לחיי התחלות חדשות

דירת הקבלן בצפון תל-אביב תוכננה, עוצבה והותאמה מחדש על ידי מעצבת הפנים ענבל ברקוביץ עבור בני זוג השנות ה-60 לחייהם. לאחר שנים של מגורים בעיר הסמוכה יפו החליטו השניים לעבור לדירה חדשה ורחבת ידיים שמתאפיינת בעיצוב אלגנטי ותכנון מוקפד.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: אלעד גונן | עיצוב פנים: ענבל ברקוביץ | - 20/01/2020

 

 

אחרי שנים של מגורים בעיר יפו בחרו בני הזוג בשנות ה-60 לחייהם, שילדיהם עזבו את הקן, לעבור לדירת פנטהאוז תל-אביבית ששטחה 200 מ"ר. את התכנון הקבלני מחליף חדש שנאמן במדויק לצרכיהם, טעמם ואופיים אותו יצרה מעצבת הפנים ענבל ברקוביץ. 

 


ברקוביץ שינתה את תכנון הפנים המקורי. כך למשל החליפה בין מיקומי המטבח והסלון על מנת ליצור זרימה טובה יותר במרחב הציבורי וסיפחה את אחד מחדרי השינה לטובת מאסטר השינה של השניים. 


מעטפת המבנה המקורית הכתיבה כמה אתגרים: בחלל הציבורי לדוגמה חלק מהקירות תוכננו כזוויתיים, משופעים ואלכסוניים. ברקוביץ בחרה להחביא ולטשטש את הזוויות על מנת ליצור מרחב קלאסי ומרגיע. לטובת העניין יישרה את קיר הסלון החדר ויצרה מבעדו חדר איחסון אחורי שנהנה מחלון שמותיר אותו מואר ומאוורר. בקיר שמוביל אליו יצרה המעצבת פתח נגרות בקו אפס שנטמע עם הקיר.
 

 


את שירותי האורחים המקוריים הוחלט לבטל על מנת ליצור לבני הזוג איזור ספריה ובו קמין. המטבח הפרללי החדש, בגוונים של אפור- קפה, ממוקם היכן שתכנן הקבלן במקור את הסלון. הוא נהנה משפע של אוויר ואור טבעי החודרים מבעד לויטרינה הגדולה וכן מיציאה למרפסת ממנה נגלים מראות העיר. 
 


המרחב אותו יצרה ברקוביץ מתאפיים בקווים מודרנים ונקיים שאינם מנקרי עיניים אלא משדרים אלגנטיות ואיכות. הצבעים אותם בחרה הם שקטים ומונוכרומטיים להם ציוותה רהיטים עשויים חומרים טבעיים שמוסיפים מימד של חום. הטקסטיל הטקסטורלי וכן נגיעות צבע בגוונים של צהוב וטורקיז מוסיפים עניין ואופי למרחב כולו. 


 
אריחי ריצפת גרניט הפורצלן בגוון אפור מעושן גדולים במיוחד ומייצרים תחושה של המשכיות ומרחב. מכיוון שהחלל הציבורים גדול במיוחד (כ-70 מ"ר סה"כ) השכילה המעצבת לעבוד עם תקרות מונמכות מבעדן מסתתרות המערכות. גרילי המיזוג הארוכים והאלגנטים מתכתבים עם צירי ההארה המנימליסטיים שיצרה. התקרה הצפה אותה תכננה מעל הסלון מאפשרת לתאורה להציף את החלל מבעדה ומשווה לו מראה קליל ומעט מרחף. 
 


סוויטת השינה של בני הזוג גדולה ואוורירית במיוחד. שטחה מורכב משלושה חדרים שתוכננו במקור בהם גם הממ"ד שמשמש עתה כחדר ארונות. העיצוב הוא נונשלנטי ולא מתאמץ- הוא אינו עמוס בחפצים ורהיטים אך אלה הריימים בשטחו מאופיינים בצורניות גיאומטריות ישרות ובאיכות טובה מאוד. את הקווים הישרים שוברת רצפת פרקט בטקסטורה גסה ומחוספסת.  


חדר הרחצה הצמוד הוא נוח בקווים נקיים ובצבעוניות אפורה שמקנה לו מראה מנימליסטי ולא עמוס. המקלחון רחב הידיים וארון האמבט בגוונים כהים מקנים למרחב מראה עדכני ואוורירי.







יצירת קשר - לחיי התחלות חדשות