יוצאים מהקופסה

 

זכייתו של האדריכל טויו איטו בפרס פריצקר לשנת 2013 והעקרונות העומדים בבסיס יצירתו, העניקו השראה לחיפוש אחר פרויקטים המאופיינים בפריצת גבולות, באותה שאיבה מהטבע, ובאותה רוח חדשנית של יציאה מהקופסה

מאת: מילי טל - שוורץ | צילום: | 22/09/2013

  

את היצירה האדריכלית של טויו איטו (71), מהבולטים והמוערכים בקהילת האדריכלים, קשה למתג או לקטלג. לאורך 4 עשורים של יצירה וקריירה, האדריכל היפני מותח ומאתגר את גבולות הגיאומטריה המודרניסטית, בספקטרום רב-גוני של פרוגראמות ושפות אדריכליות. עקרונות של חדשנות רעיונית בנוגע לחומר, צורה ופונקציה הם מושגי מפתח ביצירתו, אשר מתרחקת מסממנים של טיפולוגיה או סגנון לעבר אידיאולוגיה המשוחררת מתבניות נוקשות של גריד, תכנית, קונבנציה וקונספט:  מוטיבים והשראה מהטבע מתורגמים לאדריכלות קלילה, גמישה ואורגנית במשחק לא שגרתי בין אטימות ושקיפות; איזון וזרימה הרמונית נעים בין המרחב הפרטי והציבורי מתוך חקר היחסים בין האתר, המבנה והסביבה ומעניקים פרשנות חדשה ליחסים בין פנים וחוץ; בין מסורת לקדמה הוא ממציא מחדש את השימוש בחומרים מסורתיים- כמו בטון, עץ ופלדה -ומשלב בו זמנית אלמנטים מתקדמים כמו תאים פוטו-וולטאים. אלו מיושמים בחשיבה עיצובית עכשווית ויוצאת דופן אשר מתכתבת עם המוביליות של החברה והתקופה הנוכחית, ומשתקפת בפרויקטים שתכנן -ספריות, בתים, פארקים, תיאטראות, חנויות, בנייני משרדים וביתנים. בין אם זו חזיתו הייחודית של בניין Tod's בטוקיו, שבנויה כמעטפת סטרוקטורלית דמוית ענפים מולבנים מבטון או תעלות התמיכה והתקשורת שמתפתלות ומתרוממות כיער של עצים, ובין אם זו ספריית הזכוכית האייקונית של המדיטק בסנדאי - יצירתו של של איטו מציגה עבודה מקורית, מגוונת וחד פעמית, הקושרת ערכי טבע, תרבות ומסורת לעידן המידע והטכנולוגיה.  
 
 
Pablo Reinoso
www.pabloreinoso.com
 
האמן הרב תחומי pablo reinoso חוקר את מערכת היחסים בין האובייקטים לסביבתם מתוך שכפול, הכפלה, עיוות, הארכה, מתיחה, הצללה ומניפולציה בפריטי ריהוט יומיומיים. סדרת Thonet של האמן הארגנטינאי, מתכתבת עם המגמה האורגנית של התקופה בת זמננו ומתחקה אחר מיכאל טונה, נציג זרם האר-נובו שבווינה וחלוץ ייצור הריהוט התעשייתי בטכנולוגית כיפוף עץ ואדים. בהתייחסותו לכסא האייקוני בוחן reinoso את גבולות החומר, מפשיט את פריט הישיבה מסממני הייצור ההמוני ומעניק פרשנות חדשה לאחד מפריטי העיצוב הפופולאריים בתולדות העיצוב המודרני. בוורסיה אמנותית ומפוסלת הנאחזת ומתפשטת בחלל, כמו בסדרת הספסלים spaghetti , חוזר פריט הישיבה אל השורשים, הייצור הידני ומסורת הקראפט, ואגב כך מכניס למרחב הסטטי, לכאורה, את האובייקט האינסופי.
 

 
 
 
 
 
 

 

 

Grove
www.grovemade.com

מותג הסטרטאפ האמריקאי Grove שבפורטלנד מלביש בשיק אקולוגי גאדג'טים פופולרים כמו אייפון, מק-בוק ואייפד. קן טומיטה וג'ו מנספילד, היזמים הירוקים העומדים מאחורי המותג, מתרגמים את התמחותם בתחום גילוף לייזר ועיצוב רהיטים לקולקציית חיפויים עכשווית מבמבוק. הקו העיצובי של הפריטים משלב בין עבודת הקראפט לחדשנות טכנולוגית ומציע גם שכבת מגן פנימית המופקת מסיבים - מורכבים מצמחים.
 
