הבית הלבן

בית רחב ידיים ששופץ מן היסוד בהרצליה פיתוח, הציב בפני האדריכל אתגר של ממש, כאשר התבקש לעצב את כולו בגווני לבן בלבד. התוצאה המסקרנת משלבת בין מראה מלכותי ומרשים לצד משחק מתוחכם של אור וצל, שקיפויות ושלל טקסטורות.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: עודד סמדר | תכנון ועיצוב: אדריכל טל אוחיון - 20/01/2019

השטח:  שטח המגרש: כ-530 מ"ר שטח בנוי: 500 מ"ר

 

 

אדריכל: טל אוחיון צילום: עודד סמדר


 

בני זוג בשנות ה-60 לחייהם, ביקשו להתאים את בית המשפחה לצרכיהם החדשים, לאחר עזיבת הילדים את הקן. הבית הוותיק, בו מתגוררת המשפחה מזה 30 שנה, דרש מתיחת פנים ורענון, כאשר הקו המנחה בתהליך היה בקשתה המפתיעה של בעלת הבית לעצב את הבית כולו בצבע הלבן בלבד. האילוץ העיצובי הציב אתגר של ממש בפני האדריכל טל אוחיון, אשר בחר לשלב מגוון חומרים וטקסטורות בגווני הלבן, ובכך יצר משחקי שקיפויות, אור וצל ועושר של רבדים, גם בלי הצורך בשימוש בצבעוניות מגוונת. תהליך השיפוץ אשר ארך כחצי שנה, כלל הריסה של כל אזורי הפנים ותכנון מחדש.


הבית המקורי עוצב בסגנון קלאסי-פרובאנסי, במראה עשיר הכולל פרטים רבים, קרניזים ופיתוחים, מדרגות שיש וריהוט איטלקי כבד, היוצרים תחושה של עומס בחלל. התכנון החדש משלב בין אהבתם של בני הזוג לעיצוב הקלאסי, לבין מראה נקי יותר ומציג פיוז'ן בין שני הסגנונות השונים בתכלית זה מזה. המעטפת החדשה עוצבה בקווים מודרניים, כאשר מנגד, שולב המראה הקלאסי באזורי הפנים בעבודות נגרות, בגופי התאורה ובריהוט שיובא מאיטליה.

 

 

אדריכל: טל אוחיון צילום: עודד סמדר


 

בכניסה לבית מתקבלת תחושת מרחב מיידית, כאשר כל קומת הקרקע המתפרשת על פני שטח של כ-130 מ"ר, מתפקדת כחלל אחד גדול. הקומה כוללת סלון עם שני אזורי ישיבה, מטבח גדול, גרם מדרגות מרשים, פינת אוכל ופינת אירוח נוספת. הצבע הלבן הבוהק יוצר תחושת פאר ורושם ומוכיח כי ניתן לייצר עושר עיצובי רב ללא שימוש בצבעוניות.


הקומה כוללת שלושה אזורי ישיבה שונים, ובנוסף פינת אוכל ואירוח בחצר. אזור הישיבה הגדול ביותר ממוקם בסמוך לחצר וכולל ספות קפיטונז' מעור לבן שיובאו מאיטליה, לאירוח פורמלי רב משתתפים. פינת אירוח נוספת כוללת אזור אלקטרוני לצפייה בטלוויזיה המשולב בנישה של גרניט שחור, וממולו מערכת ישיבה של ספה וכורסאות בד בטקסטורת עלים היוצרת משחק בין גימור מבריק למט. ממול ניצב אזור הישיבה השלישי בקומה, הכולל ספה וכיסאות לאירוח יומיומי קליל.

