עיצוב חדרי הבית
עיצוב פנים ואדריכלות
עיצוב חוץ
בנייה ירוקה
חומרים חדשים
חדשות בתחום העיצוב
עיצוב מוצר
תערוכות עיצוב
אירועי עבר
אמנות ישראלית
ספרייה ירוקה- חומרים ירוקים- בנייה ירוקה
-
על מנת להעניק לסועדים חוויה שהיא ראשית נוחה ונעימה רצוי להקצות לכל סועד מרחב של כ- 50-60 ס"מ על גבי שולחן האוכל. לאדם בוגר, אורך קטן מזה יגרום לתחושת צפיפות.
מאחר ורוב שולחנות ארוחות החג הם צפופים ועמוסים, לא חייבים לערוך את השולחן עם כל הכלים לכלל הארוחה. אפשר לערוך, הן מבחינת כלי האוכל והן מבחינת הסכו"ם, בהדרגה, לפנות ולהוסיף כלים על פי התקדמות הארוחה.
קישוט השולחן המרכזי מוסיף אווירה, צבע וייחודיות לשולחן החג. יחד עם זאת הוא גוזל משטח השולחן ועלול ליצור גם חיץ מיותר בין המסובים. לכן רצוי לשלב 'Center Piece' (אלמנט קישוט מרכזי) נמוך וארוך, שיכול לכלול סידור פרחים נמוך ושילוב של נרות או קצרים ועבים או ארוכים ודקים.
רצוי להוסיף על יד שולחן האוכל שולחן עזר קטן שעליו יונחו בקבוקי השתייה, פותחנים, מפיות נוספות וכד', על מנת שלא להעמיס על שולחן החג.
הפתעות, קישוטים ואקססוריז'