סגנון ה FUSION במלוא תפארתו

הבית שתכננו שרה ונירית פרנקל אינו משעמם לרגע. סגנון ה FUSION מככב במלוא עוצמתו עם שילוב מסות, סגנונות וחומרים, שמצד אחד יוצרים כוח ומצד שני עיצוב מוקפד.  

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: איתי בנית | אדריכלות תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל | 20/10/2020

 

אדריכלות תכנון ועיצוב – שרה ונירית פרנקל | צלם: איתי בנית
  

בבית הממוקם במרכז הארץ הצליחו שרה ונירית פרנקל בעלות המשרד FRENKEL ARCHITECTURE+INTERIOR לייצר נראות אקלקטית, שיוצרת סגנון FUSION, כזה שאינו עונה על סגנון זה או אחר, אלא יוצר מראה אקלקטי ויחד עם זאת על זמני.

הבית בשטח של כחצי דונם ממוקם באחת מערי המרכז, שטחו הבנוי ש 220 מ"ר המתפרסים על פני 2 קומות והוא מיועד לזוג ו3 ילדים. בני הזוג ביקשו סביבה כפרית, אינטימית ומשפחתית, בנוסף לבקשתם ליצור סביבת אירוח OUTDOOR שתייצר פרטיות. 

אדריכלות תכנון ועיצוב – שרה ונירית פרנקל | צלם: איתי בנית
  

הצבעוניות שנבחרה היא בגווני שחור, לבן וגרפיט, ופרקט עץ אלון בהיר בדוגמת פישבון. בחלל הציבורי הגג חושף קורות עץ מולבנות, שמספקות אווירה מעט כפרית-תעשייתית לחלל. חללי הבית תוכננו על מנת שיפנו לאזור האירוח החיצוני, על מנת שישקיפו השוהים בבית בבריכה ובגינה. מה שיוצר אווריריות ומכניס את החוץ פנימה. המרחב הציבורי המשפחתי  פתוח ומואר, לצד סוויטת הורים אינטימית "נסתרת" שגם היא ממוקמת בקומת הכניסה. ספריה דומיננטית עשויה עץ אלון שוברת את הצבעוניות המונוכרומטית ומכניסה חמימות עיצובית. בסופה פרוזדור  שמוביל לסוויטת ההורים וכאמור נסתר מהחלל הציבורי.  

עבור המעטפת החיצונית בחרו שרה ונירית פרנקל סגנון אירופאי- קלאסי. בהתאם לכך הוחלט לשלב בריקים צבועים לבן עם טיח בהיר, שבחלקו התחתון ניתוקים שיוצרים טקסטורה מעניינת. תריסי העץ הלבנים בולטים אל מול הפרופיל הבלגי הכהה. 

אדריכלות תכנון ועיצוב – שרה ונירית פרנקל | צלם: איתי בנית
  

הקו המודרני ממשיך גם במטבח הפרללי. חזיתות המטבח צבעו בגוון גרפיט, לצד השיש הבהיר. במקביל למטבח, ממוקמת פינת האוכל מעץ אלון מגורד צבוע בפחם וכיסאות עץ קלילים, מנימליסטיים ונמוכים לארוחות היומיומיות של המשפחה הגרעינית. למטבח נבחרו שלושה גופי תאורה פיסוליים מברזל בשילוב שיש, שתלויים מעל פינת האוכל ותורמים למראה המינימליסטי.  משחק החומרים והצבעים תורם לסגנון ה FUSION שכה מאפיין את האדריכליות. מינימליסטי, מול כפרי. ניגודיות של חום וקור. 

אדריכלות תכנון ועיצוב – שרה ונירית פרנקל | צלם: איתי בנית
  

אדריכלות תכנון ועיצוב – שרה ונירית פרנקל | צלם: איתי בנית
  

בסלון ניצבת מערכת ישיבה עמוקה עטופה בד פשתן, עם שלל כריות, מולה שתי כורסאות ברזל עם כריות בגוון ניוד. התמונה  שנבחרה מעל הספה בעצם תוחמת את פינת הישיבה, ויוצרת אינטימיות בחלל הגבוה משמעותית  (המתנשא לגובה של כ- 5 מטרים). השולחן הסלוני עשוי  עץ מגורד בגוון פחם המתכתב עם זה שבפינת האוכל. רגלי הברזל המנימליסטיות של השולחן מכניסות מימד תעשייתי לחלל המעונב. כדי החרס העתיקים יוצרים ניגודיות ביחס לאלמנטים המודרנים, ותורמים לחמימות החלל.

אדריכלות תכנון ועיצוב – שרה ונירית פרנקל | צלם: איתי בנית
  

 

אדריכלות תכנון ועיצוב – שרה ונירית פרנקל | צלם: איתי בנית
  

משחק החומרים ממשיך גם בזכות גרם המדרגות שעשוי שלחים מרחפים עטופים באבן. המעקה מורכב ממוטות ברזל בגוון כהה ומאחז יד מעץ מסוגנן ומפותל שבוצע בעבודת יד אומן. בשירותי האורחים ניצב כיור FREE STANDING  עשוי חבית מתכת על גבי קיר נגרות מחורץ על גביו נתלתה גם מראה עם מסגרת מרחפת מברזל בה שולב מדף לדקורציה. 

אדריכלות תכנון ועיצוב – שרה ונירית פרנקל | צלם: איתי בנית
   

בסוויטת השינה  הסגנון המתבקש כמובן חם יותר, בזכות שפע של טקסטיל וטפט טקסטורלי עליו נשענת המיטה.  מולה ארון קיר ארוך עשוי שלבי תריסים בהירים שמעצימים את החומרים ומשחק הגוונים העדין בחלל. מבעד לחלון נגלית  פינת ישיבה אינטימית תחומה. 

אדריכלות תכנון ועיצוב – שרה ונירית פרנקל | צלם: איתי בנית
  

 אל חדר הרחצה בסוויטת השינה מובילות צמד דלתות  בגוון בהיר ומרענן ופרקט האלון ממשיך גם לתוכו. ארון הכיור עשוי נגרות מרחפת שמצליח לתת תחושה של רהיט בפני עצמו ובאגרטל הענבר שמוצב על גביו מונחים ענפי קינואה בתצורתם הטבעית. פרטי פרזול פליז נחושתי מאזנים במעט את הגג החשוף שיוצר תחושה של נפח וגובה. 

אדריכלות תכנון ועיצוב – שרה ונירית פרנקל | צלם: איתי בנית
  


 


 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי