פתוח וסגור- בית פרטי בשרון

הצצה לבית מעוצב שכל חלון בו הופך לדלת גדולה. ביקור בית שמלמד לא מעט על תפיסת האדריכלות הישראלית של היום.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: שי אפשטיין | תכנון ועיצוב: 'לוי חמיצר' אדריכלים - 08/02/2018

 

הדלתות בבית הפרטי הממוקם במרכז הארץ מהוות פתח לסיפורה של האדריכלות הישראלית בת ימנו. הרצון לקשר בין הפנים למתרחש בחוץ מביא רבים מאלה הבונים בתים פרטיים להשתמש בפתחי החלונות כדלתות לכל דבר שהקו התחתון שלהם מתחיל כבר מהרצפה.

   

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
פנים וחוץ. עיצוב ותכנון: לוי חמיצר אדריכלים

בכדי להפוך אותן לאלמנט פרקטי העונה על תנאי האקלים הייחודיים בארץ, נבנו הדלתות מלא פחות מחמש שכבות שונות: תריס עץ על ציר כדי ליצור רומנטיקה כפרית, תריס גלילה מאלומיניום למניעת פריצות, רשת יתושים נגללת, זכוכית שקופה בפרופיל ברזל ווילונות לבנים חצי שקופים לאינטימיות כשהתריסים פתוחים. בכך, הם יוצרים הקשרים בין ישן וחדש, פתוח וסגור, קליל וכבד.

 

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
בית פרטי בשרון

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
צילום: שי אפשטיין

בבית הזה כל הריהוט, השטיחים, החלונות, הדלתות, גג רעפי השינגלס מזפת, המטבח, העציצים, המגבות, מסגרות המראות - אפילו הכלים במטבח ובחדר הרחצה - כולם לבנים, אפורים-כסופים או שחורים. אפילו חיפוי חדרי הרחצה לא צבעוני וללא קרמיקה כלל, אלא שיש בהיר לילדים או טדלק (חומר מריחה אטום דמוי בטון) שחור אצל ההורים.


אל מול הצבעוניות הדרמטית והחזרתית הצבע נכנס פה ושם ועדיין במידתיות מושכלת. בסלון ובגלריה בולטות שתי כורסאות, האחת בצבעי כחול והשנייה אדמונית, בחדר של אחד הילדים יש מיטה אחת צהובה, בחוץ יש פריחה נהדרת ובריכה כחולה לתפארת, בפנים אגרטל פרחים סגולים, והספרים והחפצים בספריות השחורות שבסלון ובגלריה - כולם מכניסים נקודות צבע לחייהם של בעלי הבית וארבעת ילדיהם.

 

   

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
יחסי גומלין בין החוץ לפנים

    

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
פינת משפחה עם יציאה אל הבריכה

 אחד האתגרים בתכנון הבית רחב הממדים היה שלא לגרום לו להרגיש גדול מדי ולאפשר חמימות משפחתית. על כן, החללים חולקו לחדרים מגובשים. חדר המשפחה והמטבח מהווים את לב הבית, מסיבה זאת מוקמה ליד המטבח פינת מחשב, כדי לאפשר לכלל בני המשפחה להישאר באותו חלל. אבי המשפחה הוא ספורטאי וחדר העבודה שתוכנן עבורו צופה אל הבריכה ופינת המשפחה, בדיוק בגלל אותו רצון של כולם להרגיש יחד.  

 

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
ניקיון צורני יוצר חלל הרמוני

 הרצון של בעלי הבית ליצור עבור משפחת בית המדמה במובנים רבים כפר נופש דינמי ועם זאת מרגיע הביאו לתכנונה של חצר פנימית ובה בריכה והגינה הגדולה נשקפת מכל החדרים בבית. סביבן  סובבים חדרי השינה של ההורים בקומת הקרקע ושל הילדים בקומה השנייה. בכדי להעצים את החוויה בחרנו ליצור  מבטים מלאים על הנוף, והפיכת הפתחים מחלונות לדלתות מרצפה עד תקרה הם לחלוטין סייעו בכך, זאת גם בחדרי הרחצה האינטימיים יותר, בהם בדרך כלל נהוג לתכנן חלון לצרכי אוורור.

 

  

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
מפתחים גדולים גם בחדר השינה

 

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון


הניקיון הצורני שמאפיין את הבית בא לידי ביטוי גם במשטח העבודה במטבח, שעשוי כולו מחתיכה אחת של נירוסטה באורך 5.30 מטרים. בנוסף, נבחרו משקופי הדלתות בחדרים ללא הלבשות כבדרך כלל, ובמזגנים פתחי היציאה הם חריץ עדין ופתחי כניסת האוויר החוזר מוסתרים בריהוט. התוצאה הסופית היא בית מאופק ומוקפד שתוכנן במדויק עבור בני המשפחה על פי טעמם, צרכיהם ומאווייהם.

 

    

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
מבט אל הבריכה

    

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
חלונות גדולים מקיפים את החלל המרכזי

    

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
צילום: שי אפשטיין

    

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
עיצוב ותכנון: לוי חמיצר אדריכלים

    

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון

    

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
צילום: שי אפשטיין

    

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
מבט מהמטבח.

    

פתוח וסגור- בית פרטי בשרון
צילום: שי אפשטיין