חומרים וטכנולוגיות
מהמסלול לרצפה: גדי כרמל על אופנה, עיצוב והכוח של שטיח לשנות חלל
גדי כרמל, מעצב הבית של RUGS&CO, מביא לעולם השטיחים את אותה עין שליוותה אותו בעולם האופנה. שיחה על הקשר בין בד לחלל, על שטיח שהופך ליצירת אמנות ועל התהליך שמאחורי כל פרויקט בהתאמה אישית
עוד לפני שנכנס לעולם עיצוב הבית, גדי כרמל הגיע מעולמות האופנה, תחום שבו צבע, חומר, טקסטורה, פרופורציות וקומפוזיציה הם חלק בלתי נפרד מתהליך היצירה. את אותה נקודת מבט הוא מביא כיום לתפקידו כמעצב הבית של RUGS&CO, ולדרך שבה הוא מתייחס לאחד האלמנטים המשמעותיים בחלל, השטיח.
עבור כרמל, החיבור בין שני העולמות טבעי הרבה יותר מכפי שנדמה. באופנה הבד, הגזרה והטקסטורה יכולים לשנות לחלוטין את האופן שבו הגוף נראה, ובעיצוב הפנים השטיח מסוגל לעשות פעולה דומה לחלל, לשנות פרופורציות, להדגיש או לטשטש, לחבר בין אלמנטים, לייצר גבולות ואפילו לתקן ויזואלית אזורים שאינם עובדים נכון.
עיצוב: תמרה רנד, צילום: אלעד גונן, שטיח: RUGS&CO"אני חושב שהרקע באופנה גורם לי להסתכל על שטיח בצורה קצת אחרת", אומר כרמל. "אני לא רואה רק משטח שצריך להתאים לספה או לשולחן, אלא קומפוזיציה של צבע, חומר, טקסטורה וצורה. באופנה אתה לומד עד כמה שינוי בפרופורציה, בחומר או בצבע יכול לשנות את כל התוצאה, וזה נכון בדיוק גם לחלל. לפעמים שטיח אחד משנה לחלוטין את הדרך שבה אנחנו רואים חדר".
צילום: אלנה סיוניאקובה, עיצוב: בן קדם, אולם תצוגה RUGS&CO התפיסה הזו מתחברת לשינוי רחב יותר שמתרחש בשנים האחרונות בעולם עיצוב הפנים. בעבר השטיח היה אחד הפריטים האחרונים שנכנסו לבית, אחרי שהריצוף נבחר, המטבח הותקן והריהוט כבר עמד במקומו, וכיום הוא הופך יותר ויותר לחלק מתהליך התכנון עצמו. הוא מוסיף צבע וחמימות, וגם משמש כלי שבאמצעותו אפשר להגדיר אזורים בחלל פתוח, לייצר מחיצות ללא קירות, להשפיע על תנועה ופרופורציות, לשפר אקוסטיקה ובמקרים מסוימים להפוך ליצירת האמנות המרכזית בחדר.
עם כרמל דיברנו על המעבר מעולם האופנה לעיצוב, על המקומות שבהם שטיח פוגש אדריכלות, על הטעויות שהוא יכול לתקן ועל השאלה מדוע הגיע הזמן להפסיק לבחור אותו בסוף הפרויקט.
תכנון ועיצוב פנים: חגי נגר אדריכלים, צילום: עוזי פורת, שטיח: RUGS&CO אתה מגיע מעולם האופנה. מה לקחת משם לעבודה שלך היום?
"הרבה מאוד. אופנה מלמדת אותך קודם כול לראות. להבין יחסים בין צבעים, לזהות חומריות, לעבוד עם שכבות ולהבין פרופורציות. היא גם מלמדת שאין פרט שעומד בפני עצמו, הכול עובד כחלק מקומפוזיציה. את אותה תפיסה אני מביא היום לעיצוב שטיחים ולבחירה שלהם עבור חלל. מבחינתי, שטיח הוא קצת כמו פריט לבוש מאוד משמעותי, הוא יכול להיות שקט ולחבר את כל המראה, או להיות האלמנט שנותן לו את הזהות".
עיצוב: אלברט אסקולה, צילום: גדעון לוין, באדיבות: RUGS&COיש גם קשר בין טרנדים באופנה לבין מה שאנחנו רואים בעולם השטיחים?
"בהחלט, אבל אני נזהר מהמילה טרנד במובן של משהו שחולף מהר. אופנה ועיצוב פנים מנהלים ביניהם דיאלוג קבוע. צבעים, טקסטורות, חזרה לעבודת יד, חומרים טבעיים, צורות אורגניות ואפילו היחס בין מינימליזם למקסימליזם עוברים מעולם אחד לשני. ההבדל הוא שבבית אנחנו מתכננים לטווח ארוך יותר, ולכן צריך לדעת לקחת את רוח התקופה בלי ליצור משהו שירגיש מיושן בעוד שנתיים".
מעצבת נעמה דפני, צילום: יחצמתי מבחינתך שטיח הופך מפריט עיצובי ליצירת אמנות?
"כשיש מאחוריו רעיון. זה יכול להיות שילוב צבעים לא צפוי, קומפוזיציה אבסטרקטית, שינויי גובה באריגה או צורה שלא מתנהגת כמו שטיח קלאסי. בדיוק כמו באופנה, חומר יכול להיות פונקציונלי ועדיין לספר סיפור. בשטיח זה אפילו מעניין יותר, כי זו יצירת אמנות שאנחנו חיים איתה, הולכים עליה, נוגעים בה ורואים אותה משתנה בהתאם לאור ולרהיטים שסביבה".
ב־RUGS&CO כל שטיח מתוכנן בהתאמה אישית עבור הפרויקט הספציפי. איך נראה התהליך מול האדריכל או המעצב?
"אנחנו עובדים יחד עם האדריכל או מעצב הפרויקט ומתאימים את המידה, הצורה, הצבעוניות, החומר והטקסטורה לחלל הספציפי. יש לנו כלים טכנולוגיים שבעזרתם אפשר לבחון מראש כיצד השטיח ייראה בתוך החלל ולדייק את הבחירות, כך שלא צריך לדמיין. כך השטיח הופך לחלק מהשפה העיצובית ומותאם במדויק לפרויקט".
תכנון ועיצוב: כפיר גלאטיה אזולאי ויעל אופנהיים, צילום: עמית גרון, באדיבות RUGS&CO לאחרונה פתחתם אולם תצוגה חדש של RUGS&CO, שעוצב על ידי בן קדם. האם גם בתכנון החלל ביקשתם לבטא את התפיסה של שטיח כיצירת אמנות?
"בהחלט. היה לנו חשוב שהחלל עצמו ישקף את השינוי שעובר עולם השטיחים ואת הדרך שבה אנחנו מתייחסים אליהם. בן קדם יצר עבורנו סביבה שמאפשרת לכל שטיח לקבל את המקום שלו, כמעט כמו יצירה בגלריה, אבל במקביל מאפשרת להבין אותו בהקשר של עיצוב ואדריכלות. מבחינתנו, אולם התצוגה הוא מקום שבאים אליו לבחור שטיח, אבל גם מקום שמאפשר לפגוש חומר, לקבל השראה ולהסתכל על שטיח מנקודת מבט אחרת. במובן הזה, החלל החדש הוא המשך ישיר של התפיסה שלנו".
צילום: אלנה סיוניאקובה, עיצוב: בן קדם, אולם תצוגה RUGS&CO איפה הילד? 100 מעצבים יחפשו אותו בתערוכה חדשה בשוודיה
דירת הקבלן שגם הקבלן יתקשה לזהות אותה
כתר, שריון ועלי זהב: לילי כהן פרח-יה מציגה 12 דמויות נשיות על נייר שקומט ונפרש
איך נראה פארק ייעודי לאנשים עם דמנציה?
VENUX משיקה את Travertino Classico: גרסה חדשה לטראוורטין הקלאסי
איך מתרגמים את ירושלים למשרד בלי להשתמש בסמלים?
כתבות נוספות
להיכנס לאמבט - ולצאת לחופשה
יוצאים לשטח - עבודות בוגרים לארכיטקטורה ועיצוב פנים
מלונדון ועד ניו-יורק התערוכות הכי נחשקות לתקופת החגים הבאה עלינו לטובה
יש הרבה דגים בים...
פרוייקט מושב
שטיחים אתניים בעיצוב הבית
הקפלה בוייטנאם של a21studio זוכה בתחרות WAF World Building לשנת 2014
עיצוב דירה - לגור בפיסת היסטוריה
קלאסיקה עכשווית
כשהבקטריות מייצרות מלט ושבבי העץ משתלבים בו
עיצוב דירה ביבנה הירוקה
כן על הספה
הירוק עולה שלב: כך הפכה הצמחייה לכלי אדריכלי במשרד
דיור בר השגה בקופנהגן, דנמרק
מתמזג בנוף
שיפוץ דירה - אילוץ שהפך להזדמנות
SMALL BUT BIG, הצעה לעיצוב חדרים בבתי מלון: סטודיו שתי מעצבות
לא על הלחם לבדו
הרכבת כבר עברה בתחנה? תחנות הרכבת שהפכו ליעד בפני עצמן
מי יאכלס את הבית הלבן בשנה הבאה?
גרין פוינט: ClimateCoating הציפוי הדק עם יעילות אנרגטית "עבה" במיוחד
טשטוש גבולות
הגינה נולדה מחדש
חינוך גרסה 2.000
חיבורים במרחב
מאחורי הבית הזה מסתתר סיפור שיגרום לכם להזיל דמעה
אז אתם שומעים???
אדריכל מייקל שוורץ
גינה חסכנית במים
עיצוב חנות בגדים בהדר ויוקרתיות עם אלמנטים מחממי אוירה
Hotel Plastimum - קונספט עיצוב מלון מפלסטיק ממוחזר. רן ומוריס
HOME SWEET HOME
עיצוב קירות
מרכז התרבות החדש בפורטוגל עתיד להפוך עיר עתיקה למרכז עצבים תרבותי
מתחם ה-1,000 בראשון לציון: לחיות, לעבוד ולגדל ילדים ברדיוס הליכה
סוד העיצוב העל זמני: עצבו לכם בית שלא מתיישן
וילה עירונית- מבית ישן לוילה מעוצבת
חזית בלתי אפשרית
סין סטייל
Innovation in Architecture & Design- International convention
"אנשים רוצים להרגיש שהם נמצאים במלון חמישה כוכבים גם בבית"
כך הפך גרם המדרגות הישן מחיסרון ליתרון והקיר בכניסה למטמון
עיצוב סובב עולם - 121
מדפדפים קדימה
מעוצב עד הגג
בית עירוני שמרגיש בכפר: חמימות אירופאית בלב רמת השרון
תערוכות בוגרים במחלקות לאדריכלות ועיצוב
בני הזוג הבינו: לבנות רחוק, עם ליווי נכון, זו הדרך האולטימטיבית
חינוך בעיצוב- שלוש מורות פוגשות מעצבת פנים
נר לי, נר לי - חנוכיות מעוצבות
תכנון חדר חיצוני - גינה
עיצוב בהשראת ה'פרובנס'
האדריכל של משרדי פיוניר: "הנוף פה נורא משעמם, הוא כזה... כחול"
עיצוב גינה המשלבת את נוף השומרון
תקועים בחופשה - גרסת המציאות
לראות מעבר לקיים
עיצוב דיגיטאלי - דיגיטל שיק
יש מקום! פתרונות אחסון יצירתיים שחייבים להכיר
אורבונד – לוחות גבס משופרים בהתאמה מלאה לאופי החלל
"בסוף כל פרויקט אני מצלם את המשפחה ליד החלונות"
קטוף ואכול
חמימות עוטפת
רונית רחבי
מחדשים את חדר הילדים? 6 דברים שכדאי לדעת לפני שמתחילים
עיצוב מועדון כושר
נתיב האקספרס לתכנון משרד
לחיי המוזיקה!
ולנסיה ממשיכה להפתיע: המגמות והטרנדים בעולם הקרמיקה שסיקרנו אותנו
ביקור במוזיאון חברת Miele
בחירת צבעים למעטפת הפנימית של הבית
פארק העסקים קיסריה - תכנון בנייה ירוקה
צל הוא המזגן הטבעי של המרחב הציבורי
Zygota - פיק אפ בר
לעצב את גינת הבית בעלויות משתלמות
There’s no place like home
שוברים קירות - בית במושב שעבר מהפך
כך תארחו את משפחתכם
חלומות פז
לעבוד בתל אביב, להרגיש באירופה
חוויה בתערוכת עיצוב בינלאומי בפריז
EGGER: לבנות ולשמור על הסביבה עם העץ הכי ירוק שיש
מואה נווה מדבר - עיצוב רזורט אקולוגי, ערבה ישראל. אדריכל ספי קריתי
תערוכת BAU - המקום הכי חם בחורף הקרוב
"זה היה בית עם המון פוטנציאל אבל מאוד חשוך"
מיטה זוגית מעץ – מה הם יתרונותיה?
מגדל קתדרלת מניזלס קרס ברעידת האדמה: קולומביה אומדת את הנזק למורשת האדריכלית
טוסקנה זה כאן
והרי התחזית: מה תהיינה ההשלכות של משבר הקורונה על תכנון מתחמי העבודה העתידיים
פרקט או דמוי פרקט? זו השאלה
טוסקנה בשרון
עיצוב פנים שמתאים לחיים – ולא לקטלוג: כך מתחילים תהליך עיצוב עם החלטות נכונות
בלורן - פתרונות פרזול ועיצוב לרהיטים
Bosco Veticale של מילאנו, הוא באופן רשמי בניין המשרדים החדשני ביותר בעולם
הגג הוא הפארק: כך הפכו מבנה תרבות ענק למרחב פתוח לכולם
WELCOME TO THE MODERN FARM HOUSE
האקשן של תל אביב פוגש שדות ירוקים
מתיחת פנים
קיר מתפתל ו-30,000 לבנים: הפאביליון של הסרפנטיין הוא שיר אהבה לגינה האנגלית
משחק ה"ארכפאזל של בית ונוי"
מבית ישן לממלכה שחורה ואלגנטית- המהפך של בית בהוד השרון

