עיצוב דירה שכורה

הדעה הרווחת באשר לדירות שכורות היא כי "לא שווה להשקיע" בהן. או.קי, כמובן שאין צורך "להשתגע" ולהתקין בהן מערכות קבועות יקרות, אבל למה שתקופת השכירות לא תעבור בנעימים בחלל אסתטי ומעוצב? למעצב עידו לאור יש מה לומר בעניין

מאת: עידית אסא | צילום: עידו לאור | מעצב עידו לאור 03/04/2013

 

מי אמר שדירה שכורה לא יכולה להיות מעוצבת, שואל המעצב עידו לאור, שתוך שבועיים ימים, עם תקציב מצומצם מאד, הפך דירה שכורה שדבר לא הושקע בה עד אז, לחלל מעוצב המסב הנאה רבה לדייריו. הדיירים, זוג תל אביבי צעיר + תינוקת, החליט לעבור לדירה סמוכה לדירתם הקודמת כיוון שהתאימה יותר לצרכיהם המשפחתיים. היא הייתה גדולה יותר, עם שירותים וחדר רחצה משופצים, ולמרות שהתכנון שלה לא ממש שבה את לבם, הם הבינו שנתון זה לא שייך כל כך לקבלת ההחלטות שלהם.

 

 

 

אחרי המעבר הם "לא נגעו בדירה", אבל כשנאלצה האישה לצאת לנסיעת עסקים לחו"ל, החליט בן זוגה לנצל את היעדרה ולהכין לה הפתעה. במסגרת זו הוא פנה למעצב עידו לאור ואמר לו משפט פשוט מאוד:"אני רוצה שיהיה לי כיף בבית".

 

הזמן שעמד לרשותם היה שבועיים, התקציב שהוקצה לכך היה מצומצם למדי והסתכם ב-20,000 ₪ בלבד, אך התוצאה המעוצבת מדברת בזכות עצמה. לאור: "אני גורס, ותמיד אומר זאת לחברים ומכרים שגרים בדירה שכורה, שכדאי להשקיע סכום לא גדול ובתמורה ליהנות מדירה כיפית ומעוצבת. הרי רוב ההשקעה היא ברהיטים, במנורות ובפריטים שממילא יכולים ללוות את השוכרים גם לדירתם הבאה, כך שאין פה שום הפסד, והעובדה שצריך להשקיע סכום צנוע, כ-1500 ₪ למשל, בטפטים ו/או צביעת קיר מיוחדת, בטלה בשישים מול התועלת והכיף שיש בדירה משודרגת. אחרי הכול מדובר בתקופת זמן שיכולה לארוך גם כמה שנים, אז למה לא העביר אותן בחלל נעים ומעוצב?"

 

מה שונה בדירה - שלב אחר שלב
כיוון שהחלל הציבורי הוא צר וארוך, הוחלט לחלק אותו לשני אזורים, אחד לטובת הסלון והשני לטובת מטבח ופינת אוכל. 
באזור הסלון שינה לאור את מיקומי הספה והפלזמה, וניצל נישה קיימת להתקנת מדפים שנועדו, בין היתר, לשמש כתחליף למזנון "זולל מקום" בחלל צר שכזה. 
הספה הישנה שהייתה בדירה הועברה לנישה שהותאמה למידותיה, ובמקומה הוצבה ספה חדשה בעיצוב סטייליסטי - עכשווי, שהוזמנה מרפד.  

שולחן סלון חדש, שעוצב ע"י לאור, שולב בחלל, כשעיצובו המורכב משתי יחידות - שולחן עגול ושולחן נוסף בצורת ירח המשתלב בו, מאפשר להשתמש בו לפי הצורך: כשולחן אחד או כשני שולחנות נפרדים.  

 

החלל הציבורי לפני העיצוב
 

 

 

אחרי- החלל הציבורי שהינו צר וארוך חולק לשני אזורים סלון, ומטבח +פינת אוכל.
 

 

לקיר הארוך שמלווה את החלל הארוך (12 מטר) העניק לאור מראה של לבנים ישנות באמצעות שליכט צבעוני שנמרח על שבלונה בתצורת "לבנים" בעזרת מסקינטייפ שהודבק בשתי וערב והוסר לפני הייבוש הסופי של השליכט. 
קיר אחר, בו שולב מסך הפלזמה, חופה בטפט פרחוני בגווני שחור לבן שמשווים  מראה עדכני וטאץ' סקסי לחלל.
במטבח הוצבה יחידת אי ניידת מעץ מלא, ומעליה נתלה  מתקן לסירים המשתלשלים מהתקרה ומקנים מראה ביתי וחמים. מאחורי האי, בצמוד לקיר, הונחו סלסילות ירקות, כאשר הנחתן באלכסון מזכירה את סידור הארגזים בשוק - גם פרקטית מאד, וגם סוג של "קטע" מקורי. 

ע"מ להשלים את עיצוב דירה ולהקנות לחלל אווירה ביתית חמימה, עוטרו החלונות בוילונות, על הקירות נתלו תמונות ממוסגרות, וכן שולבו בו פריטים מסוגננים, כמנורות קריסטל או כוננית שקופה למחצה.


במסגרת עיצוב דירה טופלו גם הדלתות בבית, באורח מקורי ושימושי כאחד: דלת הכניסה, למשל, חופתה בדיקט שנצבע בצבע מיוחד של לוחות בי"ס, כך שבני הבית  יכולים לצייר עליה עם גיר, ו/או להשאיר זה לזה הודעות, ודלת היציאה לחצר כוסתה בפח מגנטי בצבע כסף - כך הפכו 2 דלתות פלדלת סטנדרטיות ומיושנות לדלת מעוצבת.  
 

 

מבט מהמטבח לכיוון חלל המגורים

 

"לפני עיצוב דירה החדש לא היתה חלוקת אזורים בבית, ולא זרימה הגיונית בין החללים. פינת האוכל לא היתה מזמינה ובני הזוג העדיפו לאכול בסלון. עכשיו הם יכולים לאכול בפינת אוכל כמו שצריך" אומר לאור.

"חשוב להדגיש שעיצוב דירה שכורה היא משימה מאוד מאתגרת כיוון שסוגיית התקציב משמעותית הרבה יותר מעיצוב דירה בה הדיירים הם הבעלים. כאשר רואים את התוצאה מבינים שבסכום סביר ניתן לגור בדירה עכשווית ומעוצבת".

מתוך מגזין 101: "דירה להשכיר"

 

 

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development