צפרדעי גורמה באמבטיית המלון
בן השנים 1982 ועד 1986, פיטר הצרפתי היה המנהל הכללי של מלון "מנדרין אוריינטל" בהונג קונג. וכך הוא מספר: "אחד המנהיגים של אפריקה, התארח אצלנו, כמובן בסוויטת מנדרין. הוא והפמליה שלו כבשו את כול הקומה ה:24. במהלך ביקורו בהונג קונג, פיתח המנהיג חולשה לצפרדעי הגורמה המקומיות. ולכן הוא רכש מספר ארגזים מלאים בהן.
כדי לשמור על טריותן, המנהיג החליט לגדל את הצפרדעים באמבטיה שבחדרו, עד אשר יגיע זמנן. למרבה הצער הריח הלא נעים, בלשון המעטה, של הצפרדעים חלחל מהקומה העליונה לכול שאר הקומות במלון. ואז לצוות המלון לא הייתה ברירה אלא להסביר למנהיג הנכבד את חוק הבית שלהם: "לא ניתן להכניס חיות מחמד".
בעלי מלונות מוכנים לעשות הרבה דברים, כדי לשפר את חווית האורח – אך כנראה שגידול צפרדעי מאכל באמבטיה, הוא לא אחד מהדברים הללו. מלון "היי-מאטיק" (Hi Matic) שבפאריז, נחשב למלון ידידותי לסביבה שדווקא מאפשר הכנסת חיות מחמד - למרות שגם כאן לא בטוח שצפרדעי מחמד, או מאכל, נכנסות לרשימה.
שבעת הגמדים של שלגיה
כול חדרי מלון "היי-מאטיק" צבועים בצבעים שמזכירים חדר משחקים של ילד שאינו סובל מהפרעת קשב. הקירות צבועים בצבע תכלת, הרצפה ירוקה, המיטה סגולה והמדפים כתומים. החדרים הצבעוניים אמורים לתת לאורח הרגשה של ילדות בזכות שפע הצבעים החמים והפשטות שלו.
גודלם הזעיר של הרהיטים וקומתם הנמוכה ייגרמו לכם להרגיש כאילו בעוד רגע ייכנסו לחדר שבעת הגמדים של שלגיה, לו היה להם כסף לצאת מהיער ולבלות לילה במלון בוטיק בפאריז.
אל תאמרו חדרי אירוח מעכשיו אמרו "קבנות"
המלון שתוכנן על ידי המעצבת המפורסמת מטלי קרסט (Matali Crasset) מציע לאורחיו 42 חדרי אירוח עכשוויים שנקראים "קבנות". השם "קבנה" נועד לשקף את השילוב בין מלון אורבני לבין "לודג''" עממי. וזה מה שנאמר באתר הבית של המלון: "חדרי המלון אמורים לשמש כמעין "קוקון" אקונומי, אקולוגי ואוטומטי בלב ליבה של פריז". הרבה מונחים מרשימים שמנסים לבוא לידי ביטוי בעיצוב צבעוני, חיבור לאייפד ומכונות מזון אוטומטיות.
המעצבת ניסתה להעניק לאורחיו את ההרגשה של חיים בקרבת האדמה ועל ידי כך ליצור את הרגשת החופש החמקמקה, אך נראה שהרגשת החופש האמיתית מושגת דווקא בזכות ערימה של "מזרוני זיכרון" שנראים כמו פוטונים של מתבגרים, ולדברי האורחים במלון הם בהחלט מאוד נוחים ונעימים. המיטות הנוחות והרחבות הופכות במהלך היום לספות שאף ניתן לעבוד עליהן.
אובססיה ליעילות ולטכנולוגיה
אפשר לומר שהחדשנות שהמלון הזה מציע לאורחיו, אינה באה לידי ביטוי דווקא בצבעוניות או בריהוט הנמוך, אלא יותר באובססיה של המלון ליעילות ולטכנולוגיה. בחדר יש טלוויזיה, תחנת עגינה לאייפוד, כספת דיגיטלית, מייבש שיער ומנורת קריאה ניידת.
חדר האמבטיה הוא גם דוגמה לאובססיית היעילות והחיסכון בחלל - אפשר לומר שאין אמבטיה, אלא מעין תא גלילי מזכוכית שבו יש מקלחת ושירותים – הרחצה במקלחון הזה יכולה להחזיר לאלו מכם שהיו בצבא, את התחושה של רחצה בתא המקלחת בטירונות, רק עם הרבה יותר אור, צבעוניות וניקיון.
החיים בקלידוסקופ ענק
בניגוד לחדרי המלון שאמורים לשמש כמעין נקודת מסתור חמה מהמולת העיר, הלובי בעל החלונות הגדולים שמשקיפים לרחוב, משרה לעיתים הרגשה כאילו נכנסתם לתוך קלידוסקופ ענק. בתחושה הזו תומך הפסקול של מוסיקה אלקטרונית תוססת שמושמעת שם ללא הרף.
אין ספק שמלון היי-מאטיק בפאריז מעניק חוויה אחרת לאורחיו, השאלה היא האם זו באמת החוויה
שהם היו רוצים לקבל?