 

 

אדריכל: טל אוחיון צילום: עודד סמדר


 

המטבח, אשר טרם השיפוץ היה סגור בין ארבע קירות, נפתח כעת אל אזור הסלון ובכך מאפשר תחושת מרחב וזרימה בחלל. המטבח החדש נבנה במראה פרובאנס, בצורת ח' עם אי במרכזה, המשלב משטח משיש אוניקס הכולל אפשרות לתאורה, ומהווה תוספת למשטח עבודה וכן פינת ישיבה לארוחות קלילות. מסביב לאי ניצבות יחידות מזווה משולבות בויטרינות, ואיזור עבודה הכולל משטח עבודה משיש גרניט חום המתמזג לצד גוון האוניקס, ובו כיריים וכיור. עבור כל חלקי הבית נבחרה תאורה טכנית בלבד, בכדי לשמור על מראה נקי ולהימנע מעומס, כאשר בסלון ובפינות נוספות מוקמו גם מספר גופי תאורה מעוצבים, בהם שנדלירים מעוטרים בקריסטלים. שירותי האורחים עוצבו כיחידה מרשימה הכוללת נישה מותאמת לארון ומראה עם תאורה היקפית, לצד ריצוף שיש לבן וקיר אוניקס מואר, ובכך שומר על קשר עיצובי עם האי במטבח.

 

 

אדריכל: טל אוחיון צילום: עודד סמדר


 

אזור החוץ כולל מטבח עם דלפק ישיבה, שולחן אוכל גדול ופינות אירוח שונות, והוא החלק שזכה לשינוי הגדול ביותר בתהליך השיפוץ. האזור עבר שינוי טוטאלי מבחינת פיתוח השטח. בעבר לא התאפשרה גישה לבריכה ולחצר הראשית מאזור פינת הישיבה הפנימית, ולאחר השיפוץ נפתח מפלס הבריכה לאזור החצר הראשית, בכך הפכה הבריכה לחלק אינטגרלי משטח הבית. גם מבחינת צמחיה עברה החצר מהפך, כאשר חלק גדול ממנה נוקה והוחלף בריצוף פרקט וקרמיקה, המשלב תעלות ובהן חלוקי נחל, לטובת מראה נקי ומסודר, ואחזקה קלה יותר. כעת הצמחייה מרוכזת סביב מעטפת הגן, כולל אדניות בנויות הנמצאות בלב האזורים המרוצפים.

יחידת המאסטר בקומה הראשונה כוללת חדר רחצה וחדר ארונות רחב ידיים. ממול הכניסה לחדר השינה, ניצב קיר ובו נישה מובנית המתפקדת כאזור איפור, אשר צופתה ביחידת נגרות המשמשת לאחסון. המיטה אשר יובאה מאיטליה, משלבת מראה שיש לצד אלמנטים מזהב וטקסטיל מרופד.

 

אדריכל: טל אוחיון צילום: עודד סמדר


אדריכל: טל אוחיון צילום: עודד סמדר
 


חדר הרחצה משלב אבני פסיפס ולוחות ענק של גרניט פורצלן המדמה אבן סטטואריו לבנה עם עורקים שחורים, ובו סאונה רטובה ומקלחון גדול עם ספסל ישיבה. הבחירה באבני פסיפס קטנות במיוחד אפשרה לייצר בסאונה הרטובה צורות מעוגלות וקימורים, לרבות ספסל ישיבה מפוסל. ארונות האמבטיה עוצבו במראה קלאסי והם מוקפים בקוריאן לבן עם כיורים אינטגרלים מובנים. הקיר כולו מורכב כמראה, המייצרת אחידות וניקיון ואשליה של גודל בחלל.

חדר הארונות כולל אזור ישיבה, אזורי תלייה נמוכה וגבוהה, מדפים ומגירות, וכן איזור אקססוריז. כל הנגרות עוצבה בהתאמה אישית לפי צרכיהם של בני הזוג .

 

אדריכל: טל אוחיון צילום: עודד סמדר
 

 

 

אדריכל: טל אוחיון צילום: עודד סמדר

 

 

אדריכל: טל אוחיון צילום: עודד סמדר


 

בהמשך הקומה ממוקמים שני חדרי שינה, אזור אירוח הכולל טלוויזיה פינת ישיבה מעור, וחדר רחצה נוסף ובו אמבטיה, הממשיך את אותה שפה עיצובית של חדר הרחצה ביחידת ההורים.

המרתף משמש כאזור האירוח של בעל הבית והוא כולל בר משקאות מפנק אשר עבר חידוש מקיף, ומשלב מראות, מדפים וכסאות בר על טהרת הלבן, לצד שולחן ביליארד מקצועי ופינת טלוויזיה.

 

 

אדריכל: טל אוחיון צילום: עודד סמדר

 


 

יצירת קשר