לצאת לאכול בבית. בילוי בעידן החדש

בימים אלו, הבית הוא החוץ החדש. קבלו טיפים ממעצבים, שפים ומובילי דעת קהל ברחבי העולם כיצד ל"צאת לארוחה" בבית ולהרגיש בדיוק איך שמתאים לכם: במסעדה יוקרתית המתהדרת בכוכבי מישלן או בדיינר כפרי, ביתי וחם

מאת: רוית ליפשיץ ציון | צילום: | 23/07/2020

 

בכל רחבי העולם אנשים מושפעים ממגפת נגיף הקורונה ומחפשים את "דרך האוכל" החדשה, הבחירה הנפוצה ביותר היא לאכול בבית. אבל גם אם איננו פוקדים את המסעדות האהובות עלינו, זה לא אומר שצריך להתדרדר לארוחות ערב קפואות ועצובות על הספה. זה הזמן לפתח כישורי בישול נחבאים, להיות יצירתיים בעיצוב פינת האוכל, לשדרג ולהפוך את הארוחה לחלק מהיום אליו אנו הכי מצפים. 

רוח התקופה שנתה הרגלי הסעדה ואכילה באסיה, במיוחד בסין ובהונג קונג, אך גם בדרום קוריאה, מלזיה ווייטנאם; יותר אנשים מחליטים לאכול בבית. על פי מחקר שנערך על ידי נילסן, המגמה תימשך ועשויה לעצב מחדש את ענף ההסעדה ואת כל תחום רכישת מוצרי המזון.

 

שולחן פליפר, כסאות דיווה- ZAGA – פינות אוכל. עיצוב פנים- מירב אדרי. צילום- karin Ravenna

המגזין פורבס צופה שיקרו חמישה מהלכים משמעותיים בטווח הארוך: 

תחיית הבישול ביתי, אכילה בריאה ואורגנית, בטיחות המזון תהיה תחת ביקורת קפדנית יותר, יופחת הביקוש למאכלים אקזוטיים ומורכבים ואנשים יתמקדו יותר באכילת אוכל מקומי. 

כאשר הנגיף פגע באיטליה, השף מאסימו בוטורה נאלץ לסגור באופן זמני את כל המסעדות שלו לרבות אוסטריה פרנצ'סקנה במודנה, המתהדרת בשלושה כוכבי מישלן, זאת כחלק מהסגר הכללי. בתו אלכסה העלתה את הרעיון לצלם אותו מבשל ולשתף אותו עם חסידיו באינסטגרם כחלק מתכנית בישול לא ערוכה שכונתה בשם "מטבח בסגר". ההדגמות הליליות התגלו כלהיט כאשר מאות אלפי אנשים החלו לצפות בשעה שמונה בערב באחד השפים המובילים בעולם, מכין ארוחת הערב למשפחתו. 

בוונקובר, קנדה, לי-אן שטרלזוב ובעלה טוני סטרזלוב ארגנו אתגרי מתכונים כדרך לאחד את משפחתם הפרוסה על פני ארצות הברית ואירופה. 

פאביו אטנאסיו ממילאנו הזמין 40 מחבריו למסיבת יום  הולדת- קוקטיילים בזום, וחברתו הכינה לו עוגה עם נרות שהוא פוצץ מול מסך המחשב.

שולחן קודי, כסאות גארדן- ZAGA - פינות אוכל. עיצוב פנים- הילה אלטר. צילום- מאור מויאל

ויקי בניסון, שהקימה את ערוץ היוטיוב הפופולרי Pasta Grannies המציג סבתות איטלקיות מכינות פסטות מסורתיות, אמרה כי לאחרונה הרבה יותר אנשים שולחים לה תמונות של יצירותיהם. היא שמה לב שהורים מכינים פסטה כפעילות מהנה עם הילדים. 

בקואלה לומפור, מלזיה, ג'רמיה טאן פנה גם הוא לסבתו בת ה -85 ושכנע אותה להקליד את המתכונים הסודיים שלה, שרבים מהם הועברו אליה מסבתה שלה. "אני לא מתכוון להיות משוחד," הוא אמר, "אבל הבישול של סבתי הוא הטוב ביותר." 

בזמן שלטייל בעולם עדיין לא אפשרי, אלו מקצת מהסיפורים הנפלאים שהבי.בי.סי. טראוול מוצא גם בתקופות לא קלות.

שולחן סלפי, כסאות דרים, ZAGA – פינות אוכל. עיצוב פנים- אסנת קציר. צילום- עינת דקל

ובכל זאת, כיצד ליהנות מערב של ארוחה משובחת מבלי לצאת מהבית? ליצור חווית אוכל יוקרתית בתוך הבית ולהרגיש כמו במסעדה?

ה- Architectural Digest טוען שרק בגלל שאתם בבית זה לא אומר שאתם לא יכול לסעוד טוב ובאווירה מיוחדת, ליצור חווית אוכל מבלי לעזוב את הבית.

שנו וגוונו את מיקום הארוחה-  ישיבה סביב פינת אוכל נעימה, משפחתית, מפנקת

רובנו אוכלים סביב שולחן המטבח. מדוע לא לשנות מקום בשביל הכיף? להגיש ארוחות ערב בפינת האוכל, במרפסת או בגינה. העמידו שם פינת אוכל יפהפייה, נעימה, משפחתית, ומפנקת, בדומה למסעדות ברומא ובדרום איטליה, תיהנו משקיעה, תעלו זיכרונות נעימים והכי חשוב, תעשו את זה בדיוק כפי שאתם אוהבים.  

 

שולחן סטופ, כסאות ג'אמפ- ZAGA – פינות אוכל. עיצוב פנים- מירב קצמן. צילום- מושי גיטלס

בחרו נושא לארוחה.

השקיעו במוצרים טובים בסופר או במכולת, ארוחה בחוץ ממילא הייתה עולה יותר. 

אין כמו מוזיקה לאווירה ולמצב הרוח. אין כמו מעט ג'אז או קצת בלוז ברקע. צלילים לנשמה שימלאו  את השקט.  

הדפיסו את התפריט וכרטיסי שמות למקומות הישיבה

הם מעניקים אלגנטיות לארוחת הערב בבית. כתבו או הדפיסו שמות של אורחים, גם אם זה רק לשניכם וצרפו מפיות, קונכיות, פקקי יין או כל דבר אחר המוסיף אלמנט של הומור וקלילות לארוחת הערב.

שולחן קודי, כסאות אקספרס- ZAGA – פינות אוכל. עיצוב פנים- סקור סטודיו – שיר ורותם. צילום- נדב פקט

התלבשו במיוחד עם בגד אהוב המתאים לאווירה, השתיקו את הנייד, קחו את הזמן בלי למהר, בדיוק כמו במסעדה. 

הוציאו מהארון את הכלים היפים

כדי להרגיש במסעדה בפריז או ברומא, הוציאו את מפות השולחן הטובות. רצוי אלו שירשתם מסבתא. בדים ישנים מגבירים את תחושת הנוסטלגיה. זה הזמן להסיר את האבק מהכלים המיוחדים, מהקריסטל של סבתא, או מסרוויסים החתונה שמעולם לא השתמשנו, ללטש כלי הכסף, או לגהץ את מפיות הפשתן," אומרת שאנון וושנר מ"פול אלן דיזיין ", חלק מהצוות שמאחורי מלון  Hotel Château du Grand Lucé, המדהים, שנפתח בשנה שעברה בעמק הלואר בצרפת. "ניתן להציג את המנות הפשוטות ביותר בצורה מיוחדת ולא שגרתית", היא מוסיפה. ערכו את השולחן עם פשתן יפהפה, מפיות צבעוניות, נרות ריחניים וכלי אוכל בעיצובים שונים. 

שולחן טייפון ZAGA – פינות אוכל. עיצוב פנים- טלי – studio taga. צילום- wesnapp

עמעמו את התאורה

מומלץ לעמעם את התאורה או לכסות מנורות עם צעיפים או בדים כדי לרכך את האור. נסו נרות צפים, נירות ריחניים או נרות גבוהים בתוך בקבוקי יין ריקים. גם שרשראות של אורות מנצנצים ירימו לנו אווירת מסיבה. 

שולחן קרוז, כסאות טופ- ZAGA – פינות אוכל. עיצוב פנים- אור בן ישי. צילום- מאור מויאל

השקיעו בבישול יצירתי

בימים אלו תכנון הארוחות חשוב מתמיד. לרכוש מצרכים שיכולים ליצור ארוחות רבות ומגוונות, להוסיף בעשבי תיבול מיוחדים, להפוך שאריות לארוחה חדשה או להשתמש בפירות שנשארו להכנת סנגרייה. לא לפחד להתנסות. יין טוב לא חייב להיות יקר, מתאבנים, מנה עיקרית, מנה אחרונה, הקפה שאחרי. אך לא משנה מה תבשלו, חשוב איך תערכו בצלחת. הגישו מנות קטנות מבלי להעמיס ושמרו על פשטות. 

פרחים - זה ברור

אין צורך לרוץ לחנות או אפילו לצאת מהבית כדי ליצור אלמנט דקורטיבי מרכזי לשולחן הארוחה. פרחים הגדלים בגינה או באדנית, עלים ירוקים, צמחי תבלין, נרות, פירות טריים בקערה או אפילו ערימת ספרים יכולים כולם לעשות את העבודה.

שולחן דון, כסאות דיווה- ZAGA – פינות אוכל. עיצוב פנים- הילה ברונשטיין. צילום- המל צילום

לקולקציה המלאה של ZAGA פינות אוכל הקליקו www.zaga.co.il


רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי