מחסרון ליתרון

בעשורים האחרונים עבר ענף הבניה הישראלי אבולוציה של ממש וניכר שאנחנו בדרך הנכונה: בתים רבים ומאתגרים, שנבנו לפני עשורים, עוברים מתיחת פנים והתאמות הכרחיות למאה ה-21, כך גם ביתם של משפחה מאחת מערי השרון שעבר מהפך של ממש.  שלומית זלדמן, הפליאה ליצור עבורם סביבת מגורים מוקפדת שעושה הרבה כבוד לטקסטורות וחומרים תעשייתיים וטבעיים. את אחד השינויים המשמעותיים עבר הממ"ד, שנבנה במקור במרכז החלל הציבורי והפך בתכנון החדר לאלמנט עיצובי עוצמתי.

מאת: | צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן | 13/06/2023
 
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן

כולנו חולמים לגור בבית שמעבר לכך שיענה במדויק על הדרישות והצרכים של כל אחת ואחד מבני הבית יספק גם ממד חוותי כבר מהרגע הראשון. עבור בני המשפחה, זוג בשנות ה-40 לחייהם ושלושת ילדיהם, אותו חלום הפך למציאות. ביתם נבנה לפני כ-25 שנה בלב שכונה וותיקה באחת מערי השרון. הם ביצעו בו שיפוץ בזמן שעברו אליו לפני כעשור ועתה, בשלה השעה להפוך אותו לסביבת מגורים נעימה וחווייתית שקולעת במדויק לטעמם המשובח של בני הזוג ולצרכי המשפחה שהשתנו במהלך השנים. לטובת העניין הם פנו לשלומית זלדמן בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב, הידועה באסתטיקה הנקייה והמוקפדת אותה היא יוצקת בפרויקטים עליהם היא אמונה.

 
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן

"כחלק מתהליך השיפוץ הבית שינה את פניו ללא היכר- חוץ ופנים. החזיתות עברו מתיחת פנים, פחתים הורחבו, ביצענו תוספת בניה, ריסקנו את גרם המדרגות הקיים שהוחלף בחדש ועוד", כך לדברי זלדמן. "לבני הזוג חשוב היה שכלפי חוץ הבית ישתלב בסביבתו הטבעית, השינוי הדרמטי ניכר בפנים שם הטמענו בכל פינה אסתטיקה שעושה הרבה כבוד לטקסטורות וחומרים. אחד האתגרים היה הממ"ד שבנוי ממש בלב קומת הכניסה, הוא חוצה את הפונקציות הציבוריות ונראה כנטע זר. החלטנו להפוך את הלימון ללימונדה- חיפינו את המעטפת החיצונית שלו, זו הפונה לחלל הציבורי, בקוביות עץ אלון מסורק אותן הדגשנו בתאורה היקפית נסתרת בניתוק בהנמכת התקרה. כך הוא הפך לאלמנט דקורטיבי שמשתלב בהרמוניה בסביבת פינת האוכל והמטבח".  

 
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן

את קומת הכניסה בחרה זלדמן לרצף באריחי שיש מסוג מורנו גריי אותם ליטשה בכדי לקבל מראה רציף והמשכי. גרם המדרגות הישן והמאסיבי רוסק ובמקומו תוכנן גרם חדש, אלגנטי ועדכני בהרבה: "היה לי חשוב שהמדרגות ידברו את שפת הבית. לשם כך נעזרנו בקונסטרוקטור והשתמשנו בבטון מיוחד בו משולבים תוספים שמאפשרים לו להיות חזק ועמיד מאוד גם במסה קטנה יותר של חומר. היציקה החדשה היתה מורכבת לביצוע ודרשה רמות של דיוק- כך השגנו את הדיסוננס בין הבטון המאסיבי לדקיקות של המדרגות בפועל. המעקה הושתל בילט אין עוד לפני היציקה עצמה. על מנת לשמר גם בו את אותו מראה קליל ומרחף השתמשנו בכבלי פלדה דקיקים.

 
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן

אתגר נוסף היה היה גודלו של המטבח המקורי. בכדי לייצר עבור בני המשפחה חלל פונקציונלי בהרבה הוחלט לבצע תוספת בניה שהובילה לשינוי משמעותי: "מדובר בכ-10 מ"ר  סה"כ, שיצרו הבדל מהותי בזרימה בחלל", מסבירה זלדמן. "המטבח עוצב בקווים נקיים וגאומטריים בגוון אחיד עם מסגרות אלומיניום. החזיתות הצמודות לקיר צבועות בגוון מוקה אפרפר, המשטחים הם משטחי אבן גרניט טבעית עם גידים עדינים והאי עשוי אלומיניום. כל אלה משתלבים נפלא עם קירות העץ שעוטפים את הממ"ד ומשתתפים בסצנה".

 
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן

"פינת האוכל היא למעשה החלל הראשון שרואים כשנכנסים לבית לכן חשוב היה לי לעצב אותה כיצירת אמנות אורגנית וטבעית. לטובת העניין בחרנו בקפידה פלטת אבן גרניט טבעית מאוד מיוחדת עבורה בנינו בסיס מברזל. הכיסאות השחורים המינימליסטים מאפשרים לה לזרוח בלב החלל ולכל אלה מצטרפת הגינה הטבעית הנגלית מבחוץ".

 
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן

הסלון עבר גם הוא מתיחת פנים של ממש: אחד הפתחים המקוריים הורחב לגודל מקסימלי לכדי חזית זכוכית קבועה שמכניסה את החצר המטופלת פנימה במלוא העוצמה. בתוך כך תכננה זלדמן חזית ויטרינה נוספת ממנה יציאה לגינה. במרכז הסלון ספרייה עוצמתית

מחופה לוחות אלומיניום באפקט ווש, מבעדה מסתתרות יחידות המיזוג של הקומה. פינת הישיבה כיפית ומפנקת במיוחד הודות לספת עור מלאה פוך נוצות נעימה וקואוזית במיוחד.

 
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן

שירותי האורחים ממוקמים מאחורי קיר גרם המדרגות: "נכנסנו עם רצפת השיש של הקומה גם אליהם ואת הקירות חיפינו באריחי גרניט פורצלן גדולים ומדוקקים בגוון בהיר. ארון הכיור עשוי קוריאן- בחלקו העליון חלק ובחזית בגימור מסורק שמוסיף ממד של טקסטורה. המראה וגופי התאורה תוכננו כמערך אחד. אלה עיגולים שנכנסים האחד בתוך השני", אומרת זלדמן. 

 
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן

בקומת המגורים נמצאים חדרי השינה של הילדים להם חדר רחצה משותף, מאסטר השינה של ההורים ואזור שירות חכם בלב המסדרון, שמכיל בתוכו פונקציות חשובות: "הקומה אינה גדולה במיוחד לכן חשוב היה לי לייעל את הפונקציות שבה ולהשתמש נכון בכל סנטימטר. במסדרון יצרתי ארון שירות בו מסתתרים מכונת הכביסה, המייבש ומוצרים נוספים כמו תמי 4 לדוגמה שמשמש בעיקר את הילדים במידה והם צמאים במהלך הלילה. את כל הפונקציות הללו הסתרנו מבעד לחזית מאווררת ומחורצת שנצבעה בצביעה אפוקסית. הקומה רוצפה בפרקט עץ אלון מעושן בפריסת פישבון, מה שמקנה לה ממד של חמימות. חדרי הילדים תוכננו בהתייחס לתחביביהם וטעמם וחדר הרחצה המשותף עוצב בקווים קלאסיים ונקיים שיוותרו רלוונטיים גם בעוד שנים". 

 
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן

מאסטר ההורים הפך לאי של שקט הודות לעיצוב עוטף ונעים וסיפוח מרפסת הקומה, שעד השיפוץ היציאה אליה התבצעה דרך החדרים. עתה היציאה מתבצעת דרך חדר השינה של בני הזוג והיא מוקדשת לשימושם הבלעדי. "חדר השינה לא מאוד גדול לכן סיפוח המרפסת הוביל לשינוי דרמטי", מסבירה זלדמן. "שמרנו על ניקיון ומינימליזם כדי לשוות לאזור השינה מראה יותר מרווח. על מנת לתת תחושה חמימה ופרסונלית שילבנו שידה CUSTOM MADE- עבודת נגר אומן, שידות צד ואמנות".

 
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן

גם חדר הרחצה לא גדול במיוחד אך הוא ללא ספק מאוד מושקע: "את הקירות חיפינו בגרניט טבעית super white בעלת דוגמה עוצמתית שמוסיפה עושר ויזואלי לחלל הנקי. בקצה החלל ממתין לבני הזוג מקלחון גדול ומפנק בו ספסל מרחף, נישה נסתרת עבור סבונים ושתי מערכות ברזים למקלחת זוגית. הפינוק לא נעצר שם: שילבנו עבורם רמקולים בתקרה, חימום תת רצפתי ואסלה חכמה שכוללת פונקציות של שטיפה ויבוש. ארון האמבט עשוי פורניר אלון מסורק צבוע בלבן על גבו משטח קוריאן. הם משתלב נפלא בחלל המונוכרומטי ובד בבד מוסיף בו עניין", מסכמת זלדמן.

צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן

צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן
צילום: שי גיל | אדריכלות תכנון ועיצוב: שלומית זלדמן

 

 

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי








אריחים