WELCOME TO THE MODERN FARM HOUSE

נדירים המקרים בהם אנו נתקלים בבית תוצרת כחול-לבן, שנראה כאילו נגזר זה עתה מעמוד השער של אחד המגזינים הנחשקים בעולם. הבית שתכננה מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו באחד מיישובי המרכז עונה במדויק להגדרה הודות למרחבי מגורים חווייתיים ומטופלים לפרטי פרטים, המשלבים בין פונקציונליות מושלמת לוויזואליות יוצאת דופן באיכותה- איזון מושלם בין מסות וממדים שמתקיימים בהרמוניה בכפיפה אחת.

מאת: | צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו | 15/07/2023

צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו
צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו

"זהו פרויקט שיפוץ של בית בן יותר מ-40, בית ילדותה של אם המשפחה. הוריה בנו בית חדש בסמוך והעבירו לידיה זכות בת ממשיכה", מסבירה מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו שאמונה על תכנון ועיצוב הפרויקט.  "שני בני הזוג מגיעים מתחום הבניה. הגדרת המשימה היתה שיפוץ מהיסוד של המבנה הוותיק. ביצענו שינוי מהותי בחזיתות, בפתחים ובתכנון הפנים והחוץ. לתהליך התלווה אדריכל רישוי".

צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו
צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו

"התמה המרכזית היתה ליצור Modern farmhouseשמשמר את ההוויה הכפרית, באינטרפרטציה גסה ומחוספסת יותר ובשילוב נגיעות תעשייתיות ומודרניות. התוצאה היא חלל המאפיין את השפה העיצובית של הסטודיו. זהו בית חף מפשרות, אין בו שחקנים ראשיים ושחקני משנה כל החללים טופלו כמכלול הוליסטי וכל רובד נבחן לפרטי פרטים וטופל באהבה ובקפידה", היא מוסיפה. "בתוך כך, הבית עתיר טכנולוגיות ומערכות שהן state of the art, כל הפריטים תוכננו ונתפרו CUSTOME MADE  לפרטי פרטים- מחיתוכי אבן cut to size ועד לפרטי הנגרות, הריהוט והטקסטיל".

צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו
צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו

"המעטפת החיצונית תוכננה בקפידה. הקשתות והבליטות של זו המקורית רובעו. מיקומי החלונות והפתחים שונו, כך גם מיקום דלת ושער הכניסה. חשוב היה לי ליצור מפתחים גדולים וזרימה אופטימלית בין הפנים למרפסות ולגינה, הלימה מושלמת בין הפונקציות בבית עצמו לאלה הממתינות לבני המשפחה ואורחיהם מחוצה לו".

צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו
צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו

קומת הכניסה רחבת ידיים ומוארת במיוחד ובה ממוקמים הסלון, פינת האוכל המטבח ושירותי האורחים. מבואת כניסה מחופה אבן לקט וריצוף בזלת מובילה אל דלת כניסה מרשימה ותמירה, עשויה ברזל שחור וידיות פליז. מבעדה לב החלל הציבורי. ניב טולדנו השכילה ליצור ציר שמגדיר היטב את הפונקציות והחללים בקומה ובד בבד מאפשר מבטים רציפים וקשר עין ללא הגבלות והסחים. מפלס הביניים, בו ממוקמים פינת המשפחה וחדרי הילדים, מוגדר כציר מרכזי סביבו סובב הבית. הוא מאפשר תצפית רציפה לכל האגפים וככזה תוכננה עבורו עבודת גגנות מרשימה מעץ סידר, המייצרת קיפול בתקרה שמדגיש את היותו FOCAL POINT של ממש. את רצפת מפלס הביניים בחרה המעצבת לחפות בפרקט עץ אלון טבעי גס בפלאנקים ישרים ואת מפלס הקומה העליונה באותו פרקט, בהנחת הדרת דג (פישבון).

צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו
צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו

בפתחים בכל רחבי הבית הותקנו מערכות פרופיל בלגי במראה מינימליסטי עם חלוקת שפרוצים (חלוקה לריבועים) שמאגד ומחבר בין הסגנונות המודרני והכפרי. אבן לקט ארץ-ישראלית מחפה את חזיתות קומת הכניסה ומפלס הילדים וחודרת פנימה כקיר כוח בסלון שנמתח על פני 7 מטרים. על גבי הקיר ספריית ברזל שחורה ומינימליסטית שעוטפת חלון bay window עוצמתי המשקיף לעבר הבוסתן והגינה המטופלת. הפרט המרשים, הגס והגולמי, פוגש רצפת בלו סטון כהה. סקלת הצבעים פשתנית והחומריות הרכה בסלון אותה בחרה ניב טולדנו מבוססת על קטיפות, בדים טבעיים ווילונות רכים ונשפכים. במרכז החלל שולחן סלון מעץ אלון, מגולף גילוף אמנותי המונח על גבי מחצלת קש. את קיר הכוח המרשים מאיר מעל גוף תאורה לינארי עשוי צינור פליז וספוטים מקרמיקה.

צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו
צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו

המטבח רחב הידיים תוכנן גם הוא בסימטריה מושלמת. שני חלונות bay window מציפים את המרחב באור טבעי ומאפשרים תצפית נפלאה לעבר הגן. ניב טולדנו תכננה 3 סטריפים מקבילים לצד חזית גבוהה מעץ אלון שחור, בתוכה נישה מחופה אבן קררה ובה מערך מידוף (דיספליי) עשוי פליז עבור מכונת לקפה הקפה. שאר החזיתות עשויות עץ אלון טבעי על גבם הותקנו משטחי אבן קררה ובתוכם שולב פרט עשוי פליז. כל פונקציה הוגדרה על ידי תאורה דקורטיבית, כך למשל מעל אזור האוכל מרחף צינור תאורה לינארי מפליז המייצר שקט ומגדיר את האזור. מעל האי הותקן אנסמבל של חמישה גופי תאורה מפליז, בנראות גולמית ובקומפוזיציה זורמת.

צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו
צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו

עוד במטבח, ויטרינה גדולה המובילה לפרגולה מקורה ומטבח חוץ מאובזר. יציאה נוספת לגינה המרשימה מתבצעת דרך הסלון, שם ממתין לבני המשפחה סלון חוץ בסגנון פרובנס, עשוי ברזל במראה חלוד ומרופד ריפודים שיובאו במיוחד מחו"ל. שתי הוויטרינות הללו מאפשרות גישה אופטימלית לריאה הגננית שתוכננה על טהרת גננות ארץ-ישראלית פראית. הן צופות לעבר סוכת גפנים שנמתחת לאורך המבנה ומקלילה את המסה. בתוך כך, ניב טולדנו שילבה אלמנטים רבים המקנים למכלול הנפלא את מראהו הייחודי, בהם נדנדות עץ, שפע של עצי פרי ומעל, לוחות עץ סידר וקורות המלוק משולבות בברזל בניין חלוד שמוסיף מימד נוסף לאווירה הרומנטית הכפרית.

צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו
צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו

השפה העשירה בקומה ממשיכה גם בשירותי האורחים עבורם בחרה המעצבת בחיפוי אריחים ירוקים מצופים גלזורה מיוחדת בדוגמת מניפות. ארון הכיור משלב בין שוקת אבן טבעית המונחת על בסיס עשוי ברזל טרנסמיט חלוד.

צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו
צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו

את המדרגות, המובילות למפלסים העליונים, מלווה קונזולה עדינה, המשמשת כאתנחתא, שעשויה משילוב של ברזל, פליז ואבן שיש גואטמלה-ורדה ירוקה. גרם המדרגות פתוח ואוורירי ומלווה מעקה ברזל בנפחות אומן בדוגמת ברקוד. את שלחי המדרגות, שנראים ככריות מרחפות, יצרה ניב טולדנו מאבני בלו סטון גושניות שכורסמו לדגם אגנית ייחודי. צמד יצירות אמנות גדולות ומרשימות, פרי יצירתו של אמן ישראלי שיצר אותן במיוחד עבור הפרויקט, מלוות את העולים מעלה ומדגישות את גובה החלל הכפול. מעל מרחפים שלושה גלגלי תאורה עשויים ראטן פריזאי שמדגישים את כפל הגג ומאירים את החלל בטקסטורת תחרה עדינה.

צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו
צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו

מפלס הביניים, בו ממוקמים פינת המשפחה, חדרי הילדים וסוויטת האורחים, משמש כציר אסטרטגי מרכזי, הצופה לעבר חלקי הבית השונים ומאפשר קשר עין רציף בין בני המשפחה. במרכז פינת המשפחה, המשמשת כמקום מפגש והתכנסות, פרט נגרות בגוון ירוק, שולחנות קטנים על מצע שטיח רך ופריטי טקסטיל עשויים קטיפה. חדרי הילדים עוצבו בהתייחס לטעמם, בסקלות צבעוניות מעודנות בגווני פסטל מרגיעים. עבור כל אחד מהם תוכננו חיפוי קיר עשוי עץ בהיר, נגרות מותאמת, פרטי ריהוט מעודנים ואמנות רכה. בין שניים מהחדרים תוכנן ארון תקשורת אותו בחרה המעצבת לחפות בחזית רפרפות בהירה המתמזגת עם הקיר ומייצרת אתנחתא אל מול הצבעוניות הפסטלית בחדרי הילדים. חדר הרחצה עוצב בצבעוניות מונוטונית של שחור ולבן ומהווה גם הוא אי של שקט אל מול הצבעוניות השולטת באזורים אחרים בקומה. סוויטת האורחים כוללת חדר שינה מרווח ומואר במרכזו קיר כוח מחופה טפט רפייה בדוגמת שברון. אלמנטים כדוגמת ריהוט וטקסטיל בגוונים של אקווה, כחול ואפור מקנים לו את מראהו המלונאי.  

צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו
צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו

גרם המדרגות הבא מוביל לאגף ההורים ובו חמש פונקציות: משמאל, המשרד הביתי, במרכז מאסטר ההורים ומימין, חדר הרחצה, חדר הארונות וחדר כושר מאובזר. המשרד תוכנן כמרחב מואר, נעים ותרבותי והכניסה אליו נעשית מבעד לוויטרינת זכוכית מרשימה וגדולת ממדים. החלל רוצף פסיפס אבן טבעית בגוונים של שחור ולבן. מימין ספריית עץ אלון טבעי, שולחן עבודה וזוג כיסאות עשויים עור. מעל, תקרת עץ גושנית צבועה בגוון שחור דרמטי ובקצה, צמד דלתות יציאה לעבר מרפסת תלויה המשקיפה לגן המרשים.

צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו
צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו

מאסטר השינה של בני הזוג תוכנן בסימטריה מושלמת שמקנה הרמוניה ותחושת רוגע מושלמת. החלל גדול במיוחד (כ-40 מ"ר) ומעליו גג לינארי עשוי עץ סידר וקורות המלוק, משופע לארבעה כיוונים. במרכז התקרה שני גופי תאורה דומיננטיים ומרשימים שיובאו מאירופה, עשויים פליז עתיק. המיטה המפנקת במרכז נחה על גבי שטיח בננה סילק, על גבה בדי פשתן ומערך כריות עם גדילים בגדלים שונים ומשני צדדיה צמד שידות ברזל משולבות אבן גואטמלה-ורדה. למרגלות המיטה ספסל פליז אובאלי ובהמשך קומודה בגוון אקווה כחלחל מראטן פריזאי, לצידה שולחן קפה וכורסת cloud.

צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו
צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו

שני ארונות לבנים עם חזית ראטן פריזאית מוצבים בסימטריה מושלמת משני צידי הדלת הדו-כנפית- משמאל ארון תליה ומימין דלתות הרמוניקה שחושפות פינת טואלט מפנקת ומראה מרשימה. בהמשך, דלת המובילה לחדר רחצה מרוצף רצפת water jet מאבן לבה מרשימה ועוצמתית. עוד בחלל, ארון רחצה דומיננטי בגוון אקווה שנוכח גם כאן, מחממי מגבות, אסליה תלויה בסגנון אנגלי ומערך וילונות הכוללים חצאית, עשויים קטיפה.  

קומת המרתף תוכננה כמרחב פרקטי וחוויתי וכוללת סטודיו למוזיקה ועוד שלל פונקציות ופינוקים. אבי המשפחה, נגן ואף חבר בלהקה, זכה במרחב זה ל- men cave ובו סטודיו למוזיקה מסוגנן וגברי, חדר רחצה, מטבחון ושולחן סנוקר שמוקם תחת מרפסת מקורה. הבית הוותיק נטול ממ"ד ועל כן יצרו בני הזוג וניב טולדנו יחידה מוגנת ומאובזרת ובה כל הפונקציות הנדרשות לשעת חירום: מקלחת, מטבח ואזור שינה אליהם ניתן להיכנס במקביל גם מאזור החניה.

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי








אריחים