הצבעוניות נמצאת בפרטים הקטנים

בני זוג בשנות ה 50 לחייהם רצו לעשות שינוי לדירתם שעברה שיפוץ לפני 20 שנה. כשאחת משתי בנותיהן עזבה את הבית הם החליטו שזה הזמן הנכון לחדש את הדירה ולהתאים אותה לצרכיהם החדשים. הם פנו למעצבת אורית בן דרור שתכננה עבורם את הדירה עליה הם חלמו. "הדירה הייתה מאוד חשוכה והעיצוב שלה היה צבעוני עם הרבה מאוד מוקדים דומיננטיים שגרמה לה להראות עמוסה מדי. בסלון היה קיר חצי מעוגל שיצר אקוסטיקה מאוד גרועה שהשפיעה על איכות החיים בבית. העזיבה של אחת הבנות הביאה אותם לחשב מסלול מחדש לגבי הצרכים שלהם ולהכין את הדירה ליום שהם יהיו בה רק שניהם". מספרת המעצבת.

מאת: | צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור , באדיבות דלקוב | 26/02/2023
צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור | באדיבות: דלקוב
צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור | באדיבות: דלקוב

ראשית ביטלה המעצבת את הקיר המעוגל שיצר בבית חלוקה לא נכונה וסגר את החלל הציבורי. כך היא הצליחה להגדיל משמעותית את הסלון ולהפוך אותו למרווח ופתוח. "הורדת הקיר אפשרה זרימה נכונה יותר בחלל שהפך להיות מרווח יותר ובנוסף ברגע שהורדנו אותו האקוסטיקה הגרועה שהייתה בדירה נעלמה כלא הייתה". מספרת בן דרור.

צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור
צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור
 

פלטת הצבעים שנבחרה לדירה היא אפור, שחור ולבן. את הצבעוניות שהדיירים אוהבים החליטה המעצבת למתן ולהכניסה באמצעות אלמנטים שונים בכל חלל, כשהצבע החוזר שנבחר לכך הוא ירוק.  ספה פינתית בצבע אפור בהיר הוצבה בסלון ולצידה שתי כורסאות ורודות המכניסות צבע מרענן לחלל. נגיעות של צבע ירוק נזרקו בחלל באמצעות כריות ווילון. על קיר הכוח עליו תלויה הטלוויזיה הודבק טפט בטקסטורה היוצר מראה של אריג על הקיר המשותף לקיר המשרד הביתי.

צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור
צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור
 

"מאחר והדיירת עובדת מהבית, אחד הדברים שהיו לה הכי חשובים הוא ליצור משרד ביתי שירגיש חלק מהבית, אך יחד עם זאת יהיה גם פרטי ואינטימי". מספרת המעצבת. בכדי ליצור חדר עבודה שיהיה חלק מהחלל הציבורי, ביטלה המעצבת את חדרה של הבת שעזבה את הבית וחילקה אותו לשניים. חלק אחד מהחלל היא חיברה לחדר השינה של הבת ועל ידי כך הגדילה אותו ואת החלק השני של החלל סיפחה לטובת חדר העבודה. בכדי שהחדר לא יהיה מנותק ויתמזג עם החלל הציבורי, סגרה אותו בן דרור עם שתי דלתות זכוכית מבודדת רעש, היוצרות מראה של המשכיות לסלון, אשר במידת הצורך נסגרות ומאפשרות שקט מוחלט והתנתקות. החדר עוצב במראה מנימליסטי ונקי בגוונים בהירים וכורסא בצבע ירוק מכניסה חיים לחדר העבודה. 

צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור
צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור
 

המטבח עוצב במראה מודרני ויוקרתי בצבע אפור בטון בשילוב ארונות שחורים ויחידה עשויה אלומיניום וזכוכית חומה המעניקה מעט חמימות אל מול האפור הקר. בכדי להגדיל את המטבח, אוחדה מרפסת השירות עם החלל ומכונות הכביסה הונחו בנישות שנבנו עבורן בארונות המטבח. אי בצבע זהה לזה של ארונות המטבח הונח ומאפשר משטח עבודה נוסף ומקומות ישיבה. מעליו נתלה גוף תאורה של שני אהילים עגולים ואחד ירוק, בהתאם לקו העיצובי של הדירה, משלים את מראה המטבח ומעניק אינטימיות ליושבים סביב האי. רצפת פרקט מאלון מעושן הונחה בכל הדירה ומשדרת חום אל מול האפור השולט. בכניסה לדירה ובהמשך למטבח הונח בתוך נישה ארון של 'דלקוב' באותו חיפוי של ארונות המטבח ומשמש לאחסון. "המטרה הייתה ליצור ארון שיראה כחלק מהמטבח ומשמש כאחסון לציוד שונה ויוצר המשכיות למטבח". מסבירה המעצבת.

צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור
צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור

צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור
צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור

אל מול המטבח הונח שולחן אוכל עגול מעץ בצבע שחור ומסביבו כסאות ירוקים בהמשך למוטיב הצבע של הדירה. מעל פינת האוכל נתלתה תמונה צבעונית הזורקת צבע לחלל ומביאה לידי ביטוי את אופי הדיירים. "לפני השיפוץ הייתה הדירה מאוד צבעונית בהתאם לטעם של הדיירים. בשיפוץ החלטנו שנמתן את הצבעוניות ונכניס אותה בנגיעות. הצבע הירוק שחוזר על עצמו בחללים שונים בדירה והתמונה הצבעונית מכניסים צבע לדירה באופן שקול וממוקד". אומרת בן דרור.

צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור
צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור
 
צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור
צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור

במסדרון המוביל לחדרי השינה הונח ארון גדול עם חזיתות מראה אפורה ופרופילים שחורים המשמש לאחסון.  "מאחר והדירה לא גדולה, היה חשוב מאוד לתת משקל רב לתכנון האחסון. באמצעות מספר ארונות של 'דלקוב' יצרנו מספיק מקומות אחסון עבור כל הציוד של הדיירים, כך שלכל דבר יש את המקום שלו והדירה נראית נקייה ומרווחת". מסכמת המעצבת.

צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור
צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור
 
צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור
צילום: נדב פקט | אדריכלות תכנון ועיצוב: אורית בן דרור

החומרים ומערכות שיצברו לכם ניקוד לבנייה ירוקה

שם המוצר
תאור המוצר
תו ירוק (ישראל/ חו''ל)
 
תכולת חומר ממוחזר במוצר
 
ייצור מקומי בישראל
 
תעודת LCA מחזור החיים של החומר
 
חומרים ממקור אחראי - תעודה של מדרג מעלה / או ISO 14001 / ISO 18001
 

רוצה לקבל מאיתנו מידע על מוצרים ורעיונות להשראה?


תחומים שמעניינים אותי








אריחים