התכנון ישראלי, הווייב אמריקאי

אמריקה מעולם לא הייתה קרובה יותר: בית פרטי בין שדותיו המוריקים של עמק יזרעאל תוכנן עם אלמנטים כפריים אמריקאיים, שחוברו בווירטואוזיות לאלמנטים תעשייתיים. התוצאה חמימה ומפתיעה

מאת: לימור קלר | צילום: נמרוד לוי | עיצוב פנים: נורית קולקר | 18/02/2021

עיצוב פנים: נורית קולקר | צילום: נמרוד לוי
 

בין השדות המוריקים של עמק יזרעאל, באווירה כפרית ישראלית ובמרחבים פתוחים, ניצב בית דו קומתי שמביא מניחוחותיה הרחוקים של אמריקה. הבית, שממוקם במושב חקלאי, שייך לזוג קרייריסטי עם שני ילדים קטנים, שחלומו היה לשלב סגנון תעשייתי עם סגנון של בית אמריקאי תוך התייחסות לסביבה הכפרית שלו. התוצאה מדברת בעד עצמה, שכן לאחר עבודת העיצוב של המעצבת נורית קולקר, הבית מחבר אלמנטים כפריים בסגנון אמריקאי עם השפעה תעשייתית, כמו ספריית מתכת ומעקה מרשת פלדה למדרגות או זכוכית משוריינת בדלתות ובנגרות. 

 

עיצוב פנים: נורית קולקר | צילום: נמרוד לוי
 

התכנון האדריכלי של הבית בוצע על ידי "לודמיר אדריכלים" ונורית, שכבר עבדה עימם בעבר, מציינת שכמעצבת היא מאוד אוהבת את האופן בו הם מתכננים חללים גבוהים ומוארים ומצד שני אינטימיים ונעימים. המעצבת השתלבה בפרויקט כבר מהשלבים האחרונים של התכנון האדריכלי, ולאחר שהושלם החלה בעיצוב פנים הבית, תכננה את הנגרות והספרייה ובחרה חומרים וצבעים לחדרי הרחצה, לריצופים ולנגרות שבהם, תוך שילוב אסתטיקה עם פונקציונליות. "בעלת הבית חלמה על שני הסגנונות האלה ועל אריחים בשחור לבן בחדרי המקלחת שישולבו עם אריחי מטרו", היא מסבירה. "בנוסף, ביקשה אחסון רב ומקום ייעודי לכל דבר, כדי שיהיה קל לשמור על הסדר. במטבח למשל, רצתה יחידה שתכיל את המכשירים החשמליים ותשמש גם משטח עבודה ואי גדול ונוח מסביבו יוכלו לשבת לארוחת ערב". 

עיצוב פנים: נורית קולקר | צילום: נמרוד לוי
 

עיצוב פנים: נורית קולקר | צילום: נמרוד לוי
 

עיצוב פנים: נורית קולקר | צילום: נמרוד לוי
 

חדר בוץ בכניסה לבית

הכניסה לבית, שגודלו 250 מ"ר, מסבירת פנים ומובילה לחלל רחב ידיים שבו מטבח, פינת אוכל וסלון. בצד הכניסה תכננה המעצבת חלל שדומה ל-MUDROOM האמריקאי, ממנו נכנסים לשירותי האורחים. "מאחר שהבית נמצא בין שטחים חקלאיים ויש בו ילדים קטנים, היה חשוב להבטיח מקום לתיקים, למעילים, לנעליים ולכובעים", היא אומרת, ולכן תכננה נגרות שתשמור על מראה מסודר לאורך זמן. בהמשך החלל הפתוח מוביל מסדרון ליחידת הורים אינטימית הכוללת חדר שינה עם חלון שמשקיף לנוף, חדר רחצה וחדר ארונות שבפתחו דלת ברים. בקצה המסדרון חדר כביסה וממנו יציאה לחנייה המקורה.

עיצוב פנים: נורית קולקר | צילום: נמרוד לוי
 

עץ מקשר בין חלקי הבית

גרם מדרגות המשלב ספריית מתכת מוביל אל הקומה השנייה ובה שלושה חדרי ילדים, חדר רחצה משותף וחדר משפחה. "כמעצבת, היה לי חשוב לבחור קו מנחה שיקשר בין כל חדרי הבית בצבעוניות ובחומריות. עץ האלון שמופיע בפרקט ברוב חלקי הבית, מופיע בנגרות של שידות הכיורים בחדרי הרחצה. הקפדתי לשמור על לוח צבעים אחיד שיאפשר את החיים התוססים של דיירי הבית וימשיך את הקו העיצובי".

החלונות הגדולים ששוטפים את הבית באור השמש הביאו לבחירה של גוונים כהים ליחידות הנגרות ולקרמיקה בלי לפגוע במרחב המואר של הבית. לאי המטבח נבחר גוון שחור, וקירות חדרי הרחצה חופו באריחי קרמיקה בגוון אפור חם. המטבח פתוח וחשוף לסלון. על מנת לשמור על מראה מאורגן שולב לצד המקרר ארון קונספטה מעץ אלון, שדלתותיו מתכנסות לצדדים. הארון מהווה אזור עבודה ומסתור למכשירי החשמל ומסייע בשמירה על האסתטיקה בבית בין אם הוא פתוח ובין אם סגור.

דרך מושכלת לקומה השנייה

הספרייה הגבוהה מתוכננת כך שיאוחסנו בה ספרים ופרטי נוי אבל שתשמש גם כמעקה בטיחותי. היא מתחברת לוויטרינת זכוכית גדולה מברזל בלגי, התוחמת את פינת המשפחה שבקומה השנייה ומשקיפה לסלון. 

עיצוב פנים: נורית קולקר | צילום: נמרוד לוי
 

עיצוב פנים: נורית קולקר | צילום: נמרוד לוי
 

עיצוב פנים: נורית קולקר | צילום: נמרוד לוי
 

בחדר הרחצה של הילדים תוכנן על ידי אדריכלי היזם פיר כביסה, שדרש מהמעצבת למצוא פתרון אסתטי. היא מצאה לנכון להתאים את הנגרות, כך שהכביסה תושלך דרך מגירה שיצרה בשידת הכיור היישר לארון השירות במסדרון בקומת הקרקע, ומשם הדרך לחדר הכביסה קצרה ונוחה.

עיצוב פנים: נורית קולקר | צילום: נמרוד לוי
 

עיצוב פנים: נורית קולקר | צילום: נמרוד לוי
 

לפרטים ויצירת קשר - נורית קולקר עיצוב פנים:

נייד: 054-4242235 

מייל: [email protected]

אתר: http://nuritkolker.co.il

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי