כחול בחוץ ובפנים

 

את נוף הים הנחשף מהדירה השוכנת במגדל מגורים גבוה בבת ים, תרגם המעצב איתמר לוי לנגיעות של גון כחול המשתלבות בעיצוב הפנים האלגנטי ששיווה לה, ומהדהדות את נוכחותו

מאת: | צילום: שרון צרפתי | תכנון ועיצוב: איתמר לוי, מעצב פנים - 28/10/2015
איתמר לוי, מעצב פנים

 
לאחר שנות מגורים בבית פרטי, וכשילדיהם בגרו ו"פרחו מהקן", החליטו בני הזוג להמיר את החיים בבית צמוד קרקע שמטבע הדברים דורש  תחזוקה שוטפת בדירה שתעניק להם תחושה מפנקת כמו זו המאפיינת בית מלון יוקרתי.  
 


הדירה שרכשו שוכנת במגדל מגורים יוקרתי, צופה אל נוף ים מרהיב, ואת מלאכת עיצובה הפקידו בידי המעצב איתמר לוי, ש"זרם" עם מבוקשם וביקש להתנער מסטנדרטים קבלניים מקובלים. תכנונה המקורי אמנם כלל חמישה חדרים בחלוקה לחלל ציבורי (סלון, מטבח ופינת אוכל) ולמעבר ארוך שלאורכו היו ממוקמים הארבעה הנוספים. אך היות ובשלב זה של חייהם לא נדרשו בני הזוג לכולם, הוחלט "להסתפק" בשלושה לטובת קבלת חללים מרווחים יותר: אחד החדרים "סופח" לאזור הציבורי על מנת להגדיל את המטבח הנכלל בשטחו, שניים אחרים אוחדו לכדי סוויטת שינה מרווחת, והממ"ד נותר לשמש כחדר עבודה ואירוח לנכדים, כאשר אף המבואה שבפתחו נוצלה לטובת חדר השינה. 


איתמר: "הקונספט העיצובי נועד לייצר חלל יוקרתי, אלגנטי ומודרני, תוך שימת דגש על שימוש בחומרים מובחרים, אלמנטים איכותיים ומערכות מתקדמות- כל מה שמעניק איכות חיים ללא פשרות, כמו, למשל, התקנת מערכת בית חכם המותירה את החלל נקי מאלמנטים כאלה ואחרים ומותירה רק את יתרונות התפעול הנוח". 


היות ובמבנה הנתון החלל הציבורי ומעבר החדרים מנותקים משהו זה מזה, נשען העיצוב של איתמר על שימוש במוטיבים חוזרים של צבע וצורה המקשרים בין שני אגפי הדירה תחושתית וויזואלית- מסות צפות, קווים א-סימטריים, וגווני שחור ולבן שבתוכם משתלבים גווני כחול ממניפת הצבעים של רלף לורן, אשר בחירתם נועדה לאזכר את נוף הים הנחשף מהמרפסת. 


החלל הציבורי משתרע כמרחב רבוע נטול כל מחיצות בין אזוריו הכוללים פינת ישיבה, פינת אוכל ומטבח ששטחו, כאמור, הוגדל על מנת לאפשר לבעלת הבית לממש את אהבת הבישול והאירוח. לריצוף משמשים אריחי שיש גדולים "סנואו וויט"  1.20X1.20 והתאורה בו מתקבלת בעיקר מספוטים מתכווננים שקועים בתקרה הצפה, אשר משמרים חזות נקייה ועכשווית ובה בעת באופן "פיזורם" בשטחה מייצרים עניין ומראה עשיר גם ממעל. פריטי הריהוט שנבחרו בקפידה מאופיינים בקווים קלאסים-מודרניים, טקסטילים רכים ופריטי נוי אנינים משתלבים ביניהם, ומוקד משמעותי כאן מהווה יצירת אמנות גדולת ממדים שנתלתה במסגרת גבס שתוכננה ייעודית לצורך זה ואכן מדגישה את נוכחותה.


 המטבח המהווה חלק בלתי נפרד מהחלל הציבורי עוצב עם חזיתות בציפוי חומר אקרילי מבריק המקנה לו חזות אלגנטית, וכחציצה כלשהי בינו לבין אזורי החלל האחרים משמשת יחידת אי צפה אליה חובר דלפק ישיבה שכמו "רוכב" עליה ומעוצב מעץ אלון מושחר עם שילוב פס אלומיניום בחיבורי הפאות. כיסאות הבר שהותאמו לו עשויים אף הם מעץ, וכך גם שולחן פינת האוכל והכיסאות שנבחרו עבורו המשלבים רגלי עץ וריפוד בגון כחול דיו בעיצוב עוטף, נוח ומזמין. 


בסוויטת השינה רחבת הידיים שהתקבלה מאיחוד שני חדרי שינה גדולים למדי נצבע אחד הקירות בכחול המהדהד את נוף הים ומייצג את הנגיעות הכחולות של שפת העיצוב, ובשטחה המרווח משתלבים גם כורסה מפנקת ומנורה עומדת מרשימה שיוצקים ארומה "מלונית". חדר הרחצה הצמוד שאף שטחו הורחב ע"ח חדר ארונות, חופה בשיש בטכניקת "Cut to size" ויחידת הכיור שבוצעה בעבודת נגרות עוצבה כיחידה צפה א-סימטרית במשחק גבהים משתנה. הכיורים, שאף הם בוצעו בהזמנה, עשויים אבן בחיתוך לייזר, והמראה כולו אומר תחכום וקפידה מסוגננת עד אחרון פרטיה.

המרפסת הצופה אל נוף הסביבה אינה נופלת בחזותה המעוצבת מחלל הפנים, ומשלימה את תחושת היוקרה המפנקת עם הזמנה להסב מול יפי הים וליהנות גם כאן מנוכחות כחולה...