מצא כפתור בנה בית

מאת: האדריכלית שמרית משען אברמוביץ

בביקורי הראשון בבית, במושב בית הילל שבצפון, נחשפתי לעולם ומלואו. כבר בדריסת הרגל הראשונה פגשתי בבית בעל אופי מיוחד שמפיץ ניחוח מרתק של מסעות. 


מאת: האדריכלית שמרית משען אברמוביץ | צילום: גלעד שושן | - 06/04/2014

עיצוב בית, במושב בית הילל שבצפון

תצוגה של פריטי האספנות עם נגיעה בוינטג'

דיירי הבית אהבו לאסוף פריטים מביקוריהם בכול מיני מקומות בעולם. רדיו ישן, טלפון ציבורי מעץ עתיק, מכונת הקלדה ישנה, ואוסף יפיפה של קופסאות עוגיות חמאה. 

טלפון ציבורי מעץ - דיירי הבית אספו פריטים מביקוריהם בכול מיני מקומות בעולם


כבר בפגישתנו הראשונה בעלת הבית ידעה לפרט לפרטי פרטים את הצרכים שלה, ויחד הצלחנו למצוא פתרונות יצירתיים שנותנים מענה פונקציונאלי לאכסון ולארגון החלל, ובנוסף נתנו מקום של כבוד לתצוגה של כל פרטי האספנות. 

אווירה חמה ששומרת על המראה הנקי עם קריצה לוינטג'

האווירה שהתקבלה תואמת את המושב שבו הבית נטוע, אווירה חמה ששומרת על המראה הנקי עם קריצה לוינטג'. 

קריצה הומוריסטית לחלל המבואה

דלת הכניסה הכפולה הוצרה לדלת בודדת רחבה מעץ אלון צרפתי, עם חלון אור מזכוכית סבתא. במקום שנותר בכניסה לבית תוכנן ארון תריס מאוורר עם מגירות נשלפות כמו של מטבח. ארון התריס משמש לאפסון הנעליים כך שלא יערמו בכניסה לבית, ובכול זאת יהיו נגישים בכניסה וביציאה מן הבית. הארון נצבע בצבע תכלת עז ונותן קריצת צבע הומוריסטית לחלל המבואה. 

בכל הבית הותקן פרקט אלון פראי שחיזק את המראה הכפרי. 

 
מבט למטבח

המטבח
 

המגרעת הופכת לספרייה מחופה בריקים

מאחר וישנם חלונות ויטרינה גדולים שפונים לחצר הפנימית ומכניסים שפע של אור לסלון החלטנו לוותר על שני החלונות שפנו לגינת השכנים. הם נסגרו ומגרעתם הפכה לספרייה מחופה בריקים. שפע הספרים וחלק מפרטי האספנות הונחו וקבלו מקום של כבוד. 

מבואת הכניסה לחדרי השינה הפכה לחלל פנאי. הפסנתר מוקם בגומחה בקיר שחופתה גם היא בבריקים כך שתדבר עם חלל המשפחה. 

מבואת הכניסה לחדרי השינה הפכה לחלל פנאי. הפסנתר מוקם בגומחה בקיר שחופתה גם היא בבריקים כך שתדבר עם חלל המשפחה.


פרטי נגרות בהזמנה אישית

חדרי השינה של הבנות תוכננו בקפידה; החל מבחירת הטפטים הפרחוניים שנתנו אווירה צעירה וכפרית, פרופילים מסוגננים שמדגישים את קו הקונטור של הטפט והחיבור עם התקרה. כול פרטי הנגרות נעשו בתכנון ובהזמנה אישית.

חדר השינה של ההורים שונה לגמרי. הכניסה לחדר המקלחת הפנימי, שונתה כך שתהיה כניסה מרכזית דרך שני ארונות הבגדים ושהיא תראה חלק מיחידת נגרות אחת, שתוכננה כך שתתאים למראה הנקי והנעים של החדר. 

חדרי השינה של הבנות תוכננו בקפידה; החל מבחירת הטפטים הפרחוניים שנתנו אווירה צעירה וכפרית

הכניסה לחדר המקלחת הפנימי, שונתה כך שתהיה כניסה מרכזית דרך שני ארונות הבגדים ושהיא תראה חלק מיחידת נגרות אחת


ארון מיוחד לבגדים שכבר נעשה בהם שימוש

מה עושים עם בגדים שכבר נעשה בהם שימוש ולכן לא נקפל אותם שוב בארון, אך הם גם אינם מלוכלכים די הצורך כדי להכניסם לכביסה וכתוצאה מכך הם תמיד עומדים בערמה מבולגנת בחדר שעם הזמן רק הולכת וגדלה??? בדיוק בשבילם תוכנן ארון תריס מאוורר שבתוכו מסתתרים קולבים לבגדים "לתלייה זמנית". 
 

ניתן לבקר אותי גם בפייסבוק 


 
אולי תאהבו גם: