כך תארחו את משפחתכם

הילדים והנכדים החליטו להתארח אצלכם לכמה ימים ועכשיו מטרידים אתכם סידורי השינה, המקום הפנוי והשאלה מה בכלל תעשו בכל הזמן הזה? הנה המדריך שיוכיח שהשד לא נורא כל כך ושגם דירה קטנה מאפשרת אירוח מושלם

מאת: מערכת בית ונוי | תמונות: אתר pexels | צילום: | 26/09/2019
 

 
בישראל חיים נכון להיום מעל 9 מיליון תושבים ובהם כ-2 מיליון משפחות. בתוכן, ממוצע הנפשות למשפחה עומד על 3.73 וזאת ללא שינוי בעשור האחרון – למרות שבשנת 2008 עמד מספר המשפחות הכולל על 1.73 מיליון בלבד. בכל מקרה, הנתונים גם מראים שמגורים במסגרת משפחה הם הנפוצים ביותר ושכמחצית מהמשפחות מורכבות מזוג הורים ולפחות ילד אחד עד גיל 17.

אבל מה קורה כשהאחים הבוגרים מגיעים לבקר, או שמשפחה מהמעגל הרחוק מחליטה לעשות אצלכם את החג? בנסיבות כאלה, הדבר החשוב ביותר הוא לדאוג לסידורי שינה הולמים וראויים ולתכנן את מספר המקומות והמיטות לפי מספר האורחים שמאשרים הגעה. כמו כן, כדאי לנצל את ההזדמנות ולעצב את חלל הפנים באופן שיגרום לכל המשפחה להרגיש בבית – תרתי משמע.

שלב ראשון: סידורי לינה
 
סידורי הלינה הם הבסיס לאירוח מוצלח של חברים ומשפחה. בשלב הראשון, כדאי לבדוק כמה מיטות פנויות יש וכמה מזרונים עוד אפשר לארגן. בהמשך, כדאי לברר איזה פתרונות לינה ישיבה קיימים והאם הם יכולים בעצמם להפוך למיטות. את זה עושים למשל עם ספה נפתחת למיטה ואפילו עם שזלונג ארוך שעליו יכולים להשתרע ילדים ופעוטות.

סידורי הלינה צריכים להיות כאלה שמאפשרים לאורחים שלכם תחושה של פרטיות ואינטימיות. אפשר כמובן להשתמש בסלון כדי לארח חלק מבני המשפחה, אך עדיף לעשות את זה בתוך חדרים סגורים. למעשה, רוב המשפחות שמורכבות מהורים וילדים יעדיפו חדר משלהם – גם אם הוא יהיה צפוף יותר – מאשר לינה משותפת בסלון הפתוח של הבית. 
 



שלב שני: מקום פנוי

מקום פנוי בבית הוא תנאי לאירוח נוח עבור כל בני המשפחה. אם אתם גרים בדירה יחסית קטנה, תצטרכו לקפל ולהכין מחדש את סידורי השינה בכל יום מחדש. במידה והאירוח הוא בבית גדול עם חדרים פנויים, אפשר להקצות חלק מהם עבור הסדינים, המצעים והמזרונים ופשוט להכניס אליו כל בוקר מחדש את כל הציוד שאין בו צורך. 

הרגשה נוחה במהלך האירוח תלויה בכמות המקום שיש לכם כדי לאכול, לשבת מול הטלוויזיה או סתם לשוחח. מבחינה פרקטית, אתם יכולים לדאוג לכיסאות מתקפלים או לכיסאות פלסטיק גם לפני שהאורחים מגיעים ולבקש עזרה מהשכנים. אם יש מספיק מקומות ישיבה ואין לכם איפה לפזר אותם, כדאי להשתמש בשולחן נפתח או לגייס לטובת המאמץ את פינת האוכל, את שולחן הקפה בסלון ואת שולחן העבודה בחדר הילדים. 
 



שלב שלישי: פעילויות

ביקור של הילדים או הנכדים הוא גם הזדמנות לבלות איתם זמן איכות משותף. בתור מארחים, אתם יכולים להחליט אם לבלות את רוב היום בבית או האם לתכנן פעילויות. אם אתם למשל גרים בעיר אחרת מהילדים שלכם ועכשיו הם החליטו להגיע לכמה ימים כדי לבלות יחד אתכם את סוף השבוע או החג, סביר להניח שאתם גם מכירים טוב מהם את רשימת הפעילויות והאטרקציות הרלוונטיות.

את הפעילויות כדאי לתכנן באופן שלא יגרום לכם חריגה מתוך מסגרת התקציב, אך בצורה שתתאים לגיל הממוצע של המשפחה. אם יש מספיק ימים לבילוי משותף, ניתן להקדיש חלק מהם עבור הילדים וחלק אחר למבוגרים. לבסוף, רצוי לשמור על ראש פתוח לרעיונות חדשים ולזכור שהמטרה היא ליהנות ביחד ולא משנה איפה או מתי. 
 




החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development