קטנה וקומפקטית

הם רכשו דירה קטנה בתל אביב וביקשו לתת לה מאפיינים מודרניים תעשייתיים. והנה התוצאה.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: עינת דקל | עיצוב פנים: אפרת מידן והקבלן גיא אהרונוביץ | 07/11/2020

עיצוב פנים: אפרת מידן והקבלן גיא אהרונוביץ | צילום: עינת דקל
  

משפחה צעירה, זוג ושני ילדיהם, רכשה דירה ישנה בתל אביב בגודל 93 מ"ר ובעלת 4 חדרים. הצרכים של בני הזוג היו בראש ובראשונה לתת דגש רב למטבח, שהוא לב הבית מאחר והוא חלל פעיל מאוד, כמו גם יצירת הרבה פתרונות אחסון. השיפוץ ארך כחודשיים. 

חדר שהיה ממוקם במרכז הבית, הפך לחדר עבודה וחדר משחקים מודולארי, תוך חשיבה שבעוד כמה שנים הוא ישמש כחדר ילדים. על מנת לא ליצור מסדרון סגור, יצרו מחיצה שנפתחת ונסגרת עליה נחרטו אלמנטים של עלים עדינים שיוצרים סוג של תמונה בחלל. 

עיצוב פנים: אפרת מידן והקבלן גיא אהרונוביץ | צילום: עינת דקל
  

בנוסף, מאחר הבניין אמור להצטרף לתכנית תמ"א בעוד מספר שנים, היה חשוב לשמור כך שאזור הספרייה תהיה ללא אלמנטים קבועים על מנת לא להפריע למעבר לחדר העתידי וכתוצאה מכך האזור הפך  לפינת חמד לקריאה ומשחק, עם ספרייה שמסגרתה עשויה מברזל ובתוכה ריבועי עץ.

עיצוב פנים: אפרת מידן והקבלן גיא אהרונוביץ | צילום: עינת דקל
  

בעת הכניסה לבית אנו רואים משמאל ארון דו צדדי שפונה למטבח ולכניסת הבית. חלל הסלון מואר ופתוח.  רצפת פרקט בגוון עץ טבעי נבחרה לכל חללי הבית למעט הרטובים. ממול הסלון ממוקמת פינת האוכל המשפחתית שמהווה סוג של חציצה בין המטבח לסלון. מספר אלמנטים הגיעו מדירתם הישנה, והן הוטמעו בקונספט החדש של הדירה, בין היתר פינת האוכל והסלון תוך שמירה על סגנון העיצוב המבוקש- מודרני תעשייתי. 

עיצוב פנים: אפרת מידן והקבלן גיא אהרונוביץ | צילום: עינת דקל
  

עיצוב פנים: אפרת מידן והקבלן גיא אהרונוביץ | צילום: עינת דקל
  

נבחר חדר אחד לשני הילדים, בן ובת. החלק האחורי של החדר נצבע לירוק (גוון שאינו מגדרי), מוקמה מיטת קומותיים בצורה אנכית אחת מהשנייה. כורסא ישנה רופדה מחדש על ידי בעלת הבית. חלל שנשמר רגוע עיצובית. 

חדר שינה של ההורים מורכב משני ארונות קיר גדולים, בנגרות. תוך ניצול הרווח שנוצר מתחת לחלון עם יחידת מדפים. שידות משני צידי המיטה וקונסולה תוכננו עבור בני הזוג עם חומרים דומים , שילוב של ברזל צבוע בלבן ועץ. מחדר המאסטר מגיעים לחדר רחצה שהוא גדול ומפנק. שם גם ממוקם ארון שירות גדול. נבחר כחיפוי אריח אפור דמוי בטון, יחידת מדפים מעניינת תוכננה כתוצאה מקיר ישן (עם צינורות ביוב)שממוקמת בין הכיור למקלחת.

לטובת חדר הילדים תוכנן מקלחון עם רצפה מצויירת וחיפוי קיר לבן עם טקסטורה. הנגרות תוכננה בהתאמה עם תאורה מובנית. המשטח הולבש על יחידת הנגרות.  

עיצוב פנים: אפרת מידן והקבלן גיא אהרונוביץ | צילום: עינת דקל
  

המטבח תוכנן מחדש, הוא "יצא" מהחדר הסגור של הדירה המקורית. הוא עוצב כמו כפפה ליד לטובת הלקוחות שמאוד אוהבים לבשל והוא כולל שני משטחי עבודה. האחד באורך 4 מטר וממול יחידת נגרות עם דלפק עבודה , שמשמשת מצד אחד לאחסון במטבח ומצד שני כארון מעילים בכניסה לבית. למטבח נבחר גוון אפור שנותן ניגודיות הרמונית לפרקט עץ, גם לרצפה האפרפרה של המטבח ולאלמנטים מעץ במטבח. הוחלט להשאיר פתוח חלון שפונה לפינת המשפחה. אפשר לסגור את החלון עם וילון או להשאיר פתוח לטובת קשר עין עם הילדים. 

עיצוב פנים: אפרת מידן והקבלן גיא אהרונוביץ | צילום: עינת דקל
  

עיצוב פנים: אפרת מידן והקבלן גיא אהרונוביץ | צילום: עינת דקל
  




רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי