עיצוב דירה בנוף האורבאני

עם נוף ים המשתרע מולה ועוטף אותה מבעד לויטרינות גדולות, הדירה שעיצבה מעצבת הפנים זיוה גורסקי מתהדרת בחזות מינימליסטית ואנינה המבקשת לפנות לו מקום ראוי 

מאת: עידית אסא | צילום: עוזי פורת | זיוה גורסקי, מעצבת פנים 03/04/2013
 

פרויקט עיצובה של הדירה השוכנת במגדל מגורים יוקרתי ברמת אביב ג' וצופה אל נוף הים, הופקד בידי מעצבת הפנים זיוה גורסקי, כאשר הייתה עדיין במצב של שלד ודייריה התגוררו בארה"ב. לגורסקי קשר מקצועי ארוך שנים עם המשפחה המורחבת עבורה ביצעה כבר שורה ארוכה של תכנונים, אך במקרה דנן התהליך היה שונה "למעשה, כל עבודת התכנון-עיצוב התנהלה בשלט רחוק, עם כמה גיחות מתבקשות לניו יורק כדי לקבל החלטות כאלה ואחרות" מספרת גורסקי " אך באופן כללי, הדיירים, זוג בשנות השלושים לחייהם והורים לשלושה ילדים קטנים, היו מגובשים בדעתם והיטיבו להגדיר את העדפותיהם, כך שהממד הטרנסאטלנטי לא הפריע לתהליך". 


החלל רחב הממדים שנחשף לעין הוא תוצר של חיבור שתי דירות ראי (120 מ"ר כל אחת) אשר בוצע פרונטאלית, כמו "בהדבקה", ובתוך כך יצר מרחב במתאר מלבני-אורכי עם מרפסת ארוכה במיוחד המלווה את חזיתו הפונה לים. חלוקת הפנים של גורסקי נשענה באופן טבעי על הנוף הכחול שנחשף לעין ממרומי הקומה הגבוהה, וחצתה את מרחב הדירה לאורכו תוך יצירת שני אגפים: החלל הציבורי מוקם בחלקו הקדמי הפונה לים, כך שמשום פינה לא ניתן להחמיצו, והחללים הפרטיים בחלקו ה"עמוק" יותר, תוך ניצול המבנה של שתי הדירות המקוריות להפרדה בין אגף הורים ואגף ילדים.

 

עם קלף מנצח של נוף מרהיב, החלל הציבורי עטוף בויטרינות ענק המחדירות אותו אליו, והפונקציות השונות ממוקמות לאורכו כרצף פתוח שבקצהו האחד שוכן המטבח, בקצהו השני פינת האוכל, והסלון בתווך, במרכז המרחב. הודות לממדיו הנדיבים של החלל כל אחד מהאזורים נהנה ממרחב ראוי שתוכנן בקפידה, כאשר המרווחים המשתרעים ביניהם מדגישים את הגדרתו הברורה של כל אחד מהם, כמו גם את נוכחותו של הים הכחול החודר היישר פנימה ללא כל חסימה שהיא.

 

 

 

 

החלל הציבורי: מתאר מלבני המתקבל מאיחוד פרונטאלי של שתי דירות ועיצוב מינימליסטי המפנה מקום לנוף.
 

"הנוף הוא בעצם הסיפור של הדירה, והוא שהכתיב גם את שפת עיצובה כשפה בהירה ומינימליסטית שאינה מתחרה בו, אלא מפנה לו מקום ראוי" אומרת גורסקי, על החלל המרווח המאופיין ברוגע נעים ובאיפוק אנין, ואשר רבים מהאלמנטים ששולבו בו עוצבו על ידה ייעודית עבורו. לריצוף וחיפוי, ובכלל זה של חדרי הרחצה, נבחר שיש רפאל העוטה גון בהיר ומראה מעודן כשהוא משמש גם בפנלים שתוכננו ע"י גורסקי ייעודית כפרט ייחודי, ובמפגשי הקירות עם התקרה הותקנו פסי דקור (קרניזים), המשווים ניחוח קלאסי ואף מצניעים מסילות של וילונות ששולבו במיקומים מסוימים. 

תאורת החלל מתקבלת מגופי תאורה צמודי תקרה שעוצבו ע"י גורסקי עם תוספת של גופים דקורטיביים המהווים פריטים עיצוביים לכל דבר, דוגמת מנורה עומדת מרשימה שעל עיצובה חתומה זאהא חדיד והיא יחידה מסוגה. גורסקי: "בעלת הבית היא שוחרת עיצוב שניחנה בטעם טוב, והדיאלוג עמה היה מהנה בכל הקשור לשילוב הפריטים. את חלקם היא הביאה עמה כשחזרה לארץ, וחלקם נרכשו במשך הזמן תוך שמירה על רוח החלל והתאמה לצרכים". כך, לדוגמה, היות ומדובר בבני זוג האוהבים ונהנים לארח, לפינת האוכל שתוכננה בהתאם לכך ברווחה ראויה נבחר שולחן ארוך המאפשר לעשרה סועדים להסב אליו בנוחות, ובמידת הצורך אף להאריכו. 

באותה רוח תוכנן גם המטבח כאזור נוח מאד, המשלב משטח עבודה עשוי קוריאן שנמשך מקיר לקיר, יחידת קיר גדולה משופעת במקומות אחסון עם חזיתות פורניר עץ משוחזר היוצק חמימות, ויחידת אי מרשימה בגודלה המשמשת הן לאחסון והן כדלפק אכילה וכמשטח עבודה נוסף. פינת הישיבה בסלון מגלמת את המינימליזם שנקט עיצוב הדירה מבחינת שילוב פריטי ריהוט שנבחרו בקפידה יתירה עם אפיל אמנותי כלשהו, ומוקד דומיננטי בחזותה היא מראה אדירת ממדים שנתלתה מעל הספה הארוכה -5 מ'- בסלון, כליווי מרשים שאף משקף את נוף הים. 

 

 

המטבח: משטח עבודה גדול מקוריאן נמשך מקיר לקיר, יחידת קיר עם חזיתות פורניר עץ, ויחידת אי המשמשת לאחסון, כמשטח עבודה וכדלפק אכילה.
 

למראה הקריסטלית, שבוצעה בעבודת יד של אמן איטלקי בהזמנה מיוחדת, מסגרת עשויה פסיפס של מראות קטנות, ומראות ככלל הן פריט המשתלב בעיצוב דירה בוריאציות שונות תוך הענקת ערך מוסף של השתקפות. לבעל הבית שהינו חובב טלוויזיה מושבע, דאגה גורסקי לשלל פתרונות לשילובה, כמו, למשל, מסך נשלף שהותקן בתוך יחידת האי של המטבח, מסך שנשלף מתוך המיטה, ושלא לדבר על המסך הגדול במיוחד שהותקן במרחב הציבורי, ואשר מפאת כובדו נתלה על אחד מקירות הבטון התומכים של הבניין. 

חדרי הילדים חופו בטפטים צבעוניים, ואחד משני הממ"דים שבדירה הוסב לשמש כחדר מחשב עם קירות מפוספסים המשווים לו מראה עליז ונעים. יחידת השינה של ההורים, היא חלל מרווח הכולל מעין מבואת כניסה נעימה, וכן חדר רחצה מוקפד המצויד במיטב הפינוקים, ואשר אף בקירותיו שילבה גורסקי את הפנל שפותח על ידה בשיתוף עם חברת השיש. המרפסת החזיתית שפונה אל הים עוצבה מתוך כוונה לאפשר ליושבים בה ליהנות מנוף הים הנפרש לעיניהם, כאשר מערכת ריהוט מסוגננת התואמת אותו בגונה הכחול ומעקה שקוף שחושף אותו במלואו אכן "עושים את העבודה" ומשלימים את הסיפור השלו של הדירה.  

 

 

יחידת ההורים: מבואה פנימית מובילה אל חלל החדר אליו צמוד חדר רחצה מפנק.
 


רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי