הכי רחוק מהסטנדרט

אחרי שנים של מגורים באחת השכונות הוותיקות והפסטורליות בעירם ורגע אחרי שהילדים פרחו מהקן, בחרו בני הזוג לעבור לדירת גן אותה רכשו מקבלן שתכנן אותה במקור לאביו. הודות לבסיס המצוין ולחתימת ידו של מעצב הפנים דניאל מיכאלי, זכו השניים במרחב מגורים פרסונלי שתואם במדויק את טעמם וצרכיהם, אליו נלווית גינה קסומה. התוצאה- מעוררת השראה והכי רחוקה מהסטנדרט

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: ליאור טייטלר | עיצוב: דניאל מיכאלי | 21/06/2020

עיצוב: דניאל מיכאלי | צילום: ליאור טייטלר

 
אחרי שנים של מגורים באחת השכונות הוותיקות והפסטורליות בפתח תקווה בחרו בני הזוג, בשנות ה-50 לחייהם שילדיהם עזבו זה עתה את הקן, לעבור לדירת גן חדשה בקרבת מקום. בעזרת מעצב הפנים דניאל מיכאלי הם יצרו עבורם ועבור המשפחה מרחב מגורים מרווח, קלאסי ומלא נשמה כשבחוץ ממתינה להם גינה מטופחת וקסומה. 

עיצוב: דניאל מיכאלי | צילום: ליאור טייטלר


את הדירה החדשה, ששטחה כ-140 מ"ר, הם רכשו מקבלן שתכנן אותה עבור אביו. כבר מלכתחילה נתוניה היו משובחים במיוחד: תקרות גבוהות במיוחד של כמעט 4.5 מ', חללים גדולים ומאווררים ומפתחים גדולים שמכניסים פנימה שפע של אור ואוויר טבעיים. על תכנון הפנים החדש, שעוצב על פי צרכיהם המדויקים, אמון מעצב הפנים דניאל מיכאלי. תוך זמן קצר יצר את השינויים המבוקשים על מנת לעמוד בלוחות הזמנים של הקבלן. בתוך כך ביטל את הבריכה שתוכננה בחצר האחורית- דרישה של בעלת הבית שהיא חובבת גננות מושבעת. עוד שינה כמה מהקירות הפנימיים וכן כמה מחומרי הפנים. 

עיצוב: דניאל מיכאלי | צילום: ליאור טייטלר


כבר מהכניסה לדירה ניתן להתרחש מהחלל המרווח והמאוורר שאפשר לבצע בחלקים מסוימים הנמכות מיזוג ולהטמיע גופי תאורה שמייצרים משחקי גבהים ומוסיפים רובד נוסף לארכיטקטורת החלל. בנוסף, הריצוף המקורי שבחר הקבלן היה מוצלח במיוחד ולכן הושאר כפי שהוא. זהו ריצוף גרניט פורצלן דמוי שיש קלקטה במידות 150/75 ס"מ שרק מוסיפים למראה המתמשך והמרווח. 

קיר הכניסה המרשים משמש כ-FOCAL POINT של ממש. הוא טומן בחובו את ארון החשמל והתקשורת ועל כן יצר בו מיכאלי חיפוי CUSTOM MADE מעץ צבוע בצבע של המותג האיטלקי דופון הידוע בזכות גווניו העמוקים ועמידות הצבע מפני שריטות, צבעים שמשמשים בעיקר לתעשיית הרכב.  

הריהוט שנבחר לסלון הוא קלאסי והודות לבחירת פריטים בפרופורציות הנכונות הוא מאפשר נוחות אופטימלית ועם זאת נוח ומפנק. מערכת הישיבה המתכווננת עשויה עור טבעי ויובאה במיוחד מאיטליה. שטיח הצמר הגיאומטרי מתחבר היטב עם הסטריפים הישרים של קיר הכוח. מעל לספה יצירת אמנות של אירה לבוב שהוכנה במיוחד על פי טעמם של בני הזוג ובהתאם לצבעוניות החלל. 

עיצוב: דניאל מיכאלי | צילום: ליאור טייטלר


את קירות פינת האוכל עטף דניאלי בחיפוי קיר דמוי בד קנבס שמשווה לאיזור ממד של יוקרה וחמימות. גוף התאורה שנתלה מעל שולחן עץ האלון הוא פיס סנטימנטלי אהוב על בני הזוג שעבר איתם מביתם הישן. הכיסאות רופדו בד waterproof במרקם עשיר שעמידים בפני כתמים וידועים כקלים במיוחד לתחזוקה. 
 
עיצוב: דניאל מיכאלי | צילום: ליאור טייטלר


המטבח עוצב בקווים סימטריים ונקיים.  הארונות צבועים צביעת לקה בגוון מעט מבריק שיוצר רפלקציה ומכניס עוד אור לחלל. במקום אי בחרה בעלת הבית להציב משטח פרקטי שמשמש גם לארוחות אינטימיות יום יומיות עם ישיבה נמוכה. 
 

עיצוב: דניאל מיכאלי | צילום: ליאור טייטלר


האיזור הפרטי בבית כולל 2 חדרים (האחד לאורחים והשני חדר עבודה שמשמש את בעלת הבית) חדר רחצה וכמובן, סוויטה מרווחת ומפנקת עבור בני הזוג. במרכז הסוויטה מיטה שתוכננה CUSTOM MADE ופרקט עץ אלון שמוסיף ממד של חמימות לחלל. כך גם הטקסטיל שמשדר רכות הודות למרקמים הנעימים ולצבעוניות המונוכרומטית המרגיעה. חדר הרחצה של השניים הורחב מעט על חשבון החדש שתוכנן עתה כחדר העבודה. על מנת לנצל כמה שיותר את שטח האחסון תכנן דניאלי מראה צדדית מתכווננת הנעה על שני מוטות- תחתון ועליון. 

עיצוב: דניאל מיכאלי | צילום: ליאור טייטלר



רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי