ראוי לנושא הנוחות האקלימית והבידוד התרמי. 

לפתרונות ההצלה הסטנדרטיים של וילונות ותריסים יתרונות וחסרונות ידועים. כיום ניתן לשלב גם פתרונות חדשניים ומתוחכמים יותר, ובהמשך לכך חשוב לציין שהשימוש במנגנונים חשמליים שיכול להיתפס כאמצעי של 'פינוק' בפתחים נגישים, הופך להיות חובה, כאשר מדובר על פתחים שאין אליהם נגישות ובכל זאת רוצים ליצור עבורם הצללה.

מערכות הצללה פנימיות מערכת הצללה של תריסים וונציאנים הממוקמת בתוך הזכוכית הבידודית (בין שתי השכבות). מערכת כזו יכולה להיות מופעלת ידנית או על ידי הפעלה חשמלית והפעלה באמצעות שלט. 

רפרפות מתכווננות קיימות בשוק מערכות הצללה המורכבות מרפרפות מתכוונות ברמות תחכום שונות. מערכות אלה מספקות דרגות מגוונות של הצללה, מהחשכה מלאה ועד לאור מלא, על פי הצרכים הנקודתיים. ישנן מערכות מסוג זה הפועלות על עקרונות של 'בית חכם' ובאמצעות חיישנים  יודעות להתאים את עצמן לרמת ההצללה הנדרשת.

מערכות תריסי גלילה גם תריסי הגלילה לבתים בעלי פתחים גדולים הופכים להיות מתוחכמים ותואמי תפיסה של 'בית חכם', והם קיימים כמערכות ממונעות ובעלות אמצעי בקרה ושליטה: חיישני אור ופאנלים סולריים שולטים על תנועת התריסים ומפעילים אותם בהתאם לנסיבות האקלימיות.



מפתחים גדולים עשויים פרופיל דק במיוחד. ייצור וביצוע: 'וינטק'. תכנון אדריכלי: אדר' יולי וולמן, צילום: עמית גירון  

מיקום וזיגוג 

עוד לפני שנבחרו החומרים, הסוג והדרך בה ייווצרו פתחים אלה האדריכלות העכשווית, יותר מתמיד, מקדישה תשומת לב לתכנון מיקומי הפתחים. בארץ הדבר חשוב במיוחד. כל מי שחי ופועל בחלל הפונה לצד מערב יודע ששעות אחר הצהריים בעיקר בחודשי הקיץ החמים, הם כמעט בגדר בלתי נסבל, ללא טיפול בהצללה ו/או במיזוג. בנוסף, למיקום הגיאוגרפי של הבית חשיבות נוספת – האם מדובר על בית בערבה, בגליל או במרכז. גם העומס האקלימי חשוב והימצאות הבית בקרבת ים, או נתון לרוחות, למשל, צריכים להילקח בחשבון.

מתוך 'פתח הזדמנות'.  גליון 124, מאי - יוני 2012

כתבות נוספות

עיצוב לכולם - ריאיון עם המעצב אוקי סאטו
אדריכלות
עיצוב לכולם - ריאיון עם המעצב אוקי סאטו
מול נוף הגלבוע
אדריכלות
מול נוף הגלבוע
סטודיו שהוא קו התפר בין אדריכלות, עיצוב פנים ואומנות
תכנון
סטודיו שהוא קו התפר בין אדריכלות, עיצוב פנים ואומנות
פרטים בונים שלם
תכנון
פרטים בונים שלם
רשת Laka
חדשנות וטכנולוגיה
רשת Laka
מקומפלקס קבלני לוילה משודרגת
אדריכלות
מקומפלקס קבלני לוילה משודרגת
רוק אנד רול פוגש קלאסיקה: דירה אורבנית של רווק
עיצוב חללי הבית
רוק אנד רול פוגש קלאסיקה: דירה אורבנית של רווק
כיצד תאפיין את הסגנון האישי שלך
עיצוב
כיצד תאפיין את הסגנון האישי שלך
סובב עולם- תערוכות עיצוב ואדריכלות בעולם
אדריכלות
סובב עולם- תערוכות עיצוב ואדריכלות בעולם
אבן - סוגים, תכונות ושימושים בעיצוב
תכנון
אבן - סוגים, תכונות ושימושים בעיצוב
בית רב מפלסי הפך לאטרקציה בשכונה
תכנון
בית רב מפלסי הפך לאטרקציה בשכונה
שימוש בפרזול בתחום עיצוב פנים
תכנון
שימוש בפרזול בתחום עיצוב פנים
שימוש בספריות בתחום של עיצוב דירות
תכנון
שימוש בספריות בתחום של עיצוב דירות
סיקה גילאר: יותר ערך לאנשים, פחות השפעה על הסביבה
תכנון
סיקה גילאר: יותר ערך לאנשים, פחות השפעה על הסביבה
בית מלון משכנות רות דניאל, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: יוליה חנדז'י- Studio Jules, מיכל לייטנר
עיצוב
בית מלון משכנות רות דניאל, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: יוליה חנדז'י- Studio Jules, מיכל לייטנר
כאן לא גרים! כאן נופשים
אדריכלות
כאן לא גרים! כאן נופשים
מול נוף הגולף
אדריכלות
מול נוף הגולף
עיצוב צימרים בסגנון יפני
חדשנות וטכנולוגיה
עיצוב צימרים בסגנון יפני
ברק בעיניים- עיצוב דירה בפלורנטין
תכנון
ברק בעיניים- עיצוב דירה בפלורנטין
חדשות וחידושים - 121
עיצוב
חדשות וחידושים - 121
הקסם של עיצוב תאורת חוץ
חדשנות וטכנולוגיה
הקסם של עיצוב תאורת חוץ
אז אתם שומעים???
חדשנות וטכנולוגיה
אז אתם שומעים???
בדר אלומיניום: קווי יצור חדישים ומגוונים ומענה לכל פרויקט
עיצוב
בדר אלומיניום: קווי יצור חדישים ומגוונים ומענה לכל פרויקט
עיצוב יצירתי של חללים קטנים
אדריכלות
עיצוב יצירתי של חללים קטנים
הבית אל צמרות העצים
תכנון
הבית אל צמרות העצים
ECO360
עיצוב
ECO360
נינוחות וחמימות לאחר שיפוץ דירת גג
תכנון
נינוחות וחמימות לאחר שיפוץ דירת גג
דירה בת 5 חדרים לזוג עם 3 ילדים קטנים מקבלת מראה חדש
תכנון
דירה בת 5 חדרים לזוג עם 3 ילדים קטנים מקבלת מראה חדש
לקראת אוטופיה - 2019 HEIMTEXTIL
אדריכלות
לקראת אוטופיה - 2019 HEIMTEXTIL
שתיים ביחד  וכל אחת לחוד
תכנון
שתיים ביחד וכל אחת לחוד
המעבדה של המעטפת האמורפית / מעטפת שיוצרת בקרת אקלים משתנה
עיצוב
המעבדה של המעטפת האמורפית / מעטפת שיוצרת בקרת אקלים משתנה
צבעים שמספרים סיפור: צבעי המטבח של ישראל
תכנון
צבעים שמספרים סיפור: צבעי המטבח של ישראל
בית רחב ידיים
תכנון
בית רחב ידיים
לאוהבי הלגונות
עיצוב
לאוהבי הלגונות
Welcome 2020 Farewell 2019
תכנון
Welcome 2020 Farewell 2019
משפחה כקהילה
אדריכלות
משפחה כקהילה
6 השראות לעיצוב סלון הבית
תכנון
6 השראות לעיצוב סלון הבית
בחזרה לעתיד - מגדל אייפל בתכנון אלטרנטיבי
אדריכלות
בחזרה לעתיד - מגדל אייפל בתכנון אלטרנטיבי
קבוצת אלומיניום קונסטרקשיין: העתיד כבר כאן
עיצוב
קבוצת אלומיניום קונסטרקשיין: העתיד כבר כאן
עיצוב חדר עם פריטי ריהוט חכמים
תכנון
עיצוב חדר עם פריטי ריהוט חכמים
יש הרבה דגים בים...
עיצוב
יש הרבה דגים בים...
רוצים שינוי מרענן בבית? עצבו מחדש את פינת האוכל שלכם
תכנון
רוצים שינוי מרענן בבית? עצבו מחדש את פינת האוכל שלכם
על ראש הגבעה עומדת אצה
אדריכלות
על ראש הגבעה עומדת אצה
חצי עבודה
אדריכלות
חצי עבודה
עיצוב ושיפוץ דירה בולנסיה
תכנון
עיצוב ושיפוץ דירה בולנסיה
עיצוב הבית - "המבנה הירוק" הממוקם בסכנין
תכנון
עיצוב הבית - "המבנה הירוק" הממוקם בסכנין
שומר על קנה מידה
אדריכלות
שומר על קנה מידה
קבלת פנים ספרותית
