הבית בגדרה- אלוהי הפרטים הקטנים

שיפוץ בית דו משפחתי משנות ה-90 בתקציב קטן וללא שבירת קירות הוביל למכירת הבית ברווח גדול. אז אם חשבתם למכור את הבית אולי כדאי לכם להזמין מעצבת פנים. 

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: טאטיאנה טאטוב | מעצבת פנים: ענבר קרפר- סרנוביץ - 29/01/2017

המבנה: בית דו משפחתי בגדרה

הדיירים: משפחה בת 4 נפשות וכלב

מעצבת פנים: ענבר קרפר-סרנוביץ


בני המשפחה התגוררו בבית דו משפחתי מיושן בגדרה. במשך שנים חלמה אם המשפחה על שינוי הבית ועיצובו מחדש. הבית שהיה בנוי ב"סטנדרט קבלן" היה חסר אופי ומותאם לשנות ה- 90. העיצוב הקודם הוגדר על ידי בעלת הבית כמבולבל וכי "דבר לא התאים לדבר בבית". רצון המשפחה היה להכניס אווירה חמימה ומשפחתית לבית ולשלב נגיעות עיצוביות בסגנון וינטאג'. האתגר הגדול בדומה להרבה שיפוצים אחרים היה התקציב. בעלת הדירה לא רצתה לפתוח חסכונות ולשבור את קירות הבית על מנת לעצבו מחדש אלא חיפשה פתרונות יצירתיים שיאפשרו שינוי משמעותי בעלות קטנה.

בפגישה הראשונה של המעצבת ענבר קרפר-סרנוביץ עם בני הזוג נבחנה הדרך בה יצליחו גם לשנות את כל הקונספט העיצובי של הבית וגם ולעמוד בפרוגרמה התקציבית שהדיירים רוצים. המקום הראשון שנבחר היה החלל של הקומה הראשונה- חלל פתוח אל המטבח ואל גרם המדרגות. "המקום היה צריך המון TLC", מספרת ענבר, "או בעברית: אהבה. היינו צריכים לרדת לפרטי פרטים בכל פינה בבית כדי למצוא את הדרך הטובה ביותר והיצירתית ביותר כדי לשמור על התקציב ולהגיע לתוצאה אותה רצו דיירי הבית".

 

חלל הבית נפתח ונוצרה אווירה חמימה בנגיעות וינטאג'

שולחן פינת האוכל והכסאות נצבעו מחדש ומוקמו בכיוון אחר

מפאת התקציב הוחלט שהמטבח יישאר כמו שהוא- במהלך השיפוץ הדלתות נצבעו, הידיות ואריחי המטבח הוחלפו כדי להעניק את הטאץ' העיצובי החדש. השולחן הישן הוחלף באי המאפשר אחסון נוסף ומקומות ישיבה. מכיוון שהשולחן הקודם "סגר" את המטבח השינוי הוביל לתחושת חלל מרווחת ונעימה יותר . קיר המטבח נצבע בצבע גיר שחור, מוטיב שחזר על עצמו בנגיעות שונות בעיצוב הבית. "בתחילה הלקוחה נרתעה מעט מהשימוש בצבע השחור אך האמינה בקו העיצובי שלי, לאחר סיום הפרוייקט היא השתכנעה בשימוש הנכון בו", מספרת המעצבת.

דלתות המטבח נצבעו, הידיות וחיפויים הוחלפו בנוסף השולחן הוחלף באי

לוח שחור מעוצב מאחורי האי במטבח

בדומה לארונות המטבח פינת האוכל לא הוחלפה אלא נצבעה מחדש בצביעה מיוחדת בצבעים מעושנים. בנוסף שונה כיוון השולחן שמוקם באופן לא נכון במשך שנים. גרם המדרגות הכבד הוסר ובעיצוב מיוחד הוחלף לפרזול מתכתי שחור. בסלון הוחלפו הוילונות ונקנו זוג ספות שיתאימו לאווירה המשפחתית שנוצרה בבית החדש. שולחן הקפה נעשה ממתקן לבקבוקי יין שמוחזר ועליו הורכבו פלטת אלון מבוקע וגלגלים. ה BAR שהיה שנים בבעלות המשפחה קיבל אף הוא מקום של כבוד בסלון. הוא נצבע מחדש ומוקם בפינת החדר.

הבר שעבר דורות במשפחה קיבל מקום של כבוד בסלון

הקיר שמאחורי גרם המדרגות הפונה אל דלת הכניסה עוצב מחדש - נבחר טפט מיוחד והכניסה לבית הפכה מרשימה כיאה ל"פוקל פוינט" של הבית. דלתות הבית הוחלפו ונבחרו דלתות בגוון שמנת על מנת ליצור שיק קלאסי. התאורה הוחלפה לתאורת נרות פחם משולבת עם נחושת וברחבי הבית פוזרו פרטי אקססוריז מתאימים ופרטי אומנות שישתלבו בעיצוב הכולל.

טפט מיוחד בקיר שמאחורי החלל, פריטים מיוחדים בשירותי האורחים

בשירותי האורחים שהיו עמוסים וחסרי קו עיצובי בוטלה המקלחת הנוספת ובמקומה נוסף רהיט מסיבי לאחסון מגבות ומוצרי טואלטיקה. בנוסף יחד עם נגר פרטי שולבו עבודות נגרות ששימשו כפתרונות אחסון - ארונות מתחם לגרם המדרגות ובשרותי האורחים.

בסיום הפרוייקט הבינו הדיירים כי הם יכולים לנצל את המומנטום החיובי של שינוי הבית והחליטו למכור אותו. הבית נמכר במהירות ובמחיר ששילש את הוצאות השיפוץ שערכו. משתלם לעצב מחדש כבר אמרנו?

פרזול שחור מיוחד בגרם המרגות

נגיעות וינטאג' בעיצוב הביתי

עיצוב פנים- ענבר קרפר-סרנוביץ התגוררה שנים רבות בניו יורק שם למדה בבית הספר לעיצוב פארסון. בארה"ב היא עיצבה חללים רבים והתמקצעה בתחום. כשעברה להתגורר בהודו עיצבה פרוייקטים כמו מלון בוטיק בהימלאיה, חנויות אפנה, מסעדות ועוד.

עם שובה לארץ לימדה קורסים בעיצוב פנים וסטיילינג באוניברסיטת בן גוריון ביחידה ללימודי חוץ ובשנתיים האחרונות הצטרפה לסגל האוניברסיטה הפתוחה בלימודי חוץ.

יצירת קשר - הבית בגדרה- אלוהי הפרטים הקטנים