שיפוץ ועיצוב וילה ברמת השרון

שיפוץ בית גדול ממדים ובעל פוטנציאל רב למימוש חזון עיצובי ותכנוני מתגבר על הבעיות הקיימות והופך לוילה מעוצבת ויוקרתית

מאת: איתי פורת | צילום: | אדריכל ומעצב פנים – איתי פורת - 03/04/2013
אשמח לשתף אתכם, הקוראים, בחוויה המקצועית שלי כאדריכל ומעצב פנים, מתחילת התהליך, קבלת הפרויקט לטיפולי, ועד סופו, ביום כניסת הדיירים למשכנם החדש. 

 

ראשית, עם הגעתי לנכס, שאגב ממוקם באחת השכונות היוקרתיות ברמת השרון, הופתעתי לגלות פער בין החלל העצום של הבית לבין שטח הגינה הקטן, דבר שדרש ממני תכנון ומחשבה רבה וזאת על מנת ליצור פרופורציה בין החלל הפנימי, לשטח הגינה החיצוני.

שנית, למרות היותו של הבית גדול ממדים ובעל פוטנציאל רב למימוש חזון עיצובי ותכנוני, החללים הפנימיים תוכננו באופן לקוי תוך רמת גימור ירודה, דבר שדרש טיפול מיידי.

 

עם קבלתי את הפרוייקט, לאחר היכרות עם בני המשפחה והפנמת צרכיהם הבסיסיים ופנטזיות קטנות נוספות, נכנסנו אני ובעלי המקצוע שלי לסדר זמנים צפוף של עבודה תכנונית אינטנסיבית, אך בו זמנית מהנה.

 

התוצאה מופלאה והכי חשוב, משביעה את רצון הדיירים  - חלל פנימי: בקומת הכניסה מטבח משודרג ויוקרתי תוך תוספת של מוצרי חשמל אופנתיים וסוגי ריצוף שונים התוחמים את אזור המטבח אל מול אזור פינת האוכל, טריק עיצובי ליצירת קונטרסט עכשווי. פינת האוכל המינימליסטית מאפשרת לסלון והמטבח להתקיים ולא גונבת יותר מדי תשומת לב, אולם יוצרת אשליה של "ארוחת מלכים" בשל היוקרה שבה. לצד פינת האוכל, בחרתי דווקא בקיר זכוכית מעוגל מרצפה ועד תקרה, זאת בכדי לתת במה לעץ הזית המיוחד, שעליו לא הסכמתי לוותר רק בגלל תחושת השורשיות העיצובית שהוא מעניק, מוטיב המסמל משפחתיות והמשכיות. חלל הסלון הגדול יחסית, כוסה באלמנטים ואביזריי סטיילינג מגוונים, בניהם וילון מסך שהותקן בכדי לתת אשליה של חלונות גדולים עוד יותר מהקיימים ובנוסף גופי תאורה ייחודים בהזמנה אישית של הלקוח. בקומת החדרים, בגין התכנון הקיים, נדרשתי לחשוב על תכנון מחודש, כזה שעונה על אופי וצרכיי הדיירים : להורים עיצבתי סוויטה מלכותית בשילוב של צבעים מרגיעים, חדר ארונות מרווח וגופי תאורה שיוצרים תחושה הרמונית מלטפת ובגולת הכותרת, חדר רחצה גדול ויוקרתי שדרש ממני השקעה מחשבתית ועיצובית רבה. בחדרה של הילדה הקטנה, דרשתי מאנשיי לצפות את הקירות בטפטים בעלי קריצה למוסיקת הרוק'נרול שאותה כל כך אוהבת ובנוסף, הפכו חלון רגיל וקטן לפתח יציאה מרווח למיני מרפסת, בעלת ריצוף דק ומעקה זכוכית שקופה, דבר שמעלה משמעותית את ערכו ויוקרו של הבית. בחדרו של הילד המתבגר, נדרשתי לשים דגש על אבזור טכנולוגי משוכלל ותכנון תואם, החל מפינה לקונסולת משחקים, מסך מחשב גדול ועד לפינת אירוח חברים ושולחן כתיבה ולמידה רחב ומפנק. בכל הבית, שולבו מערכות חשמל חכמות, המאפשרות בלחיצת כפתור פשוטה, להעניק אופי ויצירת סצנה שונה עבור כל מצב ביום- אווירה רומנטית, סטריאו בגינה וסביב הבריכה, כיבוי מזגנים וסגירת חלונות ביציאה מין הבית.

חלל חיצוני – בחצר האחורית של הבית ממוקמת בריכת שחייה שניתנת לצפייה כבר בכניסת הבאים לבית, ע"י ויטרינה שמלווה את המדרגות לכל אורכן ונותנת אשליה של חלל עצום ומואר, לה הוספתי מעקה זכוכית חדיש ופרקטי. הגינה שמקיפה את כל הבית התרעננה בדשא חדש וירוק, אדניות מפוארות ועציצים מזנים שונים, נטעו עצי פרי והוצב משטח דק שמקבל בברכה את פני האורחים וקושר מבלי שנשים לב את שתי חצרות הבית יחדיו, דבר שמשקף המשכיות עיצובית ושימת לב לפרטים הכי קטנים.

 

 

חדר שינה הורים
 

פינת אוכל מינימליסטית אל מול המטבח
 

חלל פנימי: בקומת הכניסה מטבח משודרג ויוקרתי, מוצרי חשמל אופנתיים וסוגי ריצוף שונים התוחמים את אזור המטבח אל מול אזור פינת האוכל
 

 

 

יצירת קשר - שיפוץ ועיצוב וילה ברמת השרון