 
 


Brent Comber
www.brentcomber.com

על קו התפר בין האמנותי, השימושי והמעוצב, פריטי הריהוט של Brent Comber הם שיר הלל ליופיו הגולמי והלא מעובד של העץ. המעצב הקנדי משמר את יופיו הטבעי והבתולי, חושף, מלטף ומאיר את פגמיו ומציב את חומר הגלם במרכז הבמה: גזעים, סדקים, בליטות, בלטים, גידים, קליפות, דיגומים א-סימטריים, שאריות שבבי עץ ונסורת, נאספים ומלוקטים ממנסרות, מפעלים ואתרים טבעיים תוך השפעה מינימאלית על הסביבה. בשפת עיצוב הנעה בין הפרימיטיבי והמסורתי לחדשנות פונקציונאלית, תהליך הייצור מתרחק מהמתועש והסינטטי לעבר קראפט עכשווי ומקיים, המתכתב עם החזרה למסורת ולשורשים והחיבור המחודש בין האדם, המקום והטבע. 
 

 


 

 

 

 

 

 

 Onico hair&nail
r.isobe+office for design
ryoisobe.com
http://www.onico.jp
Photograpy: shigeki matsumoto
 

קו העיצוב של  Onico hair&nail שבאוסקה יפן, מתחקה אחר משחק הילדות 'חפש את המטמון' ומתרגם את עולם המעשיות והאגדה למכון יופי דמוי יער אורבאני. עיצוב החלל הופקד בידי המעצב  ryo isobe אשר צובע את העולם המסחרי בעיצוב DIY -טרנד מוביל ופופולארי בגישה של עשה-זאת-בעצמך, המאפשרת להטביע חותם אישי ותואמת את ערכי הלקוח. הקונספט העיצובי מטשטש את הקוטביות בין המרחב הפרטי לציבורי ומוחק את הקו בין מציאות ואשליה באמצעות תפאורה אינטימית בסטיילינג אקלקטי: גזעי עץ שדר מקווקווים מנקדים את המרחב ומחברים בהרמוניה בין רצפה לתקרה; וילונות שקופים מרחפים בחלל ומייצרים אווירה ביתית, חמימה ועוטפת לצד אשכולות קיסוס מלאכותיים, פנסי מגדלור, חוטים ושלשלאות של נוריות, נורות ליבון ושנדליירים. אסופה משלימה של טקסטורות, אלמנטים, חומרים וסגנון ממשיכה את הקו עם שלל פריטי ריהוט ואקססוריז החל ממעקות דקורטיבים, דרך מסגרות ריקות ושולחן טואלט מוזהב, ועד לינשוף מפוחלץ.
 
 
 
 
 
 
 

 


 


Uchronia
Arne Quinze
arnequinze.com

ארנה קווינזה, אמן ומעצב בלגי המתרגם מסרים חברתיים ליצירות פרובוקטיביות, עיצב מיצג מרהיב אשר נבנה ונשרף במסגרת פסטיבל BURNING MAN במדבר נוודה שבארה"ב. הפסל הסביבתי המדהים בגודלו עשוי ממספר עצום של כפיסי עץ המרכיבים את שלד המבנה, כשכל אחד מאלפי החלקים מסמל אינדיבידואל אחר בכפר הגלובלי. קווינזה, כוכב עולה בסצנת האמנות הקונספטואלית, עיצב את המבנה כחלל מחסה ארעי, חסר זמן ומקום, המסמל מרחב היפותטי -אוטופי לחופש, שיתופיות, יצירתיות חסרת גבולות וגילוי מחדש של מהות החיים עם ערך חברתי מוסף.
 
 
 
 

 

 

Electric
Mathieu Lehanneur 
www.mathieulehanneur.fr  electric-paris.com
Photos : © Felipe Ribon
copyright Electric By Night : Jean-Claude Guilloux
 
"אם אליסה מארץ הפלאות הייתה גרופית של מוסיקת רוק, זה המקום בו היא הייתה מבלה, -לילה ויום"; 
Electric, -"פלטפורמת תרבות חדשה" המתפקדת כבר וכוללת מסעדה, לאונצ' ומועדון לילה הושקה לאחרונה בפריז, בפנטהאוז מרשים המתפרש על 1000 מ"ר ומשקיף על נופה הפנוראמי של עיר האורות. המעצב הצרפתי  Mathieu Lehanneur ,בשיתוף עם האדריכלית Ana moussinet , הופקדו על עיצוב החלל ובחרו בקו עיצובי אשר סוחף את הבנאליות של העיצוב המסחרי לכדי חלל חוויתי, רב-חושי וקונספטואלי. יישום טכנולוגי מתקדם בתחום התאורה והסאונד, בשילוב אלמנטים כמו מקרני וידאו ותכנית גמישה ודינאמית מאפשרים קוסטומיזציה ומניפולציה חסרת גבולות בעיצוב התפאורה והפנים. את אלו משלים ריהוט מודולארי ותמהיל מוזיאלי של סטיילינג המשלב שמות מובילים מזירת העיצוב העכשווי כמו טום דיקסון , מרטינו גמפר, דריאדה ו-hay. את חלק הארי בעיצוב החלל מגדיר ללא ספק דובדבן עיצובי חד- פעמי, השייך למונומנט עץ מושחר ונדיב ממדים העשוי מפיברגלס ומחבר בין שמים לארץ. אלמנט עיצובי זה בוקע מהרצפה, מתרומם, מתעורר, כובש ומתפשט בחלל כאפיריון סוריאליסטי בעל נוכחות דרמטית ועוצמה ויזואלית מרשימה: צמות מתמשכות משלבות ומחבקות גופי תאורה וסאונד, כבלים, חוטים, פנסי תאורה ונורות LED, אשר מתערבבים במרחב בין התהליך התעשייתי והרציונאלי לבין אוצר דימויים חזותי מהאגדות. 

 
 
 
 
 
 
 


Facecord 
Mark Moskovitz
www.fiftytwothousand.com

האמן האמריקאי מארק מוסקוביץ בוחן את המדיום של עץ עתיק ימים בהפיכתו לאובייקט עכשווי ושימושי. שידת המגירות  facecord מעוצבת בהשראת זיכרונות של 'ערימת עצי הסקה' ומכניסה למרחב הפרטי את המראה הביתי והחם. שפת עיצוב פואטית ומתעתעת מתחקה אחר טכניקת האשליה האופטית 'טרומפ לויאל' (תעתוע העיןֿ) ומוגדרת ע"י אי הסדר הגיאומטרי של בולי העץ  ויופיו הטבעי והלא מעובד של חומר הגלם.
 
 
 
 

Starbucks Coffee 
 http://www.kkaa.co.jp
KENGO KUMA & ASSOCIATES


במשחק מחוכם בין הגלובאלי ללוקאלי האדריכל קנגו קומה מגשר בין מזרח למערב, בעיצוב סניף סטארבקס בעיר  דֵזֵאיפוּ במחוז פוּקוּאוֹקַה, שביפן. מיקומו של הסניף בצומת המרכזית המובילה למקדש ההיסטורי דֵזֵאיפוּ טֵנמֵנגוּ, הכתיבה את הקונספט העיצובי של הפרוייקט: בית קפה מקרשים. למעלה מ- 2000 אלות עץ שהותקנו בחלל ומצטרפות לכמות כוללת ושוות ערך ל - 4.4 ק"מ, 
מייצרות מערכת אריגה ייחודית מקרשי עץ באורך  1.3 – 4 מ'.  אלמנט עיצובי יחידי ודומיננטי זה, פונה בחוכמה פנימה והחוצה בנוכחות מרשימה המשתקפת למרחוק ומגדיר בצניעות את אופיו הייחודי והאמנותי של הסניף האמריקאי. סבכת הקרשים האלכסונית עוטפת את החלל בזרימה הרמונית ובקו מתאר ייחודי, אשר מגדיר מחדש את מוסכמות הסימטריה ומייצר מראה טבעי דמוי מערה.  באופן זה המבנה מתכתב, משתלב ומתמזג בהתאמה עם ההיסטוריה האדריכלית והמסורתית של המקום והבנייה הטיפוסית והנמוכה של הסביבה.
 
 
 
 
 
 

Craig Green
craig-green.com

המעצב קרייג גרין, בוגר טרי של המוסד היוקרתי לאופנה סנט מרטין בלונדון, כבש את מסלול התצוגה בשבוע האופנה לגברים בלונדון עם שואו אוונגרדי של השתקפויות, הכפלות, צללים ומשחק של ניגודים. הקולקציה מתרגמת את האובססיה של המעצב לאור וצל למערכות לבוש בשתי גרסאות :האחת במראה כהה ואפל והאחרת ,-גרסת נגטיב בהירה ומוארת. המראה המונוכרומאטי הציג גם ניגודיות מעודנת בגישה וסגנון: שימוש בחומרים כמו כותנה, סאטן, שעווה, צמר ודנים  לצד שילוב מוטיבים מאופקים כנגיעות בד מבריקות ורצועות ויניל מנצנצות, המשמשות כאלמנט יחיד של קישוט וגימור. את המראה המינימליסטי-סגפני משלימות בדרמטיות מסכות פיסוליות, משוננות ותיאטרליות המורכבות משברים אקראיים של קרשי עץ.



 אהבתם ?

 

עוד מהעולם ...


לעצב זה לפתור בעיות - ראיון עם המעצב הבריטי בנג'מין הוברט

העיצוב על פי מילאנו , תערוכת רהיטים 


 

 

idea רוצים לקרוא את המהדורה המודפסת של מגזין בית ונוי בסלון שלכם? הרשמו עוד היום



 


החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development