שישה טיפים לוהטים למטבח 2014, ברברה ברזין

 מאת : אדריכלית ומעצבת הפנים ברברה ברזין

מאת: | צילום: | 30/01/2014

 

שישה טיפים לוהטים למטבח 2014 

לפני... לפני... לפני... שניגשים לתכנן את מטבח החלומות, מומלץ לשבת בנחת ולערוך "תחקיר בטחוני", בירור צרכים:
 
מה הגובה של המבשל העיקרי? האם הוא ימני או שמאלי? האם את או אולי אתה משתמשים יותר בכיריים, בתנור או במיקרו? לעשות רשימת מלאי ומצאי: כמה מחבתות יש לכם? כמה סירים? ובכמה אתם משתמשים  ב- א- מ – ת ?

איפה אתם שמים שום, בצל, לימון, תפוחי אדמה? פירות העונה? לחם, פיתות וחלות? האם אתם משפחה ששותה הרבה יין? קפה? מיצים? האם אתם שייכים למשפחת האוגרים? האם אתם בלגניסטים...? 

אכן שאלות נוקבות. שנראות בשלב ראשון פולשניות וחודרניות משהו... אך בפועל הן מנוף מצוין לתכנון מטבח פונקציונאלי, כייפי ויפה במיוחד.
 
 
 


טיפים ורעיונות:

1. מקרר: המקררים הישנים הם עמוקים ונדרשים לשחיית חזה כדי להוציא את הסיר הדחוף עמוק בפנים. המקררים החדשים והלוהטים הם צרים, בעומק 60, 65 ס"מ שזה עומק פנטסטי, כי כל המוצרים עומדים לפקודתך כהרף עין.
במקרר החדש הפריזר למטה והמקרר למעלה, דבר המייצר נוחות מאוד גדולה, שכן אתם פותחים את המקרר הרבה יותר מאשר את הפריזר. למשפחה שמבשלת הרבה מומלץ מקרר עם שלוש דלתות: שתי דלתות מקרר ומגירת פריזר למטה.
 
 
 
 

קיימת אופציה נוספת לקחת שני מקררים ולשים אותם אחד ליד השני. כך מקבלים את נפח הקירור הנדרש. ואם מתקלקל אחד תמיד יש את השני לגיבוי. 

מקרר אינטגראלי: קיים בשוק הרבה זמן, אך רק לאחרונה המחיר שלו נעשה אטרקטיבי. מקרר כזה מומלץ לשים במטבח שפתוח לסלון על מנת לקבל קיר אסטטי ונעים לעין. 

2. כיור ויבשן כלים: הכיור הלוהט של 2014 הוא כיור אינטגראלי שעשוי מאותו חומר שעשוי משטח העבודה. אפשר לעשות אותו מאבן קיסר, או מאבן ישראלית, או מגרניט כשהתוצאה הסופית היא אלגנטית ומרהיבה.
יבשן הכלים היקר שלנו, בדרך כלל עומד על השיש ותמיד נראה רע.
 
 
 
 

אופציה טובה לעשות כיור נוסף ליד כיור העבודה ולשתול בתוכו את יבשן הכלים, כך שמקבלים גם תוצאה פרקטית וגם אסטטית. 

כמובן קיימת אפשרות נוספת, לתכנן "אלמגוב" – יבשן כלים שתלוי מעל הכיור. להזכירכם, שמכניסים לתוך האלמגוב צלחת רטובה, כל המים גולשים במורד בית השחי שלך...

3. סבון כלים: מומלץ למזער את הבלגן של האביזרים ליד הכיור, כגון סבון כלים, וספוגית העבודה. ההמלצה להתקין בכיור סבוניית ניקל ולהתקין מיכל תחתון עם סבון, קל במילוי נאה ונוח בתחזוקה. 


4. כיריים: הכיריים שעובדות על גז, מצטיינות בברזלים השחורים שבולטים מעל פני השיש, שזה מכוער. הכיריים האלו גם יוצרות הגבהה של הסיר מעל השיש מה וההגבהה מקשה את פעולת הערבוב. הכיריים העדכניות של 2014 יושבות בתוך אמבט נירוסטה השקוע בתוך משטח העבודה והברזלים השחורים לא בולטים מעל. נוח לבשל, לנקות ותענוג להסתכל. 

לבשלנים שבינינו, המלצה חמה לעבור לכיריים פס, שהם הלהיט של 2014 שכל הלהבות נמצאות בקו אחד ולא כמו שאנחנו רגילות שיש רביעייה וצריך להושיט ידיים ארוכות לסירים. הכיריים פס מאפשרות גם הצרה של ארון המטבח התחתון. 
 
 
 


5. תנור ומיקרו: תנור הBuilt in הסטנדרטי הוא בגובה של 60 ס"מ וזאת על מנת שנוכל לאפות בו זמנית שתי תבניות של עוגה. טוב, הגיעו למסקנה שמעט מאוד אנשים אופים בו זמנית שתי תבניות של עוגה ולכן גובה התנור ירד ל- 45 ס"מ ואפשר לאפות בו באותה נקודת זמן רק עוגה אחת. 

התנור החדש, נהפך להיות אח התואם של המיקרו, הוא גם נפתח באותה צורה (כמו מיקרו) והיום יש גם מכשירי מיקרו שהם Built in. 

המלצה חמה: למקם את המיקרו שיהיה בגובה 90 ס"מ בצד אחד של המקרר והתנור Built in יהיה בצד השני של המקרר גם בגובה של 90 ס"מ, כך מקבלים גם נוחות בעבודה וגם נעימות בעין. 

והמלצה אחרונה בהחלט:  

6. מגירות: במקום שיהיו לנו הרבה מגירות קטנות ומעצבנות, לתכנן מגירות רחבות באורך של כ-1.20 ולעשות להם חלוקה פנימית בהתאם לצרכים. 
 

 
קרדיט:
 
ברברה מעצבת פנים.

בעלת בית ספר ללימודי עיצוב פנים בשיטת האומן והשוליה - סטודיו ברברה ברזין.

טל 03-5666160 



 
 

 



החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי
אריחים Ecommerce Website Development