חלל המבואה במשרדיה של חברת ההייטק VERINT
משרדיה של חברת ההי טק VERINT שוכנים במבנה שתוכנן עבורה ועוצב ייעודית לצרכיה, ולצד חללי העבודה כולל פונקציות מפנקות לרווחת העובדים, דוגמת חדר אוכל גדול, קפיטריה חלבית וכיו”ב. עם זאת, למרות שמדובר בבניין בעל מידות, נדרשה החברה לשטח עבודה נוסף, ולצורך זה נשכרה קומה מרווחת בבניין אחר באותו אזור.
בתוך כך, כסוג של "פיצוי” לעובדים שנאלצו להתרחק מ”נמל הבית” הוחלט שבמשרדים הנוספים יושם דגש על עיצוב חווייתי מיוחד, ופרויקט התכנון-עיצוב הופקד בידי משרד "סתר אדריכלים” שהיה אמון גם על תכנון מבנה המשרדים הקיים. הקומה, שתצורתה מלבן, משתרעת על שטח של 1800 מ”ר, ולצורך התאמתה לצרכי משתכניה החדשים ולהגדרות הפרוגראמה בוצעו בה מספר שינויים מבניים. במתכונתה המעודכנת היא כוללת את פונקציות העבודה שנגזרו מצרכי החברה- משרדים ומעבדות- כשעמן משתלבים חללים המקנים את אווירת הייחוד המבוקשת, ואכן מפצים גם מפצים על הניתוק הפיזי ממבנה האם.
הכניסה למשרדי חברת VERINT
חללים אלה הם לובי הכניסה, חלל סיעור מוחות/חדשנות, שתי קפיטריות, ו- COLLABORATION BOX, אזור שנועד לפגישות עבודה לא פורמאליות ונחשב כבעל ערך רב חשיבות בסביבת העבודה העכשווית. כל אחד מאזורים אלה קיבל שם משלו ואופיין בשפת עיצוב א-פורמאלית שגובשה ונרקמה ייעודית בהתאמה למהותו ולשימוש המיועד בו, תוך שילוב גרפיקה מרשימה וחומרים ממוחזרים בעיקר, ו/או כאלה שהינם בבחינת שימוש חוזר בחומרים קיימים. העושר הרעיוני, החזותי והחומרי שנוצר אגב כך וכולל אלמנטים רבים שנהגו ופותחו לצורך העיצוב, מייצר מוקדי עניין המעשירים את החלל ויוצקים לתוכו ממד חווייתי ומפתיע, ללא ספק שונה מזה המצופה למצוא בסביבת עבודה.
חלל המבואה- הלופט
בכניסה למשרד, לצד עמדת הקבלה, מקדם את פני הבאים אזור המכונה "הלופט”- חלל מבואה מזמין ונינוח המעניק תחושה ביתית נעימה. לריצופו משמש פרקט למינציה, מתקרתו הגלויה משתלשלים גופי תאורה, וקירותיו מחופים בטפט רב עניין ש”נרקח” עבורו: כחלק אינטגראלי ממרקמו מוטמעות בו תמונות אווירה ש”מוסגרו” חיצונית במסגרות פרספקס מודפסות. את תחושת הביתיות של הלופט משלימים פריטי ריהוט בסגנון אקלקטי ונינוח, דוגמת כורסאות שמזמינות להתרווח בתוכן, ספסל מעוצב מעץ ממוחזר, או הדומים "כדוריים קפיציים”.
חללי הקפטריות כוללים מטבחונים וממוקמים משני עבריו של מרחב הקומה
הקפיטריות
חללי הקפטריות כוללים מטבחונים וממוקמים משני עבריו של מרחב הקומה: הקטן ביניהם מכונה "קופי שופ”, והשני הוא חלל מרווח אשר לצד תפקודו כקפיטריה משמש גם כ- FUN ZONE ונקרא כך.
חלל ה-FUN ZONE, כשמו כן הוא, חלל קפיטריה שנועד גם לזמנים של פסק זמן מהעבודה
"קופי שופ”
אזור הקופי שופ נתחם במערך חלונות ותריסים מפירוק שעיצובם משלב שלבי עץ ופח מרוקע, והאווירה בחללו האינטימי מהדהדת ניחוח אירופאי משהו: טפט בגוון תכלת עם דיגום מעודן, חיפוי סרגלי עץ בחלקו התחתון של הקיר, ריצוף פי.וי.סי בגון תכלכל, וגופי תאורה עשויים נחושת המאופיינים בטעם כלשהו של פעם. הגופים משתלשלים מהתקרה, כאשר נקודות התקנתם בה תחומות במסגרות של תמונות ישנות המשוות לפני שטחה מופע לא שגרתי ומייצרות עניין ויזואלי גם ממעל.
לריצוף המרחב משמש בטון מוחלק, ובחלק משטחו משתלבים אריחים מצוירים תוך יצירת שטיח צבעוני המהווה רקע לשולחן וספסל
FUN ZONE
חלל ה-FUN ZONE, כשמו כן הוא, חלל קפיטריה שנועד גם לזמנים של פסק זמן מהעבודה מול המחשב ולהתרועעות חברתית בצוותא. לריצוף המרחב משמש בטון מוחלק, ובחלק משטחו משתלבים אריחים מצוירים תוך יצירת שטיח צבעוני המהווה רקע לשולחן וספסל שעוצבו ייעודית מסגגלי עץ ממוחזרים ע”י אמן העץ יעקב ששון שביצע את כל עבודות העץ במקום. לצד השולחן נדיב הממדים המאפשר למספר רב של סועדים להסב סביבו, משובצים בחלל שולחנות קטנים עגולים עם כיסאות צבעוניים, פינת טלוויזיה עם ספה אדומה, ערסל מפנק ומשחקים, והמארג הססגוני אכן "עושה שמח בעיניים ובלב” כנגזר משמו המחייב.
ארגז התפוזים COLLABORATION BOX אזור שנועד לפגישות עבודה לא פורמאליות
ארגז התפוזים COLLABORATION BOX
קונספט עיצובו של ה- COLLABORATION BOX אזור שנועד לפגישות עבודה לא פורמאליות, הוגדר כארגז תפוזים ענק כשהוא שואב השראה כלשהי מנוסחת הישיבה של דיינר אמריקני וכמו ב”הפוך על הפוך” דווקא מכניס לקופסה/ארגז מפגשי עבודה שאמורים לצאת ממנה. תכנונו נשלט על ידי עץ ממוחזר המשמש לבניית במה מוגבהת עליה תוכננו תאי ישיבה ספוני עץ, כאשר הגון הכתום המשתלב בהם מייצג את גון הפרי. הקונספט העיצובי מקבל משנה הדגשה ונוכחות באמצעות תמונות טפט מרשימות משני עבריה של הבמה: אחת שמדמה ארגזי פירות וירקות על טהרת הגון הכתום, ותמונה נוספת, ממנה נשקפת שדירת עצים, אליה חובר בהתאמה מדויקת עץ חנוט שניצב בקדמת הבמה ומשלים את העיצוב המלבב למראה.
תמונת טפט בה נראה נוף שדות פתוחים מייצרת תחושה של הימצאות בחיק הטבע
סיעור מוחות בחיק הטבע
את ההשראה העיצובית לאזור החדשנות/סיעור מוחות, סיפקו הטבע ומרחביו, כעטיפה הולמת לאזור שייעודו הוא פתיחות רעיונית ומעוף יצירתי. תמונת טפט בה נראה נוף שדות פתוחים מייצרת תחושה של הימצאות בחיק הטבע, ואף אופן הישיבה מתכתב עם סגנון ישיבה אקראי/ א-פורמאלי בסביבת חוץ: שולחן נמוך מעוצב כגזע עץ ופופים סרוגים, כסוג של ייצוג לאבנים/סלעים שמספק הטבע. כך, כל שנותר הוא אכן לחבור למראה השדות והשמיים הכחולים ו”לעוף” עמו קדימה, בדומה למה שעשה העיצוב כשיצר את המרקם החווייתי.
תוכנית הפרויקט: עיצוב קומה משרדית עבור חברת VERINT
אולי תאהבו גם: