אינסטינקט חזרתי

הפסיפס הכי קטן בעולם בחדר האמבטיה,תאורה ליניארית במסדרון וגם -אי עם פתח עגול שקוטרו תואם את גודל התאורה בתקרה...החלטות עיצוביות קטנות אך יוצאות דופן שמעניקות לדירה את הייחודיות שלה.

מאת: בית ונוי מתוך מגזין 158, עיצוב דירות בארץ ובחו׳׳ל | צילום: | שירה רייז משולם - 28/02/2019
מעצב הפנים אמיר פלג

 

דירת הפנטהאוז שתוכננה על ידי מעצב הפנים אמיר פלג,משתרעת על פני 155מ"ר בתוספת 90 מ"ר מרפסתהתכנון והעיצוב נתפרו למשפחה המונה חמש נפשות (זוג+3). "הבית מבחינתי הוא מקום שאמור לשרת במאת האחוזים את דייריו "מסביר פלגמלבד היופי שתמיד מצטלם יפהחשוב שתהייה פונקציונאליות שמותאמת לצרכים של הדייריםכלומרשהחללים יהיו נגישים ונוחים למשתמשבכול פרויקט,רק לאחר שהגעתי לנוחות מלאה עבור הדיירים,אני מלביש על החלל את הצבעוניות,את החומרים,את הרהיטים...שמותאמים לאופי של הלקוחותמבחינתי הנוחות היא הבסיס של הכול".

 

כיצד נראתה הדירה במקור?

"דירה חדשה זו נקנתה ע"י אנשים שבסופו של דבר לא עברו לגור בה.הדירה הייתה חשוכה והמטבח סגורכדי להגיע למה שאת רואה היום,הייתי צריך לעשות מהפכה לא קטנה שכללה הרחבת החלל הציבורי,איחוד חללים באזורים הפרטיים,ושינוי ייעוד של חללים מסוימיםהמטבח המקורי היה לחדר עבודה וחדר השינה היה למטבח פתוחאחד מחדרי הילדים שונה לחדר הורים עם חדר רחצה צמוד...אפשר לומר שהדירה השתנתה ב-180מעלות .כמה חודשים לאחר השיפוץ,הבעלים המקוריים הגיעו לראות את הדירהמה שהם ראו כל כך מצא חן בעיניהם שהם ביקשו שאעצב את הפנטהאוז החדש שלהםפלג אומר בחיוך.

 

 

אחד המאפיינים הבולטים בסגנון העיצוב של פלג הוא השימוש במוטיבים שחוזרים על עצמם,לפעמים מדובר בצורה כמו למשל הפתח העגול של האי שקוטרו זהה לקוטר של גוף התאורה העגול בתקרה או בגוון – שולחן הקפה שבסלון שצבעו דומה לחיפוי העץ שעל הקיר במטבחפלג מסביר שהחזרה עוזרת לעין למצוא הקשרים פסיכולוגיים שאחראים על יצירת הרמוניה נעימה בביתהרעננות העיצובית של פלג באה לידי ביטוי בדרכים לא שגרתיות והדוגמאות של פלג הן רבות: "למשל,בכמה רהיטים בבית כמו שידת מגירות ושידת לילה החלטתי להשתמש באריח גרניט פורצלן מדוקקבעל טקסטורת נקודות מוכספות שנשאר לי כפחת מחיפוי חדר הרחצה בסיום העבודהבדלת הכניסה לחדר עבודה שמסגרתה עשויה מברזל בלגי,במקום להשתמש בזכוכית רגילה,השתמשתי בפוליגל – בחרתי בחומר הזה כדי ליצור משחק של נראה לא נראה".

 

 

גם המסדרון זכה לתשומת לב מיוחדת באמצעות תאורה ליניארית. "רציתי שמי שהולך במסדרון יעבור חוויה מעט סוריאליסטית "אומר פלגמשום שהמסדרון הוא חלל צר וארוך,קצב ההליכה הוא איטי יותרזהו קצב שמאפשר התבוננות רגועה,כלומר הזדמנות נהדרת ליצירת חוויה אחרת".

 
לאי יש פתח עגול שקוטרו תואם את גודל התאורה בתקרה.

מכיוון שהלקוח אוהב להאזין למוסיקה ונוהג לצפות בסרטים בזמנו הפנוי,אבל עם זאת סגנון העיצוב המבוקש היה נקי ככול האפשר,במקום יחידת מדיה מתחת לטלוויזיה שמעמיסה על החלל -הוחלט על ביצוע של קיר חלק עם משחק מלבנים שנוצר באמצעות חיפוי MDFצבוע שמשולב בפורניר אקליפטוס (חומר שחוזר ביחידת הריהוט שנמצאת מול פינה האוכל). "אני אוהב את המראה הטכני של הרמקולים ולכן השתמשתי במראה הזה כדי ליצור עניין נוסףקיר הטלוויזיה שמתעקל לעבר הכניסה לבית,משמש גם לאחסון מערכות התקשורתכך הצלחתי לשמור על אזור מעניין מצד אחד אך מהצד האחר מאוורר,ללא בליטות והפרעות".

 

אי אפשר להתעלם מהנגיעות הוורודות שבסלוןהן פשוט קופצות לעין,בחלל שהוא נקי כמעט לחלוטין מפרטי אקססוריז -מדוע בחרת דווקא בצבע הזה?

"הגוון וורוד פוקסיה הוא גוון שאני מתחבר אליו משום שהוא מעין זריקה של צבע שמצד אחד הוא בוהק וחזק ומצד האחר הוא הופך לחלק מהחללאני מעדיף להשתמש בהרבה גוונים של אפור ולבן,אבל דווקא בגלל העדפה הזו נגיעות הצבע הן חשובות מאודבכל פרויקט,אני גם משתדל להכניס עבודות אמנות שמדברות באותה שפה עיצוביתמשום שאני חושב שהאמנות צריכה להיות נגישה לכמה שיותר אנשים".

 

 

אם אנחנו כבר מדברים על דברים יוצאי דופןזה הזמן להתייחס לפסיפס השחור לבן אפור שבחדר הרחצה.."מכיוון שחדר הרחצה אינו גדול במיוחד רציתי שהוא יראה רחב אבל שלא יהיה משעמם,לכן החלטתי להכניס כתם של צבע ניגודי שמשתלב בשתי חזיתותבחרתי בפסיפס של זהבי עצמון שככול הידוע לי הוא הפסיפס הקטן ביותר בעולםהפסיפס מיושם בשני החלקים של הקיר החצוי והוא גם משתקף במראהבחדר הרחצה שלבתי גם ארון אמבט מעץ מחופה קוריאן ועץ גושני אשר שובר את העיצוב הלבן.בחדר הרחצה השני יישמתי ארון אמבט לבן בשילוב חיפויים מדוקקים גדולים שמעניקים לאמבטיה מראה יוקרתי".

 

 באמצעות שינוי מערך החלונות בחזית המרפסת המערבית,היציאה אל מרפסת הדירה הורחבה כדי שהדיירים יוכלו לקבל תצפית רחבה יותר אל הנוף וגם כדי להכניס לתוך הבית עוד תאורה טבעית "הדירה נמצאת מול גבעות הכורכר המפורסמות של נס ציונה שעליהן צומח אירוס הארגמןהיה לי חשוב שהנוף שנשקף מהדירה יהיה רחב ככול האפשר וגם שהבית יהיה שטוף באורכמו כן פרקנו לחלוטין את המרפסת ויצקנו רצפת בטון מוחלק,כדי שהדירה והמרפסת יהיו מקשה אחתבישראל המרפסת היא מקום שמבלים בו זמן רב ופעמים רבות היא גם משמשת לאירוח,לכן היה לי חשוב שהיא תהייה חלק בלתי נפרד מהבית". 

 

 
היציאה אל מרפסת הדירה הורחבה כדי שהדיירים יוכלו לקבל תצפית רחבה יותר אל הנוף.

ספקים בפרויקט :

אסלות,אמבטיות וחיפוייםזהבי עצמון

מטבחסמל

ריהוט חוץ טולמנס

תאורה אקלוסיב ,יאיר דורם, id light

מערכת ישיבה:ר יהוטים יוסי ברקוביץ


יצירת קשר