אדריכלות
קבלת פנים ספרותית
בית גן, גן בית
אדריכלות
בית גן, גן בית
מתחם ה-1,000 בראשון לציון: לחיות, לעבוד ולגדל ילדים ברדיוס הליכה
תכנון משרדים וסביבות עבודה
מתחם ה-1,000 בראשון לציון: לחיות, לעבוד ולגדל ילדים ברדיוס הליכה
"בית קיה" במלבורן – מכלול השראות יפניות ובודהיסטיות
אדריכלות
"בית קיה" במלבורן – מכלול השראות יפניות ובודהיסטיות
טבע, נוף ובריכת אינסוף
אדריכלות
טבע, נוף ובריכת אינסוף
מה ההבדל בין תכנון, עיצוב ואבזור?
אדריכלות
מה ההבדל בין תכנון, עיצוב ואבזור?
סימן שבא אביב
תכנון
סימן שבא אביב
חיבור בין בית מסורתי ובנייה עכשווית
אדריכלות
חיבור בין בית מסורתי ובנייה עכשווית
הגינה נולדה מחדש
אדריכלות
הגינה נולדה מחדש
ביום בהיר אפשר לראות לנצח
חדשנות וטכנולוגיה
ביום בהיר אפשר לראות לנצח
מהי מרפסת תלויה?
אדריכלות
מהי מרפסת תלויה?
המשקפיים של מירון לוי
עיצוב
המשקפיים של מירון לוי
תכנון שהפך אסם ישן לבית מגורים
אדריכלות
תכנון שהפך אסם ישן לבית מגורים
יוצקים חלומות בברזל
חדשנות וטכנולוגיה
יוצקים חלומות בברזל
מגשימי החלומות
עיצוב
מגשימי החלומות
עיצוב גינות באמצעי הצללה
תכנון
עיצוב גינות באמצעי הצללה
בית ארבע הזרועות
אדריכלות
בית ארבע הזרועות
תכנון מרחבים בטוחים ומזמינים לבריאות הנפש
תכנון
תכנון מרחבים בטוחים ומזמינים לבריאות הנפש
ליעד יוסף: המעצב שמכניס אהבה, הומור ולב גדול אל תוך כל בית
אדריכלות
ליעד יוסף: המעצב שמכניס אהבה, הומור ולב גדול אל תוך כל בית
משטחי עבודה לבנים למטבח. משעמם? זה רק נדמה לכם
תכנון
משטחי עבודה לבנים למטבח. משעמם? זה רק נדמה לכם
קוביית הפתעות
תכנון
קוביית הפתעות
לעצב במימד נוסף
חדשנות וטכנולוגיה
לעצב במימד נוסף
המעצבת פטרישיה אורקיולה - ראיון
תכנון
המעצבת פטרישיה אורקיולה - ראיון
ה"קונטיינר"
אדריכלות
ה"קונטיינר"
תכנון בית כמערכת קשרים והפתעות
אדריכלות
תכנון בית כמערכת קשרים והפתעות
השילוב המושלם: הצצה לבית בו אמנות איכותית ועיצוב מוקפד הולכים יד ביד
תכנון
השילוב המושלם: הצצה לבית בו אמנות איכותית ועיצוב מוקפד הולכים יד ביד
אלף גוונים של רוגע
תכנון
אלף גוונים של רוגע
בית כפרי ומואר בעמק המעיינות
אדריכלות
בית כפרי ומואר בעמק המעיינות
בונים או משפצים? 3 החלטות גורליות לתהליך הבנייה
אדריכלות
בונים או משפצים? 3 החלטות גורליות לתהליך הבנייה
מענק בינלאומי לאדריכלים צעירים ומבטיחים
אדריכלות
מענק בינלאומי לאדריכלים צעירים ומבטיחים
שיפוץ דירה שהגדיל את שטחה
תכנון
שיפוץ דירה שהגדיל את שטחה
מוצרים מפנקים ומעוצבים לחורף
תכנון
מוצרים מפנקים ומעוצבים לחורף
מגמות העיצוב לשנת 2024 כבר כאן
אדריכלות
מגמות העיצוב לשנת 2024 כבר כאן
סדר יום כנס בנייה ירוקה 25.11.2013
תכנון
סדר יום כנס בנייה ירוקה 25.11.2013
מדעי האור
אדריכלות
מדעי האור
מי רוצה מפלצת בסלון ?
תכנון
מי רוצה מפלצת בסלון ?
המעטפת ההוליסטית: משלב הייצור ועד שלב התחזוקה
עיצוב
המעטפת ההוליסטית: משלב הייצור ועד שלב התחזוקה
תערוכת Ambiente בפרנקפורט
אדריכלות
תערוכת Ambiente בפרנקפורט
שוטי שוטי מכולתי
חדשנות וטכנולוגיה
שוטי שוטי מכולתי
תחרות עיצוב מטבחים
תכנון
תחרות עיצוב מטבחים
רעיונות מלהיבים בדירת מגורים
אדריכלות
רעיונות מלהיבים בדירת מגורים
חללי עבודה פתוחים ביום שאחרי מגפת הקורונה
חדשנות וטכנולוגיה
חללי עבודה פתוחים ביום שאחרי מגפת הקורונה
מניפת הצבעים החדשה
חדשנות וטכנולוגיה
מניפת הצבעים החדשה
פנטהאוז לבן מול הים
תכנון
פנטהאוז לבן מול הים
הגן כחוויית צבע
אדריכלות
הגן כחוויית צבע
שתיקת הכרישים
אדריכלות
שתיקת הכרישים
במזל דגים
עיצוב
במזל דגים
בית עם נוף למרכז סיאטל
אדריכלות
בית עם נוף למרכז סיאטל
כך הפך גרם המדרגות הישן מחיסרון ליתרון והקיר בכניסה למטמון
אדריכלות
כך הפך גרם המדרגות הישן מחיסרון ליתרון והקיר בכניסה למטמון
עיצוב ושיפוץ בית בטוסקנה
אדריכלות
עיצוב ושיפוץ בית בטוסקנה
שקיפות בעבודה
חדשנות וטכנולוגיה
שקיפות בעבודה
חומרים חדשים - 111
תכנון
חומרים חדשים - 111
אבן קיסר - טרנד "המראה הטבעי"
תכנון
אבן קיסר - טרנד "המראה הטבעי"