כאן משחקים וחיים בכיף

דירה ששופצה במסגרת תמ"א שמרה על העיקרון שבבית הזה חיים ונהנים כל הזמן אב צעיר ושני ילדיו. בחירת הפריטים הותאמה בדיוק לאהבותיהם – ממוזיקה ואמנות ברזל של הביטלס ועד קונסולת משחקים וכיסא גיימרים

מאת: לימור קלר | צילום: המל צילום | עיצוב פנים: יוסי קאלו | 11/10/2021

דירה לאב צעיר ושני בניו, שלושתם גיימרים בנשמה, תוכננה מחדש ושופצה תוך כדי תהליך תמ"א 38 לבניין בו הם מתגוררים בחולון. השיפוץ שהוביל מעצב הפנים יוסי קאלו תואם לשלבים המאוחרים של שיפוץ הבניין כדי לנצל חלק משירותי הקבלן המבצע ולגרוע מאי הנוחות הכללית. הלבשת הבית, שנעשתה בתקופת הקורונה, התארכה במכוון כדי לחפש בדקדקנות מוצרים שיתאימו לטעם ולכיס, ותקופה זו זימנה למעצב ולבעל הדירה מבצעים נהדרים להלבשת הבית, מציאות ועבודות שהן מעשה ידיו של בעל הדירה. 

עיצוב פנים: יוסי קאלו | צילום: המל צילום

שלב התכנון, ההצעות והבחירה ארך מספר שבועות, והשיפוץ - חודש נוסף. מדירת עמידר סטנדרטית בת 57 מ"ר, הפכה הדירה בתוספת ממ"ד ומרפסת שירות, לדירה בת 89 מ"ר, בה נמחק כל זכר לנראות הקודמת ונכנסו צבע וחיות כפי שביקש האב. בנוסף, ניתן מענה לחדרי עבודה, משחקים ומוזיקה לכל בני הבית - וכל זאת בתקציב לא גבוה של 40 אלף שקלים שיועדו לשיפוץ ו-30 אלף שקלים נוספים להלבשת הבית בסגנון אורבני, קליל ועכשווי.

עיצוב פנים: יוסי קאלו | צילום: המל צילום

זיכרונות נעימים עם פריטים קיימים
המעצב יוסי קאלו עשה שימוש מחודש בפריטים קיימים, למשל מזנון שהתחיל להתפרק, נצבע על ידי האב והועבר לחדר העבודה/משחקים או שולחן קפה ישן שהורכב מחדש במרפסת ונוספו לו כיסאות מפינת האוכל הוותיקה. כך גם הספרייה בחדר העבודה נבנתה על ידי האב ממסגרת שולחן הקפה הישן, ולריהוט הקיים בחדר השינה נוספו לצורך רענון פרקט, וילון, תמונות וגווני חול לאינטימיות חמימה.

את הבחירה בספה הקיימת ובצבעוניות שלה כיוון המעצב למערך הריהוט בסלון, לצבעים ולחומרים. "בכל פרויקט אני בונה חלוקת חלל לפי פריט או שניים מהקיים", הוא מסביר. "לתפיסתי, החיים הם אוסף זיכרונות. שימוש בפריטים קיימים משמר לנו זיכרונות נעימים בבית החדש ועל הדרך חוסך לנו בהוצאות. הקיים הוא עוגן לבאות. לעיתים השימוש בקיים הוא אילוץ כלכלי זמני וכדאי לתכנן את החלל עבור פריט עתידי, וזה נושא שאני מניח על השולחן בשלב התכנון".

עיצוב פנים: יוסי קאלו | צילום: המל צילום

עיצוב פנים: יוסי קאלו | צילום: המל צילום

מרכזיותה של פינת האוכל
פינת האוכל היא האייטם המרכזי בחלל הבית, הראשונה להיראות בכניסה ומשמשת צומת דרכים במסלול ההליכה בבית, שכן דרכה עוברים אל המטבח, הסלון ושאר החדרים. קאלו מסביר כי היה לו חשוב להוסיף שולחן מסיבי עם נוכחות שונה ולשם כך נבחר שולחן עגול בסגנון פרובנסלי, המהווה טריז עיצובי במרכז החלל, מעין כיכר בנתיב תנועה שכאשר מגיעים אליו, חייבים להאט ולהעיף מבט לצדדים. "בחלל פתוח אנחנו רואים הכול בבת אחת, וההאטה בסיבוב מלמדת על פינה או פריט שלא שמנו לב אליהם קודם", הוא אומר. 

דלפק האוכל תוכנן לפי מידות הנישה בה שכן קודם לכן המטבח, ומשמש את בני הבית לארוחות ולאירוח. בשל כך תוכנן בר גבוה, שקיבל תאורה אינטימית המכסה רק את המשטח העליון ומאירה את פני הסועדים. גוף הדלפק נושא בתוכו את הראוטר במדף פנימי תחתון, וכל התקשורת בבית הוסתרה בחלק מהריהוט (למשל במזנונים) ובתוך השקעים (הגברה) עם גישה נוחה לטיפול בבעיות טכניות.

עיצוב פנים: יוסי קאלו | צילום: המל צילום

עיצוב פנים: יוסי קאלו | צילום: המל צילום

למעשה, כדי להגשים את חלומו של בעל הדירה, פורקו החללים לגורמים והורכבו מחדש. פינת מוזיקה קיימת בכניסה וגם בחדר העבודה. חדר המשחקים משמש כחדר עבודה, אבל ניתן לשחק בסלון או בכל אחד מחדרי השינה. "המטרה הייתה שימוש בכל חללי הבית בערבוביה כדי לא לקבע תפקיד אחד בלבד לכל חלל", מסביר המעצב. המרפסת והמעברים אליה קיבלו תפקיד של חדר כושר, ובשעת אירוח פינת האוכל משמשת כהסבה לפינת המוזיקה. "בבית הזה חיים ונהנים כל הזמן ובכל מקום". 

הגישה למרפסת השירות שליד המטבח לא הייתה נוחה והשאירה מקום למטבח דו טורי צר וארוך. כדי לשבור את האורך נוסף קיר מפריד מזכוכית צרובה, שמסתיר את פינת הכביסה אך לא מונע גישה או שימוש ומותיר חדירה של אור היום פנימה. החללים הרטובים הושארו במצב בסיסי של כל המרכיבים והקרמיקה הלבנה, כדי להשאיר יתרת תקציב מכובדת לשאר העבודה.

עיצוב פנים: יוסי קאלו | צילום: המל צילום

עיצוב פנים: יוסי קאלו | צילום: המל צילום

להרגיש בבית ולא במוזיאון
להפרדה בחלל המרכזי נבחרה תאורה ממוקדת. השימוש בספוטים צמודי תקרה וקיר, תוחם את פינת האוכל ומעצים את פינת המוזיקה, וכך ניתן לשנות כל פעם את מערך הריהוט ואחריו לכוון את התאורה ולהגדיר את החלל מחדש. אהבתם של בני הבית לאמנות ומשחק מילאה תפקיד חשוב בבחירת האקססוריז. על הקיר בפינת האוכל מוסגרו ציורי הילדים. יוסי קאלו: "חיפשנו אלמנטים עם קריצה, פאזל תלת ממדי, דמויות להקת הביטלס בחיתוך ברזל וצביעתם בגוונים נבחרים. קולב שחיברתי אליו מראה וטבורט, שהוא כיסא נמוך ללא זרועות, משענת או גב, הפכו לפינת תלייה מצודדת ומזמינה ליד חדר השינה. בחרנו שולחן וכיסא גיימרים לפינת העבודה, ותשומת הלב לפרטים הקטנים יצרה חוויית משתמש קלילה ונעימה לבני הבית ולא תחושה של מוזיאון. בסופו של יום אפשר להניח את הרגליים על שולחן הסלון".

חדר עבודה, משחקים ומוזיקה. עיצוב פנים: יוסי קאלו | צילום: המל צילום

חדר עבודה, משחקים ומוזיקה. עיצוב פנים: יוסי קאלו | צילום: המל צילום

חדר הילדים. עיצוב פנים: יוסי קאלו | צילום: המל צילום

הדירה לפני השיפוץ

לפרטים נוספים ויצירת קשר: 
טלפון: 052-7488677
מייל: yosikalo@gmail.com





רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי