מלאכת מחשבת

בשנים האחרונות כולנו כבר מבינים- עיצוב פנים כהלכתו הוא נגזרת של בחירות נכונות אך בראש ובראשונה תוצר של בירור מקיף ומוקפד של צרכים, זאת על מנת להתאים את סביבת המגורים במדויק לצרכים, לחלומות ולמאווים של בני הבית השונים. כך גם במקרה של דירת הפנטהאוז אותה עיצבה ברגישות מירב סואד, עבור אב, בראשיתו של פרק ב' בחייו ושלושת בניו הבוגרים. כך היא נראית מבפנים

מאת: | צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה | 27/07/2023

צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה
צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה

ברוכים הבאים לדירת הפנטהאוז בת חמשת החדרים אותה רכש האב ישירות מהקבלן המבצע כשנה לאחר אכלוס הפרויקט. בסמוך למעמד הרכישה פנה למעצבת הפנים מירב סואד, זאת לאחר שהתרשם מעבודתה ויכולותיה ומשתפת כאן בדרך שהובילה לתוצר הסופי:

 

"הדירה שקיבלנו לידנו תוכננה כהלכה, כללה חמישה חדרים גדולים ומרווחים ודרשה פרט לעיצוב התאמות מסוימות בכדי להפוך אותה לבית של ממש עבור האב ובניו. יצרנו עבורם מרחב מגורים שיתאם במדויק את זהותם, הווייתם ואורחות חייהם". היא משחזרת.

צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה
צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה

 

כמו בכל פרויקט עליו היא אמונה,  עוד טרם תחילת התכנון ביקרה סואד בביתם הישן בכדי  להבין את צרכיהם לפרטי פרטים: "אני נפגשת עם בני המשפחה בסביבתם הטבעית, כך אני חשה ורואה כיצד הם חיים ביום-יום- לומדת את עולמם הפנימי, את החלומות והצרכים, את החוזקות וגם את האתגרים. במקרה שלפנינו הכרתי אדם מרשים במיוחד, איש תרבות, עמל וספר שאסף לאורך השנים ספרים רבים, אוספים מרהיבים ופרטיים מקוריים אותם ליקט בארץ ובחו"ל וחלקם ישבו עד כה בארגזים. היה לי ברור שאת כל אלה חשוב שנשלב בבית החדש וכך היה. 

צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה
צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה

 

הדירה האפרורית שינתה את פניה: הרציונל היה ליצור מרחב שופע בצבעוניות, ניקיון ואור ואכן שילבנו ברחביו אלמנטים שקטים ורגועים לצד מוטיבים שמפיחים יצירתיות ושמחה, כדוגמת אריחים, טפטים יצירות אמנות ואקססוריז. כל אלה משמשים כהדגשים שמוסיפים רוך, חיות, צבע, טקסטורה ודוגמה ומייצרים את האיזון הנכון בין השליו והרגוע לבית מלא שמחת חיים".

צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה
צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה

 

"ככלל, אני סבורה שהדרך למצוא את האיזון הנכון, את אותן נקודות שהעין נמשכת אליהן, טמונה בשילוב של אמנות שמהווה חלק בלתי נפרד מהבית. בכדי שהיא תשתלב כהלכה, יש לבחור יצירות אליהן אנחנו מתחברים ברבדים שונים, והן אלה שישלימו את האווירה הכללית שברצוננו ליצור במרחב. המלצתי היא לא לחשוש מצבעוניות והומור- הן בדיוק הנקודות שתוספנה את אותו ערך מוסף. כך גם בדירה הזו: בעל הדירה הוא איש שקול, רגוע ונעים מטבעו והאמנות ששילבנו חושפת פן נוסף באישיותו, את ההומור המשובח. המרחב הפרטי שיצרנו עבורו משקף בדיוק את אישיותו".

צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה
צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה

 

"בשיחות המקדימות שניהלתי עם בעל הבית ביקשתי להבין היכן ובאילו אופנים הוא עובד ונוכח העובד שהוא מרבה לנהל שיחות עבודה מול גורמים בחו"ל היה ברור שפינה קטנה ואקראית, או עבודה על משטח האי שבמטבח לא ישרתו נאמנה את צרכיו. ניצלתי חלק מהחלל הציבורי, שיועד על ידי הקבלן לטובת פינת אוכל או טלוויזיה, בכדי לייצר עבורו חדר עבודה כהלכתו, פתוח דיו למרחב הציבורי כך שיוכל לשמור על אינטראקציה מלאה עם סביבתו- לחוש את החלל ולראות את הנעשה מסביב. לשם כך תחמתי את החלל על ידי קיר ויטרינה שפתוח מחד לאזור הציבורי ומאידך מספק פרטיות ואקוסטיקה. בקיר שמאחורי שולחן העבודה תכננתי ספריה בהתאמה אישית, שאופטימלית לאחסון תיקים וחומרים שמשמשים אותו בעבודתו. לצידם שילבתי ספרים ומזכרות, הקפתי אותו בכל הדברים שחשובים לו ויצרתי הלימה עיצובית מוחלטת בין חלל העבודה לבין חלל הציבורי שעוטף אותו". 

צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה
צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה

 

גם על תכנון התאורה שמה סואד דגש נרחב: "התאורה מטרתה לגבות את סגנון החיים ולייצר חווית מגורים נעימה ונינוחה שקולעת לסיטואציות שונות ומגוונות בחיי היום-יום, לכן אני מקפידה לתכנן אותה לפרטי פרטים כבר בשלבים הראשוניים", היא מסבירה. "את כל גופי התאורה, הטכניים והדקורטיביים בחרנו ב'אלפינה תאורה'. יצרנו תאורה נסתרת בהיקף החלל הציבורי, בניתוקים מעל החלונות והוויטרינות, שמאפשרת ליצור מראה מאוזן ולא עמוס ולהאיר את המרחב היקפית בצורה רכה, רומנטית ומלטפת. במטבח דאגנו לתאורה אפקטיבית וממוקדת בעוד שבאזורים אחרים יצרנו הדגשים. כך למשל בפינת האוכל, עבורה בחרנו בשני גופי תאורה גדולים ואמורפיים שמייצרים תנועה אוורירית והשתלבו בוויז'ן שראיתי לנגד עיני".

צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה
צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה

 

"גם בחדרי הרחצה יצרנו אופציות מגוונות של הארה- תאורה פונקציונליות וממוקדת מחד ומאידך גם תאורה שמסמנת לנו בלילה את אזור הכיור ואזור האסלה. אני סבורה שבכוחה של הארה נכונה לספק איכות חיים, להוסיף מימד נוסף של רכות ולייצר סביבה מותאמת ומחבקת יותר".

צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה
צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה

 

ומהציבורי לפרטי, גם שם שמרה סואד על אותה תפיסת תכנון ייחודית: "לא חששנו לשלב דוגמאות וטקסטורות וניתן לראות זאת ביתר שאת בחדרו של האב: יצרנו עבורו מרחב פרטי תוך מחשבה שיום יבוא ותתגורר בו גם שותפה חדשה לחיים. תכננתי קיר דומיננטי שתוחם את אזור המיטה, שכולל טפט טקסטורלי בדוגמת עלים, מלא תעוזה. ברור היה לי שבמידה ואשתמש במוטיב הזה לכל אורכו של הקיר התוצאה תהיה עמוסה, לכן התייחסתי לטפט כמעין ציור במרכז החלל, אותו תחמתי בטפט שקט יותר- בטקסטורה דומה אך בצבעוניות שקטה יותר. הגוון השחור מתחבר לרצפת פרקט הפישבון הכהה ולשטיח האוריינטלי שנפרס מעליה. שפה שמחברת את כלל האלמנטים לכדי מרחב הרמוני אחד". 

צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה
צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה

 

"יצרנו עבורו סוויטת שינה נעימה ובוטיקית בעיצוב אלגנטי נטול טרנדים וגחמות, חדר שטומן בחובו בחירות נועזות שלא כל אחד היה בוחר אך כאמור המטרה היא לייצר עניין וערך מוסף- פינה אינטימית, נעימה וחמימה שהולמת את טעמו של האב".

צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה
צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה

 

קיר המשושים בחדר הרחצה שבסוויטה שואב אותנו לעולם אחר: "אני שמה דגש רב על חדרי הרחצה מכיוון שאלו האזורים האינטימיים ביותר, המקום בו אנחנו נמצאים לגמרי עם עצמנו שמאפשר טהרת גוף ונפש ומסמל צמיחה וחיבור לאדמה. ככזה, חשוב שישקף טהרה והתחדשות ויאפשר למחשבות וליצירתיות לזרום כמו גם לנו להתחבר עם עצמנו".

צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה
צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה

 

כמו חדרי השינה, כך גם חדרי הרחצה של הבנים תוכננו ועוצבו בקפידה: האחד ממוקם בסוויטת השינה של הבן הסטודנט והשני משמש את שני הבנים הצעירים ובמקביל כשירותי אורחים. "כמו חדרי השינה, כך גם חדרי הרחצה תואמים את זהותם של המשתמשים. בחדר הרחצה הכללי שיניתי את החלון הצר שתוכנן במקור לדלת זכוכית שנפתחת למרפסת השירות ומאפשרת זרימה של אוויר. ביקשתי ליצור תחושת ניקיון ולשמור על פרקטיות, לכן תכננתי עבורם מקלחון רחב ומאפשר, ארון אמבט גדול ופינת התארגנות. החלל עוצב בגוונים מונוכרומטיים על טהרת השחור והלבן, בסגנון על זמני שמספק תחושה של מתחם ספא בקווים נקיים. עבור חדר הרחצה של הבן הסטודנט בחרתי באלמנטים שמשדרים בהירות על טהרת הקווים הנקיים- קו גברי, מעוצב ומדויק נטול גחמות וקישוטים".

צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה
צילום: בן רוטשטיין | עיצוב: מירב סואד | באדיבות אלפינה תאורה

 

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי








אריחים Ecommerce Website Development