עיצוב ישראלי בעמק הסיליקון
אדריכלות

עיצוב ישראלי בעמק הסיליקון

הבית שתכננה מרי שגיא-מידן בפאלו אלטו, קליפורניה, הוא סוג של שגרירות ישראלית בעמק הסיליקון. מרבית האלמנטים ששולבו בו נרכשו או יוצרו בארץ, ובכלל זה גרם מדרגות פיסולי שהיה האלמנט סביבו נרקם התכנון והמאמץ שהיה כרוך בשינועו אל מעבר לאוקיינוס התברר ככדאי 

"בעצם, עוד לפני שהיה קונספט לבית, היו המדרגות", מספרת מרי שגיא-מידן על הבית שתכננה בפאלו אלטו, בעמק הסיליקון בקליפורניה "ראיתי מול עיני גרם מדרגות שניצב על רקע קיר מסך עם ציר שנראה כמו פסל, וסביב האימג' הזה גובש התכנון כולו". 

מאחורי גרם המדרגות, שאכן מתגלה כגולת כותרתו של התכנון, כמו גם מאחורי הבית כולו, מסתתרים סיפור ישראלי ובתוך כך גם לוגסטיקה מורכבת, שכן מרבית האלמנטים ששולבו בו נרכשו או יוצרו בארץ, בוצעו בשלט רחוק ונשלחו לארה"ב. שגיא-מידן: "מסתבר שדווקא בבנייה המודרנית, היכולות והאיכויות שיש בארץ עולות על אלה שבארה"ב, ולתכנן בית מודרני-עכשווי באיזור עמק הסיליקון שמתאפיין בארכיטקטורה שמרנית לא היה פשוט כל כך. כך, למשל, קשה היה למצוא בעל מקצוע שיוכל לייצר את המדרגות המפוסלות. היו שהציעו לייצר את הציר המרכזי מעץ, אחרים נקבו במחירים אסטרונומיים וגם אז הסבירו שייאלצו לשנות את העיצוב על מנת שאפשר יהיה לבנותו. בסופו של דבר הוחלט לייצרן בארץ ולהובילן כלאחר כבוד דרך הים לעמק הסיליקון. בדיעבד זה היה יומרני להביא פריט כל כך מסובך הדורש דיוק של מילמטרים (בפאלו אלטו הפרש הגבהים בין מדרגה למדרגה חייב להיות קטן מ-9 מ"מ, כך שאפשרות המשחק היתה מצומצמת מאוד) וגם נאלצנו להמתין עם יציקת הגג עד שהגיע, אבל למזלנו לא היו טעויות".

הפרוגראמה שקדמה לתכנון נועדה לענות על  צרכי משפחה, אשר מטבע הדברים במקום מגוריה הנוכחי בארה"ב מרבה לארח קרובים  המגיעים לביקורים תכופים מהארץ, ובתוך כך הגדירה, למעשה, שני מבנים: -בית "ראשי" שהינו ביתה, בית קטן יותר לאורחים, וכן גינה רחבת ידיים שתעניק מענה הולם לאירוח ותהווה גם מקום משחק נוח לילדים הקטנים יחסית. המגרש הצר והארוך, שמשתרע על 1250 מ"ר עם חזית של 15 מ', הלם יפה את המטרה: העמדת הבית הראשי ששטחו 335 מ"ר נקבעה בחלקו הקדמי, והבית הקטן, ששטחו 120 מ"ר, בקצהו. בשני הבתים תוכננו רחבות דק, המרחב המשתרעת ביניהם יועד לגינה, ובקצה המגרש, מאחורי הבית הקטן, תוכננה גם רחבת כדורסל מרוצפת לילדים. 

הבית נבנה בבניה קלה המשלבת פלדה, זכוכית וחיפוי סטוקו לבן, והוא מאופיין בקווים נקיים-ישרים וגגות מתכת שטוחים, להוציא גג מקושת למחצה המקרה את חלל המדרגות שגובהו מתנשא ל-8.5 מטרים. הד צורני לקו המקושת מהווה גג מתכת המסוכך על רחבת הכניסה שתוכנן בצורניות זהה אך בכיוון הפוך, כשהדיאלוג ביניהם יוצק עניין שונה ומפתיע למרקם הבנוי. בכלל המעטפת נפערו פתחים גדולים (מסגרות אלומיניום מט אפור כהה) המשמרים קשר הדוק עם שטחי החוץ ומעניקים גישה ישירה אליהם מאזורים שונים.  

  חלל הסלון: ריצוף באבן גת אפורה, צבעוניות של גווני אפור ולבן עם שבירה בודדת של שזלונג כתום, פריטי ריהוט בקווים נקיים-מודרניים, ואח נירוסטה אינטגראלי. 
פינת האוכל המשפחתית שמשמשת את בני הבית בחיי היומיום. שולחן מעוצב משתלב עם כיסאות כתומים המעניקים מגע של צבע וטאצ עליז.

שביל כניסה ארוך המשלב מדרגות מעץ סידאר ובטון חשוף ומלווה בשורות-שורות של צמחייה המשוות לו חזות מסודרת ומוקפדת, מוביל אל רחבת מבואה חיצונית ואל דלת כניסה מנירוסטה שפתחים אופקיים מזכוכית חלבית פעורים לצידה. 

גרם המדרגות המדובר נגלה במלוא הדרו מיד עם פתיחתה, כשהוא ניצב במרכז חלל כפול שטוף אור, וחזותו המרשימה מלמדת כי המאמץ שהיה כרוך בייצורו, הובלתו והרכבתו, עשה את שלו: הציר המרכזי, שמשקלו 2 טון, עשוי פלדה בגון אפור עכבר מטאלי ואליו מחוברת קונסטרוקצייה פלדה של מדרגות תלויות שנעטפו בעץ אלון מולבן, כאשר תאורה שתוכננה מעליו ולמרגלותיו משלימה את התמונה, אשר עם רדת החשיכה מקבלת נופך דרמטי במיוחד.  

במיקומו בחלל הכניסה מסמן גרם המדרגות את פרישת מרחב הפנים: בצדו האחד ממוקם חדר אורחים "רשמי" (4.5 מטר על 4.5 מטר), שגובהו הכפול של חלל הכניסה "ממשיך" גם בחללו תוך יצירת אשליה של חלל גדול פי כמה מזה הקיים, ומשמאל ניתן לחצות עם המבט את שאר אזורי הקומה ואף מעבר להם - עד שטחי החוץ והבית הקטן שממוקם בסופה של מדשאה רחבת ידיים. 

הראשון ברצף האזורים, שממוקם כמו על קו תפר בין האזור הרשמי לאזור המשפחתי, הוא חדר האוכל, שצידו האחד תחום בקיר זכוכית ומצידו השני משתרע אזור מעבר לשאר חלקי הבית. הפרדה בינו לבין פינת האוכל מתקבלת מהנמכת תקרה שתוכננה לאורכו במנותק מהקיר, כך שהיא נראית כמרחפת ותלויה באוויר - אלמנט המודגש במיוחד ערב, כשתאורה "נשפכת" כלפי מעלה משני צידיו. קיר הזכוכית של פינת האוכל הינו, למעשה, דלתות הזזה הפונות לרחבה מרוצפת, אשר ריצופה באבן ג'את אפורה המשמשת לריצוף החלל כולו, יוצרת תחושת המשכיות בין שני האזורים.

סוף המעבר הוא האזור בו מתנהלים, למעשה, חיי המשפחה מרבית היום. מימינו ממוקמים מטבח, פינת אוכל משפחתית, חדר כביסה וחדר עבודה היכול לשמש כחדר שינה, ומשמאלו חדר משפחה גדול. חלל רחב ידיים זה, המכיל פונקציות משותפות לכולם, דוגמת פינת מחשב וטלוויזיה, הוא מרכז החיים של הבית, וריצוף עץ אלון מולבן ששולב בו במקום האבן של שאר האזורים מקנה לו חמימות נעימה המדגישה את מהותו. במהלך היום חודר אליו אור רב דרך קיר מסך ופתחי יציאה לגינה, ובשעות הערב "נכנס לפעולה" מסך גדול ההופך אותו לחדר קולנוע. הקשר עם החוץ נשמר גם כאן, עם פתחי יציאה גדולים לדק עץ המאכלס בשטחו פינת ישיבה/אירוח ואלמנט מעניין שתוכנן ייעודית עבורו-  ספסל מרחף בתצורת האות ר' (צלע אחת 5 מ' וצלע שנייה 3 מ') שמשמש גם כחלק מהמעקה המקיף אותו. 

במעלה המדרגות משתרע חללה המשותף של הקומה העליונה המשקיף מטה לסלון דרך מעקה זכוכית, וממנו נמשך מעבר רחב המוביל אל חדרי שינה הממוקמים לאורכו: שני חדרי ילדים החולקים חדר רחצה משותף, חדר ילדים נוסף עם חדר רחצה צמוד, ויחידת הורים רחבת ידיים המתהדרת במרפסת צמודה שמשקיפה אל החצר האחורית וחותמת את חללו.

  יחידת השינה המרווחת מעוצבת בשפה נקייה ותמציתית, ומתהדרת במרפסת צמודה עם ריהוט חוץ מפנק שממנה ניתן להשקיף אל הגינה. 
חדר ילדים מעוצב

בקוויו הפיסוליים-מעוגלים גרם המדרגות הוא, למעשה,כמעט "חריג" בשפת עיצוב מודרנית-מינימליסטית שעיקרה צמצום בצורה ובצבע: גווני אפור ולבן, מוטיב אופקי בולט, ושימוש באלמנטים בנויים / צמודים המונעים עומס ויזואלי ומשמרים אווריריות וניקיון. כך, לדוגמה, אח עשוי נירוסטה המשולב כ"בילט אין" בקיר הסלון, מדפי גבס ארוכים ומרחפים וספסל מרחף המלווים את מהלכו של המעבר בקומה העליונה, ספסל שהוצב לצד הכניסה לבית כאלמנט פרקטי לשימוש בני הבית החולצים / נועלים את נעליהם המונחות תחתיו, ובחדר המשפחה מושך את העין קיר אפור כהה שלאורכו תוכננו ספסל להצבת הטלוויזיה, שולחן כתיבה מרחף המשמש כפינת מחשב, ושני מדפים המרחפים מעל ,לצד יחידות אחסון עליונות בעלות  חזית מזכוכית חלבית. צבעם של פריטי הריהוט שבוצעו בעבודת נגרות זהה לזה של הקיר ,כך שהמראה המתקבל הוא כשל יחידת רהיט הומוגנית וריכוז כל הפונקציות בצמוד אליו משווה חזות נקייה ומסוגננת.

חדר המשפחה, לב הבית בו מבלים בני הבית מרבית שעות היום. חללו מרוצף בעץ אלון מולבן הנוסך חמימות, והוא מכיל בשטחו פונקציות משותפות לכולם.

המוטיב האופקי בולט גם בעיצובו של המטבח העשוי עץ אלון מגוון וונגה (יוצר בישראל)  ובקולט האדים שעיצבה שגיא-מידן, ואשר אף הוא יוצר בארץ: חלקו התחתון ממשיך והופך למדף נירוסטה ארוך המשלים את הקו המאורך של המגירות הגדולות ושל גופי התאורה השקועים בתקרה. פריטי ריהוט ונוי שולבו בחלל במשורה בלבד, תוך הקפדה על יצירת הרמוניה ויזואלית, דוגמת פריטי נוי זהים שהוצבו ב"שלשות" נעימות לעין או תמונות שמסגרותיהן נבחרו בהתאמה לקווי החלל, ונופך של עניין שונה יוצקות זריקות צבע בודדות, כמו, למשל, שזלונג כתום בעיצוב אורגני בסלון, או גונם הכתום של כסאות שולחן האוכל המשפחתי. חזותו המוקפדת של החלל אינה באה על חשבון מענה להיבטים פרקטיים, וכך, לדוגמה, חדרי הרחצה של הילדים תוכננו בשפת הבית המינימליסטית, כאשר את הממד הילדותי מעניקים להם קירות שנצבעו בגוונים עזים - אלמנט שניתן לשינוי קל במינימום מאמץ והוצאה. הנקודה הישראלית נוכחת "בגדול" במרחב המסוגנן - אם בעבודות הנגרות שבוצעו בארץ, אם בגופי התאורה, באביזרים הסאניטריים, בידיות החלונות והארונות ואף בפתחים הרבים של המעטפת "קשה להאמין, אבל גם חברות החלונות הגדולות והמפורסמות ביותר בקליפורניה מסוגלות לייצר דלתות הזזה מזכוכית רק עד גובה 2.40 מטר" אומרת שגיא-מידן, "וגם את הגמישות והפתרונות היצירתיים שיש בארץ לא מצאתי כאן". כך, מעבר לחזותו המרשימה ועיצובו המוקפד מקפל הבית בתוכו  תוכן מפתיע שמחמם כל לב ציוני - היבוא עובד בשני הצדדים, ומסתבר שאמריקה הגדולה, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, אינה תמיד כזאת.  

מתוך מגזין בית ונוי מס' 108: "ישראל בעמק הסיליקון"

כתבות נוספות

משרדי ההנהלה של חברת שטראוס גרופ
חומרים
משרדי ההנהלה של חברת שטראוס גרופ
לחמם את הבית
תכנון
לחמם את הבית
popin –Let’s make room for creativity
עיצוב
popin –Let’s make room for creativity
אם אתם גרופים של צבע, ושואפים למעט אופטימיות, הגעתם למקום הנכון
אדריכלות
אם אתם גרופים של צבע, ושואפים למעט אופטימיות, הגעתם למקום הנכון
הדירה הסקנדינבית שנחשבת ליצירת מופת
תכנון
הדירה הסקנדינבית שנחשבת ליצירת מופת
יש הרבה פסטל לאהוב בדירת 45 מ"ר
תכנון
יש הרבה פסטל לאהוב בדירת 45 מ"ר
עיצוב מכולה למגורים
אדריכלות
עיצוב מכולה למגורים
אומנות ועיצוב נפגשים
תכנון
אומנות ועיצוב נפגשים
שטיחים כאלמנט משלים לעיצוב הבית
חומרים
שטיחים כאלמנט משלים לעיצוב הבית
האבן הטבעית - חומר נחשק וראוי בעיצוב המטבח
תכנון
האבן הטבעית - חומר נחשק וראוי בעיצוב המטבח
ורנר פנטון חוזר הביתה: מאה שנה ליצירה שעיצבה את העתיד
חומרים
ורנר פנטון חוזר הביתה: מאה שנה ליצירה שעיצבה את העתיד
מפלט אירופאי בתל אביב: כך עוצבה דירתה של מעצבת הפנים ומשפחתה
אדריכלות
מפלט אירופאי בתל אביב: כך עוצבה דירתה של מעצבת הפנים ומשפחתה
חדר משלכם
אדריכלות
חדר משלכם
שיפוץ ירוק של מבנים קיימים - green retrofit
תכנון
שיפוץ ירוק של מבנים קיימים - green retrofit
שוברת מוסכמות
אדריכלות
שוברת מוסכמות
שיפוץ דירה חלל, נוף, וחיבוק
תכנון
שיפוץ דירה חלל, נוף, וחיבוק
קירות וצבעים
תכנון
קירות וצבעים
Engin Celikbas , הולנד
עיצוב
Engin Celikbas , הולנד
חושבים שנים קדימה
תכנון
חושבים שנים קדימה
עיצוב גינות- עטיפה טבעית לבית
אדריכלות
עיצוב גינות- עטיפה טבעית לבית
סוד הדלת הנעלמת
עיצוב
סוד הדלת הנעלמת
עיצוב משרד וטרנדים בעולם שולחנות הכתיבה
עיצוב
עיצוב משרד וטרנדים בעולם שולחנות הכתיבה
בית הקשתות - אדריכלות ועיצוב
אדריכלות
בית הקשתות - אדריכלות ועיצוב
דואט של מינימליזם וצבע
תכנון
דואט של מינימליזם וצבע
ניגודים יוצרים הרמוניה
אדריכלות
ניגודים יוצרים הרמוניה
הום סטיילינג - 'אימג'בנק'
עיצוב
הום סטיילינג - 'אימג'בנק'
בית הספר העל יסודי צפון מערב - תל אביב
חומרים
בית הספר העל יסודי צפון מערב - תל אביב
ירושלים של מטה
אדריכלות
ירושלים של מטה
תתחדשו על המטבח
תכנון
תתחדשו על המטבח
יופי של מכון
חומרים
יופי של מכון
מדידה ארגונית בתהליך עיצוב סביבת העבודה
חומרים
מדידה ארגונית בתהליך עיצוב סביבת העבודה
עיצוב דירה - לגור בפיסת היסטוריה
תכנון
עיצוב דירה - לגור בפיסת היסטוריה
לבן, נקי, מואר: איך חלון אחד שינה דירת גן בתל אביב
עיצוב
לבן, נקי, מואר: איך חלון אחד שינה דירת גן בתל אביב
Agro Housing תכנון בר קיימא
תכנון
Agro Housing תכנון בר קיימא
בית ישראלי עם לב בינלאומי
חומרים
בית ישראלי עם לב בינלאומי
שינוי פני עיצוב הבית בעקבות מגפת הקורונה
אדריכלות
שינוי פני עיצוב הבית בעקבות מגפת הקורונה
משחקים באור: דגשים חשובים בבחירת תאורה לכל חלל בבית
חומרים
משחקים באור: דגשים חשובים בבחירת תאורה לכל חלל בבית
בין HOME  ל- HOUSE
אדריכלות
בין HOME ל- HOUSE
מתחברים מחדש
חומרים
מתחברים מחדש
אדריכלות הנגשה ונגישות
אדריכלות
אדריכלות הנגשה ונגישות
משחקי חומר ומרקם
אדריכלות
משחקי חומר ומרקם
עיצוב משרד על טהרת התפיסה האקולוגית
חומרים
עיצוב משרד על טהרת התפיסה האקולוגית
האדריכל היפני מסהירו הרדה ירצה בוועידה הבינלאומית לחדשנות בעיצוב ואדריכלות
תכנון
האדריכל היפני מסהירו הרדה ירצה בוועידה הבינלאומית לחדשנות בעיצוב ואדריכלות
מלכי לוין: עושה בית ספר לגני ילדים
חומרים
מלכי לוין: עושה בית ספר לגני ילדים
מים שקטים חודרים עמוק
אדריכלות
מים שקטים חודרים עמוק
חיפוי וריצוף בחדרי רחצה
אדריכלות
חיפוי וריצוף בחדרי רחצה
האסתטיקה של מינימליזם: איך לעצב חללים בקווים נקיים?
עיצוב
האסתטיקה של מינימליזם: איך לעצב חללים בקווים נקיים?
עיצוב בתים פרטיים עם חדרי ארונות
עיצוב
עיצוב בתים פרטיים עם חדרי ארונות
כך דור Z משנה את כללי העיצוב של המשרד
טכנולוגיה
כך דור Z משנה את כללי העיצוב של המשרד
בית השנטי - שיפוץ
עיצוב
בית השנטי - שיפוץ
יָפָה בשחור - הצצה לדירת פנטהאוז יפיפייה, בלב השוקק של תל-אביב
תכנון
יָפָה בשחור - הצצה לדירת פנטהאוז יפיפייה, בלב השוקק של תל-אביב
גבוה מעל הים
תכנון
גבוה מעל הים
עיצוב מטבחים: איזה סגנון הכי מתאים לכם?
תכנון
עיצוב מטבחים: איזה סגנון הכי מתאים לכם?
מסודרים
עיצוב
מסודרים
דרמה ונוכחות: כמה דברים שכדאי לדעת על המעצב מיכאל אוחיון
אדריכלות
דרמה ונוכחות: כמה דברים שכדאי לדעת על המעצב מיכאל אוחיון
אורבונד – לוחות גבס משופרים בהתאמה מלאה לאופי החלל
חומרים
אורבונד – לוחות גבס משופרים בהתאמה מלאה לאופי החלל
בין מרקש לשדה בוקר
אדריכלות
בין מרקש לשדה בוקר
בונים או משפצים? ודאו שיש לכם קליל מקורי
טכנולוגיה
בונים או משפצים? ודאו שיש לכם קליל מקורי
אצל פלס-פיט הירוק נמצא גם בפרטים הקטנים
חומרים
אצל פלס-פיט הירוק נמצא גם בפרטים הקטנים
תכנון יצירתי בבית פרטי ופסטורלי ביישוב מתן
אדריכלות
תכנון יצירתי בבית פרטי ופסטורלי ביישוב מתן
מי יכתיב את הטון בשנת 2014?
עיצוב
מי יכתיב את הטון בשנת 2014?
מדרגות בסגנון מודרני
עיצוב
מדרגות בסגנון מודרני
עיצוב גינות באמצעי הצללה
תכנון
עיצוב גינות באמצעי הצללה
Hotel Design Blog - הרומן האנגלי שלי חלק 1
עיצוב
Hotel Design Blog - הרומן האנגלי שלי חלק 1
האם בקיץ הזה הבית ילבש לבן?
חומרים
