רצף זהוב

 

בעלי הדירה נשבו במראה הנוף הנשקף ממנה  וביקשו למקד את העיצוב בחלל הציבורי הפונה אליו. המעצב אורון מילשטיין חבר לשם כך לאלמנט זהוב המשתלב במעטפת הבניין והכניס אותו לחלל הפנים

מאת: עידית אסא | צילום: גדעון לוין | - 03/08/2015
המעצב: אורון מילשטיין
ממרומי הקומה הגבוהה: מרפסת מרוצפת דק עץ צופה אל נוף ים הנשקף במלוא יופיו, ואלמנט זהוב שמשתלב במעטפת מגדל המגורים ומשווה לו מראה מיוחד וייחודי.

ממרומי הקומה ה-19 במגדל המגורים נווה בבת ים, נפרש נוף ים מרהיב, ולא בכדי הוא גרם לזוג צעיר להעדיף את המיקום בקו ראשון לטיילת החוף על פני "התמקמות" בעיר הגדולה. 

בחלל הפנים: קיר מחופה אריחים זהובים מהדהד את האלמנט הזהוב של המעטפת. הספרייה שלצדו תוכננה ייעודית עם מדפים דקיקים במיוחד, כשמבעד המרווחים הגדולים ביניהם מבצבץ נוף הים.

את עיצוב הדירה שרכשו הפקידו בידיו של המעצב אורון מילשטיין, עם בקשה ברורה להתמקד בחלל הציבורי ולמקסם את תמונת הנוף הנשקפת ממנו. במסגרת זו ביצע מילשטיין מספר שינויים בחלל הדירה כולה, ובכלל זה ביטול אחד מחדריה לטובת העתקת מיקום המטבח והרחבת החלל הציבורי, שאכן היווה את מרכז הכובד לו הוקדשה מרב עבודת העיצוב "הרעיון היה למהול את הנוף בתוך חלל שיקלוט אותו נכונה, ושביחד ייווצר אפקט של "WOW" כמו זה שמאפיין את הבניין המרשים ואף עונה על רצון הדיירים למראה מסוגנן עם אפיל של יוקרה" אומר מילשטיין.


בניין נווה שתוכנן ע"י משרד גל מרום אדריכלים בשיתוף עם משרד ישר אדריכלים, נחשב למגדל המגורים הגבוה בארץ ומשלב במעטפתו אלמנט זהוב דמוי סנפיר הנמתח לכל גובהו ומשווה לו מראה מרשים של מגדלור. 

חלל המגורים והיציאה אל המרפסת. ריצוף בפרקט אלון, תקרה צפה משובצת גופי תאורה שקועים, ופריטי ריהוט בעיצוב נקי שנבחרו בקפידה או תוכננו ייעודית. שולחנות מצולעים, והדומים: קסטיאל, ספה וכורסת קש: קסטיאל As is.

עבור מילשטיין היווה האלמנט הייחודי מקור השראה "כשיוצאים למרפסת רואים אותו והרעיון היה להמשיך את המופע הזהוב בתוך החלל פנימה, כעין "הומאז' או הד ויזואלי למתרחש בחוץ". 

פינת האוכל הסמוכה לקיר הזהב בעיצוב מסוגנן-מאופק המותיר לו את קדמת הבמה: שולחן עגול עם בסיס עץ קליל ומשטח זכוכית, כיסאות אייקוניים של אימס, וגוף תאורה אייקוני שעיצב ורנר פנטון בשנות החמישים.

ואמנם, אין ספק שהמופע הזהוב שתורגם לחיפוי קיר, הוא אשר תופס את העין מיד עם הכניסה אליו: באזור הציבורי הוא מחפה את הקיר הסמוך לפינת האוכל, ומשם ממשיך אל חלל המעבר לחדרים. 

קיר הזהב כאלמנט דומיננטי בחלל הסלון, שמלווה גם את המעבר לאזור החדרים: לוחות MDF עם ציפוי פורמייקה אלומיניום בגון זהב וחיתוך פאזה בהתקנה ישירה על הקיר ללא כל קונסטרוקציה. צביעה בבייץ שחור שנטמע בחריצי החיתוך מייצרת גריד של קוביות.

