הכי רחוקה מהסטנדרט

לעיתים כל שנדרש כדי להפוך דירת קבלן לסביבת מגורים יצירתית וחווייתית היא יד מכוונת- תשאלו את בני הזוג מיבנה עבורם תכנן מעצב הפנים רועי לוי דירת פנטהאוז בסגנון מודרני, מדויק ומהוקצע שמשמר את מימד הביתיות והחמימות אותו הם ביקשו לקבל. כך היא נראית מבפנים

מאת: | צילום: אלעד גונן | אדריכלות תכנון ועיצוב: רועי לוי | 14/06/2023

צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי | באדיבות דלקוב
צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי | באדיבות דלקוב
 

אי שם באחת השכונות של יבנה, ממוקמת דירת פנטהאוז מסקרנת במיוחד- דירה שנרכשה מקבלן תוך כדי בנייה והפכה מיד בסופה למעוצבת ונעימה במיוחד. מי שאחראי על המהפך המרשים הוא מעצב הפנים רועי לוי אליו הגיעו בני הזוג אחרי שעקבו אחר עבודותיו במשך תקופה במדיות החברתיות ובכלי התקשורת השונים.

 

צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי | באדיבות דלקוב
צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי | באדיבות דלקוב

"את הדירה רכשו בני הזוג כשהבניין היה כבר בשלבי בנייה מתקדמים, לכך את כל השינויים בה ביצענו לאחר קבלת טופס 4 והמפתחות. ביטלנו חדר שינה אחד וכך הגדלנו את שטחי חדרי השינה של הילדים ואת מאסטר ההורים. את קווי המתאר של החלל הציבורי אמנם לא שינינו אך הוא עבר מהפך ממשי והאלמנטים הקבלניים הוחלפו בחדשים לכאלה שקולעים לתפיסת העיצוב שביקשנו ליצור", משחזר לוי. "שניהם מתחברים לקו מודרני ולגוונים בהירים. היא שיוו לבית מהוקצע אבל באותה נשימה חשוב היה להם שהחוויה תהיה חמימה וביתית, סביבת מגורים שתתאים ותהיה נעימה גם לילדים הקטנים".

 

צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי
צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי

 

עתה, משהדירה תוכננה מחדש, היא כוללת אגף ציבורי רחב ידיים שמתחבר למרפסת ענקית שצופה לשמורת טבע ומיד לאחריה לנוף האורבני של העיר. באגף הציבורי ישנם 4 חדרי שינה- שניים מהם הן סוויטות- מאסטר השינה של ההורים וסוויטה נוספת לבת הבכורה- חדר נוסף משמש לעת עתה כחדר משחקים ובסמוך לחדרו רחב הידיים של הבן הצעיר, ממוקם חדר הרחצה הכללי שמשמש גם כשירותי אורחים. 

 

צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי
צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי

המראה הבלתי שגרתי מתחיל כבר בכניסה לדירה, אז נחשפים הבאים לקיר תלת ממדי שעוטף את אזור הכניסה והסלון. את הקיר יצר לוי מחיפוי נגרות מחורץ בטכנולוגיית CNC  שנצבע בתנור בגוון אבן עדין ואוורירי ובו גם שובץ מסך הטלוויזיה במישור אחיד. קיר זה משתלב בצורה אופטימלית עם הריצוף: המעצב בחר לעבוד עם אריחי גרניט פורצלן בגוון אבן אפורה שמייצרים משטח ניטרלי והמשכי ומאפשרים לאלמנטים לזרוח בחלל. 

 

צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי
צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי
 

מערכת הישיבה בסלון ארוכה, עמוקה ונוחה במיוחד, מרופד בד בוקלה בגוון אבן דומה מאוד לגוון הקיר. לוי שילב לצידה כורסה ושולחן צד תואמים,  שעשויים גוף מתכת ומרופדים עור בגוון חום כתמתם. שולחנות הקפה במרכז החלל עשויים פורניר עץ כהה עם דוגמת חריטות עדינות.

 

צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי
צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי
 

בין המטבח ופינת האוכל שנמצאים במקביל לסלון מקשרת יחידת נגרות המשכית שאורכה כ-8.5 מטרים. באזור המטבח מוטמעים בה מוצרי חשמל אינטגרליים והרבה שטחי אחסון ובסביבת פינת האוכל היא משמשת בין היתר לתצוגת כלי הגשה וכלים נאים אותם ניתן לראות מבעד לוויטרינות הזכוכית.

צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי
צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי

במרכז המטבח תוכנן אי גדול ונוח במיוחד (3.5 מ' אורך, 1.2 מ' עומק) המשמש כאזור הבישול וההכנות וכדלפק אוכל לארוחות קז'ואליות משפחתיות. לוי בחר לחפות אותו במשטח אבן בזלת טבעית מעובדת ומעליו נתלו גופי תאורה גליליים מאורכים בגבהים שונים ובצבעוניות שנעה משחור ועד זהב. בניצב ליחידת הנגרות נמצא קיר מראות מבעדו נסתרים לוחות התקשורת והחשמל: "יצרתי קיר מראה אפורה שפרט להיבט הפרקטי של הסתרת האלמנטים, הוא מייצר גם אשליית אין-סוף במרחב ובנוסף משקף גם את רפלקציית של אור שחודר מבעד לפתחים ומאיר באופן טבעי את החלל הציבורי כולו". מסביר לוי.

צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי
צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי

"עבור פינת האוכל בחרנו שולחן אובלי גדול במיוחד ומושלם לאירוח, עשוי מפלטת שיש פטגוניה ורגל מתכת צבועה בזהב. הכיסאות ששיבצנו סביבו רחבים ונוחים במיוחד להם רגליים תואמות לרגל השולחן. ריפדנו אותם בבד בוקלה בגוון דומה מאוד לזה של הספה בסלון".

צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי
צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי

את רצפת המרפסת הגדולה בחר לוי לחפות בדק. לבני המשפחה ולאורחים ממתינים שם מטבח חוץ גדול ומאובזר, פינת אוכל גדולה ופינת ישיבה- כולם יושבים תחת פרגולה חשמלית שנפתחת ונסגרת על פי דרישה ומאפשרת להשתמש במרפסת בכל עונות השנה.

צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי
צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי

מאסטר השינה של בני הזוג גדול במיוחד, שטחו כ-30 מ"ר והוא מתאפיין בצבעוניות דרמטית. הרצפה חופתה פרקט שחור בדוגמת פישבון והיא משתלבת היטב עם קיר הכוח שבגב המיטה אותו יצר לוי מנגרות בהתאמה אישית: "קיר גב המיטה משמש כקיר כוח וככזה הוא תוכנן בקפידה. יצרנו פרט עץ מחורץ ומדורג שבחלקו התחתון משמש כמדף בו שילבתי תאורה. בחרנו עבורם מיטה מרופדת עור בגוון קאמל כתמתם ומעל שתי שידות הלילה שלצידיה שילבנו גופי תאורה מרחפים להם אהילי זכוכית עדינים. הטלוויזיה שמול המיטה סמויה בתקרת הגבס ונגלית על פי צורך".

הדרמה ממשיכה גם בחדר הרחצה של הזוג שקירותיו חופו אריחי גרניט פורצלן דמויי שיש שחור עם גידים מוזהבים. יחידת ארון האמבט עשויה פורניר אגוז מחורץ עליו משטח בו כיור אינטגרלי גדול במיוחד עם צמד ברזים- לו ולה.

צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי
צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי

עבור תכנון, עיצוב וייצור חדר הארונות של בני הזוג רתם לוי את חברת 'ארונות דלקוב' המתמחה בתחום והם מצידם יצרו עבור בני הזוג חלל מוקפד שמזכיר אזורי תצוגה בחנויות בוטיק: "חדר הארונות גדול מאוד, שטחו כ-15 מ"ר והוא מתפקד כחדר לכל דבר. הוא מורכב מארבע צלעות ששלוש מתוכן משמשות לאחסון ואת הצלע הרביעית חיפינו בחיפוי קיר מחורץ, דומה לזה שבחדר השינה. התקנו שידה מרחפת, מראה בהתאמה אישית בצורת חצי ירח וספסל מרופד בד בוקלה. את הארונות הפתוחים יצרו 'ארונות דלקוב' מפורניר אגוז- בני הזוג הם אנשים מסודרים ומאורגנים לכן החלל הזה נשמר אסתטי ומדוגם כל העת".

צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי
צילום: אלעד גונן | עיצוב: רועי לוי

סוויטת השינה של הבת הבכורה עוצב כחדר נסיכות. את רצפת החלל בחר לוי לחפות בפרקט אלון מולבן בהנחת פישבון והוא השתמש בפרט בגוונים של אבן אפרפרה וורוד פודרה. במעטפת חדר השינה הותקנה נגרות בהתאמה אישית כשגב המיטה, שעשוי מפלטות עץ מעוגלות מרופדות בד נעים, מוטמע בתוכה.

כמו באזורים שונים בדירה גם כאן בחר המעצב לעבוד עם לוחות מחורצים. בקיר המקביל לקיר המיטה הותקן מסך טלוויזיה במישור החזית ושולבה מכתבה. אלמנט הקשתות שב ומככב כאן וכך גם בחדרו של הבן: "האלמנטים הללו שוברים את הקווים הגיאומטריים הישרים, מרככים את החללים ומעצימים את מימד הגובה", מסביר לוי. "בתוך כך יצרת בתקרה שני גבהים עם פתח המיטה בו תכננתי תאורה נסתרת ובמרכז התקנתי גוף תאורה תלוי. חדר הרחצה הצמוד טופל גם הוא באהבה ובו השתמשתי באריחים דמויי אבן טרוורטין, אלמנטים בגוונים של ורוד ומראה אליפטית שמשמשת כהד למוטיב הקשתות שבחדר השינה.

חדרו של הבן הקטן עוצב בגוונים של אפור אבן ותכלת, ובדומה לחדר של האחות הגדולה גם כאן לוי יצר את אותה מעטפת ויצק לתוכה מאפיינים שהולמים את גילו וטעמו כדוגמת פינת משחקים ויצירה וספריה.

חדר הרחצה הכללי, שמשרת בפרט את הבן, משמש בעת הצורך גם כשירותי אורחים. הוא חופה אריחים אפורים בנראות בטון, תוכננו בו מקלחון גדול ואמבטיית free standingואת כיור האמבט בחר לוי ליצור משילוב בין חזית מחורצת צבועה בתנור בגוון אפור כהה, מעליה משטח שיש שחור

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי








אריחים