מקצה לקצה

שכונת ח-300 בחולון נחשבת לאחת היוקרתיות והמבוקשות בעיר. בני הזוג, בשנות ה-30 לחייהם  שמתגוררים בה בשנים האחרונות התעקשו להישאר בסביבתם המוכרת והאיכותית גם עתה, כשהחליטו להשתדרג לדירה גדולה יותר שתתאם את צרכיהם וצרכי שני ילדיהם הצעירים. התוצאה:  מרחב מגורים שיקי ועדכני שעוצבה על ידי המעצב אורון מילשטיין.

מאת: מערכת בית ונוי | צילום: אלעד גונן | עיצוב פנים: אורון מילשטיין | - 16/04/2020

 

   

 

דירת חמשת החדרים ממוקמת בבניין חדש שנבנה בקצה השני של השכונה. שטחה כ-110 מ"ר ואחד הדברים שהיו חשובים לזוג ביותר היה להותיר את מספר החדרים בעינו ובד בבד להפוך את החלל הציבורי לרחב ידיים ומזמין ואת חדר השינה של בני הזוג למאסטר. לטובת העניין המליץ המעצב אורון מילשטיין על מספר פתרונות,  הראשון שבהם היה להפוך את החלל הציבורי לאינטראקטיבי ולא שיגרתי. קיר הטלוויזיה המסורתי הוחלף במסך טלוויזיה הנובע מהאי המטבח ע"י מנגנון חשמלי ונגלה על פי דרישה. כך התפנה שטח רב, ניתן היה למקם את הרהיטים בסלון הפונה למטבח בצורה חופשית ואפקטיבית, ולייצר אינטראקציה מלאה בין השוהים בפונקציות השונות בחלל. 

 

 


 


בתוך כך התאפשר תכנון של מטבח מרווח ונוח לשימוש בצורת ר' ואי גדול במרכז. חזיתותיו צבועות בתנור בגוון אפור, בימנית ממוקמים 3 מקררים אינטגרליים. בחזית בה ממוקם הכיור, תכנן המעצב חיפוי אחורי עשוי מפרופילים של נירוסטה שיוצרים רפלקציה ומגדילים אף יותר את החלל. האי מחופה קוריאן. על מנת שלא יראה כמו גוש דומיננטי אחיד יצרתי באיזור הישיבה שבירה גיאומטרית אותה חיפיתי בנירוסטה מה שגורם לחלק זה להראות פתוח ואוורירי. מעל האי בר משקאות בו מוצגים בקבוקי משקאות איכותיים אותם אוסף בעל הדירה במסעותיו בעולם. בדומה לחלק מחזית האי ולחיפוי הקיר גם הוא עשוי מנירוסטה ומחבר בין הקצוות. 

 

 

 



עבור הקיר האחורי בסלון תכנון המעצב ספריית כוורת עם חלוקה רנדומלית עשויה עץ וצבועה בתנור שמהווה קיר כוח ובה משולבים חפצי נוי שאספו בני הזוג במסעותיהם בעולם. ספת הקפיטונאז' המפנקת מרופדת בד ארוג בעל טקסטורה עשירה ותלת ממדית. כיסאות העץ והראטן המוצבים מולם מייצרים אווירה קלילה ופחות רשמית. שולחנות הסלון יוצרו במיוחד בשלושה גדלים וחיפויים מסוגים שונים. כל אלה משתלבים עם רצפת אבן הבזלת השחורה שמחפה את החלל הציבורי כולו. 

הקיר בפינת האוכל חופה בפרקט עץ טבעי ועל גבו נתלה שעון קיר מונומנטלי השולחן במרכזה עוצב בהזמנה מיוחדת ומחופה פורניר במבוק לצידו שולבו כיסאות אוכל של פיליפ סטארק ומעליו גוף תאורה פרי יצירתו של האמן איתי בר- און. 

 


חדרי השינה בדירה כמעט ולא שונו פרט לסוויטת השינה של בני הזוג שם יצר חדר רחצה שמהווה חלק מהחדר ועם זאת נותר אינטימי- במרכז מבואה הפונה לכיוון החדר ובה ארון הכיור, מצידה האחד מקלחון מפנק ומצידה השני השירותים. רצפת הסוויטה חופתה עבודת פסיפס של אריחי גרניט דמוית סרגלי עץ בגוונים שונים. זאת מכניסה חום לחלל שעוצב בקו מינימליסטי עם קריצה לעיצוב היפני. המיטה, שיוצרה בהזמנה מיוחדת, נמוכה ולה גב מרופד עור. לצידה כיסא עשוי חומר אקרילי ומשעת מחבל במבוק קלוע.  

 


חדר הרחצה של הילדים משלב בתוכו גם את חדר הכביסה. רצפת הגרניט הכהה כוללת מספר גוונים של שחור ונפרסה בדוגמת שברון. ארון האמבט וחזיתו בגוון ורוד סגלגל שוברים את המסה המונוכרומטית. על מנת לשוות לחלל מראה גדול יצר המעצב מראה מקצה אחד של החדר עד לקצהו השני.  

 



 



יצירת קשר - מקצה לקצה