החיפוי בוצע באמצעות לוחות MDF עם חיתוך פאזה, שחופו בפורמייקה אלומיניום בגון זהב והותקנו בהדבקה ישירה על הקיר ללא כל קונסטרוקציה. לאחר מכן נצבעו הלוחות בצבע בייץ שחור שנטמע בחיתוכי הפאזות תוך יצירת גריד בתצורת קוביות זהובות המהווה מוקד רב עניין בחלל ומייצר רצף הקושר אותו אל החוץ.  

המטבח: עיצוב מינימליסטי המצניע את כל מכשירי החשמל ביחידות האחסון. חזיתות באפור כהה, דלפק עשוי קוריאן, וחיפוי קיר בפלטת ענק של שיש סטטוארליטו בגווני לבן ואפור. חיפוי שיש מטבח: חזי בנק, כסאות בר: טולמנ'ס. וילונות: אקספרס דיזיין

עם עוצמת נוכחותו של הנוף החודר מבעד לפתחים הגדולים התוחמים את החלל, ונוכחות הקיר הזהוב בתוכו פנימה, טווה מילשטיין את שפת העיצוב בהתאם, כמארג בהיר ומאופק המשלים את מופעם ואינו מתחרה בהם. 


לריצוף המרחב משמש פרקט אלון, והתאורה בו מתקבלת מספוטים מינימליסטיים לצד גופים דקורטיביים המהווים אלמנטים עיצוביים בפני עצמם, דוגמת מנורת צלמים גדולה. את הפתחים הגדולים מעטרים וילונות לבנים אווריריים היוצקים רכות נעימה ומסייעים להצללה כלשהי, אך בה בעת אינם חוסמים את יפי המראה הנחשף מבחוץ. 

קסם של שעות בין ערביים מול הנוף: המיקום המנצח בקו ראשון לים חודר פנימה לחלל המגורים ונוכח בו

פריטי הריהוט שנבחרו לחלל אנינים ומוקפדים: פינת הישיבה ממשלבת ספה נינוחה בריפוד אפור בהיר, כורסה ושני שולחנות קפה מעודנים בעיצוב מצולע, ופינת האוכל החוסה בצלו של קיר הזהב מעוצבת עם שולחן עגול בעל בסיס עץ בתצורת איקס ומשטח זכוכית, כיסאות אייקונים של אימס, וגוף תאורה שקוף המשתלשל מעל. 


למרות "תמימותו" השקופה באור היום, בשעות הערב הופך הגוף את "עורו" ומפיץ תאורה צבעונית בגווני כחול ואדום המתכתבים עם אורות העיר המנצנצים בחוץ.  אזור המטבח בחלל מאופיין באותה רוח מסוגננת אך מאופקת, עם חזיתות בגון אפור כהה וחזות נקייה למשעי מכל מכשירים חשמליים שהוצנעו כולם בתוך יחידות האחסון. לחיפוי הקיר משמשת פלטת ענק של שיש. סטטוארליטו בגווני לבן ואפור בהירים, ומשטח העבודה הכולל כיור יצוק אינטגראלית, כמו גם דלפק האכילה, עשויים מקוריאן. 


אלמנט מעניין נוסף ששילב מילשטיין בחלל המגורים הוא ספרייה לבנה הנמשכת "מעמוד לעמוד" בחזיתו של קיר זכוכית. "בגלל גודלה היא נבנתה בתוך החלל ולא הובאה אליו כיחידה מוגמרת" מספר מילשטיין, שלצורך עיצובה פיתוח פרט ייחודי  שאפשר קבלת מדפים דקים אך עמידים ובעלי כושר נשיאה גבוה. המדפים הותקנו תוך שימור מרווחים נדיבים למדי בין אחד לשני כך שהנוף מבצבץ ביניהם, והם משמשים כמקום משכן לפריטי נוי מובחרים שנאספו ברחבי העולם ובנוכחותם הצבעונית מעשירים את החלל בממד של ייחוד יוקרתי וצעיר כאחד- חלל שנרקם בקפידה תוך שילוב פתרונות שנהגו ייעודית עבורו כך שיענה על בקשת דייריו, ואכן עונה גם עונה עליה.