רוק אנד רול פוגש קלאסיקה: דירה אורבנית של רווק
אקלקטיות והכנסה של הירוק מבחוץ לתוך הדירה התל אביבית יצרה עיצוב חם ומזמין בתוך 70 מ"ר. נגיעות של צבע ורוד הטביעו בה את חותמת התעוזה
רווק תל אביבי בשנות השלושים לחייו רכש דירה תל אביבית ישנה מאוד, בת 70 מ"ר, וביקש לשפץ אותה כליל. שלב התכנון הצריך חשיבה מחודשת על כל החללים וחלוקתם מחדש כדי לענות על צרכים עכשוויים ועל צרכים עתידיים כבעל משפחה.

המטבח הישן היה סגור בחדר קטן וחשוך, והיה צורך ליצור חלל פתוח של סלון ומטבח במרחב משותף. במקור שירותי האורחים והחדר האמבטיה היו נפרדים, והתכנון החדש כלל שני חדרי רחצה, האחד מקלחת מאסטר בשבילו והשני למשפחה העתידית.

החזון של מעצבת הפנים דיקלה גלזר היה ליצור דירה אורבנית נורדית עם קלאסיקות על זמניות, שתשקף אישיות של רווק תל אביבי, מעין וייב רוק אנד רול שפוגש קלאסיקה - נגיעות של צבע ללא פשרה, רוק אנד רול ופופ-אפ שפוגשים אקורדים של צבע. מצד אחד ניקיון ומצד שני סטייל מתפרץ. כל חלל קיבל תשומת לב עיצובית והכל התחבר למנגינה אחת.

בעזרת אקלקטיות ויכולת לשלב חוץ ופנים בצורה חכמה נוצר חלל פתוח הכולל סלון, פינת אוכל ומטבח, כל זאת תוך שמירה על איזון בין פונקציונליות לעיצוב חם ומזמין. לרווק היו שתי בקשות עיקריות: מטבח בגוון בהיר ניטרלי וטלוויזיה על קיר ולא על עמוד. כבר בשלב התכנון תוכננה טלוויזיה על הקיר, וכן דלפק ישיבה במטבח שיוצר תחושה קז'ואלית של בר כמקום נעים לאכול, לשתות ולצפות בטלוויזיה. המעצבת מסבירה כי הדלפק לא רק מוסיף לאווירה, אלא גם יוצר חציצה בין חללים ומעוצב כיחידת אחסון פונקציונלית.


במטבח הקפידה על שילוב בין יופי לאופי כמוטו שמוביל את עבודותיה, כלומר תכנון מדויק שמקפיד על פרטים קטנים ופונקציונליות, יחד עם אלמנטים עיצוביים, צבעים וחומרים. כחלק מתכנון המטבח נוצרה מבואת כניסה עם אחסון פתוח וסגור. נבחר לו גוון אפור בהיר עם ידיות בגוון אפור בטון - מראה נקי ומעודן שמסייע לתחושת המרחב, והאור הטבעי נוצל במלואו יחד עם הכנסת הירוק מהחוץ פנימה.

החיבור בין החוץ לפנים נעשה בצורה הרמונית, כך שהמרחב כולו נשאר פתוח, מזמין ומחובר לסביבה. "בחירה בגוון אפור בהיר יוצר תחושת מרחב ומשתלב בכל אלמנט, ויחד עם הירוק מבחוץ והכיסאות הוורודים מתקבלת תמונה שלמה".

בדירה תוכננה נגרות מותאמת לחלל. הספרייה המובנית הפכה למוקד מרכזי בגוון ירוק עמוק ושילבה ספסל המשמש גם לאחסון עם פריטים בסגנון אישי. תכנון החלל הפרטי הצריך חשיבה מדויקת ליצירת חדר מאסטר עם מקלחת ושירותים, חדר שינה נוסף ואמבטיה כללית. למרות מגבלות המקום שלא אפשרו מקלחת גדולה, היא עוצבה עם ייחוד ואופי בוטיקי. היא משלבת את כל האלמנטים העיצוביים והפתרונות היצירתיים כמו דלת הזזה לניצול מקום מקסימלי ומשחק של אריחי טראצו ואריחים קטנים עם רובה צבעונית ליצירת מראה בוטיקי צעיר ועל זמני.

קיר חדר המאסטר נצבע בחמרה וגם בו תוכננה נגרות בהתאמה אישית. באמבטיה הכללית נוצר משחק של אריחים ורובה צבעונית. זהו סיפור על איזון, פתיחת הלב, אמון, תשוקה ותעוזה של דייר שידע לצאת מאזור הנוחות.
כתבות נוספות