הרמוניה ססגונית

כך שדרגה דורית סלע בית בסגנון מיושן, חשוך וסגור, והפכה אותו לבית מואר וחמים. התוצאה היא תחושת נעימות וחמימות עם מאפיינים מינימליסטיים. 

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: עודד סמדר | אדריכלות תכנון ועיצוב: דורית סלע | - 16/04/2020

   

 
דורית סלע תכננה לבני הזוג בית לפני כעשור, ועם רכישת הבית הנוכחי הם חזרו אליה, נחושים שתגשים בשנית את חלומם לבית חמים ומשפחתי במהותו. למרות החשש שעלה מכך שסגנון העיצוב שלה נקי ומודרני, ואילו הבית הנרכש כפרי ומיושן במהותו, דאגה סלע לבצע שינויים מבניים נדרשים, ולשדרג אותו מבית בסגנון מיושן, חשוך וסגור – לבית מואר, בעל מאפיינים מינימליסטיים, אך מבלי לגרוע מתחושת החמימות והנעימות בחלל. 
בבית שנרכש לא היה חדר ממ"ד, ובעלי הבית ביקשו לבנות בו בריכה, בהתאמה סלע ביקשה להרחיב למקסימום את שטח הבניה המותר, ולעשות שיפוץ מסיבי של הנכס. היא דאגה להרוס את כל פנים הבית, ולתכנן אותו מחדש בצורה מיטבית, כך שיכלול חצר רחבת ידיים, בריכה, גדר ושער כניסה.

 




סלע בחרה ליצור בית שמתמזג בהרמוניה עם סביבתו החיצונית, מבלי שייראה חדש ו"מלוקק", כנטע זר בסביבתו. אמנם המעטפת החיצונית של הבית נותרה כשהיתה, אך ניכר בהחלט שינוי סגנוני מבית כפרי בחיפוי טיח צהוב וגג רעפים אדומים, לבית מרהיב עם נגיעות מודרנית, בשילוב תוספת בניה מחופה באבן בזלת פראית שמתחברת בהרמוניה לגג הרעפים הישן. התוצאה: מראה של קוביה "שמתלבשת" על הבית הקיים, מתמזגת היטב עם הסביבה האורבנית ונראית כאילו היתה שם תמיד. כדי להשלים את המראה ההרמוני נצבעו הרעפים באפור כהה, כמעט שחור, והטיח בלבן רענן ונקי משלים את המראה. בפנים הבית נצבעו הפרופילים מגוון שמנת לשחור שמדגיש את המפתחים ומעניק להם פרשנות חדשה.
 

 


השראה נוספת הפיחה חיים בחלל הבית המעוצב במינימליזם דרך יצירות אמנות שונות. החל מאמנים ישראליים ידועים יותר ופחות, כלה בפסלים מאווררים עם אמירה, דוגמה פסל אישה שמחלק באלגנטיות את החלל הפתוח שבין חלל המגורים לבין המטבח.


חדר השינה נפתח לחלל הומוגני אחד, עם פרקט עץ שממשיך אל חדר הרחצה, שבו אמבטיית פרי-סטנדינג, מקלחת וכיור. הבחירה בחדר פתוח מציגה חדר סקסי ואינטימי, חרף גודלו, וסגנון מרתק בדמות כפרי עם נגיעות מודרניות. 

 


חדר המגורים תוכנן לשיחה אינטימית ולישיבה בצוותא, ללא טלוויזיה. מסביב מפתחים שכמו מכניסים את סצינת החוץ והבריכה אל תוך הבית, באלגנטיות. הסלון עוצב לאירוח-נטו, והוא נמצא במרכז החלל, כשבסופו ממוקמת פינת האוכל. מהצד השני של החלל פינת משפחה ומטבח מודרני.  המטבח נמצא בקצה השני של הסקאלה הסגנונית, והוא עוצב בסגנון נקי עם שני איים ענקיים, כשהחומרים השולטים בו הם ברזל, חזיתות ארונות בצביעה דמויית ברזל וארונות גבוהים באלון מולבן. 
 


בכל הקשור לשטח החוץ - בעלי הבית ביקשו מראה מינימליסטי, שמתמזג עם הטבע ומקרין ירוק. מסביב לבית רצועת דשא ירוקה ורעננה, ואילו לצד הבריכה אבן בזלת שבורה, כמו האבן שבה השתמשו לחיפוי תוספת הבניה, רק שטוחה, ולא עגולה. סלון אלטרנטיבי ופינת אוכל לאירוח רב משתתפים מחוץ לבית, מציגה מראה נינוח ומזמין, שגם קורץ אל תוך הבית, דרך המפתחים הממוסגרים.
 


הנכס היה בעל מהות כפרית מובהקת, אך הסגנון התעדן והתעדכן דרך בחירת גוונים נקיים כמו לבן, אפור ושחור, שממסגרים אותו ומעניקים לו רבדים ועומק. המראה המיושן והכבד שהונצח דרך טיח צהוב ורעפים אדומים הוחלף באבן אפורה, ובגווני אפור כהה ולבן, שריעננו אותו וגרמו לו להתמזג היטב עם הסביבה האורבנית. חומרים כמו ברזל, אבן ועץ אלון – בפנים הבית – סייעו לבסס תחושה חמימה, נינוחה ומזמינה, למרות החלל הגבוה ורחב הידיים.
 
 
 
 


יצירת קשר - הרמוניה ססגונית