חמימות עוטפת

פתיחות, אווריריות וגוונים עמוקים של שוקולד ועץ טבעי הם רק חלק מהמאפיינים שהופכים את הבית שתכננה ועיצבה האדריכלית מרינה רכטר-רובינשטיין, בעלת המשרד ReMa אדריכלים, לסביבת מגורים אלגנטית, חמימה ועוטפת שקולעת במדויק לטעמם ולאופיים של הדיירים. כך הוא נראה מבפנים

מאת: | צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין | 24/04/2023

צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
 

נראה שחוויה טובה של לקוחות עבר היא המפתח להצלחה: בהמלצתו של חבר קרוב, עבורו תכננה האדריכלית מרינה רכטר-רובינשטיין (בעלת המשרד ReMa אדריכלים) בית חדש, פנו אליה בני הזוג- תושבי אחד היישובים בשפלה, על מנת שתתכנן ותעצב גם את ביתם.

צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
 

על המגרש שרכשו עומד כיום בית בן שתי קומות שמשמש כתצוגת תכלית לאיזון מדויק בין נפחים וממדים, בזכותו פנים הבית פתוח ואוורירי המאפשר אינטראקציה מיטבית בין בני המשפחה והקומות. "הבסיס לתכנון טוב נעוץ בתכנית שמצליחה לאזן בין ממדי החללים לגובהם, לקשר בינם לבין סביבתם ולייצר מבטים פתוחים כמו גם מערכת קשרים מנומקת בין הפונקציות השונות", מסבירה האדריכלית. "כל אלה יוצרים חללים מרגשים שכיף ונעים לחיות בהם".

צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
 
 
ואכן, ניכר כי רכטר-רובינשטיין השכילה לייצר תכנון שמאפשר להרגיש את החלל לכל אורכו; כבר מדלת הכניסה ועד לגינה הירוקה והמטופחת שנגלית מבעד לפתחים הגדולים מהעבר השני. אלמנט נוכח נוסף הוא גרם המדרגות הפיסולי, עשוי מדרגות מרחפות מקונסטרוקציה דקיקה של מתכת על גבה הותקנו שלחים עשויים עץ אגוז שמשתלבים  בסקלת הצבעים השולטת בכל הבית, רובה ככולה בגוונים של חום, שוקולד ועץ טבעי.
 
צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין

"גרם המדרגות המרשים יוצר על ידי אהרון כהן- מסגר אומן שהשכיל לייצר מעקה בעל שלבים דקיקים וקלילים שנראים כאילו הם שנושאים את השלחים ולכן הם נראים לגמרי מרחפים- מלאכת מחשבת של ממש", משתפת האדריכלית.

צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין

ככלל, גרם המדרגות נוכח מאוד ומקשר בין חלל הסלון לחלל המטבח. בניגוד לבתים רבים, בהם המדרגות ממוקמות באזור הכניסה לבית, במקרה זה בחרה למקם האדריכלית למקם אותן ממש בסמוך לכניסה לחלל הציבורי, כך מתאפשרים קשר עין ואינטראקציה בין השוהים בשתי הקומות.

צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין

מיד אחרי מבואת הכניסה המוארת ורחבת הידיים תכננה רכטר-רובינשטיין עבור בני המשפחה Mud Room-חדר התארגנות נסתר ופרטי שם הם יכולים לחלוץ נעליים, לתלות מעילים ולהתרענן רגע לפני כניסתם לחלל הציבורי. בסמוך ממוקם חדר העבודה הביתי ומהעבר השני תוכננה סוויטת שינה עתידית עבור בני הזוג במידה ובעתיד יעדיפו שלא לעלות ולרדת מידי יום בגרם המדרגות.

צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין

שירותי האורחים שממוקמים באזור עוצבו גם הם בסקלת הצבעים החמימה. הקירות חופו עד חצי הגובה באריחי גרניט דמויי שיש כהה והארון עשוי עץ כהה מחורץ. הכיור המונח האובלי עשוי חרס בגוון שנהב ומעליו נתלתה מראה עגולה ששוברת גם היא את הקווים הישרים. 

צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין

בהמשך המסדרון רחב הידיים נגלה החלל הציבורי; סלון ומולו פינת האוכל והמטבח מהם יציאות לגינה. הסגנון מודרני ומינימליסטי וסכמת הצבעים מונוטונית כשהחצר הירוקה והמלבלבת, אלמנטים מעץ אלון מבוקע ועץ אגוז ואקססוריז צבעוניים הם שמוסיפים את מימד החום. גובה החלל הכפול שמתמר לשיא של 6 מטר מרשים במיוחד, כך גם קומת הגלריה שמרחפת מעל.

צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין

את רצפת שתי הקומות בחרה רכטר-רובינשטיין לחפות באריחי פורצלן מדוקקים וגדולים במיוחד (1.2/1.2 מ'), בגוון חום אפרפר בטקסטורה המדמה אבן טבעית. המטבח חולק לשלושה צירים עיקריים: חזית גבוהים, שם שולבו המקרר והתנורים, חזית נמוכה ארוכה במיוחד המשמשת כאזור ההכנות והבישול שבסופה ארון ויטרינה לתצוגת כלים נאים, ובמרכז אי גדול במיוחד המשמש הן לבישול  והן כפינת אוכל יום-יומית לה ניתן להוסיף כיסאות נוספים במידה ומגיעים אורחים.

צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין

עבור החזיתות נבחרו משטחי פורמייקת ננו עמידים ואיכותיים בגוון חום שוקולדי כהה בעוד חזית האי שפונה לסלון חופתה בפלטת עץ אלון מבוקע. המשטחים חופו דקטון בגוון אפרפר ובין חזית הגבוהים למשטח ההכנות ישנה דלת יציאה שמובילה לפינת ישיבה אינטימית, אידיאלית לכוס קפה. 

צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין

הסלון עוצב גם הוא בגוונים חמים. מתחת לספות העור נפרס שטיח עם דוגמה אבסטרקטית צבעונית ומעל נתלה שנדליר מודרני- גיאומטרי עשוי נירוסטה. פרט לו, שאר התאורה בחלל הציבורי היא נקיה, חלקה נסתרת. 

 

צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
 

בין שתי הקומות תכננה רכטר-רובינשטיין פודסט מואר ממנו יש כניסה לחדר השירות. ככלל, על אף שגרם המדרגות נמצא בגרעין המבנה, הודות לפתחים הגדולים בשתי הקומות הוא נותר בהיר ומואר ביותר. בקומת המגורים תוכננו שלוש סוויטות מאובזרות הכוללות חדרי רחצה וארונות פרטיים; שתיים מהן עבור הילדים ואחת נוספת להורים, הלם יש גם מרפסת אינטימית צמודה.

צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין
צילום: עמית גושר | אדריכלות תכנון ועיצוב: מרינה רכטר-רובינשטיין

בדומה לקומת הקרקע גם בקומה זאת העיצוב מינימליסטי, מוקפד ויוקרתי. חדר הרחצה שבסוויטת ההורים תוכנן כשתי יחידות מקבילות- באחת ניצב בנפרד ארון הכיור אלגנטי עשוי פורמייקת ננו אפורה סביבה ניתוקים מעץ אגוז ואזור נוסף עבור השירותים והמקלחון שחופה אריחים דמויי אבן אפורה.

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי








אריחים