האם בקיץ הזה הבית ילבש לבן?
הבית העתידי – הפרזול בשירות האדריכל
תכנון
הבית העתידי – הפרזול בשירות האדריכל
למה כמה איך
תכנון
למה כמה איך
מהי מרפסת תלויה?
אדריכלות
מהי מרפסת תלויה?
איזון הרמוני - בית פרטי בשרון
אדריכלות
איזון הרמוני - בית פרטי בשרון
משרד אדריכלים מאירלנד זוכה בתחרות לעיצוב מרכז לאומנות במוסקבה
אדריכלות
משרד אדריכלים מאירלנד זוכה בתחרות לעיצוב מרכז לאומנות במוסקבה
לחיי המוזיקה!
תכנון
לחיי המוזיקה!
בית הספר היסודי צין ע"ש אנדרה וקתרין מיראז' ◦ מדרשת בן גוריון בנגב
חומרים
בית הספר היסודי צין ע"ש אנדרה וקתרין מיראז' ◦ מדרשת בן גוריון בנגב
יצירתיות: 20 הנחיות מעשיות לאדריכלים
אדריכלות
יצירתיות: 20 הנחיות מעשיות לאדריכלים
אימוץ הסמליות של מי שהמקום נלקח ממנו
אדריכלות
אימוץ הסמליות של מי שהמקום נלקח ממנו
בנה ביתך
תכנון
בנה ביתך
מבשלים חדשנות
תכנון
מבשלים חדשנות
מה ההבדל בין תכנון, עיצוב ואבזור?
אדריכלות
מה ההבדל בין תכנון, עיצוב ואבזור?
אין עתיד לאדריכלות הישראלית?
אדריכלות
אין עתיד לאדריכלות הישראלית?
פעם הייתה פה מחצבה
אדריכלות
פעם הייתה פה מחצבה
אלגנטיות על זמנית בבית דו משפחתי במודיעין
עיצוב בתים פרטיים ודירות
אלגנטיות על זמנית בבית דו משפחתי במודיעין
אופנה מכאנית: טווים סדר חדש
אדריכלות
אופנה מכאנית: טווים סדר חדש
משיפוץ קוסמטי למהפך של הבית
תכנון
משיפוץ קוסמטי למהפך של הבית
רעיונות טובים צריכים חומר שיהפוך אותם למציאות
תכנון
רעיונות טובים צריכים חומר שיהפוך אותם למציאות
הרחבה ושימור בית בלונדון
אדריכלות
הרחבה ושימור בית בלונדון
היפוך היוצרות
תכנון
היפוך היוצרות
משרדי חברת מר"מ - מידע רכב ממוחשב בע"מ
חומרים
משרדי חברת מר"מ - מידע רכב ממוחשב בע"מ
זהירות! חרקים מורידים לכם את ערך הנכס
תכנון
זהירות! חרקים מורידים לכם את ערך הנכס
מודלים עסקיים למלונות "מאושרים"
תכנון
מודלים עסקיים למלונות "מאושרים"
שיש - תכונות, שימושים ומגמות עכשוויות
תכנון
שיש - תכונות, שימושים ומגמות עכשוויות
עיצוב פנים בצבעים
תכנון
עיצוב פנים בצבעים
כשהמטבח עלה למעלה
תכנון
כשהמטבח עלה למעלה
עיצוב מודרני, כמיטב המסורת
תכנון
עיצוב מודרני, כמיטב המסורת
כאן גרים בכיף
אדריכלות
כאן גרים בכיף
על לוח לבנו: המדיניות האקולוגית של EGGER
עיצוב
על לוח לבנו: המדיניות האקולוגית של EGGER
רסטורציה - שימור ושיקום רהיטים
תכנון
רסטורציה - שימור ושיקום רהיטים
"יירוק" ראשון של בניין מגורים בישראל
תכנון
"יירוק" ראשון של בניין מגורים בישראל
ניצוצות נוסח טוקיו
חומרים
ניצוצות נוסח טוקיו
אנחנו זמן עבר
עיצוב
אנחנו זמן עבר
גינה פורחת- מחלום למציאות
אדריכלות
גינה פורחת- מחלום למציאות
דירה מעוצבת לחופשה
תכנון
דירה מעוצבת לחופשה